x تبلیغات
aasblog

نظارت امور شرکت بامسئولیت محدود

 همان طور که در مقالات پیشین گفته شد،ثبت شرکت اصولاَ شرکاء شرکت بامسئولیت محدود با یکدیگر آشنایی داشته و از لحاظ اطمینان و اعتمادی که نسبت به یکدیگر دارند شرکت بامسئولیت محدود را تشکیل می دهند و چون تعداد شرکاء محدود است هر کدام از آن ها می توانند در امور شرکت نظارت نمایند. قانون تجارت ایران هیچگونه تصریحی به حق نظارت شرکاء در امور شرکت بامسئولیت محدود و در مواردی که عده شرکاء از 12 نفر تجاوز نکرده است. ولی این عدم تصریح دلیل بر این نیست که شرکاء حق نظارت ندارند ، بلکه این موضوع تابع اصولی کلی است. زیرا در مورد شرکت های تضامنی و نسبی حق نظارت شرکاء تصریح نگردیده است ولی بدیهی است که هر یک از شرکاء همواره حق نظارت در امور شرکت را دارند. به این ترتیب در مواردی که عده شرکاء شرکت بامسئولیت محدود از 12 نفر تجاوز ننماید ( در قانون فرانسه این تعداد 20 نفر است ) قانون لزوم تعیین هیئت نظار جداگانه را لازم ندانسته و وظیفه نظارت بر امور شرکت بر عهده خود شرکاء است. ولی در صورتیکه عده شرکا از 12 نفر تجاوز کند ماده 109 قانون تجارت مقرر می دارد : " هر شرکت با مسئولیت محدود که عده شرکاء آن بیش از 12 نفر باشد باید دارای هیئت نظار بوده و هیئت مزبور لااقل باید سالی یک مرتبه مجمع عمومی شرکاء را تشکیل دهد. هیئت نظار باید بلافاصله بعد از انتخاب شدن تحقیق کرده و اطمینان حاصل کند که دستور مواد 96 و 97 رعایت شده است. هیئت نظار می تواند شرکاء را برای انعقاد مجمع عمومی فوق العاده دعوت نماید. مقررات مواد 165 و 167 و 168 و 170 در مورد شرکت های با مسئولیت محدود نیز رعایت خواهد شد . "
مواد 165 ، 167 ، 168 و 170 قانون تجارت که در مورد شرکت های بامسئولیت محدود باید رعایت شود مربوط است به شرکت های مختلط سهامی که به شرح ذیل می باشند :
ماده 165- در هر یک از شرکت های مختلط سهامی هیئت نظاری که لااقل مرکب از 3 نفر از شرکاء برقرار می شود و این هیئت را مجمع عمومی شرکاء بلافاصله بعد از تشکیل قطعی شرکت و قبل از هر اقدامی در امور شرکت معین می کند. انتخاب هیئت نظار به موجب شرایط مقرر در اساسنامه شرکت تجدید می شود و در هر صورت اولین هیئت نظار فقط برای یک سال انتخاب خواهد شد.
ماده 167- اعضای هیئت نظار از جهت اعمال اداری و نتایج حاصله از آن هیچ مسئولیتی ندارند لیکن هر یک از آن ها در انجام ماموریت خود بر طبق قوانین معموله مملکتی مسئول اعمال و تقصیرات خود می باشند.
ماده 168- اعضای هیئت نظار دفاتر و صندوق و کلیه اسناد شرکت را تحت تدقیق درآورده همه ساله راپرتی به مجمع عمومی می دهند و هرگاه در تنظیم صورت دارایی بی ترتیبی و خطایی مشاهده نمایند، در راپرت مزبور ذکر نموده و اگر مخالفتی با پیشنهاد مدیر شرکت در تقسیم منافع داشته باشند دلایل خود را بیان می کنند.
ماده 170- تا 15 روز قبل از انعقاد مجمع عمومی هر صاحب سهمی می تواند ( خود یا نماینده او ) در مرکز اصلی شرکت حاضر شدده از صورت بیلان و صورت دارایی و راپرت هیئت نظار اطلاع حاصل کند.
بنا به مراتب بالا به طوریکه ملاحظه می شود در صورتیکه در مورد شرکت های سهامی ماده 62 قانون تجارت انتخاب یک نفر بازرس را مجاز می دارد، در مورد شرکت های بامسئولیت محدود که شرکاء آن از 12 نفر تجاوز کند، تعداد هیئت نظار نباید از 3 نفر کمتر باشد .
انتخاب هیئت نظار به وسیله مجمع عمومی شرکاء انجام می گردد، ولی مانند شرکت های سهامی قانون تجارت ایران هیچگونه صلاحیتی برای اعضای هیئت نظار تعیین نکرده است. فقط قانون تصریح نموده است که هیئت نظار باید از بین شرکاء انتخاب شوند، درصورتیکه در شرکت های سهامی انتخاب بازرس حساب از بین اشخاصی که صاحب سهم نباشند نیز جایز است. همچنین لازم است که پیش بینی شود اعضای هیئت نظار علاوه بر صلاحیت کلی و عدم محکومیت کیفری و ورشکستگی و حتی عدم رابطه نزدیک با مدیران شرکت دارای اطلاعات کافی باشند تا بتوانند امور شرکت را مورد بازرسی قرار دهند. مدت ماموریت هیئت نظار در شرکت های بامسئولیت محدود جز برای مرتبه اول پیش بینی نشده است. بنابراین اساسنامه شرکت می تواند جز برای سال اول که مدت ماموریت هیئت نظار یک ساله است ، برای سال های بعد مدت ماموریت هیئت نظار را به طور محدود یا نامحدود تعیین نماید.
تصمیمات هیئت نظار باید با اکثریت آراء اعضای آن اتخاذ شود و در هر حال این موضوع چندان تاثیری در ماهیت امر ندارد. زیرا یا اقلیت دلایل مخالفت خود را در گزارش هیئت نظار ذکر می کند و یا در صورت عدم ذکر دلایل، شرکاء می توانند در مجمع عمومی از اعضای مخالف بخواهند دلایل مخالفت خود را توضیح دهند و در این صورت با توجه به دلایل اکثریت و اقلیت هیئت نظار شرکاء می توانند تصمیم لازم را اتخاذ نمایند.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

در پایان این مطلب باید متذکر گردید که قانون انتخاب یک یا چند نفر بازرس را در موردی که تعداد شرکاء شرکت بامسئولیت محدود از 12 نفر کمتر باشد، منع نمی کند و شرکاء می توانند در اینگونه شرکت ها نیز هیئت نظاری تعیین نمایند. منتهی رعایت مقررات ماده 165 قانون تجارت اجباری نیست و هیئت نظار شرکت ممکن است مرکب از 1 یا چند نفر باشند.

مدارک لازم جهت ثبت موسسه ی حقوقی

 با توجه به اینکه موسسات حقوقی زیر مجموعه موسسات غیر تجاری محسوب می شوند،ثبت شرکت لازم دانستیم به مناسبت موضوع قبل از آنکه راجع به مدارک و اسناد لازم جهت ثبت موسسه حقوقی توضیحاتی داده شود برای آشنایی ذهن خوانندگان ابتدا به موسسات غیر تجاری و شرایط ثبت آن، اشاره ای داشته باشیم و سپس وارد بحث اصلی شویم. قدر مسلم آن است که شما عزیزان می توانید در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه  با کارشناسان ما در موسسه حقوقی فکر برتر در ارتباط باشید. همکاران ما در این مرکز ، از طریق مشاوره تخصصی رایگان شما را راهنمایی خواهند کرد.

  • موسسات غیر تجاری و شرایط ثبت آن

همان طور که گفته شد، موسسات حقوقی زیر مجموعه ی موسسات غیرتجاری محسوب می شوند. موسسات غیر تجاری دارای اهداف و مقاصد غیر تجاری از قبیل امور علمی یا ادبی و امثال آن می باشند اعم از اینکه موسسین و تشکیل دهندگان آن ها قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند . بنابراین ، می توان گفت کلیه موسسات و سازمان هایی که به منظور و اهداف غیر تجاری تشکیل می شوند و جزء دستگاه های دولتی نباشند در شمار سازمان ها و موسسات غیر تجاری می باشند مانند  انجمن های علمی و غیره
موسسات غیرتجاری ، به شرطی دارای شخصیت حقوقی خواهند بود که در دفتر مخصوصی که وزارت دادگستری طبق آیین نامه نعیین نموده ثبت شوند. بنابراین قبل از ثبت ، این قبیل موسسات دارای رسمیت نخواهند بود و در حقیقت از نظر قانون موجودیت نخواهند داشت.
شرایط ثبت موسسات غیرتجاری :
- حداقل تعداد شرکا ، ۲ نفر و حداکثر بدون محدودیت می باشد.
- در موسسات غیر تجاری انتخاب بازرس اجباری نمی باشد اما می تواند دارای بازرس باشد. حداقل تعداد مدیران در این موسسات 2 نفر عضو می باشد که می بایست به سن قانونی 18 سال رسیده باشند.
- حداقل سرمایه جهت ثبت موسسه یکصد هزار تومان می باشد.

  • ارکان موسسه حقوقی

هر موسسه حقوقی دارای ارکان ذیل است :
مجمع عمومی – مدیر یا مدیران
وفق ماده 10 آیین نامه مربوط به تشکیل موسسات حقوقی، مجمع عمومی منحصراَ از اجتماع اعضاء سهامدار تشکیل می گردد. تاریخ و ترتیب تشکیل و نحوه اخذ رای در مجمع را اساسنامه معین می کند. مجمع عمومی ممکن است به صورت عادی، عادی به صورت فوق العاده و فوق العاده تشکیل شود.
موسسه حقوقی طبق اساسنامه حسب مورد به وسیله مدیر با مدیران منتخب از بین اعضاء مجمع اداره می شود. حدود اختیارات مدیر یا مدیران را مجمع عمومی تعیین می کند. در هر حال مدیر یا مدیران مسئول حسن اداره موسسه از هر حیث می باشند.
مدیر یا مدیران در امور مربوط به موسسه نماینده قانونی موسسه در کلیه نهادها و موسسات و مراجع قانونی و قضایی و سایر اشخاص ثالث می باشند. قبول خدمات و تنظیم قراردادهای لازم با مدیر یا مدیران موسسه بوده که باید حافظ اسرار و اسناد ارباب رجوع باشند و در قبال وجوه و مدارک ماخوذه رسید داد دو اسناد و مدارک مربوطه را به طریق مطمئنی در موسسه نگهداری نمایند.

  • مدارک و اسناد لازم جهت ثبت موسسه حقوقی

1-  دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه که به صورت چاپی است.
2- دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
3- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
4- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره یا رکن اداره کننده
5- کپی برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسین و مدیران
6- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی نماینده شخص حقوقی
7- حداقل یکی از اعضای هیئت مدیره ی شرکت باید مدرک تحصیلی کارشناسی حقوقی داشته باشند. ( باید این مدرک تحصیلی متعلق به یکی از اعضاء هیئت مدیره ی شرکت باشد).
8- ارائه گواهی نامه تصدیق به همراه ترجمه فارسی در 2 نسخه  ( چنانچه موسسه در کشور دیگری هم به ثبت رسیده است).

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

9- اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
نکته : اوراق تقاضانامه می بایست از محل اداره ثبت شرکت ها تهیه گردد.

انواع مختلف آون‌های آزمایشگاهی

  • ‌آون های Heavy Duty

دارای کاربردهای صنعتی می باشد،خرید کوره ازمایشگاهی بدنه قوی این تجهیزات با اتصالها و همچنین اجزای سخت ایجاد شده اند، تا در فرآیندهای خشک کردن در دمای بسیار بالا مقاومت خوبی داشته باشند.

