x تبلیغات
aasblog

کاربرد آون خلاء آزمایشگاهی

 

آون خلاء چیست ؟

آون خلاء یا آون وکیوم در درجه اول برای تسریع فرآیند خشک کردن با استفاده از خلاء و حرارت استفاده می شود.سکوبندی ازمایشگاهی  با کاهش فشار، نقطه جوش حلال نیز کاهش می یابد و به کوره خلاء اجازه می دهد تا رطوبت و مواد فرار را در دماهای پایین تر حذف کند. علاوه بر این، از آنجایی که هوا از آون خلاء خارج می شود، انتقال حرارت در داخل کارآمدتر می شود. با کاهش سطح اکسیژن (O2) و رطوبت، راندمان خشک کردن افزایش می یابد و خطرات اکسیداسیون و انفجار کاهش می یابد. برخی از آون خلاء آزمایشگاهی حتی می‌توانند به گازهای بی‌اثر مانند نیتروژن (N2) یا هلیوم (He) مجهز شوند تا از اکسیداسیون، خوردگی یا پوسته پوسته شدن جلوگیری کنند.

مزایای آون خلاء را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:

کاهش نقطه جوش حلال، امکان گرمایش پایین تر. این باعث می شود که برای پردازش مواد حساس به حرارت و فرار مناسب باشد.

به حداقل رساندن اکسیداسیون، آن را برای جابجایی مواد قابل اشتعال و مواد منفجره مناسب می کند.

افزایش راندمان خشک کردن از طریق بهبود انتقال حرارت و حذف اکسیژن و رطوبت.

کاربردهای آون خلاء

رایج ترین کاربردهای آون خلاء به عنوان تجهیزات آزمایشگاهی عبارتند از:

حذف رطوبت :
یکی از وظایف اصلی آون خلاء، حذف رطوبت از تجهیزات یا محصولات دارویی است، به‌ویژه هنگامی که با اقلام شکننده یا حساس به دما مانند ریزتراشه‌ها و مواد دارویی سروکار داریم. اجسام متخلخل، به ویژه، تمایل به حفظ رطوبت در منافذ خود دارند که منجر به آسیب احتمالی محصول و خرابی آنها می شود. آون خلاء می توانند به طور موثر و ملایم رطوبت را از بین ببرند، بنابراین از خرابی چنین محصولی جلوگیری می کنند.

خروج گاز / خروج گاز :
درزگیرها و روان کننده های مورد استفاده در برخی اجزای فلزی اغلب می توانند رطوبت یا بخارات شیمیایی را آزاد کنند. این باقیمانده ها پتانسیل ایجاد خرابی محصول یا قطعات الکترونیکی را دارند. آون خلاء نقش مهمی در حذف رطوبت و باقی مانده‌های شیمیایی از طریق فرآیندی به نام خارج کردن گاز یا خروج گاز، همانطور که در استانداردهای ASTM E595 برای خروج گاز در محیط خلاء ذکر شده، ایفا می‌کنند.

جلوگیری از اکسیداسیون :
با کنترل دما و سطح خلاء، آون خلاء می توانند به طور موثری از اکسیداسیون، خوردگی یا پوسته پوسته شدن جلوگیری کنند. این ویژگی به ویژه در صنعت داروسازی مهم است، جایی که اکسیداسیون می تواند کیفیت محصول را به خطر بیندازد.

پخت و گاز زدایی :
پخت و پز شامل افزایش دمای داخل آون خلاء برای خروج مواد شیمیایی فرار از اجسام تحت درمان است. از آنجایی که واکنش اکسیداسیون به طور موثر در اجاق خلاء کنترل می شود، این مواد شیمیایی را می توان با خیال راحت تر و کارآمدتر حذف کرد. پخت و پز همچنین برای گاز زدایی استفاده می شود، زیرا مایعات گرم شده گازهایی را به شکل حباب آزاد می کنند، که سپس می توانند توسط سیستم خلاء گرفته و حذف شوند.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

با توجه به دلایل ذکر شده، آون خلاء در صنایع مختلف از جمله الکترونیک، نیمه هادی، هوافضا و داروسازی کاربرد وسیعی پیدا می کنند. علاوه بر این، توانایی خشک کردن اجسام در دماهای پایین تر، آون خلاء را در صنایع غذایی ارزشمند می کند، جایی که دمای بالا ممکن است منجر به از دست دادن مواد مغذی یا خراب شدن مواد غذایی شود.

قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت

 

پرکردن دندان چیست؟

پر کردن دندان معمولاً یک عمل ضروری است. ایمپلنت دندان در رشت این روش برای اصلاح حفره‌ها و سایر انواع آسیب دندان ساخته شده اند. پر کردن دندان مستلزم سوراخ کردن دندان و از بین بردن تمام ناحیه آسیب دیده و پوسیده است. به طور معمول، قبل از شروع فرآیند پر کردن، از عوامل بی حس کننده استفاده می‌شود. هنگامی‌که نواحی پوسیده دندان برداشته شد، قسمت از دست رفته با کامپوزیت همرنگ دندان پر می‌شود.

پرکننده‌های کامپوزیت از چه چیزی ساخته شده اند؟

پرکننده‌های کامپوزیت از مواد مختلفی ساخته می‌شوند. کامپوزیت ممکن است از پایه رزین ساخته شده و با سیلیس مخلوط شود. برای استحکام آن شیشه پودری به آن اضافه می شود. سایه و رنگ پر کننده را می‌توان با سایه دندان‌های شما مطابقت داد. بنابراین به هیچ وجه قابل تشخیص نیست و با بقیه دندان‌های سفید مرواریدی شما ترکیب می‌شوند.

این مواد نه تنها به عنوان پرکننده دندان عالی هستند، بلکه دندانپزشکان از این مواد همرنگ دندان برای لمینت‌ها، روکش‌ها و اینله‌ها نیز استفاده می‌کنند. گاهی اوقات برای ترمیم دندان‌های شکسته نیز به کار می‌روند. 

مزایای استفاده از کامپوزیت چیست؟

علاوه بر ترکیب یکپارچه با بقیه دندان‌ها، پرکننده‌های کامپوزیت دارای مزایای زیر نیز هستند:

  • آنها برای رفع عیوب جزئی و آسیب‌های بزرگتر مناسب اند.
  • ‌انعطاف پذیرتر هستند. به همین دلیل نیاز به خالی کردن بیش از حد دندان ندارند و باعث حفظ بیشتر دندان طبیعی می‌شوند.
  • این ماده یک پیوند قوی با دندان شما ایجاد می‌کند و در برابر شکستگی مقاومت می‌کند.
  • روش استفاده از کامپوزیت کوتاه‌تر است و معمولاً می‌توان آن را تنها در یک جلسه انجام داد.
  • حساسیت دمایی بعد از پر کردن زودتر از بین می‌رود.
  • جذابیت زیبایی و ظاهر طبیعی دو مزیت پرکننده‌های کامپوزیت است.
  • آنها تقریبا نامرئی هستند و می‌توانند ظاهر طبیعی دندان را بازیابی کنند.
  • پرکننده‌های کامپوزیت به دندان متصل می‌شوند و احتمال نشت یا شکستگی را در طول زمان کاهش می‌دهند.
  • کامپوزیت‌ها بدون جیوه هستند و آنها را به گزینه ای امن برای بیمارانی که نگران قرار گرفتن در معرض جیوه هستند تبدیل می‌کند.

هزینه روش‌های استفاده از کامپوزیت چقدر است؟

پر کردن کامپوزیت معمولاً روش‌های ارزان و در عین حال بسیار مؤثر برای ترمیم دندان هستند. هزینه هر دندان برای کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی دارد که با آنها آشنا می‌شویم. 

  • میزان پوسیدگی دندان: یک ناحیه با آسیب بزرگ مستلزم کار بیشتر و در نتیجه هزینه بیشتر است.
  • محل آسیب: پر کردن دندان‌های آسیاب معمولاً گران‌تر است، زیرا این دندان‌ها بزرگ‌تر از دندان‌های دیگر هستند و در مکان‌های سخت‌تر قرار می‌گیرند.
  • در صورت نیاز به آرامبخشی: اکثر بیماران فقط با بی حسی موضعی می‌توانند این روش را انجام دهند. اما برای بیمارانی که اضطراب شدید یا فوبیا دارند، ممکن است آرام بخش انجام شود. این به طور طبیعی هزینه عمل را افزایش می‌دهد.
  • تعداد دندانی که نیاز به پر شدن دارد نیز بر قیمت نهایی تاثیر می‌گذارد. هر چه تعداد دندان بیشتر باشد هزینه آن بالاتر می‌رود. 

هزینه پر کردن کامپوزیت سفید در مقابل آمالگام نقره ای 

هزینه پر کردن کامپوزیت به طور کلی بیشتر از پرکننده‌های آمالگام است اما کمتر از پرکننده‌های سرامیکی یا طلا است. هزینه پر کردن کامپوزیت بسته به اندازه و محل حفره قیمت گذاری می‌شود.

آیا بیمه پر کردن را پوشش می‌دهد؟

پرکردن دندان یک عمل زیبایی نیست، به این معنی که شرکت بیمه شما باید درصدی از پوشش هزینه‌های مراقبت را ارائه دهد. طرح‌های بیمه دندانپزشکی متعدد هستند و اغلب پوشش‌های بیمه ای منحصر به فردی را ارائه می‌دهند. 

آیا کامپوزیت‌ها برای شما مناسب هستند؟

پرکردن‌های کامپوزیت برای ترمیم دندان‌ها در نواحی قابل مشاهده دهان محبوب هستند زیرا از مواد رزینی همرنگ دندان ساخته شده اند که با رنگ طبیعی دندان ترکیب می‌شود. از آنجایی که آنها مستقیماً به سطح دندان متصل می‌شوند، گزینه محافظه کارانه تری هستند که ساختار کمتری از دندان را از بین می‌برند.

روش پر کردن دندان با کامپوزیت 

قبل از اینکه دندانپزشک شروع به کار کند، ابتدا رنگ کامپوزیتی که با دندان شما مطابقت داشته باشد را انتخاب می‌کند. 

در مرحله بعد، یک بی حس کننده موضعی برای جلوگیری از درد و کاهش ناراحتی روی لثه‌های تزریق می‌شود. هنگامی‌که ماده بی حس کننده شروع به کار کرد، هرگونه پوسیدگی از حفره‌های موجود از طریق مته برداشته می‌شود. به صورت طبیعی نباید درد داشته باشید، فقط کمی ‌فشار خفیف احساس خواهید کرد. 

هنگامی‌که مواد پوسیده خارج شدند، دندانپزشک محل را تمیز و آماده می‌کند تا باکتری‌ها و زباله‌ها را از بین ببرد. اکنون کامپوزیت لایه به لایه داخل دندان قرار می‌گیرد تا کل سوراخ را پر کند. برای سفت شدن سریع پر کردن، دندانپزشک از نور ماوراء بنفش استفاده می‌کند. سپس دندان ترمیم شده فرم و صیقل داده می‌شود. بایت شما نیز توسط دندانپزشک ارزیابی می‌شود تا اطمینان حاصل شود که ترمیم برای شما راحت است.

بعد از پر کردن دندان با کامپوزیت چه مراقبت‌هایی باید انجام داد؟

احتمالاً تا چند ساعت پس از پر کردن، دهان شما بی حس می‌شود. شاید کمی ‌نسبت به دمای سرد یا گرم احساس حساسیت کنید، اما به زودی برطرف می‌شود. از آنجایی که تزریق بی حسی دهان را بی حس می‌کند، بهتر است تا زمانی که بی حسی از بین نرفته است از خوردن خودداری کنید تا با گاز گرفتن تصادفی گونه‌ها یا زبان خود آسیبی به آن‌ها وارد نکنید. 

