بررسی ویژگی های فریزر آزمایشگاهی و کاربرد آن
فریزر آزمایشگاهی، به عنوان یکی از اصلی ترین ابزار های مورد نیاز آزمایشگاهی، نقش اساسی در نگهداری و حفظ مواد آزمایشگاهی حساس به دما را برعهده دارد.سکوبندی ازمایشگاهی این دستگاه ها با ویژگی های خاص خود، از جمله دقت در کنترل دما، توانایی سرمایش فوق العاده و سیستم های اطلاع رسانی هوشمند، در محیط های تحقیقاتی، بیمارستانی و مراکز تحقیقات زیست پزشکی به کار می روند. در این محتوا، قصد داریم به بررسی ویژگی های مهم این تجهیزات پیشرفته و کاربرد های گسترده ای که در حفظ نمونه های حیاتی مانند ویروس ها، باکتری ها و سلول ها دارند، بپردازیم.
فریزر آزمایشگاهی چیست ؟
فریزر آزمایشگاهی، یک وسیله بسیار حیاتی در زمینه آزمایشگاهی است که برای نگهداری و نمونه برداری از موادی که به دما حساس می باشند، طراحی و ساخته شده است. این دستگاه نسبت به دما بسیار دقیق و حساس می باشد. سیستم های کنترل هوشمند آن، قابلیت حفظ و نگهداری ایمن از انواع مواد آزمایشگاهی مانند باکتری ها، ویروس ها، سلول های یوکاریوت، خون و نطفه را دارند. این دستگاه از یک وسیله خنک کننده و عایق مناسب، برای جلوگیری از انتقال دما به خارج از محفظه استفاده می کند. معمولا در فریزر های آزمایشگاهی، دیتالاگر های آنلاین تعبیه شده اند که اطلاعات دمایی را به صورت زمان بندی شده ذخیره کرده و روی مانیتور نمایش می دهند. از این دستگاه ها به عنوان یک وسیله اساسی و مهم در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی جهت حفظ و نگهداری نمونه هایی که باید تحلیل شوند، استفاده می گردد.
فریزر آزمایشگاهی نوعی از فریزر ها هستند که برای استفاده در موارد پزشکی، آزمایشگاهی و صنعتی تخصصی تر شده اند. از این نوع فریزر ها در آزمایشگاه ها و بیمارستان ها جهت نگهداری مشتقات خون، احشام بدن و … استفاده می شود. همچنین در صنعت، بسیاری از تولید کنندگان قطعات، مطابق استاندارد های آزمایشی خود قطعات تولیدی را در این فریزر ها تست می کنند.
فریزر آزمایشگاهی محفظه ی کنترل شده ی دمایی جهت نگهداری مواد آزمایشگاهی خاص که نیاز به مراقبت بیشتری جهت نگهداری دارند می باشد. این دستگاه دارای دیتالاگر آنلاین و مجهز به smart control می باشد و در صورت بروز هرگونه اتفاق کاربر را از طریق تلفن کننده یا SMS مطلع می سازد.
فریزر آزمایشگاهی تفاوت هایی با فریزرهای معمولی دارند که به بررسی آنها می پردازیم.
کاربرد فریزر آزمایشگاهی
فریزر آزمایشگاهی به عنوان یکی از تجهیزات اساسی در زمینه های پزشکی، علوم زیستی، شیمی و بیولوژی استفاده می شوند و نقش بسیار مهمی جهت محافظت از موادی که نسبت به دما و آزمایشات تحقیقاتی حساس می باشند، ایفا می کنند. این دستگاه ها برای نگهداری ایمن و موثر انواع مواد، از جمله نمونه های خونی، باکتری ها، ویروس ها، فرآورده های زیستی و مواد شیمیایی، ضروری می باشند. فریزر های آزمایشگاهی معمولا دارای دما های پایین و قابل تنظیم هستند که امکان نگهداری مواد در شرایط بهینه را فراهم می سازند. این دستگاه ها علاوه بر حفظ استحکام و خواص مواد، از لحاظ بهداشتی هم مطابق با استاندارد های صحیح عمل می کنند. این فریزر ها در زمینه هایی از جمله پژوهش های علمی، آزمون های بالینی، نگهداری نمونه های بیولوژیک و تحقیقات داروسازی به شدت کاربرد دارند.
ویژگی های فریزر آزمایشگاهی :
بدون شک شما هم با این مورد روبرو شده اید که هنگام باز کردن درب فریزر خانه، هوای سرد با شدت نسبتا زیادی به بیرون از محیط فریزر می آید. اولین ویژگی این نوع فریزر این است که این نمونه از فریزرها با داشتن یک فن سیرکولاسیون، به هنگام باز شدن درب فریزر، فن خاموش میشود و از شدت خروج هوای سرد به بیرون از فریزر کاسته میشود. بدین ترتیب علاوه بر حفظ دمای ثابت درون محفظه فریزر، از هدر رفت انرژی نیز جلوگیری میشود.