  • ‌فورهای دیجیتالی استاندارد

فورهای دیجیتال استاندارد برای اهداف عمومی همانند گرمایش و نیز خشک کردن طراحی شده اند تا بتوانند به صورت همزمان دقت، کنترل و همچنین ایمنی را برای کاربران ایجاد می کند.

  • ‌آون گرم خانه ها

برای مکان هایی که حرارت دهی با دمای خاص لازم نباشد، این نمونه فورها مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای فور یا آون آزمایشگاهی از نوع گرم خانگی در آزمایشگاه‌های شیمی و همچنین زیست شناسی برای خشک نمودن، ادوات شیشه ایی می باشد.

  • آون ذوب موم

جهت ذوب و نگهداری موم و به منظور بافت شناسی مورد استفاده قرار می گیرند. (مطالعه آناتومی میکروسکوپی سلول‌ها و همچنین بافت‌های گیاهان و حیوانات).

  • ‌فورها با دمای بالا

این نمونه از آون‌ها با توجه به مشخصات مورد نیاز آزمایشگاههای مربوطه طراحی شده اند و برای کار در درجه حرارت بسیار بالا درها و همچنین دیوارهای آن را با عایق اضافی مقاوم تر می کنند، دلیل آن اینست که در این نوع از تجهیزات درجه حرارتهای بالاتری از 500 درجه سانتیگراد را به کار می گیرند. بیشترین استفاده و کاربرد آون‌ یا فور آزمایشگاهی دما بالا در صنایع وابسته به صنعت هوافضا است.

کاربردهای مختلف فور یا آون آزمایشگاهی در صنایع

کاربرد فور یا آون آزمایشگاهی تنها به آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی محدود نخواهد شد، بلکه صنایع نیز در اغلب فرآیندها نیاز به بکارگیری این تجهیزات خواهند داشت. بنابراین در ادامه مطلب، به مواردی که کاربرد فور و یا آون آزمایشگاهی را نشان می دهد، اشاره شده است.

  • ‌حرارت دهی بالا
    فرآیند حرارت دهی از قبیل گرم کردن و بعد از آن خنک‌کردن موادی مانند شیشه یا فولاد می باشد. این کار در جهت کاهش سختی و نیز افزایش انعطاف پذیری مواد نامبرده انجام می گیرد. کاربرد فور با درجه حرارت بالا اکثرا در متالورژی، ساخت دستگاه‌های پزشکی و همچنین صنایع علوم مواد خواهد بود. در واقع با حرارت دادن به مواد، اینها با سرعت بیشتری قابل برش و همچنین فرم دادن خواهند بود به همین دلیل در تولید مواردی همانند سرنگ و سوند پیشنهاد می شود، موادی که از قبل حرارت دیده اند را مورد استفاده قرار گرفته شود.
  • ‌افزایش کیفیت نوع اتصالات و همچنین پیوندها با توجه به اینکه در آون های آزمایشگاهی ترکیبی از خشک کردن و نیز حرارت دهی اتفاق می افتد، می توان مواد را در جهت بهبود ساختار و نیز نوع ترکیب شیمیایی دستخوش تغییر کرد. مهم ترین کاربرد فور آزمایشگاهی در حیطه صنعت با این کارایی، برای تولید گرافیت از حرارت دهی کک زغال سنگ می باشد. البته قابل ذکر است که می توان از این روش در جهت، تولید اپوکسی، چسب، پلاستیک و نیز لاستیک استفاده کرد که در تحقیقات پلیمر، فناوری نانو و همچنین نیمه ها از آن استفاده خواهد شد. افزایش استحکام پیوند نیز در افزایش قوام مواد به طور فوق‌العاده ای مفید می باشد.
  • ‌خشک کردن
    در بسیاری از آزمایشگاههای زیست محیطی، بیولوژیکی و همچنین بالینی استفاده می شود. نیاز است که از آون‌های تحت خلاء برای خشک نمودن نمونه‌ها و همچنین از بین بردن رطوبت آنها استفاده کرد. بنابراین یکی از کاربردهای فور آزمایشگاهی در شرایط خلاء، بکارگیری برای خشک کردن نمونه‌هایی می باشد که به راحتی در دماهای بالا تخریب خواهند شد، زیرا به منظور حذف رطوبت آنها، نیازی به حرارت دهی در دمای نقطه جوش آب نمی باشد، و به مواد اجازه خواهد داد تا در دمای پایین‌تر از نقطه جوش آب خشک گردد.
  • ‌ایجاد حرارت دهی پلی آمیدها
    پلی آمید به صورت مایع در آون وجود دارد و سپس به صورت حرارتی پخته خواهد شد تا یک فیلم نازک یا یک لایه برای مصارف مختلف از جمله پوشش بافر را برای لایه‌های بین تراشه و مواد دیگر ایجاد کنند.
  • ‌استریل کردن
    می توان اساسی ترین کاربرد فور آزمایشگاهی را استریل کردن تجهیزات آزمایشگاهی و نیز ظروف شیشه ای دانست. این کار در فر با هوای گرم انجام می پذیرد و دمای ایده آل باید حداقل 160 درجه سانتیگراد در نظر گرفته شود، حدود 45 تا 60 دقیقه زمان نیاز است تا فرآیند استریل سازی ظروف بصورت کامل انجام شود.

ویژگی‌های خاص فور آزمایشگاهی

علاوه بر فراوانی کاربردهای فور یا آون آزمایشگاهی در صنایع که تقریبا همگی از آن اطلاع دارند، آون‌های آزمایشگاهی دارای مزایای منحصر به فردی نیز می باشند که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • ‌سهولت در بکارگیری و نیز استفاده از این تجهیزات از ابتدای ترین مزایای این دستگاهها به حساب می آید.
  • ‌قابلیت کنترل تبادل هوا و همچنین موقعیت فلاپ هوا به حالت الکترونیکی
  • دما و مبدل هوا قابل برنامه ریزی می باشد که دقت کار دستگاه را افزایش می دهد.
  • هوای تازه و از قبل گرم شده از نوسانات دما در دستگاه جلوگیری خواهد کرد.
  • استفاده بصورت اختصاصی از فولاد ضد زنگ با کیفیت بسیار بالا، مقاومت مناسب در برابر خوردگی را در آون افزایش داده و تمیز کردن محفظه سریعتر می کند.
  • گرمایش به طریقه ی خاص با یک کنترل دمای دقیق و همچنین همگن سازی حرارتی در آونها اجرا خواهد شد.

نگهداری‌های بعد از روکش دندان

 

روکش چیست؟

روکش یک ترمیم دندان است که دندان آسیب دیده یا پوسیده را می‌پوشاند.ایمپلنت دندان در رشت  همچنین به عنوان کلاه دندان نیز شناخته می‌شود زیرا به شکل کلاهک است و روی دندان آسیب دیده قرار می‌گیرد تا اندازه، شکل، استحکام و ظاهر آن را برگرداند.

روکش‌ها از مواد مختلفی مانند چینی، سرامیک، آلیاژهای فلزی (طلا) یا زیرکونیا ساخته می‌شوند. هر نوع روکش بسته به نیاز خاص شما مزایا و معایب خاص خود را دارد.

روکش‌های چینی از نظر زیبایی شناسی، ظاهری عالی ارائه می‌دهند اما ممکن است به اندازه سایر انواع روکش‌ها بادوام نباشند. روکش‌های آلیاژی فلزی قوی ترین هستند اما به خوبی با رنگ دندان طبیعی ترکیب نمی‌شوند. روکش‌های زیرکونیا هم دوام و هم زیبایی را ارائه می‌دهند و امروزه به گزینه ای محبوب تبدیل شده اند.

تعیین اینکه کدام ماده روکش برای شما بهتر عمل می‌کند به عوامل متعددی از جمله محل دندان نیاز به ترمیم، نیازهای عملکردی (نیروی جویدن)، اولویت زیبایی شناختی و هزینه بستگی دارد.

گذاشتن روکش دندان می‌تواند با ترمیم دندان‌های آسیب دیده و در عین حال بهبود ظاهر کلی آنها به بهبود سلامت دهان شما کمک کند.

چرا باید از روکش دندان مراقبت کرد؟ 

برای بسیاری از بیماران، روکش دندان یک روش ضروری است که برای کمک به ترمیم دندان استفاده می‌شود. اغلب برای ترمیم دندان‌هایی که آسیب دیده، پوسیده، بد شکل یا تغییر رنگ داده اند مورد نیاز است. پس از ثابت شدن دندان، روکش را مانند درپوش روی دندان قرار می‌دهند تا ظاهر و عملکرد آن بازگردد. در حالی که این روش به خودی خود ساده است، مهم است که روکش دندان و دندان طبیعی که به آن متصل شده است را سالم نگه دارید. دندان‌های آسیب‌دیده، دندان‌های حساس، پوسیدگی دندان و دندان‌های ضعیف همگی می‌توانند باعث ایجاد مشکلاتی در روکش‌های دندانی شوند بنابراین باید مراقبت‌های ویژه‌ای برای جلوگیری از این مسائل انجام شود.

نکات مراقبت از روکش دندان دائمی ‌و موقت

در ادامه مراقبت‌های مناسبی را که بیماران دندانپزشکی باید برای روکش‌های موقت و دائمی ‌رعایت کنند، را با هم بررسی می‌کنیم.

روکش‌های موقت

روکش‌های موقت شکننده تر هستند و برای اطمینان از اینکه ترمیم دندان به درستی انجام شده، ترک نمی‌خورد یا نمی‌ریزد، به مراقبت بیشتری نیاز دارد. بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از قرار دادن روکش موقت از خوردن و آشامیدن خودداری کنند تا سیمان خشک شود. مهم است که از جویدن آدامس و خوردن غذاهای جویدنی، سفت یا چسبنده خودداری کنید، زیرا این مواد می‌توانند باعث بیرون آمدن ترمیم و روکش شوند. بهتر است تا حد امکان با سمت مخالف دهان که روکش ندارد غذا را بجوید. مسواک زدن باید به آرامی ‌انجام شود. استفاده از نخ دندان به طور مستقیم در اطراف روکش موقت توصیه نمی‌شود.

روکش موقت معمولاً برای یک دوره چند هفته ای قبل از آماده شدن روکش دائمی ‌استفاده می‌شود. اگر از روکش موقت به درستی مراقبت شود باید تا زمانی که روکش دائمی ‌آماده می‌شود دوام بیاورد. با این حال، اگر روکش موقت شکست یا افتاد، بیماران باید در اسرع وقت با مطب دندانپزشکی تماس بگیرند. در برخی موارد دندانپزشک مجدد روکش موقت دیگری را روی دندان بیمار قرار می‌دهد. 

روکش‌های دائمی

در ۲۴ ساعت اول پس از قرار دادن روکش دائمی ‌تا زمانی که سیمان دندان محکم می‌شود از خوردن غذاهای سفت و چسبنده یا جویدن آدامس پرهیز کنید. مسواک زدن مجاز است، اما باید نخ دندان را آرام تر استفاده کنید. دندان و لثه ممکن است در چند روز اول پس از ترمیم درد داشته باشند، بنابراین دندانپزشکان اغلب به بیماران توصیه می‌کنند که در طول دوره نقاهت از غذاهای نرم تر استفاده کنند.

برخی نکات برای نگهداری‌های بعد از روکش دندان 

هنگامی‌که روکش‌های دندانی دارید، مهم است که بدانید چگونه از آنها به درستی مراقبت کنید. نگهداری مناسب کمک می‌کند روکش‌های شما دوام بیشتری داشته باشند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

  1. به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

برای حفظ بهداشت دهان و دندان، حداقل دو بار در روز دندان‌های خود را مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان استفاده کنید. این کار به جلوگیری از تجمع پلاک روی دندان‌ها و روکش‌های شما کمک می‌کند. هنگامی‌که یک روکش دندان دارید، مراقبت مناسب برای اطمینان از طول عمر آن مهم است. 

