جرم گیری دندان کودکان: آیا برای کودکان دردناک است؟
آیا جرم بر روی دندان کودکان نیز تجمع میکند؟
دندانهای کودکان نیز همانند بزرگسالان در معرض تجمع پلاک و جرم قرار میگیرند. ایمپلنت دندان در رشت گرچه استفاده صحیح از نخ دندان و مسواک برای کودکان بسیار مهم است، اما همچنان احتمال تجمع پلاک بر روی بخشهایی از دندانها، به ویژه قسمتهایی که امکان دسترسی به آنها سخت است وجود دارد.
باکتریها و پلاک دندان به مرور زمان سخت میشوند و جرم یا تارتار را تشکیل میدهند که میتواند سلامت دهان و دندان کودک را به خطر بیندازد.
این را هم در نظر داشته باشید که نمیتوان از یک کودک انتظار داشت که بتواند به صورت اصولی از مسواک و نخ دندان استفاده کند.
پس توجه داشته باشید که همواره باید شرایط دندانهای فرزند خردسال خود را تحت نظر داشته باشید، زیرا میتوان گفت که دندانهای کودکان حتی بیشتر از بزرگسالان ممکن است در معرض جرم قرار بگیرند.
چگونه جرم را از روی دندانهای کودک خود حذف کنیم؟
والدین ممکن است به دلیل ترسی که کودکان از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دارند، به دنبال راهی باشند که بتوانند در منزل جرم را از روی دندانهای کودک خود حذف کنند.
لازم است بدانید که به طور کلی جرم و تارتار را نمیتوان تنها با مسواک و یا روشهای خانگی از روی دندانها پاک کرد.
به همین دلیل در صورت مشاهده تغییر رنگ و تجمع جرم بر روی دندانهای فرزندتان باید فوراً او را نزد دندانپزشک ببرید.
دندانپزشک در صورت صلاح دید میتواند جرم را از روی دندان کودک با استفاده از روشی به نام جرم گیری پاک کند.
به این ترتیب میتوانید به حفظ سلامت دهان و دندان فرزندتان کمک کنید.
نحوه انجام جرمگیری دندان کودکان توسط دندانپزشک
دندانپزشک در طول جرم گیری، از ابزاری نوک تیز استفاده میکند تا جرم را با دقت از روی دندانها و زیر خط لثه بتراشد.
اگر رسوب جرم گسترده باشد، ممکن است از جرم گیر اولتراسونیک مخصوص استفاده شود.
پس از برداشتن جرم، دندانهای کودک پالیش داده میشوند تا سطح ناصاف دندان همانند سابق صاف و براق شود.
پالیش یک روش بدون درد است که در آن یک خمیر پروفیلاکسی بر روی سطح دندانهای کودک اعمال میشود تا سطح آنها را صاف کند و لکههای سطحی را از روی دندانها حذف کند.
عوارض عدم انجام جرمگیری دندان برای کودکان
جرم و تارتار را نمیتوان تنها با مسواک زدن از بین برد و در صورتی که درمان حرفهای برای آن انجام نشود، عوارضی را برای کودک به وجود میآورند.
اینجاست که اهمیت جرم گیری حرفهای دندان توسط دندانپزشک بیشتر جلوه میکند.
اگر جرم برداشته نشود، میتواند باعث ایجاد پلاک بیشتر در اطراف دندان و زیر خط لثه گردد که منجر به ایجاد و پیشرفت بیماری لثه و پوسیدگی دندان میشود.
بیماری و پوسیدگی لثه در صورتی که درمان نشود، میتواند عوارض جدی داشته باشد که منجر به ایجاد درد و ناراحتی برای کودک، استفاده از روشهای درمانی پرهزینه برای معالجه و یا حتی از دست دادن دندان میشود.
چگونه میتوانم از تجمع جرم بر روی دندانهای کودک خود پیشگیری کنم؟
با انجام اقدامات زیر میتوانید از این اتفاق پیشگیری کنید:
- رعایت بهداشت دهان کودک بهترین راه برای پیشگیری از تشکیل جرم و ایجاد بیماری لثه و پوسیدگی دندانها استفاده از نخ دندان، مسواک زدن و شستشوی دهان با استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید است.