خطرات ناشی از پر نکردن دندان

در حالی که فکر می کنید پر کردن دندان ممکن است خیلی جذاب نباشد و صدای مته ترسناک به نظر بیاید، اما پر نکردن دندان عوارض و مشکلات بیشتری را به دنبال دارد. 

آسیب بیشتر به دندان و دندان‌های مجاور

هنگامی‌که حفره‌های بزرگ درمان نمی‌شوند، ممکن است بزرگتر شده و باعث آسیب به دندان‌های دیگر شوند. پوسیدگی دندان یک مشکل پیشرونده است. پوسیدگی می‌تواند به راحتی به دندان‌های مجاور سرایت کند و در صورت عدم کنترل، آسیب بزرگتری ایجاد کند. گاهی ممکن است منجر به پرکردن‌های متعدد شود.

تاثیر بر سلامت کلی دهان

آیا تا به حال دندان درد داشته اید؟ با این حس بد شما نمی‌توانید کار و فکر کنید، زیرا آن درد تپنده مداوم را احساس می‌کنید.

یک حفره درمان نشده می‌تواند منجر به عفونت شود که باعث عصب کشی و حتی از دست دادن دندان می‌شود. در این شرایط روش‌های پرهزینه جایگزینی دندان مانند ایمپلنت دندانی باید انجام دهید. 

نشانه‌هایی که نیاز به پر کردن دندان دارید

۵ نشانه است که به پر کردن دندان نیاز دارید. اگر هر یک از این مشکلات را تجربه می‌کنید، مهم است که در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. هرچه زودتر مشکلات دندان‌های شما برطرف شود، شانس کمتری برای نیاز به روش‌های ترمیمی‌گسترده مانند عصب کشی یا روکش دندان خواهید داشت.

پر کردگی موجود ترک خورده است

اگر دندان پر شده دارید، می‌توانند به مرور زمان ترک خورده و فرسوده شوند. هنگامی‌که پرکننده شما ترک خورد، فرصتی را برای میکروب‌ها و سایر آلودگی‌ها ایجاد می‌کند و پوسیدگی دندان دوباره شروع می‌شود. ترک خوردن قسمت پر شده یا بیرون آمده می‌تواند مشکل بزرگی باشد. بنابراین، اگر این اتفاق افتاد، مهم است که فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید. آنها معمولاً به سرعت دندان شما را بررسی می‌کنند. 

دندان درد

اگر هنگام جویدن ناگهان در ناحیه خاصی احساس ناراحتی کردید، این می‌تواند مراحل ابتدایی حفره باشد. وقتی کنترل نشود، ممکن است در نهایت حتی بدون جویدن احساس ناراحتی و درد کنید.

حساسیت

از آنجایی که مینای دندان‌ها از بین می‌روند، می‌توانند نسبت به دماهای گرم و سرد حساس شوند. حساسیت دندان به طور معمول تنها به دلیل پوسیدگی دندان نیست، اما این یک نشانه بالقوه آن است. اگر مسواک زدن با خمیر دندان برای دندان‌های حساس کمکی نمی‌کند، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

حفره‌ها

اگر مدتی از مراجعه به دندانپزشک می‌گذرد و متوجه یک لکه تیره روی دندان شده اید، این می‌تواند شروع یک حفره باشد. گاهی اوقات فلوراید تراپی می‌تواند مراحل ابتدایی حفره را معکوس کند، بنابراین زمان بسیار مهم است.

علائم قابل مشاهده

آسیب قابل توجه به دندان‌های شما یک شاخص واقعا قوی است که باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این می‌تواند شامل دندان‌های شکسته یا آسیب دیده، پاره شدن نخ دندان در حین تمیز کردن دندان‌ها یا گیرکردن غذا در مکان‌های غیرعادی روی دندان باشد. بسته به آسیب، در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به کشیدن دندان شود.

راه های حفظ سلامت دندان

اولین خط دفاعی شما در برابر پوسیدگی دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. 

  • مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی یا حداقل دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مورد تایید دندانپزشک است.
  • طبق دستور دندانپزشک با دهانشویه فلوراید شستشو دهید.
  • غذاهای سالم مصرف کنید. از غذاهای شیرین و اسیدی تا حد امکان پرهیز کنید.

علاوه بر مراقبت از دندان‌های خود در خانه، چند کار دیگر نیز هستند که می‌توانید برای کاهش خطر پر کردن دندان‌ها در طول سال انجام دهید:

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  • به طور منظم هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • در طول معاینه دندانپزشکی خود فلوراید تراپی کنید.
  • از دندانپزشک خود در مورد سیلانت‌های دندانی بپرسید.
  • از دندانپزشک خود بپرسید که آیا درمان آنتی باکتریال در شرایط شما ایده خوبی است یا خیر.

روکش پی اف ام چیست؟

 

پی اف ام چیست؟

دندانپزشکی ترمیمی به ترمیم دندان‌ها در صورت بروز انواع آسیب‌ها چه از نظر عملکردی و چه از نظر زیبایی اطلاق می‌شود.ایمپلنت دندان در رشت  با پوشاندن دندان‌ها با روکش‌های چینی (PFM Crowns) می‌توان سطوح دندانی سفیدتر و صاف تری به دست بیاورد.

لبخند باعث اعتماد به نفس و شرایط زندگی راحت تر می‌شود. اینکه بتوانید بدون خجالت و با لذت لبخند بزنید، کیفیت زندگی شما را افزایش می‌دهد.

این فناوری که اولین بار در دهه ۱۹۶۰ اختراع شد، امروزه روشی بدون درد و بسیار کاربردی است. با روکش چینی، می‌توانید راحت‌تر غذا بخورید و نوشیدنی‌های سرد یا گرم را بدون ایجاد حساسیت میل کنید.

مزایای روکش چینی و سرامیک با پایه فلزی (پی اف ام)

ظاهر دلپذیر از نظر بصری: از آنجایی که روکش‌های PFM در قسمت بیرونی چینی یا سرامیک هستند، به دلیل جذابیت بصری ارزش زیادی دارند. پرسلن یا سرامیک را می‌توان با رنگ دندان‌های اطراف مطابقت داد. همچنین از نظر بصری ظاهر مشابهی با دندان‌های طبیعی دارد.

طول عمر بالا: هم فلز و هم پرسلن و سرامیک مواد دندانی بسیار بادوامی هستند که به راحتی می‌توانند فشار جویدن و ساییدگی را تحمل کنند. بنابراین روکش‌های PFM می‌توانند چندین سال دوام بیاورند.

مقرون به صرفه بودن: روکش‌های PFM مقرون به صرفه تر هستند و مزایای زیبایی ظاهری یک روکش تمام چینی و سرامیک را دارند.

معایب روکش PFM (پی اف ام)

وجود خط تیره در قسمت انتهایی: اگرچه قسمت بیرونی روکش‌های PFM چینی هستند، اما همچنان فلز دارند. این فلز در پایین تاج دیده می‌شود. به طور معمول لثه‌ها این خط تیره را می‌پوشانند، اما اگر لثه‌ها کمی عقب بروند خط تیره قابل دیدن است.

ایجاد حساسیت: افرادی که به فلز حساسیت دارند ممکن است واکنش آلرژیک به روکش‌های PFM داشته باشند.

ساختار طبیعی دندان را از بین می‌برد: برای قرار دادن روکش پی اف ام، باید قسمت بیشتری از ساختار طبیعی دندان برداشته شود تا این نوع روکش روی آن نصب شود.

روش گذاشتن روکش پی اف ام روی دندان

برای قرار دادن روکش پی اف ام، ابتدا دندانپزشک باید دندان را آماده کند. برای اینکه احساس راحتی داشته باشید دندان را بی حس می‌کنند. برخی از دندانپزشکان نیز برای آرام کردن شما در حین کار، آرامبخش دندانپزشکی به شما می‌دهند. برای آماده سازی دندان، دندانپزشک ابتدا هرگونه بافت پوسیده را از بین می‌برد. بسته به مقدار بافت برداشته شده، دندانپزشک ممکن است دندان شما را ترمیم و بازسازی کند. در طول این فرآیند، دندانپزشک دندان شما را طوری فرم می‌دهد که بتواند روکش PFM را در خود جای دهد. شکل دهی به طور کلی شامل برداشتن مینای دندان از برخی نواحی و ساختن دندان در نواحی دیگر است.

پس از آماده شدن دندان، از دندان قالب می‌گیرند و به آزمایشگاه دندانپزشکی ارسال می‌کنند. از آنجایی که ممکن است یک یا دو هفته تا آماده شدن روکش PFM دائمی شما بگذرد، دندانپزشک یک روکش موقت روی دندان شما قرار می‌دهد. روکش‌های موقت معمولاً از فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند و احتمالاً به خوبی روکش دائمی مناسب نیستند. هنگامی که روکش دائمی آماده شد، روکش موقت برداشته می‌شود و روکش PFM را به دندان می‌چسبانند.

انواع مختلف روکش‌ها

روکش‌ها محصولات جدیدی در تاریخ دندانپزشکی هستند که برای زیبایی و کارایی بیشتر دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. روکش‌ها معمولا بر روی دندان‌هایی که در زمان لبخند زدن دیده می‌شوند قرار گرفته و ظاهری بسیار طبیعی ایجاد می‌کنند.

روکش‌ها (ونیر‌ها) با رنگ‌ها و جنس‌های متفاوتی در دنداپزشکی موجود هستند. در حالت کلی تمام آنها با هر جنسی که باشند دارای ظاهر زیبا و دوام قابل قبولی هستند. همچنین بیشتر روکش‌ها در برابر رنگ‌های مواد غذایی مقاوم بوده و لکه پذیری کمی دارند. روکش‌ها از سابیده شدن و خوردگی دندان‌های اصلی شما جلوگیری می‌کنند. در ادامه با ۳ مدل روکش دندان و معایب و مزایای آنها بیشتر آشنا می‌شویم.

۱. روکش‌های چینی

روکش دندان از جنس چینی برای افرادی که قصد دارند تغییر بسیار کمی در دندان‌هایشان ایجاد کنند مناسب است. همچنین با این روکش‌ها می‌توانید رنگ دندان، شکل و اندازه آن را کمی تغییر دهید.

مزایای روکش‌های چینی

·        نسبت به سایر روکش‌ها ضخامت کمتری دارند.

·        رنگ و ظاهر روکش‌های چینی کاملا با دندان‌ها مطابقت دارد.

·        طول عمر آنها در صورت نگهداری صحیح ۱۵ سال است.

·        برای گذاشتن روکش چینی نیاز به تراشیدن دندان نیست.

نکته: روکش‌های چینی به دلیل ظرافت و زیبایی که دارند کمی گرانتر از سایر روکش‌ها هستند. در صورت شکستگی باید آنها را عوض کنید و قابل تعمیر و بازسازی نیستند.

۲. روکش‌های سرامیکی

یکی از پر طرفدارترین روکش‌ها در دندانپزشکی روکش سرامیکی است. این روکش‌ها همرنگ دندان بوده و استحکام خوبی دارند.

مزایای روکش‌های سرامیکی

·        ظاهر زیبا و طبیعی به دندان‌ها می‌دهند.

·        کاملا شبیه به دندان‌های طبیعی ساخته می‌شوند.

·        طول عمر و ماندگاری بالایی دارند.

نکته: برای ساخت روکش‌های سرامیکی زمان بیشتری نیاز است. بعد از قرارگیری در دهان ممکن است ایجاد حساسیت کنند که جای نگرانی نیست. این مساله موقتی بوده و بعد از چند روز حساسیت کاملا از بین می‌رود.