  1. از خمیر دندان ساینده استفاده نکنید

استفاده از خمیردندان ساینده را کنار بگذارید. زیرا می‌توانند به سطح روکش دندان آسیب وارد کرده و منجر به ترک یا بریدگی می‌شود. 

  1. از مسواک نرم استفاده کنید

موهای سفت می‌توانند به روکش‌ها و لثه‌های آسیب برساند و منجر به شل شدن روکش شود. 

  1. به آرامی‌مسواک بزنید

از حرکات دایره ای ملایم برای مسواک زدن دندان‌ها و روکش استفاده کنید. مسواک زدن بیش از حد می‌تواند باعث شل یا حتی کنده شدن روکش شود. 

  1. از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید

فلوراید به جلوگیری از پوسیدگی دندان و حفره در دندان‌ها و روکش کمک می‌کند. 

  1. از خوردن غذاهای سفت یا چسبنده خودداری کنید

روکش‌ها محکم هستند اما همچنان می‌توانند توسط غذاهای سفت یا چسبنده مانند دانه‌های ذرت بو داده، تکه‌های یخ یا آدامس آسیب ببینند. سعی کنید تا حد امکان از این نوع غذاها پرهیز کنید.

  1. هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده کنید

اگر ورزش‌هایی تماسی مانند بوکس یا کاراته انجام می‌دهید حتما از محافظ دهانی استفاده کنید که به خوبی روی روکش دندان قرار می‌گیرد.

  1. به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید

معاینات منظم این اطمینان را می‌دهد که هر گونه مشکل در روکش قبل از اینکه به مشکلات جدی تری تبدیل شود، زود تشخیص داده شوند. معاینات منظم با دندانپزشک شما نیز برای اطمینان از سلامت مطلوب برای دندان‌ها و روکش‌ها به طور یکسان ضروری است. در طول این ویزیت‌ها، دندانپزشکان یکپارچگی روکش‌ها را بررسی می‌کنند و هر گونه نگرانی که ممکن است در طول زمان ایجاد شود را برطرف می‌کنند.

  1. مراقب ساییدن یا فشردن آن باشید

ساییدن یا فشردن دندان‌ها می‌تواند به هر دو دندان طبیعی و روکش شده آسیب برساند. بنابراین اگر این کار را به طور معمول انجام می‌دهید، حتما با دندانپزشک مشورت کنید تا نکات مراقبت از دندان‌ها را به شما بگویند.

عوامل موثر بر طول عمر روکش دندان

طول عمر روکش دندان بسته به عوامل مختلفی می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه برخی از مهم‌ترین عواملی که می‌توانند روی طول عمر روکش دندان شما تأثیر بگذارند را بررسی می‌کنیم.

  • نوع روکش

انواع مختلف روکش‌های دندان طول عمر متفاوتی دارند. به عنوان مثال روکش‌های سرامیکی و تمام چینی عمر بیشتری نسبت به روکش‌های رزینی دارند.

  • بیماری لثه

بیماری لثه می‌تواند با تضعیف بافت حمایت کننده لثه، بر طول عمر روکش دندان تأثیر بگذارد.

  • هزینه

هزینه روکش بر طول عمر آن تأثیر می‌گذارد. یک روکش گران‌تر ممکن است از مواد باکیفیت‌تر ساخته شود و دوام بیشتری داشته باشد.

  • ساختار دندان

وضعیت، اندازه، شکل و ساختار دندان طبیعی که روکش روی آن قرار می‌گیرد می‌تواند بر طول عمر روکش تأثیر بگذارد. فرض کنید دندان طبیعی به طور قابل توجهی نامرتب یا نامنظم است. در آن صورت، ممکن است برای دستیابی به تناسب مناسب چالش‌هایی ایجاد کند که به طور بالقوه منجر به عوارضی مانند ناراحتی، تراز ناکافی نیش یا به خطر افتادن دوام روکش شود.

  • نوع درمان

نوع درمانی که روکش برای آن استفاده می‌شود نیز می‌تواند بر طول عمر آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، روکش‌هایی که برای اهداف ترمیمی ‌استفاده می‌شوند ممکن است طول عمر متفاوتی نسبت به روکش‌هایی که برای اهداف آرایشی استفاده می‌شوند، داشته باشند.

  • روال بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان مناسب، از جمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، می‌تواند به حفظ سلامت دندان طبیعی و بافت لثه کمک کند، که به نوبه خود می‌تواند در افزایش طول عمر روکش مناسب باشد.

انواع روکش

روکش‌ها ترمیم‌های دندانی هستند که دندان آسیب دیده یا پوسیده را برای بهبود ظاهر و عملکرد آن می‌پوشانند. روکش‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه با انواع روکش آشنا می‌شویم.

پرسلن

متداول ترین نوع روکش از پرسلن ذوب شده به فلز ساخته می‌شود. این نوع روکش هم استحکام و هم زیبایی دارد، زیرا پایه فلزی به آن دوام می‌دهد در حالی که روکش چینی با رنگ دندان‌های طبیعی شما مطابقت دارد.

سرامیک

یکی دیگر از گزینه‌های محبوب روکش‌های تمام سرامیکی است که زیبایی بیشتری نسبت به پرسلن ذوب شده به فلز را ارائه می‌دهند زیرا حاوی هیچ فلزی نیستند. با این حال، آنها ممکن است به اندازه انواع دیگر روکش‌ها قوی نباشند و در معرض پریدگی یا ترک خوردن قرار بگیرند.

آلیاژ فلزی

روکش‌های آلیاژ طلا نیز برای کسانی که استحکام را بر زیبایی ترجیح می‌دهند موجود است. اینها به دلیل دوام و مقاومت در برابر سایش سال‌هاست که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کامپوزیت

روکش‌های کامپوزیتی بر پایه رزین وجود دارند که می‌توانند با رنگ طبیعی دندان شما مطابقت داشته باشند. اما همیشه برای استفاده طولانی مدت ایده آل نیستند زیرا می‌توانند راحت تر از سایر مواد ترک بخورند.

روکش‌های زیرکونیا

روکش زیرکونیا از نوعی سرامیک بسیار بادوام ساخته شده اند که در برابر خرد شدن یا ترک خوردن مقاوم است. این روکش‌ها یک انتخاب محبوب برای دندان‌های عقب و سایر نواحی دهانی هستند که دچار ساییدگی و پارگی زیادی می‌شوند.

رزین

این روکش‌ها از نوعی رزین دندان ساخته شده اند که قیمت بالایی دارد اما به اندازه سایر روکش‌ها دوام ندارد. روکش رزینی گزینه خوبی برای روکش‌های موقت یا کوتاه مدت هستند اما برای ترمیم‌های طولانی استفاده نمی‌شوند.

روکش‌ سرک با ساخت یک روزه 

روکش‌های یک روزه که به عنوان روکش‌های سرک نیز شناخته می‌شوند، گزینه مناسبی هستند که می‌توان آنها را طراحی، ساخت و در یک ویزیت دندانپزشکی قرار داد. با استفاده از فناوری پیشرفته، یک قالب دیجیتالی از دندان گرفته می‌شود و روکش از یک بلوک از مواد سرامیکی در محل ساخته می‌شود. روکش‌های یک روزه نیاز به ترمیم‌های موقت و قرارهای متعدد را از بین می‌برند و گزینه‌ای کارآمد وسریع را ارائه می‌دهند.

چرا مراقبت‌های بعد از روکش دندان بسیار مهم است؟

مراقبت‌های پس از روکش دندان برای حفظ لبخندی سالم و ماندگار ضروری است. دلایلی وجود دارد که چرا نگهداری‌های بعد از روکش دندان بسیار مهم است که در ادامه آنها را می خوانیم.

حفظ طول عمر روکش

روکش دندان اگر به خوبی از آن مراقبت شود سال‌ها دوام می‌آورد. نکات صحیح مراقبت از روکش دندان و روال‌های نگهداری می‌تواند به افزایش عمر روکش کمک کند.

از ناراحتی و حساسیت جلوگیری می‌کند

پس از قرار دادن روکش دندان، معمولاً برای چند روز احساس ناراحتی و حساسیت می‌کنید. مراقبت‌های مناسب و نگهداری‌‌های بعدی از روکش دندان می‌تواند این ناراحتی و حساسیت را کاهش دهد و روند بهبودی را راحت‌تر کند.

از دندان‌های اطراف محافظت می‌کند

روکش دندان اغلب بر روی دندان آسیب دیده قرار می‌گیرد و در صورت عدم مراقبت صحیح می‌تواند باعث آسیب به دندان‌های مجاور شود. مراقبت‌های بعدی مناسب می‌تواند از این آسیب جلوگیری کرده و از دندان‌های اطراف محافظت کند.

صرفه جویی در زمان و هزینه

بی توجهی به نگهداری‌های بعد از روکش دندان منجر به عوارض و نیاز به درمان‌های اضافی می‌شود که می‌تواند پرهزینه و زمان بر باشد. مراقبت‌های بعدی مناسب می‌تواند از بروز چنین مسائلی جلوگیری کرده و در دراز مدت در زمان و هزینه صرفه جویی کند.

اگر روکش دندان دارید این غذا‌ها را نخورید!

آنچه می‌خورید و می‌نوشید در حفظ طول عمر و ظاهر روکش‌های دندان اهمیت دارد. برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند به سلامت روکش و دندان‌های طبیعی شما آسیب بزنند. برای اینکه روکش‌های دندانی خود را قوی و سالم نگه دارید، باید حواستان به آنچه مصرف می‌کنید باشد.

غذاهای چسبناک

غذا‌های چسبناک می‌توانند به راحتی در داخل و اطراف روکش دندان شما گیر کنند و باعث آسیب یا حتی کندن آن شوند. به عنوان مثال می‌توان به آب نبات‌های کارامل، تافی و صمغی اشاره کرد.

غذاهای جویدنی

مانند غذاهای چسبنده، آنها می‌توانند به روکش دندان فشار بیاورند و باعث شل شدن یا شکستن آن شوند. به عنوان مثال می‌توان از گوشت گاو، نان شیرینی و آدامس نام برد.

غذاهای گرم

اگر تازه روکش دندان گذاشته اید، برای چند روز غذاهای داغ  مصرف نکنید. ممکن است روکش دندان همچنان به گرما حساس باشد. علاوه بر این، گاز گرفتن غذای داغ می‌تواند باعث ترک خوردن یا شل شدن روکش شود.

غذاهای شیرین

خوردن بیش از حد غذاهای شیرین خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد و می‌تواند یکپارچگی روکش دندان شما را به خطر بیندازد. مصرف آب نبات و سایر غذاهای شیرین را محدود کنید.

غذاهای ترد

در حالی که غذاهای ترد مانند آجیل و ذرت بو داده لزوماً برای روکش دندان مضر نیستند، اما می‌توانند در شکاف بین دندان‌ها و اطراف روکش شما گیر کنند. همیشه بعد از خوردن غذاهای ترد، دهان خود را بشویید و نخ دندان بکشید.

نوشیدنی‌هایی که باید در مورد آنها محتاط باشید

وقتی صحبت از حفظ روکش دندان به میان می‌آید، فقط به معنی اجتناب از خوردن برخی غذاها نیست. بلکه باید به نوشیدنی‌هایی که مصرف می‌کنید نیز توجه داشته باشید. برخی از نوشیدنی‌ها می‌توانند به طول عمر روکش شما آسیب برسانند.

