آیا جرم گیری دندان نیاز به بی حسی دارد؟
آیا جرم گیری دندان به بیحسی نیاز دارد؟
به هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی برای جرمگیری، دندانپزشک دندانها و لثههای شما را به دقت معاینه میکند تا از سلامت آنها یا وجود مشکلات احتمالی مطلع شود. بهترین دکترایمپلنت در رشت در این معاینه تعیین میشود که شما نیاز به بیحسی دارید یا خیر.
معمولاً دندانپزشکان ترجیح میدهند برای فرایندهای ساده که اغلب بدون درد هستند یا درد کمی دارند، از بیحسی استفاده نکنند. چرا که استفاده از یک دارو در صورت عدم نیاز بیمار، ممکن است بیمار را در معرض عوارض ناشی از آن قرار ندهند.
در بسیاری از جرمگیریهایی که برای بیمار انجام میشود درد ناشی از آمپول بیحسی بیشتر از روند درمان است. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که اگر دندانپزشک تشخیص دهد که برای شما تزریق بیحسی لازم است، نباید نگران درد آن باشید. چرا که تزریق بیحسی نیز کاملا بدون درد است. این موضوع بستگی به مهارت دندانپزشک دارد.
اما در جرمگیریهای عمیق که جرمهای زیر خط لثه تمیز میشوند، معمولاً دندانپزشک ترجیح میدهد تا درمان با بیحسی انجام شود.
برای درک بهتر این موضوع بهتر است از جلسه مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید.
دلایل نیاز به بیحسی در حین درمان جرم گیری
همانطور که پیشتر بیان کردیم در صورتی که جرمگیری که برای شما انجام میشود عمیق نیست، معمولاً نیاز به بیحسی نخواهید داشت.
برای جرم گیری اگر دارای موارد زیر باشید، ممکن است به بیحسی نیاز پیدا کنید:
- لثه ناسالم توجه داشته باشید که لثههای ناسالم در بیماریهای پریودنتال، درد زیادی برای بیمار ایجاد میکنند. در این شرایط، دندانپزشک مجبور است برای برداشتن جرمهای دندان، از بیحسی استفاده کند.
- دندان پوسیده در صورتی که دندان بیمار پوسید باشد، ممکن است پوسیدگی آن گسترش زیادی پیدا کرده باشد. در چنین شرایطی، با تماس ابزارهای دندانپزشکی با پوسیدگی دندان، فرد درد زیادی را تجربه میکند. به همین دلیل هم باید از داروهای بیحسی برای انجام جرم گیری کمک گرفت.
- مینای دندان آسیب دیده خیلی از اوقات، مینای دندان به دلایل مختلف دچار آسیب شده است. در چنین شرایطی، دندان فرد حساسیت زیادی به محیط دارد. به همین دلیل هم باید از داروی بیحسی کمک گرفت.
- دندان حساس در صورتی که دندانهای حساسی دارید و نگران هستید فرایند جرمگیری برای شما آزاردهنده باشد، میتوانید نگرانی خود را با دندانپزشک معالجتان در میان بگذارید.
در طول درمان نیز در صورتی که برای شما آزاردهنده باشد، میتوانید از دندانپزشک خود بخواهید تا نسبت به جرمگیری با بیحسی اقدام کند.
در اغلب مواقع حتی در صورتی که دندانهای حساسی داشته باشید، جرمگیری سطحی بدون درد یا با درد مختصر و قابل تحمل همراه است و نیازی به بیحسی نیست.
از آنجایی که این درمان به دندانهای شما آسیب نمیزند و فقط جرمهای اضافی را برمیدارد، در کل فرایند بیدردی محسوب میشود.
آیا با استفاده از ابزارهای سنتی جرم گیری دندان به بیحسی نیاز دارد؟
در روشهای سنتی لازم است تا دندانپزشک به صورت دستی اقدام به تراشیدن جرمهای تشکیل شده نماید.
لازم به ذکر است که نحوه تراشیدن و مهارت دندانپزشک نقش تعیین کننده در دردناک بودن یا نبودن فرایند جرمگیری دارد. در صورتی که یک دندانپزشک ماهر و باتجربه این کار را با ملایمت انجام دهد، نیاز به جرمگیری با بیحسی حتی با روشهای سنتی وجود نخواهد داشت.
البته توجه داشته باشید که اگر لثههای بیمار دچار التهاب باشند، استفاده از هر ابزاری برای وی دردناک خواهد بود. به همین دلیل هم ممکن است نیاز به استفاده از داروی بیحسی باشد.