۳. روکش‌های کامپوزیت

روکش‌های کامپوزیت قیمت کمی داشته و به همین دلیل مورد استقبال افراد قرار گرفته است. در یک جلسه گذاشته می‌شوند و مانند سایر روکش‌ها نیاز به دو یا سه جلسه ویزیت ندارند.

مزایای روکش‌های کامپوزیت

·        برای گذاشتن روکش کامپوزیت دندان نیاز به آماده سازی زیادی ندارد.

·        قیمت آنها نصف روکش‌های ارزان از جنس چینی است.

·        اگر قیمت بیشتری برای روکش‌های کامپوزیت پرداخت کنید بسیار طبیعی تر به نظر می‌رسند.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

نکته: روکش‌های کامپوزیتی در عین حال که ارزان هستند و در یک جلسه گذاشته می‌شوند اما احتمال گرفتن لکه، شکستن و پریدن لبه آنها زیاد است. کامپوزیت‌ها طول عمر کمی داشته و حدود ۵ سال دوام می‌آورند.

وزارت تعاون و وظایف آن

 بنابرماده 2 قانون شرکت های تعاونی ( ق. ش. ت) ،اخذ کارت بازرگانی  شرکت تعاونی شرکتی است متشکل از اشخاص حقیقی و یا حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی شرکاء از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان و تشویق به پس انداز تشکیل می شود.

اعضا شرکت تعاونی، ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. حداقل تعداد اعضا هفت نفر است و مسئولیت اعضا محدود به میزان سهامی است که از سرمایه شرکت خریداری یا تعهد نموده است. سرمایه شرکت نامحدود و سهام آن بانام است. نقل و انتقال سهام به غیرعضو مجاز نیست. شرط عضویت در شرکت تعاونی، خرید و پرداخت تمام بهای لااقل یک سهم می باشد. در این شرکت باید کلمه " تعاونی " قید شود.
ارکان شرکت تعاونی یعنی ارکانی که در پیشبرد فعالیت ها و اهداف شرکت های تعاونی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و موجب می گردد که شرکت تعاونی به نحو مطلوب تصمیم گیری ، اداره و نظارت گردد که مطابق ماده 29 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ارکان شرکت های تعاونی را به سه مورد تقسیم نموده است :
1- مجمع عمومی
2- هیات مدیره
3- بازرس یا بازرسان
همان طور که می دانیم ، اشخاص از تاسیس شرکت تعاونی، به دنبال کسب نفع و سودآوری برای اعضاء نیستند ، بلکه به دنبال همکاری و تعاون در جهت کاهش هزینه ها و جلوگیری از مضرات احتمالی اند.

  • وزارت تعاون و وظایف آن

برای انجام و اعمال نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات مربوطه به تعاونی های مختلفه و حمایت و پشتیبانی از بخش تعاونی وزارت تعاون تشکیل گردیده که به چند نمونه از وظایف آن اشاره می شود :
1- ایجاد تسهیلات لازم جهت توسعه فعالیت تعاونی ها در امور تولید
2- جلوگیری از فعالیت اشخاص حقیقی یا حقوقی که بخواهند از نام یا عنوان تعاونی سوء استفاده نمایند.
3- حسابرسی از تعاونی ها در صورت تقاضا و شکایت اعضاء در حدود امکانات
4- فراهم آوردن تسهیلات لازم در جهت دستیابی تعاونی ها به مواد اولیه و وسایل و کالاهای مورد نیاز.
5- مشارکت در تهیه و تدوین مقررات صادرات و واردات کشور
6- راهنمایی مسئولان تعاونی ها در امور حقوقی، مالی – اداری و هدایت آن ها در جهت استفاده از روش ها و سیستم های بهتر
7- فراهم آوردن تسهیلات لازم برای تهیه طرح، ایجاد ، توسعه ، بازسازی ، نوسازی، واحدهای تعاونی و نظارت بر امور آن ها
8- تامین شرایط و فراهم آوردن امکانات برای سرمایه گذاری بخش تعاونی جهت ایجاد تعاونی ها با اولویت تعاونی های تولید
9- تنظیم برنامه و تعیین نحوه کمک های اعتباری در حدود مقررات و اختیارات از طریق بانک ها و موسسات اعتباری و کمک های دولتی به تعاونی ها
10- انجام معاملات لازم و ارائه خدمات مورد نیاز بخش تعاونی

https://danasabt.ir/2020/12/12/the-latest-company-registration-rules/

11- کمک به شرکت ها و اتحادیه های تعاونی در ارائه خدمات حقوقی، مالی، حسابداری و حسابرسی و دیگر خدمات مورد نیاز و سایر اقدامات لازم

سکوبندی آزمایشگاهی چیست ؟‌

 سکوبندی آزمایشگاهی قطعات به عنوان یکی از مهم ترین تولیدات شرکت تک نوع خاورمیانه محسوب می گردد.  سکوبندی ازمایشگاهی شما قبل از تاسیس هر آزمایشگاهی باید برای سکوبندی و تجهیز آزمایشگاه اقدام کنید. طراحی درست در سکوبندی یک آزمایشگاه می تواند به شما کمک زیادی کند و ایجاد یک نقص در آن می تواند منجبر به تاخیر و افزایش اشتباهات شود . بنابراین بسیار مهم است که یک آزمایشگاه علمی با استانداردهای سکوبندی ایجاد شود.

میزبندی آزمایشگاهی در اصل شامل بخش هایی است که به عنوان سطح کار و یا برای نگهداری مواد و وسایل مورد استفاده قرار میگیرد که حتما باید با استانداردهای داخلی و بین المللی همخوانی داشته باشد. برای اطلاع از قیمت سکوبندی آزمایشگاهی و اجرای آن با تیم تک نوع خاورمیانه در تماس باشید.

اجزای سکوبندی و کابینت آزمایشگاهی :

سکوبندی در آزمایشگاه کاربردهای مختلفی دارد و از آن استفاده های زیادی خواهد شد .در حالت کلی می توان گفت که سکوبندی شامل سه بخش اصلی اسکلت ، صفحه رویی و کابینت و سایر تجهیزات می باشد که شامل :

  • سکوی آزمایشگاهی یک طرفه و دوطرفه
  • میز توزین
  • سینک و شیرآلات آزمایشگاهی
  • کابینت های نگهداری مواد
  • پارتیشن
  • دوش و چشم شوی اضطراری
  • کابینت دیواری آزمایشگاه

سکوبندی آزمایشگاهی زیرساخت بسیار مهمی برای قرارگیری ، نصب و راه اندازی تجهیزات دستگاهی در آزمایشگاه ها می باشد. به عبارت دیگر یک سکوبندی آزمایشگاهی مناسب می تواند در طول عمر و صحت عملکرد دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی و ایمنی و راحتی پرسنل نقش مهمی داشته باشد.باید این نکته مهم را در نظر بگیرید که صندلی آزمایشگاهی با آشپزخانه متفاوت می باشد و در صورت نامناسب بودن خسارات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل نباید از دستگاه های غیر استاندارد و بی کیفیت صرفا به دلیل قیمت پایین آنها استفاده کرد.

حتما برای تجهیز کردن آزمایشگاه خود و درخواست اجرای سکوبندی آزمایشگاهی مطمئن شوید که شرکت مذکور صلاحیت لازم برای انجام این کار را دارد و از استانداردهای اجرای سکوبندی در آزمایشگاه ها با خبر است و حتما می داند که باید سیستم دفع آلودگی آزمایشگاهی را رعایت کند و تمامی استانداردها و موازین را در خصوص سکوبندی و بهداشت و ایمنی رعایت نماید.

 انواع سکوبندی آزمایشگاهی کدام اند؟

سکوبندی آزمایشگاهی دارای دو نوع می باشد سکوی یک طرفه و سکوی دو طرفه

  • سکوی یک طرفه :

این نوع از سکوبندی جزء پرکاربردترین انواع سکوبندی و کابینت در محیط آزمایشگاه می باشد که با نصب بر کنار دیوار ، امکان استفاده یکطرفه را برای کارمندان فراهم می سازد. این مدل از سکوبندی دارای ابعاد و اندازه های متفاوتی می باشد که متناسب با فضای شما طراحی می گردد.

این نوع از سکوها معمولا دارای رویه صفحه ای از جنس گرانیت یا استیل می باشند و از قابلیت نصب سینک ، انواع شیرآلات آزمایشگاهی و .. برخوردار هستند.

  • سکوی دو طرفه :

سکوی دو طرفه که اصطلاحا به آن جزیره نیز گفته می شود نوع دیگری می باشد که امکان استفاده از دو طرف را برای کارمندان فراهم می سازد. این سکوبندی امکان استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی و سینک را به صورت دو طرفه برای کاربران ایجاد می کند.

  • سکوبندی متحرک :

میزبندی های متحرک با چرخ های گردان ، گزینه مفیدی برای دسترسی به اطراف تجهیزات سنگین رومیزی هستند. مبلمان و سکوبندی متحرک همچنین هنگام نیاز به فضای اضافی برای انجام کار یا تغییر فضای کاری مفید خواهند بود.

  • سکوبندی ترکیبی :

میزبندی های ترکیبی هنگامی به کار می روند که نیاز به تغییر بخشی از آزمایشگاه در یک مدت زمان نسبتا کوتاه وجود داشته باشد.

  • میزبندی مدولار :

در صورت نیاز به آزمایشگاه با قابلیت انعطاف پذیری جهت تغییر کاربری فضاها ، باید از سیستم مدولار یا ماژولار بهره گرفته شود. بیشتر سیستم های ماژولار دیواری به یک سیستم پشتیبانی متصل به دیوار نصب شده اند.

  • قفسه دیواری :

این قفسه ها معمولا در ارتفاع ۶۰ سانتی متر ، طول ۸۰ سانتی متر و عمق ۳۰ متر انجام می شود. بدنه آن معمولا جنس آن از ام دی اف با روکش فرمیکا یا جنس پی وی سی ضد آب است.

صفحه رویه میز آزمایشگاه :

صفحه رویه میز آزمایشگاهی ، سطح بالایی میز آزمایشگاه می باشد که از جنس های استیل ، اچ پی ال ، سنگ و یا سرامیک ضد اسید بر اساس نیاز هر آزمایشگاه ساخته می شود.

رویه میز : سنگ گرانیت

  • رویه از سنگ گرانیت اسلب
  • دارای ضخامت ۱۸ میلیمتر و با عرض حدود ۷۵ سانتی متر و طول حداقل ۱۵۰ سانتی متر
  • رنگ با نظر و انتخاب کارفرما
  • درزبندی از ملات ضد اسید
  • زیرسازی از mdf خام به خامت ۱۶ میلیمتر
  • دور صفحه از جنس همان سنگ با لبه ابزار خورده به ضخامت ۱۰ میلیمتر
  • قرنیز نیز از جنس همان سنگ به ابعاد ۷ سانتیمتر در سرتاسر میزهای کنار بر روی دیوار نصب می گردد.

    رویه میز : سرامیک ۸۰×۸۰ سانتیمتر

    • رویه میزها از جنس سرامیک طوسی رنگ ضد اسید خارجی با خامت تقریبی یک سانتی متر
    • در لبه جلو میزها از زهواره pvc استفاده میگردد.
    • جهت زیرسازی سرامیک رویه میزها از چوب mdf خام به ضخامت ۲۵ میلیمتر استفاده می گردد.
    • جهت درزبندی بین سرامیک ها از مواد ضد آب و ضد اسید یا سیلیکون استفاده میگردد.

    بسته به کاربری آزمایشگاه و کاری که قرار است در آن انجام شود ، مواد اولیه و رویه های متفاوت قابل اجرا می باشد. همچنین امکان نصب سینک ، دوش چشم شوی ، شیرآلات مختلف ، تاسیسات برقی بر روی سکوهای آزمایشگاهی وجود دارد.