نوشیدنی‌های گازدار

این نوشیدنی‌ها حاوی اسیدهایی هستند که مینای دندان طبیعی و روکش دندان شما را فرسایش می‌دهد و باعث پوسیدگی یا آسیب می‌شود.

نوشیدنی‌های گرم

نوشیدنی‌های گرم مانند قهوه یا چای می‌تواند باعث انبساط و انقباض روکش دندان شما شود و منجر به ترک یا شکستگی شود.

الکل

نوشیدنی‌های الکلی باعث خشکی دهان می‌شوند که می‌تواند منجر به تجمع باکتری‌ها و پلاک در اطراف روکش دندان شده و خطر پوسیدگی را افزایش می‌دهد.

نوشیدنی‌های شیرین

نوشیدنی‌های سرشار از قند مانند نوشابه، نوشیدنی‌های ورزشی و آب میوه‌ها می‌توانند باعث پوسیدگی دندان در اطراف روکش دندان شما شوند.

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

آب مرکبات

نوشیدنی‌های مرکباتی مانند لیموناد یا آب پرتقال بسیار اسیدی هستند و می‌توانند مینای طبیعی دندان و روکش دندان را از بین ببرند.

شیکر انکوباتور چیست ؟

 

شیکر انکوباتور چیست؟

برای اولین بار شخصی به نام فیدل موندو شیکر انکوباتور را اختراع کرد،سکوبندی ازمایشگاهی هدف او از اختراع این دستگاه ایجاد محیط آزمایشگاهی با دمای مشخص بود که بتواند آزمایش های میکروبی خود را اجرا کند، در اواخر قرن بیستم انگلیسی ها برای شباهت این دستگاه به رحم، آن را انکوباتور (INCUBATOR)  و فرانسویان آن را اتو نامگذاری کردند.

انکوباتور (INCUBATOR) که به آن اتو آزمایشگاهی هم گفته می شود دستگاهی بسیار پر کاربرد برای کشت و رشد انواع سلول، میکروارگانیسم و دیگر نمونه های زنده در شرایط محیطی از نظر دما، رطوبت و ترکیب های گازی مشخص استفاده می شود، اتو های آزمایشگاهی هیتر های (حرارت دهنده ها) قابل تنظیمی هستند که می توانند دما را بین 60 تا 100 درجه سلیسیوس تغییر دهند، این ابزار دارای نوع ها و سایز های مختلفی هستند که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

دستگاه های شیکر انکوباتور چه کاربر هایی دارد؟

دستگاه های انکوباتور های آزمایشگاهی در حوزه های زیر کاربرد دارد:

  • رشد نوزادان نارس
  • صنایع طیور
  • فرآورده های مواد غذایی و دارویی
  • تحقیقات ژنیتیکی

چرا برای انجام پژوهش ها و آزمایش های زیستی باید از دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی استفاده کرد؟

بدون دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی نمی توان بسیاری از پژوهش های زیستی را انجام داد، زیرا این دستگاه قادر است برای رشد ارگانیسم ها و سلول های معین اتمسفر خود را با حداقل 3 تا 5 درصد دی اکسید کربن (CO2) و غلظت اکسیژن خود را تنظیم کنند.

انواع انکوباتور (INCUBATOR) آزمایشگاهی

  • انوکوباتور معمولی (استاندارد)
  • شیکر انکوباتور یخچال دار
  • شیکر انکوباتور دی اکسید کربن (CO2)
  • انکوباتور یخچال دار بزرگ (BOD)
  • انکوباتور شیک دار (Shaker Incubator)
  • انکوباتور مرطوب کننده
  • انکوباتور هیبریدی
  • انکوباتور واکنشی

 

انوکوباتور معمولی (استاندارد)

انوکوباتور معمولی یا انکوباتور میکروبیولوژیکی دستگاهی است که عموما برای تامین دمای بالاتر از محیط از آن استفاده می شود، با این دستگاه شما می توانید برای کشت و رشد سلول و باکتری اقدام کنید.

 

شیکر انکوباتور یخچال دارشیکر انکوباتور یخچال دار  دارای سیستم سرمایشی و گرمایشی می باشد، این دستگاه قابلیت کنترل دما از 5 درجه سانتیگراد تا 65 درجه سانتیگراد را دارد و معمولا برای کشت باکتری های خاص از آن استفاده می شود؛ این نوع دستگاه علاوه بر اینکه برای رشد باکتری های مخصوص استفاده می شود می تواند داروها، سلول ها، گیاهان،کشت های قارچی و سایر نمونه ها را در دمای ثابت نگه دارد و از رشد آن ها جلوگیری کنند.

سیستم گردش هوا در این دستگاه به وسیله فن های قدرتمند اجرا می شود و از آن معمولا در مطالاعات گیاهان و حشرات، مطالعات تخمیری، کشت باکتری، آزمایش آلودگی آب و هضم آنزیم استفاده می شود.

شیکر انکوباتور دی اکسید کربن (CO2)

شیکر انکوباتور دی اکسید کربن (CO2) قابلیت کنترل دماو تامین دی اکسید کربن را دارد، از این دستگاه شما می توانید برای کشت و رشد سلول استفاده کنید، اما یک سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد، این دستگاه چگونه میزان دی اکسید کربن (CO2) تشخیص می دهد؟

میزان دی اکسید کربن (CO2) در انکوباتور ها برای کشت سلول با میزان رطوبت رابطه عکس دارد، یعنی کاهش رطوبت سبب افزایش غلظت دی اکسید کربن (CO2) می شود، که غلظت دی اکسید کربن (CO2) به وسیله سنسور های گرمایشی و یا سنسور های مادون قرمز سنجیده می شود.

انکوباتور یخچال دار بزرگ (BOD)

انکوباتور یخچال دار بزرگ (BOD)  مانند شیکر انکوباتور یخچال دار است با این تفاوت که این دستگاه می تواند دمای پایین تری را کنترل کند.

انکوباتور شیک دار (Shaker Incubator)

انکوباتور شیک دار (Shaker Incubator) یا انکوباتور ارتعاشی دستگاهی است که می تواند در اندازه ها و طیف های مختلف دمایی، از دمای محیط تا دمای پایین تر را کنترل کند، این نوع دستگاه علاوه بر کنترل دمای درون محفظه، امکان هم زدن و مخلوط کردن محلول را در صورت لزوم فراهم میکند.

انکوباتور مرطوب کننده

انکوباتور مرطوب کننده تشکیل شده است از یک ظرف مسی کوچک که حاوی آب تصفیه شده است که به وسیله آن بخار آب از طریق سیستم گرمایشی دستگاه تولید می شود و از طریق دریچه کنترلی وارد محفظه دستگاه می شود، این دستگاه علاوه بر اینکه قادر به کنترل دما می باشد، می تواند میزان رطوبت را نیز کنترل نماید.

انکوباتور هیبریدی

انکوباتور هیبریدی مجهز به میله هایی گردان برای قرارگیری شیشه های هیبریدیزاسیون با سایزهای مختلف هستند. این میله ها برای چرخاندن شیشه ها با سرعت معین فعال می شوند و باعث فعال شدن هیبریدیزاسیون می شود.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

انکوباتور واکنشی

 انکوباتور واکنشی برای مطالعه و تحقیق علم بافت شناسی کاربرد دارد، حداکثر دمای تولید شده در محفظه این دستگاه ها حدود 100 درجه سلسیوس  است و دارای محافظ دو جداره می باشد.

داشتن سیستم ایمنی ضعیف و تاثیر آن بر عفونت دندان

 

عفونت دندان

عفونت یا آبسه دندان،ایمپلنت دندان در رشت  در اثر عفونت‌های باکتریایی در دهان به وجود می‌آید. این آبسه می‌تواند در نقاط مختلفی از دهان مانند نوک ریشه یا در لثه رخ دهد. عفونت‌های دندانی را می‌توان با تخلیه و خشک کردن از بین برد، اما گاهی اوقات در صورت داشتن عفونت زیاد ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد. 

انواع آبسه‌های عفونی دندان

آبسه‌های دندان به چند دسته کلی تقسیم می‌شوند:

آبسه پری اپیکال

با ورود باکتری‌ها به داخل لایه بیرونی دندان، پوسیدگی تا بافت نرم زیر عاج راه پیدا می‌کند. با گسترش پوسیدگی، سوراخ تا پالپ نرم داخلی دندان نفوذ پیدا کرده و در نهایت باعث ایجاد عفونت یا ( پالپیت)می‌شود. با پیشرفت این عفونت، باکتری‌ها به استخوان رسیده و آبسه پری اپیکال را ایجاد می‌کنند. 

آبسه پریودنتال

با آلوده شدن لثه‌ توسط باکتری‌های موجود در پلاک‌ها، لثه دچار پریودنتیت می‌شود. در نتیجه این آلودگی لثه ملتهب و می‌تواند بافت اطراف ریشه دندان را از پایه جدا کند. با جدا شدن پایه‌ها شکاف کوچکی ایجاد شده، که به راحتی کثیف و محل تجمع باکتری‌ها می‌شود. این تجمع باکتری‌ها آبسه پریودنتال را به وجود می‌آورند. 

آبسه ژینژیوال

این آبسه به دلیل عفونت باکتریایی که در نتیجه پوسیدگی دندان، مسواک زدن نادرست، شکستگی دندان، گیرکردن غذا در لثه و خونریزی لثه بین لثه و دندان ایجاد می‌شود. آسیب تروماتیک یا وارد کردن نیروی بیش از اندازه در اثر ارتودنسی نیز می‌تواند یکی دیگر از عوامل بروز این آبسه شود.

آبسه دندان عقل

آخرین مجموعه از دندان‌های آسیاب، دندان عقل است که نه تنها هیچ عملکرد موثری ندارند بلکه حتی باعث بروز بیماری‌های دهان دندان نیز می‌شوند. به دلیل موقعیت دندان‌های عقل، دسترسی و تمیز کردن آنها دشوار است. از این رو گاهی می‌توانند منجر به بروز عفونت و آبسه‌های دندانی شوند که باید در این صورت فورا به آنها رسیدگی کرد، زیرا در صورت نادیده گرفتن می‌توانند بسیار خطرناک باشند و منجر به عوارض جدی شوند.

آبسه دندان عصب کشی 

بعد از انجام عصب کشی و درمان ریشه ممکن است در اطراف دندان و لثه شاهد تورم و آبسه باشید. این آبسه ممکن است به دلیل نفوذ متریال باقی مانده از فرایند عصب کشی در بافت لثه به وجود آید که در این مواقع بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

علائم عفونت دندان 

یکی از شایع‌ترین علائم عفونت دندان، درد در ناحیه آسیب دیده است که به صورت دردی شدید و ضربان‌دار شروع می‌شود. این درد ناگهانی شروع و به تدریج شدیدتر شده و حتی می‌تواند به گوش، استخوان فک یا حتی گردن نیز سرایت کند. از علائم و دیگر نشانه‌های عفونت دندانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تب
  • حساسیت به مایعات و غذاهای سرد و گرم
  • بد طعم بودن دهان
  • تورم در صورت، زیر فک یا گونه
  • مشکل در بلعیدن غذا

دلایل عفونت دندان 

به طور معمول، عفونت‌های دندانی توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شوند. از دیگر دلایل عفونت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

در صورت مسواک نزدن و عدم استفاده از نخ دندان، پلاک‌های غذایی موجود در دندان تبدیل به محیطی مطلوب برای رشد باکتری‌ها می‌شوند.

ترومای دندان

با شکستن دندان، مینا آسیب پذیر و شکننده‌تر می‌شود. در این زمان باکتری‌ها می‌توانند با نفوذ در شکستگی‌ها باعث عفونت‌های دندانی شوند.

سیستم ایمنی ضعیف

افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای یا دچار اختلالات خود ایمنی هستند، نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های دندانی قرار دارند.