بسیار مهم است که استفاده صحیح از موارد ذکر شده را به کودک خود آموزش دهید و تا زمانی که قادر به استفاده صحیح از آنها نیست به او در تمیز کردن دندانهایش کمک کنید و بر سلامت او نظارت داشته باشید. - مراقبت از سلامت دهان کودک با انجام مراقبتهای خانگی و بردن کودک خود نزد دندانپزشک برای انجام چکاپهای منظم دندانپزشکی، میتوانید از تجمع پلاک و جرم بر روی دندانهای فرزند خود و ابتلای او به بیماریها و مشکلات دهان و دندان پیشگیری کنید.
معاینات مکرر دندانپزشکی امکان تشخیص زودهنگام این مشکلات را فراهم کرده و راحتتر میتوان به آنها رسیدگی کنید.
جرم گیری عمیق دندان کودک
درمان جرم گیری منظم معمولاً برای درمان التهاب لثه، در مرحله اول بیماری لثه کافی است. با این وجود، اگر التهاب و عفونت لثه پیشرفت کند و پاکتهای پریودنتال تشکیل شوند، کودک شما به جرم گیری عمیق دندان و پلنینگ ریشه نیاز پیدا خواهد کرد.
جرم گیری عمیق دندان، درمانی است که برای از بین بردن پلاک و جرم از زیر خط لثه طراحی شده است.
هدف آن جلوگیری از التهاب بیشتر، آسیبهای بیشتر دندان و از دست دادن آن یا جلوگیری از تحلیل استخوان فک است.
نحوه انجام جرم گیری عمیق دندان کودکان
درمان با بیحس کردن ناحیه آسیبدیده شروع میشود و فرزند شما در طول انجام درمان دردی را احساس نخواهد کرد.
هنگامی که ناحیه بیحس شد، دندانپزشک به آرامی پلاک و جرم را از زیر لثه خارج میکند. ریشههای مجاور نیز صاف و درمان میشوند تا فضای مناسبی که برای تجمع و رشد باکتریها فراهم شده است از بین برود.
با جرم گیری عمیق دندان نه تنها مشکل دندان و لثه از بین میرود، بلکه از سلامت دندان کودک نیز محافظت میشود.
اهمیت جرم گیری عمیق دندان کودکان
اگر علائم بیماری لثه را در دندانهای کودک خود مشاهده کردید، ضروری است که از دندانپزشک کمک بگیرید. اهمیت جرم گیری عمیق لثه برای کودکان به شرح زیر است:
-
پیشگیری از افتادن دندان کودک
هنگامی که لثهها شروع به تخریب میکنند، کودک درد را تجربه میکند و در موارد شدیدتر ممکن است دندان خود را از دست بدهد.
-
تاثیر روی سلامت کودک شما در بزرگسالی
بیماری لثه میتواند سلامت عمومی فرزند شما را تحت تأثیر قرار دهد.
گرچه ممکن است مشکلات مربوط به سلامتی فرزندتان در کودکی قابل مشاهده نباشند، اما بیماری لثه درمان نشده در بزرگسالی میتواند مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی را به وجود آورد. -
کاهش خطر بیماریهای لثه
با انجام این درمان میتوان علائم اولیه بیماری لثه در کودکان را به راحتی کنترل یا درمان کرد. توجه داشته باشید که همیشه بهترین کار این است که مراقبتهای دندانی مناسب را به کودکان خود آموزش دهید تا از احتمال بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
جرم گیری و معاینه منظم نیز میتواند به از بین بردن خطر بیماری لثه و دندان کمک کند.
هزینه جرم گیری دندان کودک
هزینه انجام این درمان برای فرزندتان به شرایط دهان و دندان او بستگی دارد. قیمت جرم گیری دندان کودکان در حدود ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیون تومان) تا ۱,۲۰۰,۰۰۰ (یک میلیون و دویست هزار تومان) است.
آیا جرم گیری کودکان درد دارد؟
انجام این درمان درد و ناراحتی را برای کودک به همراه ندارد.