    چه مواردی در طراحی سکوبندی آزمایشگاه حائز اهمیت می باشد ؟

    اولین و مهم ترین نکته ای که در طراحی یک آزمایشگاه باید در نظر گرفته شود ایمنی محیط آزمایشگاه می باشد در طراحی سکوبندی رعایت موارد زیر مهم است:

    • ایمنی بالا
    • کاربری آسان برای پرسنل
    • امکان تمیز و ضد عفونی کردن آسان
    • داشتن اتصالات لازم به تاسیسات تخصصی مثل سیستم فیلتراسیون و خروجی هودها
    • دسترسی راحت به زیرساخت های تاسیساتی و الکتریکی
    • قابلیت تعمیر و جایگزینی اجزای آسیب دیده
    • مقاومت بالا در برابر خوردگی ، آسیب های فیزیکی و شیمیایی
    • داشتن طراحی مناسب

    کاربردهای سکوبندی آزمایشگاهی :

    از سکوبندی آزمایشگلهی می توان برای موارد زیر استفاده کرد :

    • ایستگاه کار برای کاربران
    • فضایی برای نگهداری مواد و تجهیزات مختلف آزمایشگاهی
    • نصب کانال مخصوص تاسیسات مختلف و ایجاد دریچه هایی برای دسترسی آسان به آنها

    فریم در سکوبندی آزمایشگاهی :

    یکی از اجزای مهم در سکوبندی های آزمایشگاهی فریم می باشد. از مهم ترین ویژگی هایی که فریم ها باید داشته باشند قابلیت تحمل وزن های بالا تا ۲۰۰ کیلوگرم در هر متر مربع می باشد. کاربران در حین کار به فضا و محل بیشتری در زیر میز نیاز دارند و فریم بندی باید به نحوی باشد که بیشترین فضا را در اختیار کاربران قرار دهد.

    سینک و شیرآلات آزمایشگاهی :

    وجود یک سینک آزمایشگاهی مناسب از جمله ضروریات یک آزمایشگاه می باشد. قسمت سینک و شیرآلات می تواند به صورت بخشی از سکوبندی کلی و یا بخشی جداگانه باشد. یکی از نکات مهم در انتخاب سینک جنس و عمق سینک می باشد.

  • https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

    ابعاد و تعداد سینک را با توجه به مواد مصرفی اندازه اشیایی که قرار است شسته شوند تعداد پرسنل آزمایشگاه و میزان استفاده از سینک انتخاب می کنند.

سکوبندی آزمایشگاه چیست

 سکوبندی آزمایشگاهی به مجموعه عواملی گفته می شود که سبب آماده شدن یک فضای مناسب برای قرار دادن دستگاه ‌ها، الزامات و تجهیزات آزمایشگاهی می شوند در واقع به مجموعه کابینت بندی ها و چیدن میز کارهایی که در هر آزمایشگاهی وجود دارد سکوبندی آزمایشگاهی گفته می‌شود.


سکوبندی آزمایشگاهی

به طورکلی برای رعایت استاندارد سکوبندی آزمایشگاه موارد زیر باید رعایت شود:

  • كف، ديوار و سقف آزمايشگاه بايد قابل شست و شو بوده و در مقابل مواد شیمیايي و ضد عفوني كننده ها مقاوم باشند.
  • درها بايد داراي سطوحي صاف، غیر جاذب، قابل شست و شو و مقاوم در برابر مواد شیمیايي باشند.
  • میزهاي كار آزمايشگاهي بايد از وسعت مناسب برخوردار بوده و مجهز به شیر خلاء، شیر گاز، شیر هوا، شیر آب سرد و گرم، فاضلاب و پريز برق ايمن باشند.
  • سطوح میز كار آزمايشگاهي بايد قابل شست و شو، يکپارچه و مقاوم به مواد شیمیايي و حرارت باشند.
  • اتاق ها و محل كار آزمايشگاهي، بايد حداقل 3 متر از كف تا سقف ارتفاع داشته باشند و فضاي مفید بايد براي هر نفر از 12 متر مکعب كمتر نباشد.
  • در فضاي آزمايشگاه نصب تجهیزات و يا قراردادن اشیاء و محصولات نبايد مزاحمتي براي عبور و مرور يا كار كاركنان ايجاد نمايد و در اطراف هر دستگاه بايد فضاي كافي براي انجام آزمايش و نظافت وجود داشته باشد.
  • جنس لوله هاي فاضلاب آزمايشگاهي بايد از نوع مقاوم در برابر اسیدها و بازها باشند.
  • براي هر اتاق دو در خروجي تعبیه شود ،درها به طرف بیرون اتاق باز شوند ، به طور اتوماتیك بسته گردند و بدون منفذ باشند.

سینک آزمایشگاهی

سینک های آزمایشگاهی ساخته شده از موادی هستند که در برابر اسید و باز مقاوم هستند و همچنین ضد زنگ هستند. جنس این سینک ها از پلی پروپیلن، سرامیک و یا اپوکسی است.

کابینت آزمایشگاهی

کابینت ها و قفسه ها، به عنوان بخشی از فضاي انبارش، باید به تعداد کافی در آزمایشگاه موجود بوده و نسبت به مواد شیمیایی، زنگ زدگی و فرسودگی مقاوم باشند.کابینت ها و قفسه هاي دیواري بایستی به دقت به دیوار نصب شوند و دسترسی به وسایل داخل آن ها به آسانی صورت پذیرد و میزان انباشتگی، متناسب با قابلیت تحمل وزن در آن ها باشد.

از انواع کابینت ها می توان کابینت زمینی، چرخ دار، معلق و دیواری را نام برد.

الزامات فضاي داخلی آزمايشگاه

 فضای داخلی آزمایشگاه باید از مواد مقاوم و متناسب با دامنه فعالیت آزمایشگاه ساخته شود و در ساخت آن ها باید شرایط زیر در نظر گرفته شود:

  • دیوارها، سقف و کف صاف بوده و به سهولت قابل تمیز کردن باشد، کف باید غیر لغزنده ومقاوم به پاک کننده ها و ضد عفونی کننده های مورد استفاده در آزمایشگاه ها باشد.
  • طراحی پنجره ها باید به گونه ای باشد که از ورود گرد و غبار پیشگیری کرده و به سهولت تمیز شوند. توصیه می شود کیفیت هوا (دما،رطوبت،ذرات معلق و…) مطابق با انجام آزمون ها و تجهیزات تنظیم شود. بهتر است برای به حداقل رساندن جریان هوا هنگام آزمون، پنجره ها و درها کاملا بسته شوند. به این منظور استفاده از یک سیستم تهویه فیلتردار با مکش مناسب برای ورود و خروج هوا پیشنهاد می شود. در صورت لزوم، محیط آزمایشگاه  با استفاده از کرکره بیرونی پنجره یا صفحات شیشه ای مناسب از اثرات مضر اشعه خورشید حفظ شود.
  • در هر اتاق آزمون باید محلی برای شستشوی دست در نظر گرفته شود.
  • شرایط محیطی شامل منابع انرژی، آب با کیفیت مناسب برای مصارف مورد نظر، روشنایی مناسب، تهویه مناسب، رطوبت و فشار هوا باید متناسب با فعالیت های آزمایشگاه تامین شود.
  • میزهای کار و صندلی های آزمایشگاه باید دارای سطوح صاف و غیر قابل نفوذ، از جنس مقاوم و مناسب و به سهولت قابل تمیز و ضدعفونی کردن باشند.
  • ضروری  است که تمهیدات لازم برای کنترل ورود حشرات و جوندگان موذی به آزمایشگاه در نظر گرفته شود.

نکات مربوط به تجهیزات آزمایشگاه

تجهیزات موجود در آزمایشگاه باید متناسب با دامنه عملکرد آزمایشگاه باشد. آزمایشگاه باید فهرستی از تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده را به تفکیک هر بخش تهیه نماید. کلیه تجهیزات آزمایشگاه باید به صورت منحصر به فرد کدگذاری شده و قابل شناسایی بوده و دارای توضیحاتی در ارتباط با روش کار مدون باشند. در سوابق تجهیزات آزمایشگاهی باید موارد زیر ثبت و نگهداری شوند:

  • کد شناسایی تجهیزات
  • نام سازنده، نوع وسایل و شماره سریال یا شناسه منحصر به فرد
  • محل قرار گرفتن و به کار گیری تجهیزات
  • شرایط محیطی لازم برای نگهداری تجهیزات
  • دستورالعمل سازنده و یا نحوه کار با دستگاه
  • سوابق تعمیر و نگهداری و کالیبراسیون تجهیزات و زمان انجام کالیبراسیون بعدی

نکات مربوط به ایمنی آزمایشگاه

نکات و الزامات ایمنی آزمایشگاه یکی از بخش های مهم برای داشتن آزمایشگاهی ایمن و استاندارد است از این رو توجه به نکات زیر بسیار ضروری است.

  • جعبه کمک های اولیه شامل چسب زخم، کرم ضد سوختگی، انواع باند پانسمان ، محلول شستشوی چشم،گاز استریل و غیر استریل، بتادین، داروهای اورژانسی باید در محلی مناسب و قابل دسترس در آزمایشگاه موجود باشند.
  • سیستم شست و شوی اضطراری و چشم شوی باید قابل دسترسی باشند.
  • هودهای مورد استفاده در آزمایشگاه باید به طور دوره ای از نظر کارآیی مورد بازبینی قرار گیرند.
  • کارکنان باید از نکات ایمنی هنگام کار با مواد شیمیایی و میکروبی خطرزا مطلع باشند و در صورت ایجاد خطر نحوه پیشگیری از گسترش خطر را بدانند.لازم به ذکر است که در هنگام کار با محلول های شیمیایی، آزمایش باید در زیر هود انجام شود.
  • وسایل اطفاء حریق باید در ارتفاع مناسب قرار داشته باشند ، در دسترس باشند و دارای تاریخ اعتبار باشند.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

راه های خروج

به هیچ وجه نبايد خروجي ها و راهروها مسدود باشند. نبايد زباله ها، وسايل ذخیره، لوازم يا مبلمان غیر قابل استفاده را در راه هاي خروجي و راهروها قرار داد. نبايد درهاي خروجي مسدود يا قفل شده باشند. بايد وسايل آتش نشاني، پتوها، دوش هاي اضطراري و غیره در معرض ديد و در دسترس باشد راه هاي منتهي به ساختمان نیز بايد باز باشند.

سوراخ شدن دندان آسیاب

 

سوراخ شدن دندان چیست؟

گاهی سوراخی در فضای کانال ریشه دندان ایجاد می‌شود.ایمپلنت دندان در رشت  این سوراخ مواد داخل دندان شما را در معرض بافت بیرونی و مواد موجود در دهان قرار می‌دهد.

اگرچه اصطلاح کانال ریشه به طور معمول به یک روش دندانپزشکی اشاره دارد که با آن عفونت‌های دندان شما را درمان می‌کند. اما قسمت توخالی دندان شما که از بالای دندان به انتهای ریشه دندان منتهی می‌شود نیز کانال ریشه می‌گویند.

کانال ریشه شامل اعصاب، بافت همبند و عروق خونی است. سوراخ شدن، این اجزا را در خارج از دندان قرار می‌دهد و آنها را در برابر باکتری‌ها و مواد زائد خارجی اسیب پذیر می‌کند.

سوراخ شدن می‌تواند به طور طبیعی در نتیجه پوسیدگی بیش از حد دندان یا تحلیل داخلی یا خارجی ریشه رخ دهد. این تحلیل می‌تواند در اثر عفونت، ضربه یا قرار گرفتن در معرض گرمای شدید یا مواد شیمیایی ایجاد شود.

