x تبلیغات
aasblog

میز دوطرفه (میز وسط) آزمایشگاهی

 سکوبندی آزمایشگاه و تجهیزات آزمایشگاهی در کارآیی و استفاده بهینه آزمایشگاه نقش بسزایی داشته و شایان توجه خاص به نحوه ساخت و اجرای آن در آزمایشگاه می باشد. سکوبندی آزمایشگاهی میز دوطرفه آزمایشگاه در سایزها و با مشخصات مختلف ساخته می شود تا در آزمایشگاه های مختلف کاربرد داشته و یا با اهداف گوناگون استفاده گردند.

بسته به اینکه سکوبندی آزمایشگاه شیمی انجام می گیرد یا آزمایشگاه میکروبیولوژی و یا بسته به اینکه کابینت های آزمایشگاهی در یک آزمایشگاه تحقیقاتی مورد استفاده هستند یا آزمایشگاه آموزشی نوع مواد اولیه مصرفی و رویه کار متفاوت خواهد بود.

میز دوطرفه آزمایشگاهی شامل بخش های مختلفی می باشد که در هر آزمایشگاه بسته به نوع کاربری آزمایشگاه و نوع طراحی کابینت های آزمایشگاهی تغییر می نماید. آزمایشگاه شیمی، آزمایشگاه میکروبی، آزمایشگاه فیزیک و یا آموزشگاه ژنتیک هر کدام نوع خاصی از طراحی آزمایشگاه را می طلبد. آزمایشگاه تحقیقاتی، آزمایشگاه آموزشی و یا آزمایشگاه صنعتی نیز در طراحی سکوبندی آزمایشگاهی و میز دوطرفه آن نقش دارد.

ابعاد میز دو طرفه آزمایشگاهی:

میز وسط آزمایشگاهی در دو ارتفاع ۷۵ سانتی متر و ۹۰ سانتی متر ساخته می شوند. میز دو طرفه آزمایشگاهی با ارتفاع ۷۵ سانتی متر جهت طراحی آزمایشگاه با استفاده تجهیزات آزمایشگاهی و یا میزهای کارشناس آزمایشگاه می باشد. میزهای با ارتفاع ۹۰ سانتی متر جهت ساخت آزمایشگاه با کاربرد استفاده کاربر آزمایشگاه و در جاهایی که تکنیسین آزمایشگاه به صورت ایستاده کار می‌کند مناسب خواهد بود.

میز دو طرفه آزمایشگاه در تجهیزات ثابت آزمایشگاهی با عرض های مختلف از ۱۲۰ سانتی متر تا ۱۶۰ سانتی متر ساخته می شود.

رویه میز وسط آزمایشگاهی:

اساسی ترین بخش یک میز وسط آزمایشگاهی رویه آن می باشد که در معرض خطر تماس با مواد شیمیایی آزمایشگاهی شامل اسیدها، بازها و مواد رنگی و حلال‌های آزمایشگاهی قرار دارد. در سکوبندی آزمایشگاه انواع رویه های شامل سرامیک، سنگ گرانیت، سرامیک های آزمایشگاهی، استیل و یا اچ پی ال استفاده می گردد. رویه های استیل بیشتر در آزمایشگاه های میکروبی استفاده می شود و طیف مختلفی از استیل ۳۱۶ ضد اسید و یا استیل ۳۰۴ نگیر بسته به کاربرد در آزمایشگاه برای رویه میز کنار آزمایشگاه استفاده می گردد.

نوع دیگری از رویه کابینت آزمایشگاه، سنگ گرانیت ضد اسید می باشد. سنگ گرانیت بسته به عرض میزها در عرض های مختلف و در طول بلند مناسب سکوبندی آزمایشگاه می باشد. در تجهیزات ثابت آزمایشگاهی سنگ گرانیت عموما برای سکوبندی آزمایشگاه های شیمی و در فضاهایی که بیشتر با اسیدها و بازها واکنش و آزمایش صورت می گیرد استفاده می شود. هرچه سنگ گرانیت رنگ تیره تر داشته باشد و سیلیس کمتری در آن وجود داشته باشد مقاومت آن در برابر اسید ها و بازها و حلال های آزمایشگاهی بیشتر خواهد بود. لبه جلویی سنگ گرانیت معمولا به جهت زیبایی طراحی آزمایشگاه ابزار خورده و با استفاده از خمیر براق جلا داده می شود.

سرامیک های ساختمانی و سرامیک های آزمایشگاهی نوع دیگری از رویه در میز دوطرفه آزمایشگاهی است. سرامیک های ساختمانی در تجهیزات ثابت آزمایشگاهی مقرون به صرفه تر می باشند اما با توجه به اینکه اغلب آنان ابعادی بزرگتر از ۸۰*۸۰ سانتی متر ندارند تعداد درزهایی که باید درز بندی گردند از کیفیت رویه های آزمایشگاهی با سرامیک ساختمانی می کاهد. بهترین و باکیفیت ترین رویه ها در طراحی یک آزمایشگاه و ساخت تجهیزات ثابت آزمایشگاهی سرامیک های آزمایشگاهی می باشند که جهت آزمایشگاه ساخته می شوند. سرامیک های آزمایشگاهی در دو کلاس لبه دار و بدون لبه ساخته می شوند. طول سرامیک های آزمایشگاهی تا دو متر نیز می تواند باشد و لذا تعداد درزها بسیار کاهش می یابد. در حال حاضر شرکت های تولید رویه های آزمایشگاهی شامل کراپلان ایتالیا، فرایاتک آلمان و سیستم سرام آلمان می باشند همچنین شرکت های چینی نیز وارد تولید این محصولات شده اند.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

اچ پی ال: ساخته شده از دو لایه ام دی اف خام با روکش اچ پی ال می باشد و در عرض های مختلف تولید می گردد. این رویه برای طراحی آزمایشگاه فیزیک مناسب است. در فضاهای دستگاهی که از آب و یا حلال های آزمایشگاهی استفاده نمی شود استفاده از رویه های اچ پی ال توصیه می شود.

نکاتی که در تنظیم ترازنامه باید رعایت نمود

 هیات مدیره شرکت باید پس از انقضای سال مالی ، اسناد ذیل را تنظیم کند و اقلاَ بیست روز قبل از تاریخ مجمع عمومی عادی سالانه در اختیار بازرسان قرار دهد. اخذ کارت بازرگانی این اسناد که نمایانگر حساب های شرکت اند، از قرار ذیل اند :

1. صورت دارایی و دیون شرکت در پایان سال
2. ترازنامه
3. حساب عملکرد
4. حساب سود و زیان شرکت
5. گزارشی درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت طی سال مالی مزبور.
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که روش تنظیم حساب ها به چه صورت است ؟
روش تنظیم 1/ حساب عملکرد و 2/ حساب سود و زیان و 3/ ترازنامه شرکت باید همان شکل و روش های ارزیابی سال مال قبل باشد، اگر قرار باشد که روش حسابداری تغییر یابد، باید اسناد مذکور هم به روش قدیم و هم به روش جدید تنظیم گردد. اگر مجمع عمومی با توجه به گزارش هیات مدیره و بازرسان روش جدید را تصویب نمود، از سال بعد فقط از روش جدید استفاده خواهد شد.

