ایا کوتاهی بلندی بعد از پرکردن دندان موجب درد میشود؟
اگر دندان بلند پر شده باشد باید چه کنیم؟
منظور از دندان بلند پر شده، ایمپلنت دندان در رشت حالتی است که دندان از حالت طبیعی خود پس از پر شدن مقداری بلندتر باشد. بهطوریکه با دندان مقابل خود در فک پایین قبل از برخورد با سایر دندان برخورد نماید و موجب درد در دندان شود.
از شایعترین عوارض بلند بودن دندان پر شده میتوان به درد اشاره نمود. این دندان با وارد نمودن فشار به بافت نرم خود موجب ایجاد احساس درد شدید در دهان میگردد. در چنین مواردی هنگامی که این موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید معمولا از شما میخواهد که به مطب مراجعه کنید تا میزان سطح پرشدگی دندان را کاهش دهد و بتوانید به راحتی دندانها را روی یکدیگر قرار دهید.
معمولا اکثر دندانپزشکان برای این اصلاح سطح پرشدگی دندان هزینهای از بیمار دریافت نمیکنند. زیرا پرکردن دندان را خودشان انجام دادهاند و کاملا مطلع هستند که بیحسی دهان موجب میشود که تشخیص هم سطح بودن دندان با سایر دندانها برای بیمار کار سختی خواهد بود و ممکن است به اشتباه تشخیص دهد.
برطرف نمودن ناهمواری پر شدن دندان در مدت زمان کوتاهی حدود دو دقیقه انجام شده و پس از آن دیگر بیمار آن درد و احساس ناخوشایند را نخواهد داشت. درصورتیکه پس از رفع این مشکل درد همچنان بیش از دو هفته ادامه داشته باشد ممکن است دلایل دیگری داشته باشد که باید حتما مجددا به دندانپزشک مراجعه نمایید تا علت اصلی مشخص شود.
چگونه متوجه شویم که دندان پرشده بلند است؟
اگر دقت کنید معمولا دندانپزشک پس از پرکردن دندان از شما میخواهد که کاغذی را گاز بگیرید که بررسی کند آیا دندانها به خوبی روی هم قرار گرفتهاند یا خیر؟ با توجه به جای دندانهای بر روی آن کاغذ متوجه میشود که ارتفاع دندان نیاز است چقدر کوتاه شود تا به حالت ایدهآلی برسد. بنابراین گاز زدن بعد از پرکردن دندان میتواند ایدهای عالی و مناسب باشد.
نحوه تنظیم پرشدگی بلند بودن دندان پر شده
پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن همانطور که اشاره شد به دلیل بیحسی دندان در فرآیند پر کردن آن رخ میدهد. این شرایط موجب شده که تشخیص ارتفاع مناسب توسط بیمار دشوار باشد. ازاینرو پس از چند روز و با گذشت زمان بیمار متوجه این اتفاق میشود.
درصورتیکه این مشکل پیگیری نشود نه تنها گاز گرفتن به دلیل عدم هم تراز بودن دندان برای بیمار دشوار خواهد بود، بلکه به دلیل حساس بودن استخوان متصل به دندان به وارد نمودن فشار، بیمار درد نیز بیشتر احساس میکند.
بلند بودن دندان پس از پرشدن چه مشکلاتی را میتواند ایجاد نماید؟
یکی از مهمترین مشکلاتی که بلند یا کوتاه بودن دندان پر شده میتواند ایجاد کند، لق و متورم شدن دندان است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که بیمار بخواهد چیز محکمی را گاز بزند و به دندان فشار وارد شود و موجب لق شدن و درد دندان گردد. علاوه بر این فشار زیادی که به این دندان وارد میشود موجب ترک خوردن دندان و تضعیف آن میگردد.
در نتیجه دندان برای آنکه از استحکام کافی برخوردار شود به روکش احتیاج دارد. بهطورکلی گاز زدن نامتوازن به دلیل پر شدگی دندان میتواند مشکلاتی مانند لق شدگی، درد و تورم را در مفاصل فک به وجود آورد.
چرا کوتاهی بلندی دندان پر شده دردناک است؟
پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن خیلی میتواند برای بیمار دردناک و آزاردهنده باشد. زیرا دندان از طریق لایهای نازک از استخوان به نام رباط دندانی ساپورت میشود. در دندانهایی که کوتاه یا بلند پر میشوند فشار بیشتری به دندان وارد شده و موجب لقی رباط دندانی میگردد.
هنگامی که رباط دندانی خیلی تحت فشار دندان بلند پر شده باشد قرمز، نرم و متورم خواهد و یک عارضه سطحی دندان به وجود میآید و دوره بهبودی طولانیتر خواهد شد. در واقع هنگامی که بیمار برای ساییدن دندان پر شده و رسیدن آن به یک حالت ایدهآل به دندانپزشک مراجعه میکند، باز هم رباط دندان برای درمان کامل به زمان نیازمند است. این دوره بهبود میتواند یک روز الی دو هفته ادامه داشته باشد.
چگونه میتوان از درد ناشی از کوتاهی بلندی پرشدگی دندان جلوگیری کرد؟
برای نجات یافتن از دردهای آزاردهنده دندان باید ابتدا علت آن مشخص شود. در واقع باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید که تاج دندان شما بلندتر یا کوتاهتر از حالت نرمال است. سپس به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا روند سایش سطح تاج انجام شود و بتوانید از این فشار و درد راحت شوید.