بسیاری از کودکان تنها مقدار کمی جرم بر روی دندانهای خود دارند که درمان آنها با جرم گیری سریع و بدون نیاز به مواد بیحسی برطرف میشود.
از سوی دیگر کودکانی که نیاز به انجام جرم گیری عمیق لثه دارند نیز درمان آنها با تزریق داروی بیحسی موضعی انجام میشود که در این صورت درد و ناراحتی را در طول انجام این فرایند احساس نخواهند کرد.
به طور کلی میتوان گفت که این درمان بدون درد بوده و در واقع درد جرمگیری دندان برای کودک قابل تحمل است.
آیا جرم گیری به دندان کودکان آسیب میرساند؟
خیر. داشتن جرم گیری و پالیش منظم برای پیشگیری از پوسیدگی و التهاب لثه برای کودکان مفید است.
با مراجعه به دندانپزشک حرفهای و انجام این درمان در صورت نیاز، نه تنها آسیبی به دندانهای فرزندتان وارد نمیشود، بلکه سلامت دهان او تضمین میگردد.
تشکیل جرم بر روی دندانهای کودک و باقی ماندن آن بر روی آنها احتمال ابتلا به بیماریهای لثه و دهان را افزایش میدهد.
با انجام به موقع این درمان نه تنها علائم فعلی از بین میروند، بلکه از سلامت دندان کودک شما در آینده نیز محافظت میکند.
آیا میتوان از روشهای خانگی برای جرم گیری دندانهای کودک استفاده کرد؟
گاهی ممکن است والدین به دلیل ترس فرزندشان از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و یا سایر دلایل دیگر بخواهند جرم دندانهای فرزند خود را در منزل از بین ببرند.
یکی از اقداماتی که ممکن است انجام دهند این است که از ابزارهای تیز برای از بین بردن جرم استفاده کنند که این کار بسیار تهاجمی است و توصیه میشود از انجام آن خودداری کنید.
یک روش رایج دیگر این است که دندانها را با سرکه شستشو میدهند.
تحقیقات نشان میدهد که سرکه به دلیل خاصیت کلسیم زدایی ممکن است در واقع به تجزیه جرم کمک کند. با این حال، این خواص کلسیم زدایی سرکه برای دندانهای کودک مضر است.
هنگامی که دندانها کلسیم و سایر مواد معدنی را از دست میدهند، ممکن است شروع به پوسیدگی کنند.
انجام هر درمانی باید به متخصص آن واگذار شود که درمان جرم گیری کودک نیز یکی از آنهاست.
همانطور که سعی نمیکنید پوسیدگی و حفرههای دندانی فرزند خود را در منزل درمان کنید، انجام سایر درمانهای دهان و دندان او را باید به دندانپزشک بسپارید و نباید خودتان اقدام به انجام این درمان در منزل نمایید.
بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که اقدامات ساده مراقبت از دندانهای فرزند خردسال خود را در خانه با دقت پیگیری کنید تا از تشکیل جرم در وهله اول جلوگیری نمایید.
پیشنهاد ما به شما برای حفظ سلامت دندانهای فرزند خردسالتان
برای کمک به کاهش ترس و استرس فرزندتان از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی سعی کنید با بازی و صحبت کردن با کودک خود، نگرش مثبتی را در او ایجاد کنید.
تأثیر مراقبت عالی از دهان و دندان میتواند تا آخر عمر باقی بماند. نحوه صحیح مراقبت از دهان و دندان را از سنین پایین به فرزند خود آموزش دهید و از اینکه راهنماییها و آموزشهای شما را انجام میدهد، اطمینان حاصل کنید.
https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
کلینیک دندانپزشکی دکتر فاطمه لبافی توصیه میکند که از زمانی که دندانهای کودکتان شروع به رشد میکنند، او را برای انجام معاینات لازم و بررسی شرایط دهان و دندان نزد دندانپزشک ببرید تا در صورت وجود هرگونه مشکل با تشخیص به موقع از بدتر شدن آن پیشگیری شود. با مشورت با دندانپزشک، برنامه ریزی پیشگیرانه و درمانی را برای حفظ سلامت دهان و دندان فرزند خود طراحی کنید.