  • نکات لازم الرعایه در تنظیم ترازنامه شرکت

1. باید استهلاک اموال و اندوخته قانونی در نظر گرفته شود، حتی اگر پس از در نظر گرفتن آن ها، سودی برای تقسیم بین سهامداران باقی نماند. ( ماده 234 ل. ا. ق. ت )
2. پایین آمدن ارزش دارایی ثابت به هر علتی که باشد، باید در استهلاکات منظور گردد. ( ماده 234 ل. ا. ق. ت )
3. تعهداتی که شرکت آن ها را تضمین کرده است یا به عبارت دیگر ضمانت دیگر ضمانت آن ها را بر عهده گرفته است ، باید با قید مبلغ در ذیل ترازنامه آورده شود. ( ماده 235 ل. ا. ق. ت )
4. هزینه های تاسیس شرکت باید قبل از تقسیم هر گونه سود مستهلک شود. ( ماده 236 ل. ا. ق. ت )
5. هزینه های افزایش سرمایه نیز باید حداکثر تا پنج سال از ایجاد هزینه مستهلک شود. ( ماده 236 ل. ا. ق. ت )
6. در شرکت های سهامی عام هیات مدیره مکلف است که به 1/ حساب های سود و زیان و 2 / ترازنامه شرکت گزارش حسابداران رسمی را ضمیمه کند. حسابداران رسمی باید 1 / درباره حساب های شرکت اظهار نظر کنند، 2 / گواهی نمایند که کلیه دفاتر و اسناد و صورت حساب های شرکت و توضیحات مورد لزوم در اختیار آن ها قرار داشته و 3/ گواهی نمایند که حساب های سود و زیان و ترازنامه تنظیم شده از طرف هیات مدیره وضع مالی شرکت را به نحو صحیح و روشن نشان می دهد. ( ماده 242 ل. ا. ق. ت )

  • سود

سود اقسامی از قرار ذیل دارد :
1. سود خالص ( سود ویژه سالانه ) : درآمد حاصل در همان سال مالی منهای کلیه هزینه ها و استهلاکات و ذخیره ها . ( ماده 237 ل. ا. ق. ت ) نام دیگر سود خالص، سود ویژه سالانه است.
2. سود قابل تقسیم : سود خالص سال مالی شرکت منهای زیان های سال های مالی قبل و اندوخته قانونی و سایر اندوخته های اختیاری به علاوه سود قابل تقسیم سال های قبل که تقسیم نشده است. ( ماده 239 ل. ا. ق. ت )
3. سود تقسیم شده : اگر شرکت سود قابل تقسیم داشته باشد، مجمع عمومی پس از تصویب حساب های سال مالی، مبلغی از آن را که باید بین سهامداران تقسیم شود تعیین خواهد نمود . همچنین مجمع عمومی می تواند تصمیم بگیرد که مبالغی از اندوخته های اختیاری بین صاحبان سهام تقسیم شود. ( ماده 240 ل. ا. ق. ت )

  • روند تقسیم سود و اندوخته های اختیاری بین سهامداران

1. تصمیم درباره میزان سود و اندوخته های اختیاری که قرار است تقسیم گردد با مجمع عمومی عادی شرکت است. ( ماده 240 ل. ا. ق. ت )
2. در تصمیم مجمع عمومی راجع به تقسیم اندوخته های اختیاری باید صریحاَ قید شود که مبالغ مورد نظر از کدام یک از اندوخته ها باید برداشت و تقسیم گردد. ( ماده 240 ل. ا. ق. ت )
3. هر سودی که بدون رعایت مقررات تقسیم شود منافع مرهوم تلی خواهد شد. ( ماده 240 ل. ا. ق. ت )
4. در وهله اول 1/ نحوه تادیه سود قابل تقسیم توسط مجمع عمومی تعیین می شود و 2/ اگر مجمع عمومی در خصوص نحوه تادیه تصمیمی نگرفته باشد، هیات مدیره نحوه تادیه را تعیین خواهد نمود. ( ماده 240 ل. ا. ق. ت )
5. در هر حال تادیه سود به صاحبان سهام باید ظرف هشت ماه پس از تصمیم مجمع عمومی راجع به تقسیم سود انجام پذیرد. ( ماده 240 ل. ا. ق. ت )

6. در صورت وجود منافع برای شرکت، باید حداقل ده درصد از سود ویژه سالانه ( سود خالص) بین صاحبان سهام تقسیم شود. ( ماده 90 ل. ا. ق. ت ) البته این در صورتی است که پس از وضع زیان ها و هزینه ها و استهلاکات، این میزان سود برای تقسیم باقی بماند.

بطلان شرکت تجاری به دلیل عدم رعایت شرایط تشکیل شرکت تجاری

 شرکت های تجاری به روش های فسخ شرکت تجاری، انحلال شرکت تجاری، بطلان شرکت تجاری پایان می یابند.ثبت شرکت مسئولیت محدود در مقالات پیش، راجع به انحلال و فسخ شرکت تجاری، به طور کامل توضیح دادیم. در این مقاله، به بطلان شرکت تجاری می پردازیم. لطفاَ ما را تا پایان این مقاله همراهی بفرمایید.

  • بطلان شرکت تجاری

بطلان شرکت تجاری : در صورتی که به دلایل عدم رعایت شرایط تشکیل شرکت تجاری، شرکت باطل باشد در این صورت :
ماده 271 ل. ا. ق. ت در این باره بیان می دارد : " در صورتی که قبل از صدور حکم بطلان شرکت یا بطلان عملیات یا تصمیمات آن در مرحله بدوی موجبات بطلان مرتفع شده باشد دادگاه قرار سقوط دعوای بطلان را صادر خواهد کرد." و ماده 272 همین قانون نیز بیان می دارد : " دادگاهی که دعوای بطلان نزد آن اقامه شده است می تواند بنا به درخواست مهلتی که از شش ماه بیشتر نباشد برای رفع موجبات بطلان تعیین نماید." بنابراین :
1. در شرکت های سهامی، مفهوم بطلان با بطلان در حقوق مدنی متفاوت است، چرا که در حقوق مدنی، در صورت بطلان یک عمل حقوقی، آن عمل کان لم یکن است و نمی توان دوباره آن را نافذ و صحیح نمود. اما در شرکت سهامی در صورت بطلان شرکت، می توان با رفع موجبات بطلان، به حیات شرکت ادامه داد.
2. در مورد بقیه شرکت ها، قانونگذار حکمی بیان ننموده است که در صورت بطلان، آیا می توان با رفع موجبات بطلان، از انحلال شرکت جلوگیری نمود یا خیر ؟ با توجه به سکوت قانونگذار، می توان بیان نمود که در بقیه شرکت های تجاری در صورت بطلان شرکت، نمی توان با رفع موجبات بطلان، از انحلال شرکت جلوگیری نمود.
به طور کلی موارد بطلان شرکت عبارتند از :
1. نامشروع بودن موضوع شرکت
2. نامشروع بودن جهت شرکت
3. قید شرط خلاف مقتضای عقد شرکت
4. عدم تادیه و پرداخت کل سرمایه نقدی در شرکت های اشخاص
5. عدم تقویم و تسلیم سرمایه غیرنقدی در شرکت های اشخاص

  • آثار بطلان شرکت تجاری

در صورت بطلان شرکت تجاری :
1- قراردادهای صورت گرفته توسط شرکت، باطل است و اشخاص ثالث، جهت جبران خسارت ناشی از بطلان این قراردادها، فقط می توانند به شرکاء مقصری که بطلان، نتیجه عمل آن ها است، رجوع نمایند.
2- در صورتی که به واسطه بطلان شرکت، خسارتی به اشخاص ثالث وارد شود، شرکایی که بطلان نتیجه عمل آن ها است، در برابر زیاندیدگان مسئول اند.
در صورتی که به واسطه بطلان شرکت، خسارتی به شرکاء وارد شود، شرکایی که بطلان نتیجه عمل آن ها است، در برابر سایر شرکاء مسئول اند.

نکته : در شرکت های مدنی وقتی که موجبات بطلان ایجاد شود، شرکت باطل است اما در شرکت های تجاری به موجب ماده 271 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت در صورتی که قبل از صدور حکم بطلان شرکت یا عملیات یا تصمیمات آن در مرحله بعدی موجبات بطلان مرتفع گردد دادگاه قرار سقوط دعوای بطلان را صادر و شرکت باقی می ماند.