تحلیل داخلی منجر به جذب عاج، استخوان و سایر اجزای داخلی دندان می‌شود و در نهایت دندان توخالی می‌به وجود می‌آید. تحلیل خارجی معمولاً روی سمنتوم، ماده‌ای که ریشه‌های دندان شما را می‌پوشاند، تأثیر می‌گذارد و به آن اجازه می‌دهد توسط دندان جذب شوند.

همچنین سوراخ شدن می‌تواند ناشی از شکست کانال ریشه باشد که در آن مقدار زیادی از مواد داخلی دندان در طول آماده‌سازی برای عصب کشی برداشته شده است.

علل پوسیدگی دندان و ایجاد سوراخ چیست؟

دندان‌های شما هر روز در معرض موادی قرار می‌گیرند که می‌توانند مینای خارجی دندان را از بین ببرند. این عوامل شامل نوشیدنی‌های شیرین یا اسیدی، تشکیل پلاک و حتی باکتری‌های بزاق شما می‌شود. اگر این مواد تجمع پیدا کنند، مینای خارجی دندان فرسایش پیدا کرده و از بین می‌برند. 

اگر بخواهیم به طور کلی از این مواد دور بمانیم غیر ممکن است. اما می‌دانیم که پوسیدگی دندان با عواملی مانند سیگار کشیدن، مسواک نزدن، نخ دندان نکشیدن و عدم ویزیت منظم با یک متخصص دندانپزشک بدتر می‌شود.

چگونگی شناسایی سوراخ دندان در مراحل اولیه 

مشکل پوسیدگی دندان این است که در مراحل اولیه، معمولاً هیچ علامت یا نشانه آشکاری ندارد. هنگامی‌که پوسیدگی دندان شدید شود در زمان گاز گرفتن غذا متوجه حساسیت، دندان درد، تورم لثه یا درد می‌شوید. با این حال، دندانپزشک شما می‌تواند نشانه‌های اولیه پوسیدگی را در طول معاینه ببیند و این فرصت را فراهم ‌کند تا قبل از بروز هر یک از این علائم، اقدامی‌انجام دهید.

عوارض سوراخ شدن دندان

مهم نیست که سوراخ شدن چگونه رخ می‌دهد یا چه چیزی باعث ایجاد سوراخ در دیواره دندان شما شده است. هنگامی‌که این سد مهم سوراخ می‌شود، دندان شما را در برابر باکتری آسیب پذیر می‌کند که می‌تواند منجر به درد، التهاب و از دست دادن کامل دندان شود. عفونتی که به دنبال سوراخ شدن دندان ایجاد می‌شود می‌تواند باعث ایجاد آبسه و پاکت چرک در امتداد ریشه دندان شود. تورم و تغییر رنگ دندان و نواحی اطراف آن نیز ممکن است رخ دهد.

روش‌های درمان سوراخ شدن دندان آسیاب 

زمان در مورد پوسیدگی دندان بسیار مهم است. اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، اغلب با فلوراید درمانی ساده، قابل حل است. پوسیدگی پیشرفته تر ممکن است نیاز به برداشتن قسمت آسیب دیده دندان و جایگزینی آن با مواد پر کننده یا روکش دندان داشته باشد. اگر برای مدت طولانی درمان نشود، ممکن است دندانپزشک مجبور شود دندان پوسیده را به طور کامل بکشد. دندانپزشک می‌تواند بسته به شدت پوسیدگی دندان، درمان‌های زیر را برای فرد مبتلا به پوسیدگی توصیه کند.

فلوراید تراپی در مراحل اولیه

فلوراید یک ماده معدنی است که می‌تواند به تقویت مینای دندان کمک کند. دندانپزشک می‌تواند از فلوراید به اشکال مختلف برای جلوگیری و حتی ترمیم آسیب‌های ناشی از پوسیدگی دندان استفاده کند. دندانپزشک می‌فلوراید را مستقیماً روی دندان‌ها اعمال می‌کند. این درمان‌های فلوراید معمولاً سریع هستند و فقط چند دقیقه طول می‌کشند. فلوراید به شکل ژل، لاک، فوم یا محلول است.

پر کردن دندان آسیب دیده

هنگامی‌که سوراخ‌ها از پوسیدگی دندان ایجاد می‌شوند، پر کردن دندان می‌تواند یک گزینه درمانی باشد. پس از سوراخ کردن دندان برای از بین بردن پوسیدگی، دندانپزشک حفره را طوری شکل می‌دهد که برای پرکردگی مناسب باشد. سپس دندانپزشک با استفاده از موادی مانند آمالگام یا کامپوزیت، حفره را پر می‌کند.

گذاشتن روکش

حفره‌های بزرگ‌تری که به دلیل پوسیدگی دندان ایجاد می‌شوند، ممکن است به جای پر کردن به روکش نیاز داشته باشند. برای قرار دادن روکش، دندانپزشک ابتدا قسمت بیرونی دندان و همچنین هرگونه پوسیدگی را بر می‌دارد. دندانپزشک از دندان قالب می‌گیرد و روکش موقت را تا زمانی که روکش دائمی‌برای نصب آماده شود، روی آن قرار می‌دهد. این روش معمولاً ۱ تا ۲ هفته طول می‌کشد.

عصب کشی

دندانپزشک می‌تواند برای حفظ دندان و جلوگیری از کشیدن آن، پالپ دندان آسیب دیده را بیرون بیاورد. در واقع عصب کشی راه درمانی مناسب برای سوراخ‌های عمیق است. طبق گفته انجمن متخصصان اندودنتیست آمریکا (AAE)، دندانپزشک ابتدا دندان را قبل از برداشتن پالپ بی حس می‌کند. سپس کانال ریشه داخل دندان را تمیز کرده و شکل می‌دهند. دندانپزشک گاهی در کانال دندان دارو قرار می‌دهد. این کار برای خلاص شدن از شر هر گونه باکتری مناسب است.

سپس دندانپزشک کانال‌های ریشه را با یک ماده لاستیک مانند پر می‌کند و روکش یا پرکننده روی دندان قرار می‌دهد تا آن را ترمیم و تقویت کند.

کشیدن دندان

اگر عفونت باعث خرابی شدید دندان و بافت اطراف آن شود، ممکن است کشیدن دندان ضروری باشد. ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزینی برای زیبایی و بازیابی عملکرد دندان کشیده شده باشد. تشخیص و درمان زودهنگام می‌تواند شانس شما را برای نجات دندان آسیب دیده از سوراخ شدن افزایش دهد. معاینات منظم دندانپزشکی میتواند به شناسایی سوراخ قبل از ترمیم آن کمک کند.

ممکن است فرد پس از کشیدن دندان متوجه تورم یا درد شود که طبیعی است. با این حال، اگر فرد بعد از کشیدن دندان متوجه هر یک از علائم زیر شد، باید فوراً با دندانپزشک تماس بگیرد یا به پزشک مراجعه کند.

  • تب
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد شدید، تورم یا خونریزی
  • افزایش درد با گذشت زمان 

۱۰ علت شایع ایجاد حفره‌ها یا سوراخ دندان

حفره‌های دندانی سوراخ‌هایی در دندان هستند که در اثر پوسیدگی دندان ایجاد می‌شوند. مینای محافظ ساییده می‌شود و هسته دندان در معرض دید قرار می‌گیرد. هنگام غذا خوردن بر روی دندان‌های شما پلاک ایجاد می‌شود و می‌تواند در کمتر از ۲۰ دقیقه باعث پوسیدگی دندان شود.

اما علت‌های دیگر نیز می‌توانند به پیدایش سوراخ‌ها کمک کنند یا دندان‌های شما را مستعد ابتلا به آن‌ها کنند. با این عوامل آشنا می‌شویم. 

  1. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

سریع ترین راه برای سوراخ شدن دندان آسیاب، کوتاهی در مراقبت از دندان است. مسواک نزدن یا نکشیدن نخ دندان به طور منظم و عدم استفاده از دهانشویه یا مسواک زدن زبان، دندان‌های شما را در برابر پوسیدگی آسیب پذیر می‌کند. مسواک زدن هر بار کمتر از دو دقیقه نیز می‌تواند منجر به پوسیدگی شود.

  1. تغذیه نامناسب

آنچه می‌خورید مهم است. اگر مقدار زیادی غذاها و نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌کنید یا رژیم غذایی سرشار از نشاسته دارید، دهان خود را با قندهایی پر می‌کنید که باکتری‌ها می‌توانند از آنها تغذیه کنند. غذاهای بسیار اسیدی نیز با تضعیف مینای دندان به پوسیدگی دندان کمک می‌کنند.

  1. فاصله زیاد بین دندان و مشکلات مینای دندان

برای دندان‌هایی که به طور طبیعی مینای ضعیفی دارند، آسیب به لایه بیرونی حتی آسان تر است. همچنین تمیز کردن دندان‌هایی که فاصله زیاد دارند کمی‌سخت‌تر است زیرا به پلاک فضای بیشتری برای رشد می‌دهد.

  1. مشکلات خشکی دهان

لیزوزیم آنزیمی‌است که در بزاق شما وجود دارد و به طور طبیعی رشد پلاک را مهار می‌کند. خشکی بیش از حد دهان حضور این آنزیم پیشگیری کننده را کاهش می‌دهد و توانایی آن را برای مبارزه با باکتری‌ها محدود می‌کند در نتیجه منجر به پوسیدگی دندان می‌شود.

  1. دندان قروچه

بسیاری از مردم متوجه نمی‌شوند که دندان قروچه می‌کنند، زیرا اغلب در هنگام خواب این اتفاق می‌افتد. ساییدن دندان‌ها روی هم، مینای دندان را از بین می‌برد و این امر آنها را مستعد پوسیدگی می‌کند. اگر دندان قروچه می‌کنید، دندانپزشک می‌تواند یک محافظ بایت را برای استفاده در شب به شما توصیه کند.

  1. ژنتیک

برخی افراد به دلیل استعداد ارثی، بیشتر مستعد پوسیدگی دندان هستند. در حالی که هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید تا به طور خاص به این علت رسیدگی کنید، اما می‌توانید در بهداشت دهان و دندان خود مراقب باشید تا مشکل را به حداقل برسانید.

  1. تغییر در روال سبک زندگی

هر گونه فاکتور سبک زندگی جدید، مانند رژیم غذایی، استرس، شغل جدید، خانه جدید یا شروع مدرسه می‌تواند بر عادات بهداشت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد. این موارد پاسخ‌های ایمنی کل بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بنابراین هر عامل جدید می‌تواند باعث خشکی دهان و التهاب شود.

  1. مسواک زدن بیش از حد

مسواک زدن محکم با یک برس خیلی زبر به دندان‌ها آسیب می‌رساند. آرام باشید و هنگام مسواک زدن عجله نکنید تا از تراشیدن مینای دندان خود جلوگیری کنید و اجازه ندهید پوسیدگی به عمق دندان برسد.

  1. تحلیل لثه

همانطور که لثه‌های شما عقب می‌روند، قسمت بیشتری از دندان را در معرض دید قرار می‌دهد. در این شرایط ناحیه بیشتری از دندان را مستعد پوسیدگی می‌کنند.

  1. اجتناب از رفتن به دندانپزشکی

اگر به دندانپزشکی نروید تشخیص زودهنگام پوسیدگی دندان یا توجه به رفتارهای مشکل زا که می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان شود، را از دست می‌دهید. شما باید هر شش ماه یک بار برای معاینه معمول و جرمگیری عمیق به دندانپزشک مراجعه کنید. 