سیستم ایمنی ضعیف و تاثیر آن بر عفونت دندان

اگر شما به خوبی از دهان و دندان های خود مراقبت نمی‌کنید، در معرض خطر ابتلا به باکتری، التهاب و عفونت‌هایی مانند بیماری لثه در دهان خود هستید. سیستم ایمنی بدن شما با ساخت مقدار مشخصی از سلول‌ها مانند آنتی بادی‌ها و گلبول‌های سفید خون با بیماری‌ها و عفونت‌ها مبارزه و کار می کند. اگر سیستم ایمنی بدن شما برای حمله به باکتری‌ها و مبارزه با عفونت‌های دهان شما سخت کار می‌کند، این توانایی و مبارزه را در جای دیگری از بدن نخواهد داشت. سیستم ایمنی بدن به سادگی قادر به ارسال سلول‌های ایمنی به سایر قسمت‌های بدن نخواهد بود و پاسخ ایمنی کلی شما را تضعیف می‌کند. 

با توجه به داشتن سیستم ایمنی ضعیف و تاثیر آن بر عفونت دندان شما می‌توانید با رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان اطمینان حاصل کنید که دندان‌ها، لثه‌ها و دهان شما همگی سالم هستند و سیستم ایمنی شما به دلیل مواجهه مداوم با مسائل بهداشت دهان و دندان به خطر نمی افتد. بی اطلاعی از مسائل مربوط به سلامت دهان می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی بزرگتری شود. به عنوان مثال عفونت دندان درمان نشده، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی  و سکته را تا سه برابر افزایش دهد یا التهاب می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در رگ های خونی منتهی به قلب شما و همچنین مسیرهای خونی به مغز شود.

ارتباط دهان – بدن

بیشتر باکتری‌های موجود در دهان شما بی ضرر هستند اما برخی از آنها می‌توانند باعث بیماری شوند. وقتی این باکتری‌های به سطح کافی بالا برسند، می‌توانند سلامت عمومی شما را به خطر اندازند، به‌ویژه اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید. پوسیدگی دندان و بیماری لثه اغلب نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است، اما سطوح بالای باکتری‌های مضر می‌تواند با برخی داروها یا تغییر شرایط سلامتی ایجاد شود. 

هر زمان که جریان بزاق شما کاهش پیدا کند، می‌تواند رشد باکتری‌های مضر در دهان را افزایش دهد. مطالعات نشان داده‌اند که بین باکتری‌های دهانی که در پریودنتیت یافت می‌شوند و برخی بیماری‌ها ارتباطاتی وجود دارد. برخی از بیماری‌ها مانند دیابت و HIV/AIDS به دلیل مقاومت بدن در برابر عفونت، می‌توانند باعث شدید شدن عفونت‌های دهان شوند.

اثرات بیماری های خودایمنی بر سلامت دهان

 اختلالات خود ایمنی زمانی اتفاق می‌افتند که سیستم ایمنی بدن به جای هدف قرار دادن میکروارگانیسم های مهاجم برای دفاع از بدن، شروع به حمله به بافت‌ها و سلول‌های سالم بدن می‌کند. برخی از شایع‌ترین علائم این اختلالات تب خفیف، سرگیجه و خستگی است. زنان در مقایسه با مردان بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های خودایمنی هستند. اختلالات خود ایمنی می‌تواند باعث مشکلات شدید سلامت دهان شود که نیاز به توجه فوری دارد. 

پوسیدگی دندان با نوتروفیل ها

سلول‌های ایمنی به نام نوتروفیل‌ها وجود دارند که می‌توانند باعث پوسیدگی دندان شوند. کلنی‌های باکتری خوب و بد به دلیل تامین مداوم مواد مغذی، وجود گرما و همچنین شرایط مرطوب، موفق به رشد در دهان می‌شوند. همین باکتری، مسئول بیشتر مشکلات سلامت دهان و دندان است. این شرایط مانند حفره‌ها و بیماری پریودنتال زمانی ایجاد می‌شوند که باکتری‌های مضر خارج از کنترل رشد کنند.

حتی سلول‌های سیستم ایمنی که عملکرد طبیعی دارند نیز میتوانند با باکتری‌های دهان ترکیب و باعث ایجاد مشکلات سلامت دندان شوند.

سلول‌های ایمنی نوتروفیل‌ها به مبارزه با التهاب در قسمت‌های مختلف بدن کمک می‌کنند. آنها همچنین در دهان یافت می‌شوند و به عنوان اولین خط دفاعی بدن در برابر پاتوژن‌های مضر عمل می‌کنند. این سلول‌ها در لثه‌ها وجود دارند و برای مبارزه با باکتری‌های مضر وارد حفره دهان می‌شوند. 

 باکتری‌های دهان در حالی که تحت حمله این سلول‌ها قرار می‌گیرند، اسیدها را برای دفاع از خود آزاد می‌کنند و این امر به سرعت ساختار دندان را تخریب می‌کند. دندان ضعیف شده در برابر آنزیم‌های آزاد شده توسط نوتروفیل‌ها و همچنین باکتری‌های مضر آسیب پذیر باقی می ماند. این آسیب علاوه بر ایجاد پوسیدگی قابل توجه دندان نیز می‌تواند منجر به شکستن و عفونت دندان شود.

راه های تشخیص عفونت دندان

اولین راه تشخیص عفونت‌های دندانی، معاینه بالینی بیمار توسط دندانپزشک است. برای تشخیص و اطمینان از مقدار پیشرفت عفونت و گسترش آن می‌توان از روش‌های تشخیصی زیر نیز استفاده کرد:

  • فشار یا وارد کردن ضربه‌های آرام به دندانی که عفونت یا آبسه دارد
  • انجام تصویربرداری با اشعه ایکس و سی تی اسکن

چگونه عفونت دندان را خارج کنیم؟

با داشتن هرگونه از علائم عفونت دندان فورا به دندانپزشک مراجعه و از دستکاری یا باز کردن آبسه خودداری کنید. با مراجعه به دندانپزشک، ابتدا آبسه با ایجاد برش کوچکی باز و تخلیه می‌شود. سپس با استفاده از ماده سالین ناحیه آسیب دیده ضدعفونی می‌شود.

بعد از بهبود آبسه دندانی دندانپزشک به شما درمان ریشه را توصیه می‌کند، که با انجام این کار پالپ دندان خارج و به طور کامل ریشه‌های دندان پر می‌شوند و شما می‌توانید تا آخر عمر از دندان ترمیم شده خود استفاده کنید. اما در بعضی مواقع ممکن است به دلیل عفونت زیاد نتوان دندان آسیب دیده را نجات داد و دندانپزشک مجبور به کشیدن آن می‌شود.

بسته به عفونت موجود در دندان، گاهی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک برای جلوگیری از گسترش عفونت است. افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند باید از قرص‌های چرک خشک کن قوی برای بهبود عفونت استفاده کنند.

راه های حفظ سلامت دهان و دندان

صرف نظر از وضعیت سیستم ایمنی شما، حفظ سلامت دهان و دندان در بهترین حالت به نفع شماست. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن صحیح جزء جدایی ناپذیر سلامت دهان و دندان است. مراجعه منظم به دندانپزشک شما نیز حیاتی است و حتی زمانی که سیستم ایمنی شما به خطر افتاده است بسیار مهم است. برای داشتن لبخندی زیبا و سیستم ایمنی قوی بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • مسواک زدن به طور منظم
  • استفاده از نخ دندان
  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • پرهیز ار نوشیدنی های شیرین و اسیدی
  • پرهیز از دخانیات
  • معاینات سالانه دندانپزشکی

درمان خانگی عفونت دندان

در صورت وجود بروز عفونت در دندان بهتر راه کار، معاینه و درمان توسط پزشک است. اما در برخی شرایط امکان مراجعه به دندانپزشک نیست. در این شرایط شما می‌توانید با استفاده از چند روش به طور خانگی تا زمان مراجعه به پزشک خودتان را درمان کنید.

شستشو با محلول آب و نمک

شستشو با آب و نمک، یکی از بهترین روش‌ها برای تسکین موقتی درد در هنگام آبسه و عفونت است. شما می‌توانید با قرقره و نگه داشتن این محلول در دهان به مدت ۲ دقیقه به مقدار زیادی درد ناشی از عفونت را کاهش دهید. برای اثربخشی بهتر است روزی سه بار این کار را انجام دهید.

کمپرس سرد

گذاشتن کمپرس سرد می‌تواند به کاهش درد و تورم ناشی از عفونت دندان کمک کند. شما می‌توانید با قرار دادن چند تکه یخ در کیسه پلاستیکی یا یک حوله خشک و نگه داشتن آن بر روی ناحیه حساس درد را تسکین دهید.

روغن میخک 

یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درمان دندان درد، استفاده از روغن میخک است. این روغن با خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی قوی می‌تواند به تسکین درد شما کمک کند. شما می‌توانید با مالیدن مقداری از روغن بر روی ناحیه آسیب دیده یا دهانشویه آن سه بار در روز از آن استفاده کنید.

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

اسانس آویشن

اسانس آویشن، یکی از قوی‌ترین اسانس‌ها در برابر عفونت و دارای خواص ضد انگلی و ضد باکتریای است که می‌تواند باعث کاهش تورم نیز گردد. استفاده از اسانس آویشن همانند روغن میخک است و شما می‌توانید آن را به صورت دهانشویه یا با مالش دادن آن در ناحیه آسیب دیده از آن استفاده کنید.

کار با دستگاه اسپکتروفتومتر

 دستگاه اسپکتروفتومتری، دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می‌کند. سکوبندی ازمایشگاهی اساس کار این دستگاه که با تابش الکترومغناطیسی باعث جذب مواد شده و از روی شدت جذب هر ماده، مقدار ماده یا همان غلظت ماده تعیین خواهد شد. این دستگاه در تجزیه و تحلیل عنصرهای مولکولی همانند DNA و RNA نیز کاربرد دارد و کاربرد اصلی آن در بیوشیمی است. این دستگاه امکان اندازه‌گیری غلظت فوق‌العاده ای کوچک را نیز می‌تواند اندازه‌گیری را دارد.

اساس کار دستگاه اسپکتروفتومتر یا طیف سنج اینست که با عبور نور از یک آنالیت و تعیین میزان جذب و عبور نور از آن به تعیین خصوصیات آن آنالیت و ماده شیمیایی می‌پردازد. نور مورد استفاده طیفی از انرژی الکترومغناطیس می‌باشد که هر طیف نوری دارای طول موج و فرکانس مشخصی است.

اجزای دستگاه اسپکتروفتومتر

  • منبع نور یا لامپ اسپکتروفتومتر

نقش منبع نور در دستگاه اسپکتروفتومتر تولید انرژی تشعشعی است. لامپ‌های تنگستنی محدوده طول موج گسترده‌ای را به صورت ممتد از خود منتشر می‌نماید که این طول موج‌ها برای اندازه‌گیری در مناطق مختلف الکترومغناطیس و بخصوص در منطقه مرئی و فرابنفش استفاده می‌شود.

  • سیستم کنترل ولتاژ

در این روش طیف سنجی باید شدت نور خروجی از لامپ ثابت باشد. چنانچه ولتاژ برق ورودی تغییر به دستگاه تغییر کند. شدت نور لامپ نوسان پیدا می‌کند و باید تنظیم کننده ولتاژ دز دستگاه باشد.

  • مونوکروماتور

این بخش دستگاه طیف سنج، نور تولیدی توسط لامپ را به پرتوهای تک رنگ تبدیل می‌نماید. این فیلترهای مونوکروماتور شیشه‌های رنگی هستند که بخش زیادی از پرتوها را جذب کرده و فقط طول موج‌های محدودی را از خود عبور خواهد داد.