تبدیل موسسات غیر تجاری به شرکت های تجاری

 تبدیل در لغت به معنای دگرگون ساختن است.اخذ کارت بازرگانی  در اصطلاح حقوقی تبدیل شرکت بدین معناست که بدون محو شخصیت حقوقی قبلی شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی جدیدی برای آن، شرکت شکل و قالبی نو پیدا کند. حال این سوال مطرح می شود که آیا می توان موسسات غیرتجاری را به شرکت های تجاری تبدیل نمود ؟

با توجه به تعاریف متفاوتی که از شرکت و موسسات غیرتجاری به عمل آمده است ، قبل از آنکه راجع به این پرسش توضیحانی داده شود ، برای آشنایی ذهن خوانندگان ابتدا به  موسسات غیرتجاری و انواع آن و همچنین انواع شرکت های تجاری اشاره ای خواهیم داشت و سپس وارد بحث اصلی می شویم. قدر مسلم آن است که شما عزیزان می توانید در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه  با کارشناسان ما در ثبت شرکت فکر برتر در ارتباط باشید. همکاران ما در این مرکز ، از طریق مشاوره تخصصی شما را راهنمایی خواهند کرد.

  • موسسات غیرتجاری و انواع آن

کلیه موسسات و سازمان هایی که به منظور اهداف غیرتجاری تشکیل می شوند و جزء دستگاه های دولتی نباشند، سازمان یا موسسه غیرتجاری می باشد.
موسسات غیر تجاری دو نوع می باشند که عبارت است از :
الف) موسساتی که هدفش جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد.اینگونه موسسات اصطلاحاَ موسسات غیر انتفاعی نامیده می شوند.موسسات خیریه و انجمن های اسلامی و تخصصی و احزاب و صندوق های قرض الحسنه و گروه های سیاسی را می توان از موسسات غیر انتفاعی دانست.
ب) موسساتی که هدفش جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد مانند کانون های فنی و حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری از قبیل نظافت و فضای سبز است.
موسسات غیرتجاری و تشکیلات از تاریخ ثبت در دفتر مخصوصی که وزارت دادگستری معین نموده است شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عناوینی از قبیل کانون ، انجمن و امثال آن اختیار کنند.
موسسات غیر تجاری همانند موسسات تجاری باید در تهران در اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها در دایره ثبت شرکت های اداره ثبت مرکز اصلی موسسه به ثبت برسند.
جهت ثبت تشکیلات غیر تجاری تسلیم اظهارنامه، فرم چاپی تقاضانامه ثبت موسسه به همراه ضمائم لازم در دو نسخه که دارای تاریخ و امضا بوده الزامی است. ضمائم آن شامل موارد ذیل می باشد :
_ نسخه اصلی یا رونوشت ، وکالتنامه (در صورت تقاضا توسط وکیل) رو نوشت.
_ گواهی تصدیق کشوری که موسسه در آنجا به ثبت رسیده به همراه ترجمه مصدق فارسی آن ،
_ دو نسخه اساسنامه و امضاء تمام صفحات آن توسط شرکا
_ دو نسخه صورت مجلس مجمع عمومی موسس مبنی بر انتخاب هیات مدیره و معرفی صاحبان امضاء
_رسید پرداخت حق الثبت و فتو کپی شناسنامه شرکا
• نکات:
1.حداقل شرکا در موسسات فوق نباید کمتر از دو نفر باشد و قید سرمایه به هر میزان مجاز است.
2.در صورت غیر انتفاعی بودن موسسه اجازه نامه نیروی انتظامی محل جهت ثبت ضروری است و در صورت انتفاعی بودن آن موضوع موسسه با مدرک تحصیلی و تخصص موسسین تطبیق داده شده سپس دستور ثبت صادر می گردد.
• شرکت و تفاوت آن با موسسات غیرتجاری :
شرکت عبارتست از نوعی عقد که به موجب قوانین تجاری و مالی برای انجام امور بازرگانی و بردن سود با سرمایه معین تشکیل می شود.
علاوه بر تفاوت در اهداف و موضوع فعالیت ، از جمله سایر تفاوت های میان شرکت و موسسات غیرتجاری می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
_ موسسه می تواند در تملک دولت و یا بخش خصوصی قرار گیرد.
_ ثبت موسسه نیازی به ارائه گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضاء ندارد.
• انواع تبدیل شرکت :
الف- تبدیل اختیاری : در حقوق ایران قاعده ای کلی در این باره وجود ندارد بلکه قانون گذار تبدیل شرکتی به شرکت دیگر را در مواردی به صراحت پیش بینی کرده و در موارد دیگر نسبت به آن اختیار کرده است.از جمله تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی، تبدیل شرکت سهامی خاص به عام و تبدیل شرکت نسبی به شرکت سهامی را پیش بینی کرده است.
ب- تبدیل اجباری : اگر چه گفته می شود تبدیل،امری اختیاری است که شرکا با تصمیم و رای خود آن را انجام می دهند اما در یک مورد قانون گذار حکم به تبدیل اجباری شرکت داده است؛ بر اساس ماده 5 لایحه قانونی، اگر سرمایه شرکت سهامی، به هر علت از حداقل مذکور در این ماده کمتر شود،شرکا باید ظرف مدت یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر،اقدام کنند و یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تبدیل شود.در صورت تخطی از این قانون، هر ذینفع می تواند انحلال شرکت سهامی را از دادگاه درخواست کند.
• شرایط تبدیل شرکت :
شرایط تبدیل را می توان به طور کلی به دو دسته تقسیم نمود:
الف) شرایط مشترک: قانون گذار برای تبدیل کلیه شرکت ها شرایطی را به طور مشترک مقرر و الزامی می داند:
الف1- وجود شرکت: شرکت از لحظه ای به وجود می آید و دارای شخصیت حقوقی می شود (ماده583ق.ت) که آخرین رکن تشکیل مقرر آنها رعایت شوند. بر این مبنا تاریخ ایجاد هر شرکتی متفاوت می باشد.
الف2- ضرورت اتخاذ تصمیم: ماده 589 قانون تجارت اتخاذ تصمیمات شخص حقوقی را در صلاحیت مقدماتی می داند که به موجب قانون یا اساسنامه معین شده است .
الف3- ایجاد تغییرات لازم: همانطور که ذکر شد در تبدیل رعایت مقررات شرکت مقصد الزامی است؛ به عنوان مثال ماده (278ل.ا) شرایطی را مقرر می دارد:
1- تصویب مجمع عمومی فوق العاده
2- افزایش سرمایه به میزان مقرر و لازم
3- دو سال از تاریخ ثبت شرکت گذشته و دو تراز نامه تنظیم شده باشد.
4- اساسنامه با توجه به مقررات اصلاح شود .
ب) شرایط اختصاصی : این تشریفات به طور اختصاصی در مبحث تبدیل هر شرکت مورد اشاره قرار گرفته است؛ به عنوان مثال در مورد شرکت سهامی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- دو سال از تاریخ ثبت شرکت گذشته و دو ترازنامه تنظیم شده باشد
2- تغییر در ارکان
3- ضرورت پذیره نویسی
4- انجام پذیره نویسی
• آیا تبدیل موسسات غیرتجاری به شرکت های تجاری امکان پذیر است ؟
تبدیل موسسه غیر تجاری به شرکت تجاری در صورت رعایت شرایط اختصاصی و مشترک صحیح می باشد. بنابراین برای تبدیل موسسه غیر تجاری به شرکت تجاری ابتدا می بایست مجمع عمومی فوق العاده حکم به تبدیل موسسه به شرکت با قالب مشخص و تغییر موضوع شرکت دهد. لذا، لازمه تبدیل موسسات غیر تجاری که دارای شخصیت حقوقی می باشند امکان تبدیل موضوع می باشد؛ تغییر موضوع شرکت دارای اثر قانونی است.حتی برخی از حقوق دانان بر امکان تغییر موضوعاتی مدنی به تجاری و بالعکس حکم نموده اند.
• انحلال شرکت ها و موسسات غیر تجاری:
انحلال شرکت ها و موسسات غیر تجاری به منزله پایان عمر آن شرکت و موسسه می باشد و لازمه پایان عمر شرکت یا موسسه این است که دارایی جمعی از حالت مشاع (مشترک) بیرون آورده شود و میان آنان تقسیم گردد. ولی قبل از این مهم باید طلبکاران شرکت طلب خود از شرکت را دریافت کرده باشند و طلبکاری باقی نمانده باشد؛ برای چنین مقصودی قانون گذار ،تصفیه اموال شرکت را پس از انحلال پیش بینی کرده است.
• انحلال در شرکت های سهامی خاص، مسئولیت محدود، نسبی، تضامنی، موسسات غیر تجاری می تواند به دلایل زیر باشد:
_رای صاحبان سهام: در صورتی که صاحبان سهام به هر دلیلی رای به انحلال دهند.
_تصمیم شرکاء: در صورت تصمیم عده ای از شرکا که سهم الشرکه آنها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد.
_زمان شرکت: در صورتی که شرکت برای تاریخ معینی تشکیل گردیده باشد و آن زمان به پایان رسیده باشد. (مگر آنکه مدت ذکر شده قبل از انقضاء تاریخ تمدید گردیده باشد)
_فوت یکی از شرکا: در مورد فوت یکی از شرکا اگر به موجب اساسنامه پیش بینی شده باشد.
_در صورت ورشکستگی شرکت: در زمانی که بر اثر زیان های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود هیات مدیره مکلف است طبق ماده 141لایحه قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت بلافاصله مجمع عمومی صاحبان سهام تشکیل داده و یا با افزایش سرمایه توسط شرکاء و سهامداران و یا کاهش سرمایه مندرج در مدارک هویتی شرکت سرمایه را یکسان سازی کنند.