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

پیشگیری بهترین رویکرد برای جلوگیری از پوسیدگی است. بنابراین هر یک از این علت‌های رایج پوسیدگی را در نظر بگیرید و از دندانپزشک خود بپرسید که چگونه می‌توانید سلامت دندان‌های خود را افزایش دهید.

فلورایدتراپی در دندانپزشکی

 

فلورایدتراپی چیست؟

فلورایدتراپی در دندانپزشکی به استفاده از فلوراید به شیوه‌های مختلف دندانپزشکی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و ارتقای سلامت دهان و دندان اشاره دارد.متخصص لمینت دندان رشت  فلورایدتراپی با تقویت مینای دندان، آنها را در برابر حملات اسیدی ناشی از باکتری‌ها و قندها مقاوم‌تر می‌کند. همچنین این قابلیت را دارد بخش‌هایی از مینای دندان که به دلیل پوسیدگی اولیه شروع به دمینرالیزاسیون کرده‌اند را دوباره معدنی کند. فلوراید می‌تواند از پیشرفت سوراخ‌ها و پوسیدگی‌ها در مراحل اولیه جلوگیری کرده و حتی ممکن است روند را معکوس کند.

در حالی‌که فلوراید تراپی در دندانپزشکی بیشتر برای کودکان و نوجوانان توصیه می‌شود، اما برای سایر افراد در هر سنی مفید است. زیرا به حفظ سلامت دهان و دندان در طول زندگی کمک می‌کند. با این‌حال، توجه به این نکته ضروری است که مصرف بیش از حد فلوراید ممکن است منجر به بیماری به نام فلوئوروزیس شود. از این رو، رعایت دوز توصیه شده و مشورت با متخصص برای فلوراید تراپی در دندانپزشکی مناسب بسیار مهم است.

انواع روش های فلوراید تراپی در دندانپزشکی

فلورایدتراپی در دندانپزشکی را می‌توان از طریق روش‌های مختلفی مانند موضعی یا سیستمیک انجام داد: 

فلورایدتراپی موضعی و انواع آن

فلورایدتراپی موضعی به کاربرد یا استفاده مستقیم از فلوراید روی دندان برای جلوگیری از پوسیدگی آن اشاره دارد. این روش به تقویت مینای دندان کمک کرده و آن را در برابر آسیب‌های اسیدی ناشی از باکتری‌های پلاک و غذاهای شیرین مقاوم می‌کند.

دو نوع اصلی فلوراید تراپی موضعی وجود دارد:

فلوراید تراپی موضعی حرفه ای

این روش فقط توسط یک متخصص دندانپزشکی و در مطب انجام می‌شود. در این روش از محصولات فلوراید با غلظت بالا استفاده شده که برای یک دوره زمانی خاص روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. رایج‌ترین فرم‌های مورد استفاده در درمان‌های فلوراید‌تراپی موضعی حرفه‌ای، استفاده از ژل‌های فلوراید، فوم‌ها و وارنیش‌ها هستند. 

یکی از رایج‌ترین روش‌های فلورایدتراپی موضعی استفاده از وارنیش فلوراید است. وارنیش روی دندان‌ها قرار گرفته و برای چند ساعت باقی می‌ماند تا دندان‌ها فلوراید را جذب کنند. فلوراید همچنین می‌تواند از طریق ژل، فوم، شستشوی دهان یا به عنوان یک ماده در خمیر دندان استفاده شود. در این حالت به دو صورت دندانپزشک دندان‌ها را به فلوراید آغشته می‌کند. ممکن است قالب کوچک  مخصوصی حاوی این مواد را در دهان بیمار قرار دهد یا اینکه مواد را مستقیما با یک برس روی دندان بمالد.

فلورایدتراپی موضعی خانگی

در این حالت از محصولات حاوی فلوراید استفاده می‌شود. برخی از محصولات شامل خمیر دندان حاوی فلوراید، دهان شویه‌ها و ژل‌ها یا کرم‌های فلوراید هستند. این محصولات برای استفاده منظم در خانه در دسترس همه قرار دارند. آنها معمولا غلظت فلوراید کمتری نسبت به درمان‌های حرفه‌ای دارند. بنابراین می‌توان به از آنها عنوان بخشی از روال روزانه بهداشت دهان و دندان برای محافظت مداوم در برابر پوسیدگی دندان استفاده کرد.

انواع مختلف فلوراید تراپی موضعی ممکن است بر اساس سن فرد، وضعیت سلامت دهان و دندان و خطر پوسیدگی دندان توصیه شود. تعداد دفعات و مدت زمان درمان براساس توصیه دندانپزشک متغیر است.

پیروی از دستورالعمل‌های ارائه شده و اجتناب از مصرف بیش از حد فراورده‌های حاوی فلوراید، به ویژه در کودکان خردسال برای جلوگیری از بروز آسیب احتمالی، بسیار مهم است. 

فلورایدتراپی سیستمیک و انواع آن

فلورایدتراپی سیستمیک به تجویز فلوراید از طریق روش‌هایی اشاره دارد که باعث جذب فلوراید در جریان خون شده و در سراسر بدن توزیع شود. این روش با افزایش غلظت سیستمیک فلوراید به پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان کمک می‌کند.

سه نوع اصلی فلورایدتراپی سیستمیک وجود دارد:

فلوریداسیون آب

این روش شامل تنظیم غلظت فلوراید در آب آشامیدنی به میزان استاندارد است که سلامت دندان‌ها را بهبود می‌بخشد. منابع آب شرب شهری معمولا با غلظت حدود ۰.۷ قسمت در میلیون (ppm) فلورایده می‌شوند. فلورایداسیون آب به عنوان یکی از موثرترین و مقرون به صرفه‌ترین اقدامات در پیشگیری از پوسیدگی دندان و به نفع سلامت دهان و دندان جامعه شناخته شده است.

مکمل های فلوراید

این مکمل‌ها توسط دندانپزشک یا متخصص اطفال، به ویژه برای افرادی که در مناطق غیر فلوردار زندگی می‌کنند، تجویز می‌شود. مکمل‌ها در اشکال مختلف مانند قرص، قطره یا پاستیل در دسترس هستند. این مکمل‌ها معمولا برای کودکان بین ۶ ماه تا ۱۶ سال تجویز می‌شوند. زیرا این گروه سنی در معرض خطر بیشتری برای پوسیدگی دندان هستند.

نمک فلورایده

در برخی موارد، زمانی‌که تنظیم غلظت فلوراید در آب ممکن نیست، از نمک فلورایده به عنوان جایگزینی برای فلوراید آب استفاده می‌شود. این کار به افراد این امکان را می‌دهد که فلوراید را از منابع غذایی حاوی نمک دریافت کنند. این روش در مناطقی استفاده می‌شود که فلورایداسیون آب شرب شهری در دسترس نیست و هنوز نیازمند به استراتژی‌های پیشگیرانه برای پوسیدگی دندان وجود دارد.

توجه به این نکته مهم ضروری است که فلوراید‌تراپی سیستمیک تنها یکی از جنبه‌های مراقبت از سلامت دهان است. معاینات منظم دندانپزشکی، اقدامات بهداشتی مناسب دهان و درمان‌های فلوراید موضعی مانند خمیر دندان فلوراید و دهان شویه‌ها نیز نقش مهمی ‌در حفظ سلامت دندان دارند. مشاوره با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا دندانپزشک برای تعیین نوع و مقدار مناسب فلوراید تراپی سیستمیک برای نیازهای خاص هر فرد، توصیه می‌شود.

فلورایدتراپی در دندانپزشکی برای کودکان

فلورایدتراپی یک درمان رایج دندانپزشکی است که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان استفاده می‌شود. این کار شامل اعمال فلوراید روی دندان به منظور تقویت مینای آن و محافظت در برابر تشکیل حفره یا پوسیدگی است.

فلورایدتراپی معمولا در سنین پایین و به محض رویش اولین دندان کودک شروع می‌شود. این بخش مهمی از روتین مراقبت از دندان کودک است و می‌تواند توسط دندانپزشک یا متخصص بهداشت دندان در طی معاینات منظم استفاده شود. این درمان را می‌توان در خانه با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید نیز انجام داد.

با استفاده از فلوراید، یک سد محافظ برای دندان ایجاد می‌شود که از آنها در برابر حملات اسیدی باکتری‌ها و قندهای موجود در دهان محافظت می‌کند. مولکول‌های فلوراید در مینای دندان جای شده و ساختار آن را تقویت می‌کنند. همچنین از دمینرالیزه شدن سطح دندان جلوگیری خواهند کرد. این کار خطر پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد.

فلورایدتراپی به ویژه برای کودکانی که ممکن است هنوز عادات بهداشت دهان و دندان به خوبی بلد نباشند، یا به دلیل عواملی مانند رژیم غذایی سرشار از قند یا عدم دسترسی به مراقبت‌های دندانی در معرض خطر بیشتری برای پوسیدگی دندان هستند، بسیار مفید است. فلورایدتراپی در دندانپزشکی برای کودکان می‌تواند به تقویت و محافظت از دندان‌های آنها کمک و سلامت دهان و دندان را برای آینده تضمین کند.

استفاده از دوز مناسبی از فلوراید، ویزیت منظم دندانپزشکی، همراه با اقدامات مناسب بهداشت دهان و دندان و یک رژیم غذایی متعادل، همه اجزای کلیدی در حفظ سلامت مطلوب دهان و دندان برای کودکان هستند.

فلورایدتراپی در دندانپزشکی برای بزرگسالان

با اینکه درمان‌های فلوراید معمولا با دندانپزشکی کودکان مرتبط است، اما بزرگسالان نیز می‌توانند از این درمان بهره‌مند شوند. یکی از دلایل اصلی که بزرگسالان ممکن است به فلوراید‌تراپی نیاز داشته باشند، افزایش خطر پوسیدگی دندان است. این اتفاق می‌تواند به دلیل عواملی مانند سابقه پوسیدگی، بیماری لثه، خشکی دهان یا وجود ترمیم‌های دندانی مانند تاج یا بریج باشد. فلورایدتراپی در دندانپزشکی می‌تواند با جبران مواد معدنی از دست رفته و افزایش مقاومت مینای دندان در برابر حملات اسیدی، به محافظت از نواحی آسیب‌پذیر دندان کمک کند.

علاوه بر این، بزرگسالانی که تحت برخی از روش‌های درمانی دندانپزشکی قرار گرفته‌اند نیز ممکن است از فلورایدتراپی بهره‌مند شوند. به عنوان مثال، افرادی که بریس یا درمان ارتودنسی انجام داده‌اند، اغلب در تمیز کردن صحیح دندان‌های خود با مشکل مواجه می‌شوند و آنها را مستعد پوسیدگی می‌کند. درمان‌های فلوراید به جلوگیری از ایجاد لکه‌های سفید یا کلسیفیکاسیون که در اطراف براکت‌های ارتودنسی ایجاد می‌شوند، کمک می‌کند.

علاوه بر مسواک زدن و استفاده منظم از نخ دندان، فلورایدتراپی می‌تواند سطح محافظت بیشتری را برای بزرگسالان در حفظ سلامت دهان و دندان فراهم کند. به طور معمول توصیه می‌شود که هر سه، شش یا دوازده ماه یکبار، بسته به نیازهای بهداشت دهان و دندان فرد و توصیه دندانپزشک، فلوراید‌تراپی را انجام دهید. همچنین ممکن است دندانپزشک استفاده از محصولات حاوی فلوراید قوی مانند خمیر دندان یا دهانشویه را برای استفاده در خانه به عنوان بخشی از مراقبت روزانه از دندان‌ها پیشنهاد دهد.