  • سیستم گریتینگ

این سیستم در مونوکروماتور طیفی موازی یا خطی تولید می‌کند. این سیستم از صفحه ای صیقل داده شده با شکاف‌هایی موازی در فاصله‌هایی نزدیک به یکدیگر ساخته شده اند. با فرود نور به سیستم grating، طیف‌های بسیار ضعیفی به ازاء هر یک از خطوط سیستم grating تشکیل می‌شود.

  • آشکار ساز

برای اندازه گیری شدت جریان الکتریکی و تبدیل انرژی نوری به الکتریکی از این دستگاه استفاده می‌شود.

  • وسیله نمایشگر

در اسپکتروفتومترها نمایشگر می‌تواند علامت خروجی از اسپکتروفتومتر را به صورت های مختلف نشان داد. برای نمایش این علامت استفاده کامپبوتر از نرم افزار برای آنالیز داده ها می‌باشد.

  • جایگاه نمونه

برای قرار دادن نمونه در محل آزمایشگاه می‌باشد. سلول ها یا کووت‌های مختلفی برای قرار دادن انواع اسپکتروفتومتر استفاده می‌شود.

در دستگاه‌های جدیدتر اسپکتروفتومتری یک برد میکروپروسسوری به همراه یک نرم افزار طراحی شده وظیفه کنترل و ایجاد ارتباط برای قسمت‌های مختلف سیستم، پردازش سیگنال و محاسبات و به طور کلی خودکار کردن برخی از فعالیت‌های سیستم را بر عهده دارد.

انواع دستگاه اسپکتروفتومتر

انواع دستگاه اسپکتروفتومتر از نظر بازه طول موجی

اسپکتروفتومتر را از نظر طول موج و زمینه کاربرد به 5 دسته متفاوت تقسیم می‌کنیم:

1.اسپکتروفتومتر VIS (مرئی)

2.اسپکتروفتومتر UV-VIS (مرئی-فرابنفش)

3.اسپکتروفتومترIR (مادون قرمز)

4.اسپکتروفتومتر DRS (Deffuse Reflectnce Spectroscopy)

کاربرد دستگاه اسپکتروفتومتر

 کار دستگاه اسپکتروفتومتر برای اندازه‌گیری کیفی و کمی انواع مواد معدنی، آلی و یون‌های فلزی بکار می‌رود. اندازه‌گیری فعالیت آنزیم‌های مختلف، کلسترول، تری گلیسیرید، قند، لیپوپروتئین ‌ها، اوره، کراتین و ترکیبات مشابه، انواع داروها و همه یون‌های فلزی با اسپکتوفتومتری امکان‌پذیر است.

همچنین این دستگاه قابلیت اندازه‌گیری نمونه‌های فوق العاده کوچک را داشته و لذا از آن برای تجزیه عناصر مولکول‌های RNA  استفاده می‌شود. لذا از دستگاه اسپکتوفتومتر در زمینه‌های مختلف از جمله تجزیه مواد در رشته‌های شیمی، مواد، کشاورزی، شیمی کاربرد دارد.

ساختار یا پیکربندی دستگاه اسپکتروفتومتر

دستگاه اسپکتروفتومتر با دو پیکربندی یا ساختار تک پرتویی یا سینگل بیم (Single Beam) و دو پرتویی یا دبل بیم (ِDouble Beam) ساخته می‌شوند.

دستگاههای تک پرتویی طوری طراحی شده که تمام نور از محل نمونه آن عبور می‌کند و جذب محلول نمونه با جذب نمونه بلانک یا شاهد مقایسه می‌شود. با این اسپکتروفتومترها را در طول موج بیشینه آن می‌توان اندازه‌گیری نمود. ابتدا با استفاده از سلول یا کووت حاوی حلال، مقدار عبور (Transmittance) روی 100% و یا میزان جذب (Absorbance) روی صفر تنظیم شده، سپس آن با سلول حاوی نمونه جایگزین می‌شود. در نهایت میزان عبور یا جذب نمونه (آنالیت) ثبت می‌شود.

در دستگاههای دو پرتویی، نور مونوکروماتور به دو باریکه با استفاده از آینه ها، مانند یک آینه چرخان و یک آینه نیمه شفاف تقسیم می‌شود. یکی از این پرتوها از درون محلول شاهد یا بلانک و دیگری از درون محلول نمونه عبور می‌کند. در سیستم دو پرتویی عمل حذف جذب شاهد به صورت اتوماتیک بوده است و عمل مقایسه بین شاهد و نمونه هر چند ثانیه چندین بار انجام می‌شود. اسپکتروفتومتر دو پرتویی نسبت به اسپکتروفتومتر تک پرتویی دو مزیت مهم دارند که عبارتند از: کنترل و سنجش سریع نمونه و شاهد سبب حذف خطاهای ناشی از نوسان‌های شدت منبع، ناپایداری الکترونی و هر گونه تغییر دیگر در سیستم نوری می‌شود. مزیت دوم اینست که عملیات طیف گیری و ثبت کل طیف تماما به صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

تنظیم دستگاه اسپکتروفتومتر

در ابتدا باید مواد مزاحم را از محلول مورد نظر دور کرد تا در نتیجه آزمایش تاثیر نگذاشته باشد. برای تعیین مقدار یک ماده باید حتی المقدور مواد مزاحم را باید دور کرد تا از پیدایش مواد بیگانه در آن جلوگیری کنیم. برای این منظور در اغلب اندازه‌گیری ها به کمک ترکیبات مختلف، پروتئین های خون یا پلاسما را رسوب داده و آزمایش را بر روی محلول صاف انجام می‌دهیم.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

طول موج‌های مختلف، رنگ‌های مختلفی را تولید می‌کند و در دستگاه اسپکتوروفتومتری طول موج بر اساس رنگ محلول رنگی صورت می‌گیرد. یعنی باید طول موجی را در نظر بگیرید که رنگ آن مکمل رنگ محلول رنگی باشد. مثلا اگر یک محلول رنگی داشته باشیم و نوری از آن عبور دهیم، مقداری از این نور جذب می‌شود که این نور جذب شده دارای رنگ محلول رنگی می‌باشد. که این مقدار بستگی به غلظت محلول رنگی دارد. لذا دستگاه اسپکتروفتومتر توسط فیلتر، منشور و … نور تک رنگ تولید می‌کند تا بتوان غلظت یک محلول رنگی را محاسبه کرد. محلول های رنگی در رنگ مکمل خود حداکثر جذب نور را دارند که شدت و ضعف این رنگ بستگی به مقدار ماده موجود در محلول مواد را دارد.

چرا به متخصص جراح فک و صورت نیاز است؟

 

جراحی فک و صورت چیست؟

جراحی فک و صورت یک گرایش خاص از دندانپزشکی است.ایمپلنت دندان در رشت این گرایش شامل انجام کارهایی برای اصلاح بیماری‌ها، آسیب‌ها و نقص‌های صورت، فک یا دهان شما می‌شود. جراحان فک و صورت، متخصصان سطح بالایی هستند که مشکلات خاصی را تشخیص و درمان می‌کنند. متخصص جراح فک و صورت، برای درمان انواع مختلفی از شرایط و آسیب‌هایی که به سر، گردن، دهان، فک و صورت وارد می‌شوند، آموزش دیده اند.

متخصص جراح فک و صورت چه مشکلاتی را درمان می کند؟

متخصصان جراحی فک و صورت برای درمان تعدادی از بیماری‌های مربوط به ناحیه سر و گردن واجد شرایط هستند، از جمله این بیماری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فک نامرتب
  • مدیریت و کشیدن دندان عقل 
  • جراحی ترمیمی دهان
  • سرطان‌های سر و گردن
  • ایمپلنت‌های دندانی
  • میکروسرجری ریشه یا درمان ریشه پیشرفته
  • مداخلات اورژانسی برای دندان‌های شکسته یا شکسته، فک‌ها و دیگر ساختارهای دهانی آسیب‌دیده و پارگی‌های بافت نرم
  • درمان آسیب صورت (شکستگی استخوان، پارگی صورت، یا شکستگی مدار چشم)
  • اصلاح راه هوایی برای مبتلایان به آپنه انسدادی خواب
  • تشخیص و حذف سرطان برای سرطان‌های سر، گردن، گلو و دهان
  • جراحی بافت نرم و دندان برای بهبود ظاهر یا عملکرد
  • تجویز بیهوشی برای اطمینان از راحتی در طول درمان جراحی
  • جراحی ارتوگناتیک اصلاحی (فک).
  • درمان‌هایی برای اصلاح اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) و تسکین درد صورت
  • جراحی دندان آلوئولار، شامل طیف وسیعی از روش‌های ترمیم بافت، شکل‌دهی و پیوند
  • جراحی قبل از پروتز برای بازیابی ساختارهای حمایتی قبل از تعویض دندان
  • پیوند بافت نرم و سخت
  • اصلاح ناهنجاری‌های مادرزادی جمجمه صورت
  • تشخیص و درمان بیماری مزمن، اختلالات یا عفونت
  • جراحی بستن لب و زبان
  • جراحی ارتودنسی برای بهبود هم ترازی فک در حین یا قبل از مداخلات ارتودنسی

همچنین یک جراح فک و صورت، در زمینه بی‌حسی و احیانا بیهوشی و کنترل درد آموزش دیده است، که به شما این امکان را می‌دهد در پایان جراحی سرپایی خود بتوانید مطب را ترک کنید.

به طور کلی جراحان فک و صورت برای اصلاح مشکلات یا ایجاد تغییرات زیبایی اقدام به جراحی می‌کنند. این جراحی‌ها جزو جراحی سرپایی بشمار می‌روند. متخصص جراح فک و صورت دوره نقاهت خاصی را برای بهبودی پس از جراحی برای شما توضیح خواهد داد که حتما باید آن را رعایت کنید. همچنین ممکن است نیاز باشد که تا مدتی تحت نظر جراح باشید و چند جلسه ویزیت شوید.

صرف نظر از این اصطلاح جراحی، متخصصان جراح فک و صورت از تخصص خود برای انجام روش‌های تهاجمی متوسط ​​در صورت و گردن استفاده می‌کنند.

ایمپلنت دندانی

متخصص جراح فک و صورت با کشیدن دندان آسیب دیده، دندان مصنوعی یا همان ایمپلنت را در جای آن می‌گذارد. ایمپلنت‌ها در فک شما دائمی هستند و علاوه بر مزایای سلامتی، برای زیبایی نیز بکار می‌روند.

جراحی ترمیمی یا بازسازی کننده

جراح فک و صورت می‌تواند استخوان فک را تراشیده، مفاصل آن را مجددا تنظیم نماید. حتی می‌تواند به بازسازی سوکت‌های شکسته نیز کمک کند. اگر صورت یا فک شما شکسته شده یا نامرتب باشد، متخصص جراح فک و صورت آن را ترمیم کرده و به کم کردن درد شما کمک می‌کند.

شکاف لب یا کام

برخی از نقایص مادرزادی می‌توانند باعث بروز شکاف لب و کام شوند. این عارضه می‌تواند اثرات زیبایی و سلامتی مادام‌العمر بر روی افراد داشته باشد. متخصصان جراحی فک و صورت می‌توانند از طریق جراحی، به ترمیم این نوع نواقص مادرزادی کمک کنند.

مشکلات اسکلتی

اکثر متخصصان جراحی فک و صورت تا حدی برای کمک به اصلاح مشکلات اسکلتی صورت، مانند نامرتب بودن فک‌ها کمک می‌کنند. اگر درد مزمن در مفصل گیجگاهی (TMJ) شما را آزار می‌دهد ، احتمال دارد که دندانپزشک، شما را به یک متخصص جراح فک و صورت معرفی کند.