_موضوع شرکت: وقتی که شرکت موضوعی را که برای آن تشکیل شده بود را به انجام رسانیده و یا انجام آن غیر ممکن بوده و از ادامه آن منصرف شده اند.
_حکم دادگاه: در صورتی که صدو حکم قطعی دادگاه صادر شود.
بنابراین،همان طور که گفته شد، تبدیل موسسه غیر تجاری به شرکت تجاری با تغییر موضوع و البته رعایت تشریفات و شرایط مشترک و اختصاصی امکان پذیر می باشد.

اتاق تعاون و ارکان آن

 

  • اتاق تعاون

وفق ماده 57 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی اتحادیه ها و شرکت های تعاونی می توانند در صورت ضرورت با نظارت وزارت تعاون ،اخذ کارت بازرگانی  اتاق تعاون مرکزی را در تهران و شعب آن را در استان ها و شهرستان ها جهت تامین مقاصد ذیل تشکیل دهند :
1) انجام وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن در ارتباط با بخش تعاون
2) انجام اموری که از طرف وزارت تعاون بدان محول می گردد، طبق آیین نامه
3) حل اختلاف و دائری در محدوده امور مربوط به تعاونی ها به صورت کدخدا منشی و صلح مابین اعضاء و اتحادیه ها و بین تعاونی ها واتحادیه ها
اتاق تعاون به مانند شرکت های تعاونی و اتحادیه شرکت های تعاونی دارای شخصیت حقوقی و مستقل می باشد و از لحاظ مالی و اداری و هزینه ها به دولت وابسته نمی باشد بدین معنا که اتاق تعاون بخش دولتی محسوب نمی گردد و تشکیلاتی است که به وسیله ثبت در اداره ثبت شرکت ها به وجود می آید که به این نحو دارای ردیف بودجه و اعتبارات دولتی نیست. اگرچه دولت به معنای عام و داخلی خود و به معنای خاص مانند وزارتخانه ها و نهادهای عمومی اموال جامعه است و کمک هایی در راستای تحقق اهداف قانون اساسی دارد.

  • ارکان اتاق تعاون

اتاق تعاون هم به مانند سایر اشخاص حقوقی در قانون تجارت و قانون بخش تعاونی مصوب 1370 و قانون شرکت های تعاونی نیاز به ارکانی برای ادامه حیات خود دارد که این ارکان عبارتند از :
- مجمع نمایندگان
مجمع نمایندگان اتاق تعاون شهرستان متشکل از نمایندگان اتحادیه ها و نیز نمایندگان تعاونی های با فعالیت مشابه فاقد اتحادیه با حوزه عمل آن شهرستان و مجمع نمایندگان اتاق تعاون استان متشکل از روسای هیئت مدیره اتاق های تعاونی شهرستان های استان و نمایندگان اتحادیه های سهرستان های فاقد اتاق تعاون و نمایندگان اتحادیه های با حوزه عمل استان و مجمع نمایندگان اتاق تعاون مرکزی متشکل از روسای اتاق های تعاون استان ها و نمایندگان اتحادیه های استانی فاقد اتاق تعاون استان و نمایندگان اتحادیه های سراسری می باشد که برای مدت سه سال انتخاب می گردند.
این مجمع نمایندگی دارای وظایفی به شرح ذیل می باشد :
الف) بررسی پیشنهادهای مربوط به اساسنامه و آیین نامه های اتاق و تایید آن جهت تصویب نهایی وزیر تعاون
ب) تعیین هیئت مدیره اتاق تعاون
ج) تعیین دو نفر بازرس جهت عضویت در هیئت بازرسی
د) تصویب برنامه و بودجه سالانه به پیشنهاد هیئت مدیره
ه) رسیدگی و اتخاذ تصمیم در مورد ترازنامه و سایر گزارش های هیئت مدیره پس از اظهارنظر هیئت بازرسی
و) رسیدگی به گزارش های هیئت بازرسی 
نکته : تعداد آرای نمایندگان عضو در مجامع نمایندگان اتاق تعاون شهرستان ، اتاق تعاون استان و اتاق مرکزی متناسب با تعداد اعضای تعاونی ها و تعاونی های عضو اتحادیه ها و اتاق های تعاون توسط وزارت تعاون تعیین می گردد.
- هیئت مدیره
هیئت مدیره اتاق های تعاون متشکل از 3 تا 7 نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل از میان اعضاء تعاونی ها می باشند که حتی الامکان از تعاونی های کشاورزی روستایی و عشایری، صنعتی ، معدنی ، عمران شهری و روستایی و توزیعی خواهند بود و برای مدت سه سال از طرف مجمع نمایندگان انتخاب می شوند.
وظایف این هیئت مدیره عبارتند از :
الف) فعالیت لازم جهت تامین مقاصد اتاق تعاون بر طبق اساسنامه و آیین نامه های مربوط
ب) اداره کلیه امور مربوط به اتاق تعاون و انجام کلیه مکاتبات و ارتباطات و عملیات مالی مورد نیاز اتاق طبق آیین نامه های داخلی آن
ج) اجرای تصمیمات مجمع نمایندگان
د) ارائه گزارش ها و پیشنهادهای لازم به مجمع نمایندگان
ه) انتخاب زئیس هیئت مدیره از بین خود
و ) انتخاب دبیر در اتاق های استان و شهرستان و دبیر کل در اتاق مرکزی به منظور انجام امور اجرایی
هیئت مدیره اتاق تعاون هر استان موظف به ایجاد ارتباط و هماهنگی و همکاری بین اتاق های شهرستان های مربوط به خود است و آن ها نیز موظف به همکاری هستند. همچنین هیئت مدیره اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف به ایجاد ارتباط و هماهنگی و همکاری بین اتاق های استان ها می باشد و آن ها نیز موظف به همکاری هستند.
نکته : هیئت مدیره می تواند بخشی از اختیارات خود را به دبیر یا دبیر کل تفویض نماید.
- هیئت بازرسی
هیئت بازرسی متشکل از سه عضو می باشد که دو نفر آن ها به وسیله مجمع نمایندگان و یک نفر دیگر به وسیله وزارت تعاون تعیین می گردند و وظایف آن ها عبارتست از :
الف) نظارت و بازرسی مستمر از نظر رعایت اساسنامه و آیین نامه های اتاق تعاون و قوانین و مقررات مربوط
ب) رسیدگی به حساب ها، دفاتر ، اسناد ، صورت های مالی از قبیل ترازنامه و عملکرد مالی و گزارش به مجمع نمایندگان و وزارت تعاون
ج) بررسی شکایات و تخلفات مربوط به اتاق تعاون و گزارش به مراجع ذیربط
د) ارائه گزارش های سالانه و نوبتی به مجمع نمایندگان و وزارت تعاون از نظر وضعیت فعالیت های اتاق تعاون و رعایت قوانین و مقررات و اظهارنظر در مورد گزارش های هیئت مدیره

نکته : هیئت مدیره مکلف است اسناد و مدارک مورد درخواست هیئت بازرسی را در اختیار آنان قرار دهد.