یکی دیگر از ویژگی های اصلی فریزر آزمایشگاهی ، نحوه چرخش هوا درون محفظه داخلی میباشد. چرخش هوا درون فریزر به نحوی است که هوای سرد در تمام محفظه به صورت یکسان و در یک دما وجود دارد. دامنه دقت دمایی درون فریزر حدود 0.3 سانتی گراد میباشد. چنین ویژگی یکی از مهمترین عوامل تخصصی شدن این نوع فریزر ها می باشند زیرا مواد و تجهیزات مورد آزمایش باید در محیط نسبتا با ثباتی قرار گیرند. فریزر آزمایشگاهی هم این مورد را در دماهای منفی برای متخصصین فراهم میکند.
انواع فریزر های آزمایشگاهی
فریزر آزمایشگاهی نقش بسیار حیاتی در نگهداری ایمن نمونه ها و مواد حساس در آزمایشگاه ها دارد. دمای استاندارد فریزر ها بین -40 تا -80 درجه می باشد. این دستگاه ها با توجه به نیاز ها و متفاوت بودن موادی که درون آنها نگهداری می شوند، به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه به برخی از انواع این فریزر ها اشاره شده است:
-
فریزر آزمایشگاهی کوچک
طراحی و تولید این مدل فریزر ها برای فضا هایی مانند پیشخوان ها، صورت گرفته است. همچنین از آن ها در زیر میز های آزمایشگاهی هم می توان استفاده کرد. دیواره ها و محیط داخلی این فریزر، در برابر خوردگی و زدگی به شدت مقاوم هستند.
-
فریزر آزمایشگاهی برای مصارف خاص
فریزر های آزمایشگاهی برای مصارف خاص، به عنوان یک دسته متمایز، به طور گسترده در زمینه های متنوعی از تحقیقات و کاربرد های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع دستگاه ها جهت نگهداری مواد خاصی که ممکن است دارای خصوصیات خاص یا قابل اشتعال باشند، یا از بافت های مختلف و مواد زیستی حساسی برخوردار هستند، مورد استفاده قرار می گیرند.
فریزر آزمایشگاهی برای مصارف خاص اغلب با استاندارد های ساخت مخصوص به آن حوزه تولید می شوند و از تکنولوژی های پیشرفته ای برخوردار می باشند. این دستگاه ها معمولا قابلیت نگهداری در دما ها و شرایط خاص را دارا بوده و از امکاناتی همچون سیستم های اطمینان برای حفاظت از مواد حساس، سیستم های هشداردهنده و کنترل دقیق دما بهره می برند. این ویژگی ها تضمین می کنند که این دستگاه ها به بهترین نحو نیاز های ویژه آزمایشگاه های پژوهشی و بالینی را رفع خواهند کرد.
-
فریزر فوق سرد آزمایشگاهی
فریزر های فوق سرد آزمایشگاهی به عنوان تجهیزات حیاتی در حوزه آزمایشگاهی به کار می روند. این دستگاه ها جهت حفاظت از مواد حساس مانند انواع باکتری ها، نطفه، خون و غیره استفاده می شوند. دمای پایین این فریزر ها به صورت مداوم تحت کنترل است تا از حفظ کیفیت و کارایی مواد داخلی اطمینان حاصل گردد. این دستگاه ها معمولا با امکانات مدرنی همچون صفحه نمایش LED برای نمایش دما و شرایط عملکرد، سیستم هشدار دهنده جهت اطلاع رسانی در صورت خلل در دما یا سایر مشکلات و سیستم های سیرکولاسیون هوا برای تضمین توزیع یکنواخت دما در محفظه داخلی، مجهز شده اند. این تجهیزات همچنین به دلیل کارایی بالا، صدای کم و راندمان انرژی، بسیار پرکاربرد می باشند.
https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/
-
فریزر آزمایشگاهی ضد انفجار
یک نوع تجهیزات حیاتی در زمینه آزمایشگاهی هستند که برای حفاظت از مواد قابل انفجار و اشتعال به کار می روند. این فریزر ها با استفاده از تکنولوژی های خاص به ایمنی بالا در محیط های حساس نیاز دارند. فریزر های ضد انفجار، به طور معمول به دلیل دارا بودن سیستم های جلوگیری از ایجاد جرقه و ورود هوا از کنترل های خاص برخوردار خواهند بود. وجود این دستگاه در محیط هایی که خطر انفجار و اشتعال مواد وجود دارد، مانند آزمایشگاه های شیمیایی، مراکز تحقیقاتی یا محیط های صنعتی که مواد خطرناک را نگهداری می کنند، بسیار حیاتی می باشد. این فریزر ها علاوه بر ایمنی، از ویژگی های دیگری همچون دقت در کنترل دما، قابلیت نگهداری در دما های پایین و ساختار مقاوم در برابر فشار ها و شرایط محیطی خاص برخوردار هستند.