سرطان صورت، دهان یا گردن

سرطان‌های صورت، فک و گردن اکثرا توسط متخصصان جراحی فک و صورت درمان می‌شوند. این متخصصان دوره‌های تخصصی برای برداشتن تومور را بدون آسیب رساندن به اعصاب ظریفی که در سر و گردن وجود دارند، گذرانده اند.

جراحی ترمیمی

اگر تصادف کرده و به صورت شما آسیبی رسیده باشد، ممکن است در نهایت تحت عمل جراحی فک و صورت قرار بگیرید. برخی از این جراحان در جراحی ترمیمی برای ترمیم فک، استخوان گونه و دندان‌های شکسته تخصص دارند. متخصصان جراحی فک و صورت همچنین می‌توانند ایمپلنت‌های دندانی را برای جایگزینی دندان‌هایی که به طور کامل از دست رفته اند، قرار دهند.

جراحی زیبایی

در نهایت جراحان فک و صورت می‌توانند مشکلات زیبایی را نیز درمان کنند. اگر علاقه مند به کاشت ایمپلنت‌های دندانی یا تغییر مشخصات چهره خود هستید، بهتر است در نهایت با یکی از این پزشکان برای رسیدن به اهداف ظاهری خود مشورت کنید.

در طول جراحی فک و صورت چه اتفاقی می افتد؟

جراحی فک و صورت، بسته به مشکل و روش آن، بسیار متفاوت است. برخی از جراحی‌ها را می‌توان بصورت سرپایی و در مطب انجام داد. پس به راحتی می‌توانید پس از جراحی، همان روز به خانه بروید. اما برخی از مشکلات و بیماری‌های فک و صورت، شامل چندین عمل جراحی می‌شوند، تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید. جراحان فک و صورت در زمینه بیهوشی بیمار آموزش دیده اند. آن‌ها مجاز هستند که بیمار را برای جلوگیری از درد، بیهوش نمایند. البته قبل از اقدام، در مورد اینکه آیا به بیهوشی نیاز دارید یا خیر و اینکه چه نوع بیهوشی برای شما بهتر است، با شما صحبت خواهند کرد.

در پایان جراحی نیز، جراح فک و صورت شما ممکن است از بخیه برای بستن هرگونه زخم جراحی استفاده کند. جراح فک و صورت شما همچنین ممکن است برای محافظت از دندان یا زخم و جلوگیری از جذب مایعاتی مانند خون و چرک، گاز استریل را در دهان شما قرار دهد.

بعد از جراحی فک و صورت چه اتفاقی می افتد؟

پس از جراحی فک و صورت، تیم مراقبت‌های بهداشتی، شما را به اتاق ریکاوری منتقل می‌کند. شما تحت مراقبت‌های ویژه قرار می‌گیرید تا زمانی که از بیهوشی خارج شوید. پس از مدتی و با از بین رفتن تاثیر داروها، ممکن است کمی ناراحتی یا درد داشته باشید که متخصص جراح فک و صورت برای دوره نقاهت شما داروهایی را تجویز خواهد کرد. همچنین احتمالا مشکلاتی از قبیل خون ریزی. کبودی. استفاده محدود از فک و دندان و تورم را تجربه خواهید کرد. متخصص جراح فک و صورت شما در مورد نحوه انجام جراحی، زمانی که می‌توانید به خانه بروید و نحوه مراقبت از خود در طول دوره بهبودی با شما صحبت خواهد کرد. توجه به این نکته ضروری است که اگر قرار است برای جراحی فک و صورت خود بیهوش شوید، حتما از یک فرد قابل اعتماد بخواهید که شما را همراهی کند. پس از به هوش آمدن به هیچ عنوان به تنهایی به خانه برنگردید.

بهبودی بعد از جراحی فک و صورت چگونه است؟

بهبودی پس از جراحی فک و صورت بستگی به نوع جراحی دارد که روی شما انجام شده است. احتمالا حداقل برای چند روز کمی ناراحتی، حساسیت، تورم و خونریزی را تجربه خواهید کرد. اگر جراحی شما بخیه دارد، در عرض یک هفته یا جذب می‌شوند یا کشیده خواهند شد.

ممکن است مجبور شوید برای روزها یا هفته‌ها از برخی غذاها و فعالیت‌های ورزشی اجتناب کنید. متخصص جراح فک و صورت دستورالعمل‌های خاصی را به شما می‌دهد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • برای کاهش التهاب از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • از خوردن غذاهای ترد، جویدنی یا سفت خودداری کنید.
  • از مصرف تنباکو و نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.
  • برای چند روز ورزش نکنید زیرا می‌تواند خونریزی و تورم را افزایش دهد.
  • برای جلوگیری از عوارض احتمالی، استراحت کنید.
  • به جای مسواک زدن، دندان‌های خود را بشویید تا باکتری‌های دهان را از بین ببرید.

تفاوت بین متخصص جراح دهان و متخصص جراح فک و صورت چیست؟

در برخی موارد، ممکن است از متخصصان این زمینه به عنوان جراح دهان یا فقط جراح فک و صورت یاد شود. در بیشتر موارد، آموزش برای هر دو نوع متخصص در برنامه‌های درسی آموزشی این رشته تخصصی از دندانپزشکی ترکیب می‌شود. بنابراین مناسب است که از آن‌ها به عنوان جراحان دهان، جراحان فک و صورت یا جراحان دهان، فک و صورت نام برده شود. البته ممکن است تفاوت‌هایی در آموزش‌های لازم برای این دو تخصص مشابه در شرایط خاصی وجود داشته باشد.

جراحان دهان، همانطور که از نام آن‌ها پیداست، ممکن است آموزش‌های پیشرفته را بر روی بیماری‌ها، تروما، و روش‌های اصلاحی مرتبط با دهان و ساختارهای دهان متمرکز کنند.

جراحان فک و صورت برای درمان بیماری‌های گسترده‌تری که دهان، صورت، سر و گردن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، آموزش خواهند دید.

در دنیای پزشکی امروز تقریبا همه مشکلات، نیاز به ترکیبی از دانش دهان و کل ناحیه صورت دارند. بنابراین اکثر قریب به اتفاق دانشکده‌های دندانپزشکی مدارک تحصیلی را به گونه ای ارائه می‌دهند که شامل آموزش جراحی دهان، فک و صورت بصورت ترکیبی باشد.

تفاوت دندانپزشک با متخصص جراح فک و صورت چیست؟

درک این نکته مهم است که متخصصین جراحی دهان و متخصصین جراحی فک و صورت، فقط یک دندانپزشک نیستند. جراحان دهان و جراحان فک و صورت متخصصین دندانپزشکی هستند که به مدت چهار سال بعد از دانشکده دندانپزشکی، در یک دوره رزیدنتی بیمارستانی تحت آموزش جراحی قرار گرفته اند. این دندانپزشکان، در کنار پزشکان دیگر از قبیل داخلی، جراحی عمومی، بیهوشی، گوش و حلق و بینی، جراحی پلاستیک، اورژانس و سایر حوزه‌های پزشکی خاص، آموزش می‌بینند. این دوره به آنها طیف وسیع‌تری از دانش و تجربه درمانی را نسبت به یک دندانپزشک عمومی خواهد داد.

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

چه زمانی باید به متخصص جراح فک و صورت مراجعه کرد؟

این مهم است که بدانیم دقیقا برای چه مواردی باید متخصص جراح فک و صورت مراجعه کنیم. در ادامه این موارد را بر می‌شماریم. سایر موارد در تشخیص دندانپزشک شما خواهد بود، که اگر لازم باشد شما را به جراح فک و صورت معرفی خواهد کرد. اگر به صورت شما ضربه شدیدی وارد شده است، لازم است در اسرع وقت به متخصص جراح فک و صورت مراجعه نمایید. این ضربات ممکن در اثر تصادف یا در هنگام ورزش و سایر موارد رخ دهد. اگر دندان عقل شما به شکل نامناسبی رشد کرده باشد، جراح فک و صورت می‌تواند آن را بکشد. در درمان‌های ارتودنسی، گاهی بیمار نیازمند همراستا کردن فک خود است. این مشکل تنها توسط جراح فک و صورت قابل برطرف شد خواهد بود. همچنین اگر با مجموعه ای از بیماری‌های دیگر که دهان، گلو، سر، صورت و گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد مواجه هستید می‌توانید مستقیما به جراح فک و صورت مراجعه نمایید.

دیونایزر

 دیونایزر به دستگاهی که در آزمایشگاه ها می توان با استفاده از آن آب را یون زدایی کرد دیونایزر می گویند.سکوبندی ازمایشگاهی دیونایزر که به لاتین (Deionizer) نامیده می شود. این دستگاه شامل یک ستون کاتیونی دارای رزین کاتیونی و یک ستون آنیونی رزین آنیونی است که آب فوق خالص یا آب بدون یون با هدایت الکتریکی بسیار کم تولید می کند. به طور خلاصه می توان گفت دیونایزر به دستگاهی اطلاق می شود که آب به واسطه ی عبور از آن به آب دیونیزه تبدیل می شود. آب دیونیزه یا زون زدایی شده آبی است که فاقد ذرات با بار الکتریکی یا به عبارتی فاقد یون است. یون ها گاها می توانند دارای بار الکتریکی مثبت و یا منفی باشند که به ترتیب به آنها کاتیون و آنیون می گویند. منظور از دیونایزر کردن یا یون زدایی یک فرایند شیمیایی است که با استفاده از رزین (ستون)های تبادل یونی،هیدروژن و یون های هیدروکسید با مواد معدنی آب مبادله می شوند. آز آنجا که اکثر ناخالصی های آب نمک های محلول هستند یون زدایی باعث تولید آب بسیار خالص می شود.نکته قابل توجه این است که دیونایزر کردن به خوبی مولکول های آلی بدون بار،ویروس ها یا باکتری ها را حذف نمی کند.مگر اینکه به صورت تصادفی در ستون ها به دام بیفتند. ابتدا رزین های قوی آنیون پایه خالص این توانایی را دارند که باکتری های گرم منفی را به دام بیندازند.مدل های معمولی دیونایزر ناخالصی ها را از آب حذف می کنند ولی شدت دیونایزه نمودن آن پایین تر است.

کاربردهای دیونایزر چیست؟

1-مورد استفاده در بسیاری از مراکز آزمایشگاهی،صنعتی،بهداشتی و دارویی که نیازمند آب مقطر و آب دیونیزه یا فوق خالص برای مصرف روزانه ی خود هستند بنابراین وجود این دستگاه الزامیست. 2-بسیاری از آزمایشگاه های تشخیص طبی برای افزایش دقت آزمون در انجام بسیاری از تست های محلول یا شستشوی ظروف به دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی نیاز دارند. 3-به دلیل حلالیت بسیار بالای آب دیونیزه به عنوان ماده باید تولید بسیاری از محصولات آرایشی،انواع شوینده ها،رنگ و موادغذایی کاربرد دارد.همچنین به دلیل حساسیت بالا دستگاه دیونایزر اهمیت زیادی در تولید محصولات پزشکی و دارویی ایفا می کند. 4-امروزه با پیچیده تر شدن سیستم های تحقیقاتی و اختصاصی شدن کاربردهای آن ها در مراکز تحقیقاتی،کارخانجات داروسازی و آزمایشگاه های کنترل استفاده از آب دیونیزه به میزان افزایش یافته است. 5-کاربرد این سیستم ها از لحاظ صحت و دقت،تکرار پذیری،سرویس و نگهداری کالیبراسیون دوره ای و تضمین کیفیت محصولات تولیدی در گرو استفاده از آب دیونیزه است.  

