x تبلیغات
aasblog

هر آنچه درباره روکش زیرکونیوم و روکش ای پی اس ایمپرس باید بدانید!

 روکش‌ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به روکش زیرکونیوم و روکش ایمپرس اشاره نمود. هر یک از این روکش‌ها دارای کاربردها و مزایای خاصی هستند. 

چرا بعضی از افراد باید از روکش دندان استفاده کنند؟

برای استفاده از روکش دلایل متعددی وجود دارد. ایمپلنت دندان در رشت وجود مشکلات و اختلالات دهان از جمله مواردی هستند که به روکش دندان نیاز دارند. همچنین در مواقعی که دندان دچار شکستگی شده و ضعیف است و یا اینکه دندان عصب کشی شود باید روی آن روکش قرار بگیرد. بنابراین همانطور که مشاهده می‌کنید نیاز به روکش دندانی به ماهیت مشکلی که بیمار با آن درگیر است بستگی دارد. با نصب روکش دندان می‌توان از بروز مشکلات دندانی در آینده جلوگیری کرد.

انواع روکش‌های دندان

روکش‌های دندانی را به‌طورکلی می‌توان به دو گروه زیر تقسیم‌بندی نمود:

  • روکش‌های تمام فلز

روکش‌های تمام فلز از آلیاژهای فلزی خاصی ساخته شده‌اند. اما با توجه به رنگ فلزی و غیردندانی آن‌ها دارای طرف‌داران کمتری هستند.

  • روکش‌های سرامیکی

در روکش‌های سرامیکی از متریال سرامیک استفاده شده است و استحکام و مقاومت بالایی دارند. به روکش‌های ترکیبی از سرامیک و فلز پی اف ام PFM می‌گویند. از جمله روکش‌های سرامیکی دیگر می‌توان به زیرکونیوم، E-MAX و روکش IPS اشاره نمود.

روکش زیرکونیوم 

زیرکونیا نوعی اکسید فلزی است که آن را از زیرکونیوم به دست می‌آورند و در خانواده تیتانیوم قرار دارد. این ماده در ساخت بسیاری از وسایل منزل مانند تجهیزات‌الکتریکی، لوله‌ها و مواردی مشابه آن نیز استفاده می‌شود. مقاومت و طول عمر بالای این ماده آن را به گزینه‌ای عالی برای ساخت روکش‌های دندانی تبدیل کرده است. این روکش‌ها برای افرادی که به روکش دندان‌های عقب خود نیاز دارند می‌تواند انتخابی ایده‌آل باشد. زیرا از این دندان‌ها برای جویدن مواد غذایی استفاده می‌شود و روکش آن‌ها باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد.

روکش‌های زیرکونیوم دارای مزایای بسیاری هستند و زیبایی ظاهری که دارند محبوبیت آن‌ها را دو چندان کرده است. ازاین‌رو خیلی از دندان‌پزشکان دیگر از روش‌های قدیمی و تهیه قالب دندان استفاده نمی‌کنند و اسکن دندان را جایگزین آن نموده‌اند. در لابراتوار نیز از اسکن برای ساخت روکش دندان استفاده می‌کنند. این روکش‌ها سالیان زیادی است که برای روکش دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساختار و ترکیبات روکش زیرکونیوم

برای تهیه و ساخت این روکش‌ها از زیرکونیای جامد، زیرکونیای لایه‌ای و زیرکونیای بسیار شفاف استفاده می‌کنند. زیرکونیا جامد ماده‌ای یک‌پارچه و خیلی قوی بوده و معمولا برای بیمارانی که دارای مشکلاتی مانند دندان قروچه هستند و همچنین روکش و پل دندان‌های عقب مورد استفاده قرار می‌گیرد. روکش‌های زیرکونیای بسیار شفاف ظاهری زیبا و منحصر به فرد دارند و معمولا برای دندان‌های ردیف جلو و تهیه پل سه واحدی به کار می‌روند.

زیرکونیا لایه‌ای نیز محصولی بسیار قوی است و برای تهیه روکش و پل دندانی با زیر ساخت زیرکونیا و با یک لایه سرامیک روی آن استفاده می‌شود و مشابه روکش‌های پی‌اف‌ام هستند. 