بهداشت و سلامت دهان و دندان در بارداری

 دوره بارداری تغییرات هورمونی زیادی را در بدن مادر به وجود می آورد.ایمپلنت دندان در رشت از جمله این تغییرات می توان به تغییر در فضای دهان و دندان و بزاق اشاره نمود. تغییرات هورمونی باعث پایین آمدن مقاومت دندان ها در برابر باکتری و پلاک های دندانی شده و در بلند مدت زمینه ساز پوسیدگی دندان و حساس شدن لثه ها و حتی ابتلا به بیماری های لثه می شود. همانطور که اشاره شد احتمال پوسیدگی دندان ها در دوره بارداری بیشتر است و این موضوع می تواند جنین را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلایل مادران باید بیش از پیش بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرند. از طرف دیگر بیماری های لثه نیز موضوع نگران کننده دیگری است که یکی از شایع ترین بیماری های دهان و دندان در دوره بارداری محسوب می شود. لازم به یادآوری است که ابتلا به بیماری لثه در دوره بارداری، می تواند منجر به زایمان زودرس و یا حتی مرگ جنین شود.

البته لازم است بدانید که بارداری الزاماً منجر به آسیب دیدن دندان ها نمی شود، بلکه در صورتی که مادر، کلسیم کافی برای استخوان سازی کودک مصرف نکند و مواد لبنی را در برنامه غذایی خود قرار ندهد، کمبود کلسیم بدن کودک از طریق استخوان ها و دندان های مادر تامین می شود. از این رو برخی مادران دچار مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری می شوند. اما در صورتی که مادران به تعذیه در دوره بارداری و همچنین نکات بهداشتی دهان و دندان به طور کامل توجه کنند، در دوره بارداری دچار مشکل نخواهند شد.

 

نحوه تشخیص مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان در دوره بارداری


ممکن است یک مادر باردار در دوره بارداری متوجه بروز مشکلاتی در دهان و دندان های خود شود. مثلا درد در ناحیه لثه و یا احساس اسیدی بودن فضای دندان که ناشی از تجمع پلاک دندانی است. همچنین ممکن است در مراجعات دندانپزشکی برای چکاپ، پزشک شما متوجه بروز چنین مشکلاتی در دهان و دندان های شما شود.
توصیه می شود قبل از شروع دوره بارداری به طور مرتب به دندانپزشکی مراجعه کنید تا اگر درمانی لازم است پیش از بارداری انجام شود و وضعیت دندان های شما مورد ارزیابی قرار بگیرد. همچنین اگر از آخرین مراجعه شما به دندانپزشکی بیش از ۶ ماه گذشته است، سعی کنید در ابتدای دوره بارداری به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
در صورت مراجعه به دندانپزشک در هنگام بارداری، حتما او را در جریان وضعیت بارداری و ماه بارداری قرار دهید. همچنین در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید، حتما دندانپزشک را از این موضوع مطلع نمایید. توجه داشته باشید که مراجعه مرتب به دندانپزشک شما را در همان ابتدای بیماری و قبل از پیچیده شدن آگاه می سازد و از این طریق درمان ساده تری را پیش رو دارید. همچنین جرم گیری مرتب دندان ها پیش از دوره بارداری از پوسیدگی آنها در طول دوره بارداری جلوگیری می کند. در صورتی که در حین بارداری دندانپزشک شما تشخیص داد که یک یا چند عدد از دندان های شما دارای مشکلاتی از قبیل پوسیدگی یا هر مشکل دیگری است، در صورت نیاز به عکس برداری لازم است از لباس و تجهیزات مخصوصی استفاده کنید تا از جنین شما محافظت شود. از این رو قبل از عکس برداری حتما وضعیت بارداری خود را به پزشک اطلاع دهید. اگر لازم باشد دندان خود را بکشید، بهتر است این کار را در سه ماهه دوم بارداری انجام دهید. چرا که کشیدن دندان در دوره بارداری و در سه ماهه اول می تواند برای جنین خطرات آفرین باشد.

 

رایج ترین عوارض بارداری بر سلامت دهان و دندان

 

در دوره بارداری همانطور که اشاره شد به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است دهان و دندان در معرض برخی از بیماری ها باشد. از جمله رایج ترین بیماری های دهان و دندان در دوره بارداری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. عفونت لثه یا بیماری های مربوط به لثه

    احتمال ابتلا به بیماری های لثه و به ویژه عفونت لثه در سه ماهه دوم بارداری بیشتر است. در صورت ابتلا به بیماری لثه، تورم لثه ها همراه با درد احساس می شود و همچنین ممکن است با اندکی خون ریزی لثه همراه باشد. این مساله به ویژه هنگام مسواک زدن و کشیدن نخ دندان بیشتر حس می شود. همچنین در صورت سابقه ابتلا به بیماری لثه و وجود یک بیماری درمان نشده در این ناحیه، امکان تشدید شدن این وضعیت در دوره بارداری افزایش می یابد.

  2. تومورهای بارداری

    در سه ماهه دوم ممکن است مادر شاهد رشد بیش از حد بافت لثه شود. در چنین شرایطی پزشکان احتمال می دهند این رشد غیرطبیعی به دلیل به وجود آمدن تومور در ناحیه لثه است. البته این نوع تومورها از نوع غیر سرطانی هستند و جای نگرانی نیست. عمده ترین دلیل به وجود آمدن تومور را می توان تجمع پلاک روی سطح دندان دانست. تومور لثه در ظاهر مانند میوه تمشک است و رگه های خونی به وضوح در آن مشاهده می شود. این نوع تومور ها معمولا بعد از زایمان از بین میروند و اصلا نگران کننده نیستند.

  3. تشکیل پلاک و جرم

    دوره بارداری، تجمع پلاک دندانی را کمی بیشتر از حالت معمولی می کند. تجمع پلاک علاوه بر اینکه زمینه ساز پوسیدگی دندان ها است، می تواند بیماری لثه را نیز به دنبال داشته باشد. اما دلیل این مساله چیست؟ همانطور که اشاره شد در دوره بارداری مادران شاهد تغییرات هورمونی هستند. یکی از این تغییرات هورمونی، تغییر در میزان هورمون های استروژن و پروژسترون است. توجه داشته باشید که تجمع پلاک دندانی به دلیل افزایش تولید پلاک دندانی توسط دهان نیست بلکه ناشی از کاهش توانایی بدن در مقابله با پلاک دندانی و از بین بردن آن است.
    باز هم یادآور می شویم که رعایت بهداشت دهان و دندان در دوره بارداری چقد مهم است. چراکه اگر پلاک جمع شده روی سطح دندان پاک نشود، لثه دچار التهاب و عفونت می شود و اگر مادر سابقه ابتلا به بیماری لثه به صورت درمان نشده را داشته باشد، شاهد شدید تر شدن و وخامت بیماری لثه خواهد بود. در چنین شرایطی دندانپزشک می تواند از طریق جرم گیری دندان، پلاک را از روی دندان پاک کند تا دوره بارداری به اتمام برسد و آسیب عمیق تری به دندان ها و لثه وارد نشود و مادر باردار نیز متحمل سختی نشود.

 

روش های مدیریت مشکلات دهان و دندان در بارداری


همانطور که اشاره شد در دوره بارداری ممکن است مشکلاتی در زمینه دهان و دندان برای یک مادر به وجود بیاید، اما چگونه می توان آنها را مدیریت نمود تا دوره بارداری به راحتی سپری شود؟ در ادامه به این موضوع پرداخته ایم:

  1. نحوه درمان و مواجهه با عفونت و التهاب لثه در دوران بارداری

    همانطور که گفته شد یکی از رایج ترین و شایع ترین مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری، ابتلا به عفونت لثه است. در صورت به وجود آمدن چنین شرایطی در ابتدا به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. معمولاً دندانپزشک با توصیه ها و راهکارهای خود به شما کمک می کند که تا به دنیا آمدن فرزندتان با روش های تخصصی، فضای دهان و دندان و لثه های خود را تمیز کنید و از مسواک مخصوص که بُرس نرمی دارد استفاده کنید تا ریسک تشدید التهاب لثه ها کاهش یابد. همچنین می توانید از یک خمیر دندان جرم گیر استفاده نمایید تا پلاک های دندانی را از بین ببرد. به یاد داشته باشید که استفاده مرتب از نخ دندان نقش بسیار ارزنده ای در جلوگیری و کاهش ابتلا به بیماری های لثه و عفونت آن دارد. پس روزانه حداقل یکبار از نخ دندان استفاده نمایید.