به طور کلی، فلوراید تراپی در دندانپزشکی برای بزرگسالان یک اقدام پیشگیرانه و بسیار مفید است که می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد، از ترمیم‌های دندانی محافظت کند و سلامت دهان و دندان را در درازمدت ارتقا دهد. این یک درمان موثر و ایمن است که می‌تواند با توجه به نیازهای خاص هر بیمار سفارشی شود. مشاوره با دندانپزشک برای تعیین مناسب‌ترین برنامه فلورایدتراپی برای هر فرد ضروری است.

فواید فلوراید تراپی در دندانپزشکی چیست؟

فلورایدتراپی در دندانپزشکی مزایای متعددی دارد، از جمله:

  • جلوگیری از پوسیدگی دندان: فلوراید به تقویت مینای دندان کمک کرده و آن را در برابر حملات اسیدی باکتری‌های موجود در دهان مقاوم می‌کند. نواحی آسیب دیده مینای دندان را دوباره معدنی می‌کند و می‌تواند علائم اولیه پوسیدگی دندان را معکوس کند.
  • کاهش حساسیت دندان: درمان فلوراید می‌تواند با تقویت مینای دندان به کاهش حساسیت آن کمک کند.
  • محافظت در برابر سوراخ شدن دندان: فلورایدتراپی منظم، مانند خمیر دندان، دهانشویه یا درمان‌های حرفه‌ای فلوراید، می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ایجاد سوراخ در دندان را کاهش دهد.
  • بازگرداندن مواد معدنی به دندان: فلوراید‌تراپی می‌تواند جایگزین مواد معدنی از دست رفته از دندان‌ها به دلیل دمینرالیزاسیون شود، که فرآیندی است که منجر به پوسیدگی دندان خواهد شد.
  • ارتقای سلامت کلی دهان: با جلوگیری از پوسیدگی دندان، فلوراید تراپی به سلامت دهان و دندان بهتر کمک می‌کند. این کار می‌تواند منجر به کمتر شدن درمان‌های دندانپزشکی، کاهش خطر از دست دادن دندان، بهبود کیفیت زندگی و کاهش هزینه‌های دندانپزشکی شود.
  • سودمندی برای همه گروه‌های سنی: فلورایدتراپی برای افراد در هر سنی، از جمله کودکان دارای دندان‌های در حال رشد و بزرگسالانی که مستعد پوسیدگی دندان هستند یا ترمیم‌های دندانی دارند، مفید است.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که فلوراید تراپی باید در مقادیر مناسب و تحت راهنمایی حرفه‌ای استفاده شود تا از مصرف بیش از حد فلوراید جلوگیری گردد. میزان استفاده از فلوراید باید براساس نیازهای بهداشت دهان و دندان هر فرد تعیین شود.

مضرات فلوراید تراپی در دندانپزشکی

در حالی‌که فلورایدتراپی می‌تواند فواید زیادی برای سلامت دندان داشته باشد، برخی از معایب بالقوه نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند:

  • فلوئوروزیس: قرار گرفتن بیش از حد در معرض فلوراید در طول رشد مینای دندان در کودکان می‌تواند منجر به فلوئوروزیس دندانی شود. وضعیتی که باعث ایجاد رگه‌ها یا لکه‌های سفید روی دندان‌ها می‌شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به تغییر رنگ به قهوه‌ای و سوراخ شدن مینای دندان شود.
  • مشکلات گوارشی: مصرف مقادیر زیاد فلوراید می‌تواند باعث ناراحتی گوارشی مانند معده درد، تهوع و استفراغ شود.
  • واکنش‌های آلرژیک: برخی از افراد ممکن است به فلوراید واکنش‌های آلرژیک مانند بثورات پوستی، کهیر یا مشکل در تنفس داشته باشند.
  • اثرات عصبی: برخی از مطالعات ارتباط بالقوه بین سطوح بالای قرار گرفتن در معرض فلوراید و اثرات نامطلوب عصبی را نشان می‌دهند، اگرچه تحقیقات بیشتری برای ایجاد ارتباط واضح مورد نیاز است.

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

توجه به این نکته حائز اهمیت است که این مضرات معمولا به دلیل استفاده زیاد یا طولانی مدت با فلوراید، بدون تجویز و تایید دندانپزشک است.

عوارض باز شدن و سوراخ سینوس حین کشیدن دندان

 

آیا باز شدن سینوس حین کشیدن دندان خطرناک است؟


زمانی که این اتفاق بیفتد، بهتر است برای درمان آن اقدام کنید؛ چرا که می‌تواند یک سری مشکلاتی برای شما به وجود آورد که کمی آزار دهنده باشند.ایمپلنت دندان در رشت  همچنین، در موارد خیلی شدید، می‌تواند خطرناک باشد و مشکلات خیلی جدی‌تری را سبب شود.
این را هم به خاطر بسپارید که باز شدن سینوس هنگام کشیدن دندان، جزو درمان‌های اورژانسی است و باید هرچه سریع‌تر درمان شود.

 

علائم باز شدن سینوس حین کشیدن دندان


زمانی که حین کشیدن دندان سینوس باز می‌شود، بیمار ممکن است هر یک از علائم زیر را داشته باشد:

  1. ورود هوا به دهان دقت داشته باشید که این عارضه می‌تواند سبب ارتباط مستقیم دهان و بینی شود. در حقیقت هوایی که از طریق دم وارد بینی می‌شود، از سینوس عبور می‌کند و به دلیل باز شدن آن حین اینگونه پروسه‌های دندانپزشکی، بیمار این هوا را در دهان خود نیز حس می‌کند.
  2. ورود مایعات به بینی زمانی که باز شدن سینوس هنگام کشیدن دندان اتفاق بیفتد، بخشی از مایعاتی که از طریق دهان قرار است به معده منتقل شوند، ممکن است به بینی نیز هدایت شوند. البته این موضوع در موارد شدید اتفاق می‌افتد. در چنین مواردی، معمولا با نوشیدن مایعات، مقداری از آن از بینی خارج می‌شود.
  3. صدای تو دماغی در مواردی بیمار نمی‌تواند مثل حالت عادی صحبت کند. به همین دلیل بعد از درمان، صدای بیمار بیشتر به حالت تو دماغی خواهد بود. البته این علامت در همه افراد مشاهده نمی‌شود.
  4. بوی بد دهان گاهی اوقات این مشکل به دلیل فراهم کردن فرصت مناسبی برای عفونت، سبب بوی بدی در دهان بیمار می‌شود. اگر بیمار بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت می‌کند، اما از بوی بد دهان خود شکایت دارد، ممکن است سینوس ماگزیلا در اثر کشیدن دندان سوراخ شده باشد.
  5. طعم تلخ در دهان خیلی از بیماران علاوه بر بوی بد دهان پس از کشیدن دندان، از طعم بد و تلخ در دهان خود شکایت دارند. اگر این مشکل بعد از درمان اتفاق افتاده باشد، احتمالا به دلیل عفونت بافت لثه یا سوراخ شدن سینوس است.
  6. بسته شدن بینی به صورت یک طرفه خیلی از اوقات بیمار بعد از کشیدن دندان به خصوص دندان‌های فک بالا، از این مشکل شکایت دارند که بینی آن‌ها در یک سمت بسته شده است.
  7. دیده شدن حباب زمانی که بیمار دو سوراخ بینی خود را ببنند و در بینی خود بدمد، ممکن است در ناحیه‌ای که دندان خارج شده است، یک سری حباب‌هایی دیده شود که نشان دهنده ایجاد این عارضه است.
  8. سردرد و درد صورت یکی دیگر از علائمی که در چنین عارضه‌ای دیده می‌شود، سردردهای مکرر است. گاهی اوقات این دردها به ناحیه صورت می‌رسند و بیمار احساس می‌کند قسمتی از صورتش درد می‌کند.
  9. خونریزی بینی اگر شما قبل از کشیدن دندان با مشکل خونریزی بینی مواجه نبوده‌اید، این احتمال وجود دارد که هنگام درمان، سینوس ماگزیلا سوراخ شده باشد. در چنین شرایطی، خون از بافت لثه به سینوس راه پیدا کرده و از آنجا خود را به بینی می‌رساند.

 

روش‌های درمان باز شدن سینوس بعد از کشیدن دندان


در کل درمان سوراخ شدن سینوس پس از دندان کشیدن روش‌های خیلی زیادی ندارد. در صورتی که درجه و شدت این مشکل شناسایی شود، ممکن است از یکی از دو روش زیر برای درمان آن استفاده شود:

  1. دارو درمانی

    خیلی از اوقات به دلیل اینکه این مشکل خیلی حاد و خطرناک نیست، دندانپزشک یک سری داروها را برای بیمار تجویز می‌کند؛ در چنین شرایطی، بیمار با ملاحظاتی که انجام می‌دهد، بعد از حدود یک هفته شاهد بسته شدن سوراخ این سینوس خواهد بود.

  2. جراحی

    گاهی اوقات سوراخی که در سینوس ایجاد شده است، خیلی بزرگ‌تر از چیزی است که بتوان با دارو آن را درمان کرد. به همین دلیل به سراغ روش‌های جراحی می‌روند. در این روش، جراح معمولا از یک سری مواد برای بستن سوراخ استفاده می‌کند. این مواد همان پودر استخوان هستند که به خوبی می‌توانند این مشکل را درمان کنند.

 

عوارض باز شدن سینوس حین کشیدن دندان

 

برخی از عوارض ناشی از این اتفاق شامل موارد زیر هستند:

  1. سینوزیت مزمن این عارضه به دلیل باز بودن سینوس و در نتیجه نفوذ عفونت به آن اتفاق می‌افتد.
  2. تورم خیلی از اوقات به دلیل درمان نشدن این مشکل، تورم‌هایی در صورت فرد به وجود می‌آیند.
  3. مشکل در خوردن و نوشیدن با توجه به ارتباط دو طرفه بین بینی و دهان، فرد نمی‌تواند به راحتی چیزی خورده یا بنوشد. به همین دلیل هم ممکن است طی زمان طولانی، مشکلات گوارشی به سراغش بیایند.

 

مراقبت های بعد از جراحی سینوس سوراخ شده


در صورتی که مجبور به استفاده از روش‌های جراحی شدید، باید بعد از آن، مراقبت‌های زیر را در نظر داشته باشید:

  1. استفاده از آب ولرم دقت داشته باشید که بعد از این نوع جراحی، به هیچ عنوان از آب داغ استفاده نکنید.
  2. پرهیز از شنا کردن تا چند هفته توصیه شده است برای اینکه این پودرهای استخوانی بتوانند به خوبی این سوراخ را ببندند، تا ۱.۵ از شنا کردن بپرهیزید. شنا کردن سبب می‌شود تا آب به بینی وارد شده و فشار زیادی به سوراخ سینوس وارد نماید.
  3. پرهیز از فعالیت‌های سنگین فعالیت‌های سنگینی مثل ورزش‌های هوازی، سبب می‌شوند تا فرد فشار بیشتری به دهانه این سینوس وارد کرده و سبب باز شدن مجدد آن شود.