آیا استفاده از ابزارهای پیشرفته جرم گیری به بیحسی نیاز دارند؟
جدیدترین روش جرم گیری دندان با دستگاههای اولتراسونیک یا پیزوالکتریک انجام میشود. در روشهای جدید بیحسی رواج زیادی ندارد؛ چرا که در این روشها بیمار دردی حس نمیکند. با استفاده از این نوع دستگاهها سر ابزارها به صورت ملایم به جرمها ضربه میزند و ایجاد لرزش مینماید.
در نتیجه جرمها نرم شده و با چند ضربه جدا میشوند.
آیا جرم گیری با بیحسی سبب حساسیت دندانها پس از درمان میشود؟
احساس درد و حساس شدن دندانها پس از جرم گیری حتی اگر با بیحسی انجام داده باشید، پس از درمان و تا چند روز غیرطبیعی نیست.
در واقع اثر داروی بیحسی به این ترتیب است که احساس درد حین فرایند را از میان میبرد. چند ساعت پس از درمان، معمولاً اثر آن از بین میرود و ممکن است اندکی درد به دلیل حساس شدن دندانها متحمل شوید.
در صورتی که نکات مربوط به مراقبتهای بعد از درمان را رعایت کنید، این درد قابل تحمل خواهد بود. در این صورت، دیگر نیاز نیست در مورد آن نگران باشید.
در صورتی که از آمپولهای بیحسی برای جرمگیری استفاده کرده باشید، ممکن است چند ساعت اول پس از بین رفتن اثر بیحسی، محل تزریق دردناک بوده در سر خود احساس درد و سنگینی نمایید.
دندانپزشک برای استفاده از بیحسی در جرم گیری چه مواردی را باید بداند؟
همانطور که بیان کردیم، به دلیل عوارض بیحسی، معمولاً دندانپزشک معالج ترجیح میدهد انجام این درمان با بیحسی را تنها در مواقع ضروری در اولویت قرار دهد؛ اما اگر این مسئله نگرانتان کرده است و شما را در معرض تنش عصبی و استرس قرار داده است، بهتر است با دندانپزشک خود در این خصوص صحبت کنید.
در اغلب مواقع اصرار بیمار برای جرم گیری دندان با بیحسی بیشتر به دلیل استرس است.
اگر دندانپزشک استفاده از بیحسی را پذیرفت، لازم است شرایط زیر را به اطلاع وی برسانید:
- باردار و یا خانم شیرده هستید.
- داروهای خاصی مصرف میکنید.
- شرایط جسمی خاصی دارید.
- دارای بیماریهای خاص مانند مشکلات قلبی هستید.
آیا میتوانم به دلیل حس ناخوشایند، جرم گیری را با بیحسی انجام دهم؟
معمولاً دندانپزشک توصیه میکند که اندکی تحمل کنید. این حس ناخوشایند معمولاً برای زمان کوتاه ابتدای جرمگیری است و خیلی سریع از بین میرود.
این احساس معمولاً از جنس درد نیست و پس از مراحل اول، از بین خواهد رفت.
شاید بهتر باشد به خاطر این حس، خود را در معرض عوارض بیحسی قرار ندهید. اگرچه داروهای بیحسی امروزی عوارض خاصی به همراه ندارند؛ مگر اینکه مشکل خاصی داشته باشید.
روحیه بیمار تأثیر زیادی در تحمل این حس ناخوشایند خواهد داشت. بی شک بیماران قادرند تا این حس را در خود مدیریت کنند. بهتر است در طول درمان بر روی موضوعی دیگر تمرکز کنید تا فرایند برای شما آزاردهنده نباشد.
لازم به ذکر است که این فرایند برای تمامی بیماران ناخوشایند نیست و حتی برخی از بیماران آن را دوست دارند.
سعی کنید در طول جرم گیری به از بین رفتن جرم دندان و زیباتر شدن لبخندتان توجه کنید.
آیا جرمگیری دندان با بیحسی نتیجه بهتری دارد؟!
بسیاری از بیماران اعتقاد دارند که درمان جرم گیری با بیحسی نتیجه بهتری را رقم میزند؛ چون بیمار دردی ندارد و همکاری لازم را با دندانپزشک خود خواهد داشت.
اما این تصور واقعیت ندارد.
https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
زمانی که دندانپزشک ترجیح میدهد این درمان را بدون بیحسی انجام دهد، شرایط را بررسی نموده و به این نتیجه رسیده است که بیمار در طول فرایند درد نخواهد داشت. در این شرایط، درد احتمالی مختصر نیز مانع همکاری او برای انجام فرایند نخواهد شد.