  2. تومورهای دوران بارداری

    تومورهای دوره بارداری نیز همانطور که گفتیم یکی از عارضه هایی است که ممکن است مادران باردار با آن مواجه شوند. هرچند این تومورهای غیرسرطانی اصلا ترسناک و نگران کننده نیستند، اما برای اطمینان می توانید به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید. هرچند بعد از زایمان این تومورها خود به خود از بین می روند اما اگر لازم باشد دندانپزشک می تواند آنها را تخلیه نماید.

  3. درمان دندان درد در دوران بارداری

    تجمع پلاک دندانی و ابتلا به بیماری های لثه می تواند زمینه ساز پوسیدگی دندان شود و دندان درد را به دنبال داشته باشد. هرچند درمان پوسیدگی دندان در دوره بارداری می تواند انجام شود و ریسک خاصی ندارد اما با رعایت چند نکته می توانید در خانه از دندان های خود در مقابل پوسیدگی محافظت کنید که مهم ترین آنها مسواک زدن مرتب و توجه به بهداشت دهان و دندان است. اما در صورتی که دندان درد داشتید می توانید راهکارهای زیر را البته در صورت مثبت بودن نظر دندانپزشک انجام دهید:

    1. از قرص مسکن استفاده کنید

      در صورتی که آستانه تحمل درد برای شما پایین است، می توانید با مصرف قرص مسکن مانند استامینوفن به طور موقتی دندان درد خود را تسکین دهید. البته به یاد داشته باشید که در دوره بارداری برای مصرف هر دارویی حتی ساده ترین داروها حتما باید با دندانپزشک خود مشورت نمایید. مثلا خوب است بدانید مصرف آسپرین و ایبوبروفن در دوره بارداری ممنوع است و تنها زمانی می توانید از این داروها استفاده نمایید که پزشک شما اجازه داده باشد.

    2. دهان خود را با آب گرم و نمک بشویید

      یکی از مهمترین عادت های روزانه هر فرد باید مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور روزانه باشد. این اقدامات به ظاهر ساده می تواند از بروز مشکلات جدی دهان و دندان در همه افراد به ویژه زنان باردار جلوگیری نماید. پس لازم است بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و دهان خود را با آب گرم بشویید. گرما همواره ساده ترین راه برای تسکین انواع درد است.. حتی شستن دهان با آب گرم نیز می تواند درد دندان و لثه را تا حدی کاهش دهد. همچنین اضافه کردن مقدار کمی نمک در هنگام شستشوی دهان می تواند علاوه بر تمیز کردن و ضد عفونی کردن فضای دهان، در کاهش درد موثر باشد.

    3. از ترکیبات ضد عفونی بی حس کننده استفاده کنید

      بعضی از دهان شویه ها و مواد ضدعفونی کننده موجود در داروخانه ها می تواند برای مدتی لثه را بی حس نموده و از این طریق درد لثه و دندان را کاهش دهد. یکی از این محصولات، بنزوکائین است که می توانید آن را به طور مستقیم روی دندان یا لثه ای که دچار التهاب شده است قرار دهید. البته باز هم یاد آوری میکنیم که زنان باردار برای استفاده از این نوع ضد عفونی کننده نیز باید یا پزشک خود مشورت نمایند تا از بی خطر بودن آن برای سلامت جنین مطمئن شوند. روغن میخک نیز یک درمان خانگی است که می تواند در کاهش درد دندان و تسکین آن موثر واقع شود.

    4. از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید

      یکی دیگر از راه هایی که می تواند برای درمان درد دندان کارآمد باشد، استفاده از کمپرس آب گرم یا سرد است. این راهکار می تواند به صورت موقتی درد شما را قطع یا آن را کاهش دهد. کافی است یک کیسه آب گرم یا حوله آب گرم را روی قسمتی از صورت خود که دندان درد دارید، بگذارید. پس از مدتی درد و یا ورم موجود در این ناحیه کاهش می یابد. استفاده از کمپرس یخ نیز می تواند کمک کننده باشد. چرا که یخ باعث بی حس شدن آن ناحیه می شود و از این طریق می تواند درد را قطع کند و یا آن را تا حد چشم گیری کاهش دهد. در صورتی که لثه پس از مسواک زدن دچار التهاب و درد شود، کمپرس یخ می تواند راهکار مناسبی باشد که بسیاری از دندانپزشکان نیز توصیه می کنند.

 

پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری


از آنجاییکه همواره پیشگیری بهتر از درمان است و خانم های باردار در طول دوره بارداری با ممنوعیت های دارویی مواجه هستند، در این قسمت قصد داریم راهکارهایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با استفاده از آنها از بروز مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری پیشگیری نمایید.

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    به عنوان اولین و اصلی ترین کاری که باید انجام دهید، رعایت بهداشت دهان و دندان را توصیه می کنیم که از بسیاری از مشکلات و بیماری های دهان و دندان و بروز عفونت های دندان جلوگیری می نماید. برنامه بهداشت فردی را در طول زندگی به ویژه دوره بارداری به طور جدی پیگیری نمایید تا دندان هایی سالم و دهانی خوشبو داشته باشید. به طور کلی توصیه می شود پس از هر وعده غذایی حتما مسواک بزنید و روزانه دوبار از نخ دندان استفاده نمایید.

  2. اجتناب از مواد غذایی با قند بالا

    خوردن شیرینی و کلیه مواد قندی، فضای دهان را اسیدی می کند. اسیدی شدن فضای دهان و بزاق، اصلی ترین عامل پوسیدگی دندان ها محسوب می شود. پس در دوره بارداری که دندان ها آسیب پذیرتر هستند، حتی الامکان از مصرف مواد قندی خودداری نمایید. در صورتی که میل شدید به شیرینی و مواد قندی دارید، حتما بلافاصله پس از مصرف مواد قندی دندان های خود را مسواک بزنید تا فضای دهان شما اسیدی باقی نماند.

  3. چکاپ منظم و مراجعه به دندانپزشک

    در دوره بارداری لازم است به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا پزشک دندان های شما را معاینه نماید. در این صورت علاوه بر اینکه می توانید احتمال ابتلا به بیماری های دهان و دندان به ویژه عفونت ها را کاهش دهید، در صورت بروز مشکل به سرعت آن را رفع می کنید و با مشکلات جدی تر و پیچیده تر رو به رو نخواهید شد. به عنوان مثال در صورت آغاز پوسیدگی دندان، پزشک به سرعت شما را مطلع می سازد و با رعایت دقیق تر نکات بهداشتی و نهایتاً یک بار جرم گیری مشکل حل می شود و به درمان های عمیق تر مثل عصب کشی و درمان ریشه نیاز پیدا نمی کنید.
    توصیه می شود در دوره بارداری باید مراقبت های ویژه ای را به عمل بیاورید تا بتوانید از خود و جنین به درستی محافظت نمایید و دوره بارداری را با سهولت به پایان برسانید. توجه داشته باشید که در صورت بروز موارد غیرعادی در دهان و دندان خود به سرعت به دندانپزشک مراجعه نمایید. درمان های به موقع دندانپزشکی می تواند از بروز مشکلات سخت تر و پیچیده تر جلوگیری نماید.

  4. هر روز دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید و نخ دندان تمیز کنید

    روزانه دو مرتبه دندان های خود را با مسواک نرم و خمیر دندان بشویید. از نخ دندان برای خارج کردن مواد غذایی جا مانده بین دندان ها استفاده نمایید و استفاده از دهان شویه را از یاد نبرید. در مورد دهانشویه حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید. استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان می تواند خطر ابتلا به بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ها را به طور چشم گیری کاهش دهد.