ویژگی‌های روکش زیرکونیوم

در مقایسه روکش زیرکونیوم و روکش ایمپرس باید ویژگی‌های هر یک از آن‌ها را نیز مورد بررسی قرار داد. روکش‌های زیرکونیوم دارای ویژگی‌هایی زیر است: 

  • دارای قدرت و استحکام بسیار بالایی است. 
  • زیرکونیوم زیست‌پذیری بالایی دارد و موجب می‌شود که بیماران در استفاده از آن واکنش آلرژیک نداشته باشند. 
  • این روکش نسبت به بافت نرم دهان دارای واکنش بسیار خوبی است و برای بیمارانی که درگیر التهاب بافت نرم ناشی از روکش فلزی یا پی اف ام هستند می‌تواند انتخابی ایده‌آل باشد.
  • به خوبی سطح دندان را پوشش می‌دهد و لبه‌های آن از زیر لثه معلوم نیست.
  • برای بیمارانی که دندان‌های آن‌ها به روکش کامل نیاز دارد و زیبایی ظاهری روکش برایشان حائز اهمیت است می‌تواند انتخابی مناسب باشد.
  • از مقاومت بالایی نسبت به سرما و گرما برخوردارند و مانع از حساسیت دندانی می‌شوند. 
  • برای نصب آن‌ها به آماده سازی دندان نیاز چندانی نیست. 
  • موجب عقب رفتگی لثه و تغییر رنگ لبه‌ها نمی‌شود.

مضرات استفاده از روکش‌های زیرکونیوم

  • احتمال دارد دندان‌های مقابل از بین بروند

زیرا این روکش‌ها خیلی سخت هستند و نسبت به دندان‌های طبیعی خیلی قوی‌تر ظاهر می‌شوند.

  • پوسیدگی ثانویه دندان

از نقاط ضعف این روکش‌ها می‌توان به پوسیدگی دندان اشاره نمود. البته خود روکش تقریبا غیر قابل تخریب است و پوسیدگی زیر آن چندان قابل توجه نیست. اما پس از درآوردن روکش مقداری پوسیدگی بر روی دندان مشاهده می شود.

  • قیمت بالا

این نوع روکش نسبت به سایر روکش‌ها دارای هزینه بالاتری است. درصورتی‌که از این روکش‌ها به خوبی مراقبت شود یک سرمایه‌گذاری بلند مدت محسوب می‌شود و می‌توانید سالیان طولانی از آن‌ها استفاده کنید. 

قیمت روکش زیرکونیوم

در هنگام انتخاب و استفاده از روکش زیرکونیوم و روکش ایمپرس یکی دیگر از مواردی که مورد توجه قرار می‌گیرد قیمت آن‌ها است. قیمت روکش زیرکونیوم با توجه به کشوری که در آن زندگی می‌کنید، تجربه و تخصص دندان‌پزشک، اندازه تاج دندان کاملا متفاوت است. اگر چه زیرکونیوم گران‌ترین روکش دندان محسوب می‌شود، ولی با توجه به طول عمر بالا، ظاهر طبیعی و سازگاری زیستی آن ارزش دارد که یک بار برای همیشه هزینه کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

روکش دندان ای پی اس (IPS) یا ایمپرس

روکش زیرکونیم و روکش ایمپرس از بهترین روکش‌های دندانی موجود در بازار هستند. روکش‌های IPS از مقاوم‌ترین و پرطرفدارترین روکش‌های دندان هستند که با تکیه بر تکنولوژی نوین مواد دندانی از سرامیک تقویت شده تولید شده‌اند و به همین دلیل برتری‌هایی در مقایسه با سایر انواع روکش دندانی دارد.

از جمله ویژگی‌های مثبت روکش ایمپرس می‌توان به قابلیت چسبندگی و قرار گرفتن دقیق بر روی سطح دندان‌ها، طول عمر بالای روکش و زیبایی ظاهری خاص آن اشاره نمود. استحکام و قدرت چسبندگی زیاد این روکش موجب شده گزینه مناسبی برای دندان‌های آسیب دیده با پایه کوتاه باشد و از آن برای پوشش سطح دندان‌های جلو نیز استفاده می‌کنند. 

مزایای استفاده از روکش ای پی اس ایمپرس

  • این روکش دارای قدرت اتصال خیلی قوی و بالایی به سطح دندان‌ها است و به همین علت طول عمر بیشتری دارد.
  • روکش‎های ایمپرس با توجه به رنگ و جنس مواد تشکیل دهنده آن بسیار زیبا هستند و ظاهری طبیعی به دندان می‌بخشند.
  • در روکش‌های ips امکان انتخاب نوع رنگ روکش دندان وجود دارد.
  • در جایگذاری این روکش‌ها، میزان مورد نیاز تراش دندان‌ها همانند سایر روکش هاست. 
  • روکش‌های ای پی اس برای افرادی که دارای واکنش‌های آلرژیک و حساسیت نسبت به سایر روکش‌ها هستند می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

معایب استفاده از روکش دندانی ips ایمپرس

این روکش‌ها نسبت به سایر روکش‌های دندان در برابر ضربه و صدمات شکننده‌تر هستند. همچنین قیمت بالاتری دارند (البته از روکش‌های زیرکونیوم ارزان‌تر هستند). معمولا از این روکش‌ها برای پوشش دندان‌های قدامی استفاده می‌کنند و انتخاب مناسبی برای دندان‌های آسیا نیستند. 