مزایای دستگاه دیونایزر؟

  1-تولید آب بدون یون با درجه ی خصوص بالا (بیش از 99%) 2-طول عمر بالای فیلترها 3-قیمت ارزان 4-عدم تولید پساب 5-مصرف برق نسبتا پایین 6-مصرف برق بسیار کم 7-قیمت مناسب و بهینه نسبت به روش های تصفیه یا دستگاه تصفیه دیگر 8-تولید آب های خالص و بدون یون با درجه خصوص بالا و چیزی بیشتر از 99%

روش کار با دستگاه دیونایزر؟

اساس کار با دستگاه دیونایزر فرایند تبادل یونی است.به این صورت که آب های حاوی یون های متفاوت اعم از کاتیونی و آنیونی موجود در دستگاه با قرارگیری در مسیر رزین های آنیونی و کاتیونی یون های خود را با یون های موجود در رزین تعویض می کنند. این تعویض باعث حذف شدن یون های اضافی می شود. در دستگاه های دیونایزر دو مخزن متوالی قرار دارد که ستون اول حاوی رزین کاتیونی و ستون دوم حاوی رزین آنیونی است.کلیه کاتیون ها(سدیم،کلسیم،پتاسیم و…)در ستون کاتیونی کلیه آنیون ها(کربنات،سولفات،کلراید و…)در ستون آنیونی حذف می شوند. از دیگر کاربردهای آب دیونیزه شده که وجود دستگاه دیونایزر را در صنایع مختلف ضروری میسازد چیست؟ آب دیونیزه شده در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد که در ادامه به تعدادی از کاربردهای آن می پردازیم: 1.در صنایع نانو 2.در دستگاه لیزر 3.در تولید شامپو و صابون 4.مورد استفاده در دستگاه کروماتوگرافی 5.در عطر سازی 6.در رطوبت ساز و …

تفاوت آب دیونیزه شده با آب مقطردر چیست؟

در روش دیونیزه با عبور آب از رزین خالص سازی بهتر انجام شده و در آب دیگر یون های مثبت و منفی وجود نخواهد داشت اما آب مقطر با روش تقطیر بدست می آید که مقداری ناخالصی در آن وجود خواهد داشت. به طور کلی تفاوت این دو آب در درجه و مقدار خلوص آن است که بر روی کاربرد آنها تاثیر میگذارد.درجه ی خلوص آب دیونیزه بسیار بالاتر از آب مقطر است چون این آب کاملا از وجود انواع یون های مثبت و منفی پاکسازی شده است. چند مورد از تجهیزات جانبی این دستگاه به این شرح میباشد: 1.مخزن ذخیره 2.مخازن سودو اسید 3.پمپ تزریق 4.پمپ آب خام 5.پمپ آب یون زدایی شده 6.کنتور 7.شیر فشار شکن 8.هدایت سنج 9.phسنج

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

روش کار با دستگاه دیونایزر چگونه است؟

از آنجایی که این دستگاه بر خلاف دستگاهای تصفیه آب معمولی تا آخرین درجه ی ناخالصی های آب میگیرد و شدت دیونیزه سازی آن بسیار بالا است ،بهتر است قبل از استفاده از آن موارد مهمی را بدانید: در دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی ستون های کاتیونی به وسیله اسید احیا میگردند و به وسیله ی محلول هیدروکسید می توان ستون های آنیونی را احیا نمود. در مواردی که به آب های با سطح کیفیت خیلی بالا نیاز است می توان دستگاه را مجهز به یک ستون نمود که ترکیب هر دو رزین در آن باشد که به این ستون میکس بد میگویند. این دستگاه را میتوان به در دو حالت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی نمود که در حالت اول تمام عملیات بر عهده ی دستگاه است .همچنین این دستگاه را میتوان به آب های شهری وصل نمود تا آب برای خالص شدن به صورت مستقیم وارد دستگاه شود.

حمایت از ثبت علائم در ایران بر اساس قانون جدید ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386

 قانون قبلی مصوب 1310 با تصویب و اجرایی شدن قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری که از اقدامات مهم و اساسی سازمان ثبت و اسناد و املاک کشور و مجلس شورای اسلامی در سال 1386 بوده ملغی و این قانون جایگزین آن می شود.ثبت شرکت پیش نویس این قانون توسط یک کمیته حقوقی متشکل از صاحبنظران حقوقی دست اندر کار مالکیت معنوی با توجه به پیشرفت های به عمل آمده در حوزه علوم و فنون و تکنولوژی های اجتناب ناپذیر روز تهیه شده و در این قانون برای اولین بار در کشور، ثبت و حمایت حقوقی از طرح های صنعتی که به لحاظ فقدان قانون ملی حمایتی از آن نمی شده امکان پذیر شده است و همچنین تعیین حدود حمایت از نام تجاری در زمره مالکیت صنعتی، توقیف کالاهای تقلبی از سوی دادسرا بدون شاکی خصوصی و انطباق با مقررات معاهده تریپس به عنوان شرط لازم برای الحاق به سازمان جهانی تجارت از دیگر مزایای برجسته این قانون است.

در ادامه، انواع حمایت از ثبت علامت ، طبق قانون جدید ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مورد بررسی قرار می گیرد.

  • نحوه حمایت

برای حمایت از مالکیت معنوی سه روش وجود دارد .
- شیوه ملی
در این روش مسئولیت حمایت از مالکیت معنوی به سازمان های ملی با تصویب قوانین و مقررات داخلی محول می شود. برای نمونه می توان به قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات مصوب 1310 و آیین نامه اصلاحی اجرای قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات مصوب 1337 و پس از آن قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 و آیین نامه اجرایی مصوب 1387 در کشورمان اشاره نمود.
- شیوه منطقه ای
در این روش موافقت نامه هایی که در یک منطقه معین میان کشورها منعقد گردیده مورد توجه می باشد که مهم ترین سازمان از این نوع، مجمع عربی حمایت از مالکیت فکری است.
- شیوه بین المللی
در این طریق مقررات موافقتنامه های بین المللی که در این خصوص منعقد گردیده اند مورد توجه قرار می گیرد که مهم ترین موافقتنامه های مربوطه عبارتند از : کنوانسیون پاریس 1883

  • انواع حمایت

-  حمایت ناشی از تقاضای ثبت علامت تجاری
به مجرد تسلیم اظهارنامه ثبت علامت به اداره مالکیت صنعتی علامت مورد تقاضای ثبت پس از ورود در دفتر ثبت اظهارنامه های واصله از حمایت قانونی برخوردار می گردد.در قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 قانونگذار در بند د ماده 40 زمان حمایت از یک علامت تجاری ثبت شده را تاریخ تسلیم اظهارنامه قرار داده است و مدت اعتبار آن را ده سال تعیین کرده است.
- حمایت ناشی از ثبت علامت تجاری
یک علامت ثبت شده حق مالکیتی است که از طریق ثبت علامت قانون تحصیل می شود و مالک علامت تجاری ثبت شده از حقوق و اجازه طرح دعوی برای تامین خسارات برخوردار است. در حقیقت ثبت علامت تجاری به صاحب علامت حق استعمال انحصاری را اعطاء می نماید و صاحب علامت تجاری ثبت شده می تواند در زمان جعل ثبت علامت خود چنانچه شخص دیگری از همان علامت یا مشابه به کالا یا خدمات او استفاده کرده باشد تعقیب قانونی را درخواست نماید و این امر مستلزم آن است که علامتی را که صاحب علامت در رابطه با کالا و خدماتش ثبت کرده همان علامت استفاده شده توسط شخص دیگری باشد که احتمالاَ باعث شده که عموم و سایر اشخاص کالاها و خدمات عرضه شده را به نام وی بشناسند.

  • حقوق مورد حمایت

1- حقوق مادی
حقوق مادی به اجازه انحصاری بهره برداری از اثر یا انتقال آن می باشد و از خصوصیات این نوع از حقوق محدود بودن آن در زمان است.
- حق استفاده
یکی از مهم ترین حقوقی که مالک علامت تجاری در تصرفات حقوقی نسبت به علامت خود دارد حق اعطاء لیسانس بهره برداری از علامت تجاری است. به موجب ماده 141 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 ، " مالک علامت می تواند اجازه بهره برداری از علامت ثبت شده خود را به هر شکل قانونی به دیگری اعطاء نماید ".
- نقل و انتقال
یکی دیگر از مهم ترین حقوقی که مالک علامت تجاری در تصرفات حقوقی نسبت به علامت خود داراست حق نقل و انتقال علامت تجاری است.
ماده 139 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 علامت تجاری را قابل نقل و انتقال معرفی کرده است لیکن انتقال مزبور را در مقابل اشخاص ثالث در صورتی معتبر می شناسد که موافق مقررات قانون مزبور به ثبت برسد و به موجب همان ماده برای ثبت انتقال علامت باید درخواست کتبی به مرجع قانونی ارائه گردد در این درخواست این نکات باید صریحاَ قید شود : الف ) شماره و تاریخ ثبت علامت در ایران ب) اسم و نشانی و تابعیت مالک جدید ج) نام و نشانی نماینده قانونی در ایران .
- جلوگیری از استفاده دیگران
با توجه به قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 ایران حق استعمال انحصاری علامت تجاری فقط برای کسی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رسانده باشد لذا صاحب علامت می تواند از مجرای قضایی و در بعد کیفری از استفاده غیرمجاز دیگران جلوگیری نماید.
- مطالبه ضرر و زیان
در ماده 182 قانون مصوب 1386 آمده است که مالک علامت تجاری یا  قائم مقام آن می تواند به موجب امر نزدیک ترین دادگاه بخش محلی که محصولات مورد ادعا در آن محل است صورت مشروحی از محصولاتی که به ادعای آن ها با حق حاصل از علامت تجاری آن ها مخالف است بردارند اجرای امر فوق در صورتی که محصولات فوق هنوز در گمرک باشند، به وسیله مامورین گمرک والا به وسیله مامورین اجرا به عمل خواهد آمد. توقیف محصولات مزبور وقتی ممکن است که امر دادگاه تصریح بر آن داشته باشد. امر دادگاه در هر یک از دو صورت فوق بنا به درخواست مالک علامت و با سپردن تضمین کافی صورت می پذیرد تا در صورتی که دعوی پذیرفته نشد خسارات وارده و منافعی که طرف دعوی از آن محروم خواهد شد جبران گردد.
و این ماده می تواند در مواردی که مالک علامت تجاری با نقض حقوق خویش مواجه می شود نیز کاربرد داشته و مورد استناد مالک علامت قرار بگیرد.
2- حقوق معنوی
- عدم محدودیت در زمان
یعنی حقوق معنوی مانند حقوق مادی در زمان محدود نیست و به عبارتی حق دائمی است و با یک بار خلق و ثبت و انتشار آن ارتباطش با شخصیت پدید آورنده و ثبت کننده به دست تاریخ و زمان سپرده نمی شود و هرگز عرف نمی تواند تصور کند که مثلاَ علامتی که ثبت کننده آن شخص خاصی است چند سال دیگر شخصیت دیگری به عنوان صاحب اثر آن معرفی شود.
- عدم محدودیت در مکان
و چنین نیست که مثلاَ مالک یک علامت ثبت شده در محلی صاحب آن علامت محسوب شود و در محل و مکانی دیگر این مالکیت از وی سلب شود.
- غیرقابل انتقال

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

از آن جا که حقوق معنوی با شخصیت پدید آورنده ارتباط دارد نمی توان آن را به میل و اراده و به موجب قرارداد به دیگریواگذار نمود، حتی توافق در این زمینه نیز توجیه قانونی ندارد و آنچه که در قالب واگذاری حق استفاده از آن علامت انجام می گیرد این ویژگی ذاتی حقوق معنوی را تغییر نمی دهد.

صفحه قبل 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 صفحه بعد