  5. رژیم غذایی مناسبی داشته باشید

    استفاده از مواد غذایی سالم و داشتن یک برنامه غذایی صحیح نه تنها به رشد و سلامت جنین شما کمک می کند، بلکه سلامتی دستگاه گوارش و دهان و دندان های شما را نیز تضمین می نماید. از سومین ماه تا ششمین ماه بارداری جنین در حال تکامل و شکل گیری است. لازم است در این دوران از مواد غذایی مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین A و C و D استفاده نمایید. این مواد به سالم ماندن دندان ها و استخوان های مادر و جنین کمک زیادی می کند. کلسیم می تواند از پوک شدن دندان ها و استخوان های مادر و جنین جلوگیری نموده و آنها را استحکام بخشد. البته یادآوری می کنیم که برای مصرف هریک از این مواد غذایی و مقدار مصرف آنها حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

  6. در دوره بارداری کلسیم بیشتری مصرف نمایید

    از آنجاییکه عامل اصلی سازنده استخوان ها و دندان، کلسیم است، در دوره بارداری به مقدار بیشتری از این ماده غذایی نیاز دارید. لازم است مصرف مواد لبنی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این صورت دندان ها و استخوان های سالم تری خواهید داشت. همچنین تراکم استخوان های شما حفظ می شود و در سنین بالاتر دچار پوکی استخوان نخواهید شد. اصلی ترین منبع کلسیم می تواند مواد غذایی زیر باشد:

بررسی نحوه استریل سازی و عملکرد اتوکلاو ها

 عوامل کلیدی برای یک استریل سازی موفق در دستگاه، دما، بخار، فشار و زمان هستند که در سه فاز فرآیند استریل شدن صورت میگیرد.

  • فاز تهویه Conditioning Phase) C)

هوا در این دستگاه مانعی برای استریل سازی به شمار می روند و بایستی تخلیه گردد. سکوبندی آزمایشگاهی در دستگاه هایی که سیستم تخلیه هوای پویا دارند، این کار به وسیله یک پمپ وکیوم صورت می گیرد. در مواردی که از پمپ وکیوم استفاده نمی شود، می توان از پالس های فشار یا فلاش های بخار برای این کار استفاده نمود.

در دستگاه های بدون پمپ معمولا فشار بخار را وارد محفظه بسته دستگاه می کنند تا جایی که هوای موجود را جایگزین کند، در این روش هوا توسط بخار از خروجی دستگاه تخلیه می شود.

  • فاز بخاردهی Exposure Phase) S)

بعد از تخلیه هوای محفظه، خروجی دستگاه بسته می شود و بخار همچنان به محفظه اضافه می شود تا دما و فشار درون محفظه به سرعت افزایش یافته و به میزان از پیش تعیین شده برای استریل سازی برسد. پس از اینکه دما و فشار به میزان مورد نظر رسید، شرایط داخلی محفظه برای مدت لازم برای استریل سازی به صورت ثابت نگه داشته می شود.

  • فاز تخلیه Exhaust Phase) E)

در مرحله تخلیه، خروجی دستگاه باز می شود و بخار از خروجی خارج شده و از فشار درون محفظه کاسته می شود. در این مرحله وسیله های موجود در اتوکلاو به تدریج خشک می شوند. مرحله تخلیه بخار یا از طریق خروجی متصل به دیگچه داخلی صورت می پذیرد و یا توسط پیچ های موجود بر روی درب دستگاه انجام می شود.

عیب یابی اتوکلاو 

جهت عیب یابی دستگاه اتوکلاو، لیستی از مشکلات عمده این دستگاه و راهکار فنی پیشنهادی تهیه شده است که به شرح ذیل است:

  • مشکل: فشار بخار خيلي پايين است.
  • علت مشکل: واشر در خراب است.بخار داخلي در اجزاي دیگر اتوکلاو نشت مي كند.
  • راه حل فنی: واشر را بررسي و آن را تعويض كنيد.دريچه هاي الكتريكي و غيره را بررسي كنيد.
  • مشکل: فشار بخار زياد است.
  • علت فنی: اتوكلاو بيش از حد بارگذاري شده است.اتوكلاو كاليبره نيست.
  • راه حل فنی: اقلام درون دستگاه را کم کنيد.اتوكلاو را كاليبره كنيد.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a2%d9%88%d9%86/

  • مشکل: وسايل استريل شده مرطوب باقي مي مانند.
  • علت فنی: دريچه بخار معيوب است.خروجی آب مخزن مسدود شده است.بارگذاري در اتوكلاو بيش از حد است.اتوكلاو تراز نيست.
  • راه حل فنی: دريچه بخار را كنترل/ تميزكنيد. دريچه را تعويض نماييد.سيستم آبگذر را كنترل/تميزكنيد.اقلام درون دستگاه را کم کنيد. چرخة استريليزاسيون را تكرار نماييد.اتوكلاو را تراز كنيد.

اتوکلاو ازمایشگاهی

  اتوکلاو یک دستگاه پر کاربرد ویژه استریل کردن با استفاده از حرارت و فشار بخار است.قیمت اتوکلاو آزمایشگاهی انواع گوناگون این دستگاه در آزمایشگاه های میکروبی، طبی، بیمارستان ها، مطب های دندان پزشکی، آرایشگاه ها و … مورد نیاز است. با استفاده از این دستگاه می توان تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و محیط های کشت را میکروب زدایی کرد.

استرلیزاسیون با گرمای مرطوب

 

اتوکلاو با استفاده از گرمای مرطوب تحت فشار بالا تقریبا می تواند تمام میکروارگانیسم های بیماری زا و غیر بیماری زا را از بین ببرد. با این روش می توان ست های جراحی، لوازم دندان پزشکی، انواع شیشه آلات و ظروف آزمایشگاهی  را کاملا ضد عفونی کرد. استفاده از این دستگاه بسیار ساده است.با قرار دادن تجهیزات داخل محفظه و روشن کردن آن عمل ضد عفونی آغاز می شود. در صورت اطمینان از کالیبراسیون اتوکلاو، در پایان کار تمام آلودگی ها از بین خواهند رفت.

اجزای اصلی یک اتوکلاو

ساختار یک اتوکلاو به طور کلی شامل بدنه اصلی استیل ضد زنگ ۳۰۴ یا ۳۱۶ به همراه هیتر حرارتی برای بخار کردن آب و سیستم کنترل دما و فشار برای تنظیم مسیر سیکل های استریل سازی می باشد. در کنار آن شیر های تخلیه آب و بخار و شیر های اطمینان فشار برای ایمنی کاربر مورد استفاده قرار میگیرد.

انتخاب کلاس مناسب اتوکلاو 

اتوکلاو ها به صورت کلی به سه دسته یا سه کلاس تقسیم می شوند.

  • اتوکلاو کلاس N 

اتوکلاو کلاس N کوچک هستند و برای استریل کردن وسایل ساده استفاده می شوند. حرف N نماد نام کلی دستگاه است که به معنای وسایل جامد بدون پوشش است (Naked solid products).

 

در نتیجه از این دستگاه نمیتوان برای بسته بندی، اجسام تو خالی، منسوجاتی مثل پارچه و مواد متخلخل استفاده نمود.

  • اتوکلاو کلاس B

اتوکلاو کلاس B هم کوچک هستند اما توان و کاربرد آنها با دستگاه های بزرگ صنعتی قابل مقایسه است. حرف B نماد نام کلی دستگاه به معنای استریل کننده های قوی و کوچک است (Big Steam Sterilizers)، این نامگذاری به این دلیل است که با حجم کوچک کار استریل سازی را به خوبی انجام می دهد. اتوکلاو کلاس B با نام اتوکلاو دندانپزشکی نیز شناخته می شود. 

هر وسیله ای می تواند توسط این دستگاه استریل شود، این امر شامل اجسام تو خالی و دارای بسته بندی و پارچه و منسوجات و … می شود.