 

نکاتی که بیمار باید پس از باز شدن سینوس حین کشیدن دندان رعایت کند


اگر حین کشیدن دندان با چنین مشکلی مواجه شدید، حتما به نکات زیر توجه کنید:

  1. وارد نکردن هوای پرفشار به بینی دقت داشته باشید که به هیچ عنوان دو سوراخ بینی را با دست مسدود نکنید؛ چرا که این کار سبب بسته شدن بینی و افزایش فشار هوا داخل بینی می‌شود. در پی افزایش فشار، مشکل بیشتری برای سوراخ ایجاد شده در سینوس ایجاد می‌شود.
  2. پرهیز از عطسه تا جایی که امکان دارد، از ادویه‌هایی که عطسه آور هستند، دوری کنید. عطسه با توجه به فشار فوق‌العاده بالایی که به بینی وارد می‌کند، ممکن است این مشکل را بدتر کند.
  3. پرهیز از فعالیت سنگین فعالیت‌هایی که ممکن است نیاز به تنفس عمیق داشته باشند، می‌توانند سبب فشار روی ناحیه مد نظر و بدتر شدن اوضاع شوند. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که تا قبل از درمان کامل، از اینگونه فعالیت‌ها پرهیز کنید.
  4. پرهیز از استعمال دخانیات استعمال دخانیات می‌تواند تاثیر منفی در بهبود این سوراخ داشته باشد. به همین دلیل هم سعی کنید تا درمان کامل آن، مصرف سیگار و سایر محصولات اینچنینی را کنار بگذارید.
  5. پرهیز از نوشیدن مایعات با نی دقت داشته باشید که بعد از مواجه شدن با چنین مشکلی، به هیچ عنوان برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید. با توجه به ایجاد فشار منفی توسط نی در دهان، می‌تواند مشکلات زیادی برای این سوراخ ایجاد کند.

 

علت باز شدن سینوس حین کشیدن دندان


علت سوراخ شدن سینوس حین کشیدن دندان می‌تواند به دلیل یکی از موارد زیر باشد:

  1. دندان‌هایی که ریشه بلند دارند.

    دندان‌هایی که ریشه خیلی بلندی دارند، احتمالا این ریشه در نزدیکی سینوس قرار گرفته و حین کشیدن دندان، احتمال سوراخ شدن سینوس وجود خواهد داشت

  2. نازک بودن استخوان

    اگر استخوانی که بین ریشه دندان و سینوس قرار گرفته است، خیلی نازک باشد، با کوچک‌ترین فشار یا ضربه‌ای در حین درمان ممکن است سوراخ شود.

  3. سهل انگاری دندانپزشک

    خیلی از اوقات مشکل از خود بیمار نیست؛ یعنی زمانی که دندانپزشک در حال کشیدن دندان است، ممکن است نیروی خیلی زیادی به دندان وارد کند که سبب سوراخ شدن سینوس شود. همچنین، گاهی اوقات دندانپزشک به دلیل استفاده از یک ابزار نامناسب، این اتفاق را رقم می‌زند.

 

آیا می‌توان از باز شدن سینوس حین کشیدن دندان پیشگیری کرد؟

 

به طور کلی نمی‌توان از ایجاد این عارضه پیشگیری کرد، اما در صورتی که دندانپزشک از تجربه و دانش کافی برخوردار باشد، می‌تواند با یک نگاه به تصاویر رادیوگرافی احتمال این آسیب را بررسی کند. در این صورت، پروسه کشیدن دندان را با حساسیت بیشتری دنبال خواهد کرد تا چنین مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.

 

سوالات متداول

 

  1. آیا عارضه ایجاد شده برای سینوس حین کشیدن دندان به طور خود به خودی بهبود پیدا می‌کند؟

    بله، در صورتی که سوراخ ایجاد شده آنقدر بزرگ نباشد، معمولا بعد از چند هفته، بهبودی حاصل می‌شود.

  2. باز شدن سینوس حین کشیدن دندان برای چه کسانی اتفاق می‌افتد؟

    این مشکل بیشتر برای افرادی که دندان‌هایشان ریشه بلندی دارند، اتفاق می‌افتد. به علاوه، افرادی که استخوان فک نازکی دارند، در معرض چنین آسیبی بعد از کشیدن دندان قرار دارند.

  3. آیا سوراخ شدن سینسوس دندان درد دارد؟

    به دلیل اینکه حین پروسه کشید دندان، از داروی بی‌حسی برای کاهش درد بیمار استفاده شده است، بیمار شاید متوجه این موضوع نشود. اما بعد از آن ممکن است سردرد به سراغ بیمار بیاید.

  4. https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  5. آیا اگر مشکل باز شدن سینوس حین کشیدن دندان درمان نشود، مشکلی به وجود می‌آورد؟

    بله، در صورت عدم تشخیص یا درمان این مشکل، ممکن است با عفونت مواجه شوید. همچنین، به دلیل باز تر شدن این سوراخ، احتمال ورود مایعات به بینی نیز افزایش می‌یابد.

فواید ثبت شرکت

 شاید کار کردن به صورت شخصی نیز سودمند باشد اما فواید ثبت شرکت و کار در قالب شخص حقوقی به مراتب بیشتر است.ثبت شرکت سهامی خاص  شرکت به عنوان یک عمل حقوقی، مستلزم همکاری دو یا چند شخص است. این همکاری صرفاَ زاییده ی قراردادی نیست که طرفین آن را منعقد کرده اند، بلکه تابع مکانیسمی است که قانون گذار در اختیار شرکا قرار داده تا سرمایه های فردی خود را برای رسیدن به هدفی خاص که بردن سود است به سرمایه ی جمعی تبدیل کنند. لذا تشکیل شرکت مبتنی است بر اراده ی آزاد شرکا و نیازی به اخذ اجازه ی قبلی از مقامات اداری ندارد. در واقع هر چند ممکن است برای انجام دادن فعالیت موضوع شرکت، نیاز به چنین اجازه ای وجود داشته باشد، ایجاد شخص حقوقی محتاج اجازه ی خاصی نیست. برای مثال: تاسیس یک شرکت برای تولید و پخش دارو مسلماَ نیاز به اخذ مجوز از وزارت بهداشت دارد، اما انجام دادن این فعالیت ها (تولید و پخش) از طریق تاَسیس شرکت نیاز به چنین اجازه ای ندارد. اگر فعالیت شرکت به موجب قانون، ممنوع نباشد شرکت با رعایت شرایط دیگر قانون تشکیل می شود.

بنابراین چنانچه گفته شد ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت ها از شرایط تشکیل هیچ کدام از شرکت ها نمی باشد و شرکت ها با رعایت شرایط مقرر در قانون، تشکیل شده محسوب می شوند و شخصیت حقوقی دارند. اما به عنوان یک الزام قانونی می بایست به ثبت برسند که بالتبع این ثبت دارای آثاری می باشد. در این مطلب به فواید ثبت شرکت می پردازیم.

نظر به اهمیت شرکت های تجارتی و اثراتی که بر آن مترتب است،منجمله داشتن شخصیت حقوقی،دولت باید حتی المقدور در تشکیل آن ها نظارت نماید تا وسیله ای برای سواستفاده نباشد.

قانون مقررات زیادی برای شرکت های تجاری وضع نموده که رعایت آن ها هر یک به نوبه ی خود لازم است، ولی یک رسیدگی و بازرسی کلی و دقیق در ابتدای تاًسیس شرکت لازم است تا معلوم شود به وجود آوردن این شخصیت حقوقی، با رعایت مقرراتی است که وضع شده یا خیر و آن ثبت شرکت ها است. با فعالیت به صورت شرکت، کلیه ی امور تجاری و غیر تجاری شرکت به صورت رسمی و قانونی صورت گرفته و اعتبار بیشتری خواهد یافت. از طرفی دیگر فعالیت تحت عنوان شرکت به علت امتیازاتی که قانون برای شرکت ها در نظر گرفته است (نظیر اعطای وام) و حمایت هایی که از اشخاص حقوقی به عمل می آورد، موجب اطمینان خاطر شرکت ها جهت فعالیت با امنیت شغلی بیشتر نسبت به فعالیت شخصی می گردد. همچنین ثبت شرکت ، به شرکت ها امکان حضور در مناقصات و مزایدات را می دهد که سود قابل توجهی را برای طرفین معامله به همراه دارد.

برخی فواید فعالیت کسب و کارها در قالب شرکت

ثبت شرکت نه تنها وسیله ای است که دولت مقررات شرکت های تجارتی را کنترل می نماید، بلکه فواید مهم دیگری هم دارد که از لحاظ شرکای شرکت و مراجعین آن دارای اهمیت بسیار است و آن ها مختصراَ عبارتند از:

1) هر گاه شرکت به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکا رسمی بوده و بعد ها هیچ یک نمی توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه  و سایر تصمیماتی که به ثبت می رسد اظهار بی اطلاعی نموده و یا به ایراداتی که درباره ی اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند.

2) ثبت شرکت از لحاظ معامله کنندگان با شرکت در درجه ای از اهمیت است که بدون مراجعه به آن اغلب نمی توانند معامله کنند زیرا کسی که قرارداد مهمی با شرکت منعقد می نماید یا معامله ی مهمی انجام می دهد باید بداند که سرمایه ی شرکت تا چه اندازه است و اختیار مدیران شرکت تا چه حدود بوده و بالاخره قدرت و توانایی این شخصیت حقوقی به چه میزان است.

مواد مهم و لازم هر شرکت در جراید کثیرالانتشار آگهی می شود تا همه از آن مستحضر باشند،علاوه بر آن،به نحوی که در اغلب ممالک معمول است هر شخص خارجی ولو این که ظاهراَ ذینفع نباشد می تواند به پرونده ای که برای ثبت شرکت تشکیل شده مراجعه و از محتویات آن اطلاع حاصل کند.در کشور ما این قسمت ضمن آیین نامه ی مصوبه ی خرداد 1310 و مقررات 10 اسفند 1327 وزارت دادگستری مقرر گردیده «مراجعه به دفاتر ثبت شرکت ها اعم از ایرانی و خارجی برای عموم آزاد و هر ذینفعی می تواند از مندرجات آن سواد مصدق تحصیل کند» .

3) همانطور که فوقاً ذکر شد ثبت نمودن شرکت نیز نوعی رسیدگی است که متصدیان امر انجام می دهند تا معلوم شود آیا برای بوجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده یا خیر؟

در قانون تجارت سابق مصوب سال 1303-1304 مقرراتی راجع به ثبت شرکت ها وضع شده بود که مربوط به شرکت های داخلی بوده و نامی از شرکت های خارجی برده نشده بود.

شرکت های خارجی شرکت هایی هستند که در ممالک خارج تشکیل و به وسیله ی تاَسیس شعبه در ایران به امر تجارت اشتغال دارند.

چون شرکت های مزبور هم می بایستی از لحاظ رعایت نظم در تحت نظارت دولت بوده و به ثبت برسند،قانون ثبت شرکت ها در تاریخ 18 خرداد 1310 تصویب، و شرکت های خارجی به موجب آن ملزم به ثبت گردیدند و برای ثبت شرکت های داخلی هم مقرراتی اضافه گردید.در قانون تجارت مصوب سال 1311 و مخصوصاَ در مواد الحاقی به قانون تجارت مصوب 1347 موادی راجع به ثبت شرکت ها وضع شده که عدم رعایت آن موجب بطلان شرکت یا عملیات آن خواهد بود. 

شرکت های تجاری که باید به ثبت برسند سه قسم اند: شرکت های داخلی، شرکت های خارجی، شرکت های بیمه

به موجب ماده ی 195 قانون تجارت «ثبت کلیه ی شرکت های مذکور در این قانون الزامی و تابع مقررات قانونی ثبت شرکت ها است». ترتیب اجرای آن به عهده ی وزارت دادگستری محول شده که ضمن تنظیم آیین نامه های لازم معلوم نماید. وزارت دادگستری در آیین نامه ی مصوبه 2 خرداد 1310 در اجرای قانون ثبت شرکت ها و آیین نامه ی مصوب اردیبهشت 1311 در اجرای قانون تجارت و سایر موادی که بعداَ اضافه شده ترتیب ثبت شرکت ها را تعیین نموده است.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

نکته: در مورد ثبت شرکت های بیمه، به قانون ملی شدن موَسسات اعتباری مصوب آبان 1358 مراجعه شود.

صفحه قبل 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 صفحه بعد