نکات مهم برای مراقبت بعد از پر کردن دندان

 

پس از انجام این درمان باید برخی از نکات مراقبتی را رعایت کنید که در ادامه این موارد را به طور دقیق و کامل برایتان بیان کرده‌ایم:

  1. تا چند ساعت خوراکی و غذا نخورید.توصیه می‌شود تا زمانی که بی حسی دندان بر طرف نشده،بهترین دکترایمپلنت در رشت از خوردن غذا و یا مصرف نوشیدنی پرهیز نمایید. اما چرا؟
    در پاسخ به این سؤال باید گفت بی حس بودن دندان، مانع تشخیص شما در مورد گرم بودن یا سرد بودن غذا یا نوشیدنی می‌شود. در چنین شرایطی ممکن است خوراکی خیلی داغ یا یخ مصرف کنید که دهان و دندان‌های شما توانایی پذیرش آن را نداشته باشد.
    در صورتی که بافت دهان در اثر خوردن چنین موادی آسیب ببیند، بعد از از بین رفتن اثر بی حسی، با درد و ناراحتی زیادی مواجه خواهید شد.
    علاوه بر این ممکن است در اثر بی حس بودن فضای دهان و بافت لثه‌ها، بدون اینکه متوجه شوید لب یا بخش داخلی گونه خود را گاز بگیرید و بافت دهان شما آسیب ببیند. اگر تا زمان از بین رفتن مواد بی حسی نمی‌توانید صبر کنید، بهتر است غذاهای سبک و نرم، مانند پوره سیب زمینی، ماست یا سوپ ملایم یا آب با دمای معمولی میل کنید.
  2. برای کاهش درد از قرص مسکن استفاده کنید.پر کردن دندان، فرایند بدون دردی است. اما اگر دندان‌ها و بافت داخلی شما حساس است و آستانه درد پایینی دارید، با از بین رفتن تأثیر مواد بی حسی، در صورت داشتن درد، می‌توانید از قرص مُسکن استفاده نمایید. لازم به ذکر است که درد بعد از پر کردن دندان طبیعی است و نهایتاً تا چند روز پس از ترمیم ادامه دارد و بر طرف می‌شود. در صورت داشتن چنین دردی، اصلاً جای نگرانی نیست.
  3. از خوردن مواد غذایی سفت، جویدنی و چسبناک خودداری کنید.سعی کنید تا چند روز پس از پر کردن، از خوراکی‌های سفت و چسبنده در وعده‌های غذایی خود استفاده نکنید. به یاد داشته باشید که جویدن مواد غذایی سفت می‌تواند باعث خارج شدن مواد پر کننده از دندان شما شود و یا در حالت بدتر، شکستن دندان را به دنبال داشته باشد.
    همچنین غذاهای چسبنده ممکن است به سطح دندان شما بچسبند و زمینه ساز پوسیدگی وسیع‌تر دندان شما گردند.
    به طور کلی خوراکی‌هایی که ممکن است بین دندان‌های شما گیر کند و باعث تجمع پلاک دندانی شود، پوسیدگی دندان را تشدید می‌کنند. برای جلوگیری از چنین شرایطی لازم است بعد از هر وعده غذایی، دهان خود را مسواک بزنید و از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. همچنین استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید.
  4. از طرف مقابل‌ دهانتان برای جوییدن استفاده کنید.تا چند روز پس از این درمان، از سمت دیگر دهان برای جویدن غذا استفاده کنید تا حساسیت دندان از بین برود و به حالت عادی بازگردد.
    این کار باعث می‌شود تا مواد پر کننده فرصت داشته باشند در دندان شما کاملاً سفت شده و دچار آسیب نشوند.
  5. مصرف غذا و نوشیدنی‌های اسیدی و شیرین را محدود کنید.نکته بسیار مهم و قابل توجه این است که پوسیدگی دندان حتی می‌تواند از زیر مواد پر کننده رخ دهد. چگونه؟ مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرینی می‌توانند زمینه ساز بروز این پوسیدگی شوند و به گسترده شدن آن کمک کنند.
    پس برای جلوگیری از پوسیدگی مجدد، حتماً پس از مصرف خوراکی‌های شیرین مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید تا شیرینی از دهان شما خارج شود و مینای دندان در معرض تخریب قرار نگیرد.
  6. کمی ملایم و آرام‌تر غذا بجویدجویدن محکم و گاز گرفتن شدید، فشار بسیار زیادی روی دندان و استخوان فک ایجاد می‌کند. این مسئله می‌تواند دندان پر شده را تحت تأثیر قرار دهد و آن را دچار آسیب نماید.
    بنابراین، تا چند روز پس از پر کردن دندان سعی کنید ضمن پرهیز از مصرف خوراکی‌های سفت، آنها را به آرامی و حتی‌الامکان با سمت دیگر دهان بجوید.
  7. هنگام جویدن غذا، دهانتان را بسته نگه دارید.همان‌طور که اشاره شد، دندان پر شده تا چند روز پس از درمان، حساس است. به منظور کاهش این حساسیت، لازم است هنگام جویدن غذا و خوراکی، دهان خود را بسته نگه دارید. این موضوع علاوه بر رعایت مبانی اخلاقی و آداب مؤدبانه غذا خوردن، ورود هوای سرد به دهان شما را کاهش می‌دهد.
    از این طریق دندان در شرایط ایده‌آل‌تری قرار می‌گیرد تا به حالت عادی برگردد.
  8. آجیل، شکلات‌های سفت یا یخ را بعد از انجام درمان نجوید

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

جویدن آجیل یا خوراکی‌های سفت علاوه بر وارد کردن فشار به دندان‌ها که در حالت ترمیم و مراقبت قرار دارند، ممکن است باعث خارج شدن مواد پر کننده از دهان شوند.
مواد پر کننده دندان تا چند روز پس از درمان به زمان نیاز دارند تا در جایگاه خود کاملاً سفت و محکم شوند.