این دستگاه دارای دو مرحله وکیوم اولیه و ثانویه است و در نتیجه برای خشک کردن وسایل در حال استریل سازی و تسریع روند استریل شدن مناسب می باشد.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

  • اتوکلاو کلاس S

این کلاس (Class S autoclaves) حد واسط دو دسته نوع N و B هستند. اتوکلاو کلاس S با چندین بار استفاده از فشار بخار، عمل تخلیه هوا را قوی تر از کلاس N انجام می دهند اما توانایی استریل سازی آنها محدود است و توانایی استریل نمودن پارچه و سایر منسوجات را ندارند.

اقامتگاه و تابعیت شرکت های تجاری

 

  • اقامتگاه شرکت تجاری

اقامتگاه همان محل اقامت است و اقامت در لغت به معنای درجایی ماندن و به سربردن، در جایی آرام گرفتن ، برپاداشتن ، راست و معتدل کردن آمده است.ثبت شرکت مسئولیت محدود مطابق ماده 1002 قانون مدنی، اقامتگاه هر شخص عبارت از محلی است که شخص در آن جا سکونت داشته و مرکز مهم امور او نیز در آن جا باشد اگر محل سکونت شخص غیر از مرکز مهم امور او باشد مرکز مهم امور او اقامتگاه محسوب است و ادامه می دهد که اقامتگاه اشخاص حقوقی مرکز عملیات آن ها خواهد بود بنابراین با تعریف ارائه شده در قانون مدنی مرکز مهم امور، اقامتگاه محسوب می شود اگر چه قانون مدنی از اقامتگاه شرکت های تجاری به صراحت یادی ننموده است اما با تعیین تکلیف نمودن شخصیت حقوقی به طور مطلق برای وضعیت شرکت های تجاری راه کار ارائه ننموده است و تصریح نموده که اقامتگاه اشخاص حقوقی مرکز عملیات آن ها خواهد بود که با این وصف بین " مرکز مهم امور او " و " مرکز عملیات " تفاوت چندانی به نظر نمی رسد.
ارتباط هر شخص با محیط اطراف خود، محلی که در آن زندگی می کند یا کسب و کاری اشتغال دارد تحت عنوان اقامتگاه مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع اقامتگاه هر شخص از نظر حقوقی بستگی به محلی دارد که در آن جا سکونت دارد و خانواده یا شغل و منافع او در آن جا یافت می گردد. این وضعیت در حقوق اقامت نامیده می شود.
لزوم تعیین اقامتگاه در قرارداد شرکت تجاری :
شرکا ممکن است به هنگام انعقاد قرارداد شرکت تجاری راجع به محل استقرار مدیران شرکت، محل تشکیل جلسات، محل اجرای موضوع فعالیت شرکت و نظایر آن توافق نمایند همچنانکه ممکن است تعیین این قبیل موارد را به آینده واگذارند و عرف نیز جهل به این امور را مخل به قرارداد تلقی ننماید.همچنین،  اهمیت حفظ حقوق اشخاص ثالث ایجاب می نماید که تعیین مکانی تحت عنوان اقامتگاه برای ایجاد شرکت تجاری الزامی شمرده شود، هر چند که مکان تعیین شده توسط شرکا لزوماَ با نکانی که مقنن آن را اقامتگاه شرکت تلقی می کند یکسان نباشد. به عبارت دیگر برای دفاع از حقوق اشخاص ثالث در برابر شخصیتی که فاقد وجود مادی است منطقی به نظر می رسد که اجازه ایجاد شرکت تجاری بدون تعیین اقامتگاه داده نشود.

  • تابعیت شرکت تجاری

تابعیت در اصطلاح عبارت است از یک رابطه سیاسی ، حقوقی و معنوی که فرد را به دولتی مقنن مرتبط سازد. تابعیت یک رابطه سیاسی است زیرا از حق حاکمیت دولت ناشی می شود. همچنین، باید گفت تابعیت یک رابطه معنوی است زیرا کشور را از نظر هدف ها و عادات و رسوم مشترکی دارند که به یک دولت پیوند می دهد.
در این رابطه، ماده 1 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب 1310 تصریح می نماید :
" هر شرکتی که در ایران تشکیل و مرکز اصلی آن در ایران باشد شرکت ایرانی محسوب می شود ".
در ماده 1 قانون یادشده برای به وجود آمدن تابعیت ایرانی یک شرکت نکاتی مورد اشاره قرار گرفته است که عبارتند از :

https://danasabt.ir/
1- شرکت در ایران تشکیل شده باشد.
2- مرکز اصلی شرکت در ایران باشد.
بنا براین ، به موجب ماده 591 قانون تجارت، " اشخاص حقوقی تابعیت مملکتی را دارند که اقامتگاه آن ها در آن مملکت است ".

ارتودنسی دندان چیست؟

 

ارتودنسی دندان چیست؟


ارتودنسی یکی از شاخه‌های علم دندانپزشکی و مربوط به تشخیص و درمان ناهنجاری‌های دهان و دندان است. ایمپلنت دندان در رشت ارتودنسی به طور تخصصی به بررسی و درمان بی‌نظمی ‌دندان‌ها و فک می‌پردازد. در ابتدا، این شیوه تنها جهت صاف و مرتب کردن دندان‌های کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما امروزه بزرگسالان هم از این روش برای اصلاح ناهنجاری‌های دهانی خود استفاده می‌کنند. این شاخه در دندانپزشکی، به تنهایی و یا در ترکیب با روش‌های درمانی دیگر کاربرد دارد.

 

چه کسانی به ارتودنسی دندان نیاز دارند؟

 

به طور کلی، ارتودنسی می‌تواند برای افراد با شرایط زیر گزینه مناسبی باشد:

  1. افراد دارای دندان‌های نامرتب
  2. بیماران دارای فک بزرگ و یا کوچک
  3. افراد دارای دندان‌هایی با فاصله زیاد
  4. افراد با داشتن دندان‌های خیلی شلوغ
  5. بیمارانی که دچار انواع کلاس مال آکلوژن هستند.
  6. افرادی که به دنبال زیبایی طرح لبخند خود هستند.

 

هزینه ارتودنسی دندان


هزینه ارتودنسی، همانند هر درمان دندانپزشکی دیگری به عوامل متعددی بستگی دارد. عوامل تاثیرگذار بر هزینه ارتودنسی دندان شامل شدت ناهنجاری دندان و فک بیمار، سن، نوع درمان و مهارت دندانپزشک می‌شوند. ارتودنسی انواع متفاوتی دارد که هر کدام از آنها هزینه‌های مختص به خود را شامل دارند. برای آگاهی از هزینه درمان باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندانپزشک با بررسی وضعیت دهان و دندان شما هزینه نهایی را برای شما تخمین بزند.
در اکثر کلینیک‌های دندانپزشکی، هزینه این درمان به شکل اقساطی محاسبه می‌شود. همچنین در صورت داشتن بیمه درمانی، ممکن است بیمه بخشی از هزینه را تحت پوشش قرار دهد.

زمان شروع ارتودنسی دندان

 

درمان ارتودنسی، در هر سنی اثر خود را خواهد گذاشت، اما هر چه درمان در سنین پایین‌تری انجام شود. علاوه بر افزایش احتمال موفقیت، درمان ناهنجاری سریع‌تر انجام می‌شود. در حال حاضر برای کودکان ۷ تا ۱۱ سال، درمان مدت دار ارتودنسی با اثرات بسیار چشم گیری صورت می‌گیرد. برای کودکانی که در سن رشد هستند، جواب دهی ارتودنسی بسیار فوق العاده خواهد بود و همچنین می‌تواند سبب کاهش نیاز به درمان‌های دیگر دهان و دندان شود.

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

اما احتمال دارد برطرف کردن ناهنجاری‌های فک و صورت در بزرگسالی به سادگی امکان‌پذیر نباشد. با این حال، درمان ارتودنسی فقط مخصوص کودکان نیست و ارتودنسی برای تمام سنین قابل انجام است.

صفحه قبل 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 صفحه بعد