مراقبت و نگهداری از روکش‌های دندانی سرامیکی

توجه به بعضی از اصول و توصیه‌های بهداشتی مراقبت از دندان‌های روکش شده با روکش زیرکونیوم و روکش ایمپرس بسیار حائز اهمیت است و نقش بسزایی در افزایش طول عمر دندان‌ها دارد. افرادی که دندان‌های روکش شده دارند حتما باید به‌طورمرتب از مسواک و نخ‌دندان مناسب استفاده کنند. با رعایت بهداشت دهان و دندان تجمع پلاک‌ها و باکتری‌های دندانی کاهش پیدا می‌کند و موجب افزایش دوام و ماندگاری روکش می‌شود.  

دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند پس از انجام روکش‌های دندانی از مصرف غذاهای سفت، یخ، جویدن ناخن و میوه‌های هسته‌دار بپرهیزید. علاوه‌براین وضعیت روکش‌ها را به صورت دوره‌ای چکاپ کنید. 

نحوه نصب روکش‌های تمام سرامیکی 

نحوه نصب روکش زیرکونیوم و روکش ایمپرس به عنوان روکش‌های تمام سرامیکی نیز بسیار حائز اهمیت است. این فرآیند معمولا به یک جلسه مشاوره اولیه با دندان‌پزشک و پس از آن دو جلسه مراجعه جهت ساخت و نصب روکش نیاز دارد. دندان‌پزشک در اولین جلسه به ترمیم پوسیدگی‌های احتمالی دندان بیمار می‌پردازد و شکل آن را به نحوی اصلاح می‌کند که برای نصب روکش آماده شود.

پس از آن یک قالب از دندان می‌گیرد و مدل فیزیکی به دست آمده را به آزمایشگاه جهت ساخت روکش می‌فرستد. روکش موقت نیز توسط خود دندان‌پزشک در مطب ساخته می‌شود تا هنگام نصب روکش‌های دائمی آن را روی دندان بیمار قرار ‌دهد. در نهایت پس از سه هفته روکش تمام سرامیکی آماده است و دندان‌پزشک در یک جلسه این روکش‌های دائمی را به روی دندان بیمار نصب می‌کند.

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

این روکش‌ها باید از سمت رزینی حساس به نور روی سطح دندان چسبیده شوند تا بتوانند ظاهری زیبا و طبیعی به دندان ببخشند. روکش‌های تمام سرامیکی تا سال‌های طولانی ماندگاری دارد و با مراقبت صحیح می‌توانید به خوبی از آن استفاده کنید. 

بررسی ویژگی های فریزر آزمایشگاهی و کاربرد آن

 فریزر آزمایشگاهی، به عنوان یکی از اصلی ‌ترین ابزار های مورد نیاز آزمایشگاهی، نقش اساسی در نگهداری و حفظ مواد آزمایشگاهی حساس به دما را برعهده دارد.سکوبندی ازمایشگاهی  این دستگاه ‌ها با ویژگی‌ های خاص خود، از جمله دقت در کنترل دما، توانایی سرمایش فوق ‌العاده و سیستم‌ های اطلاع ‌رسانی هوشمند، در محیط‌ های تحقیقاتی، بیمارستانی و مراکز تحقیقات زیست‌ پزشکی به کار می ‌روند. در این محتوا، قصد داریم به بررسی ویژگی‌ های مهم این تجهیزات پیشرفته و کاربرد های گسترده ‌ای که در حفظ نمونه‌ های حیاتی مانند ویروس‌ ها، باکتری ‌ها و سلول ‌ها دارند، بپردازیم.

 

فریزر آزمایشگاهی چیست ؟

فریزر آزمایشگاهی، یک وسیله بسیار حیاتی در زمینه آزمایشگاهی است که برای نگهداری و نمونه‌ برداری از موادی که به دما حساس می باشند، طراحی و ساخته شده است. این دستگاه نسبت به دما بسیار دقیق و حساس می باشد. سیستم ‌های کنترل هوشمند آن، قابلیت حفظ و نگهداری ایمن از انواع مواد آزمایشگاهی مانند باکتری ‌ها، ویروس‌ ها، سلول ‌های یوکاریوت، خون و نطفه را دارند. این دستگاه از یک وسیله خنک ‌کننده و عایق مناسب، برای جلوگیری از انتقال دما به خارج از محفظه استفاده می ‌کند. معمولا در فریزر های آزمایشگاهی، دیتالاگر های آنلاین تعبیه شده ‌اند که اطلاعات دمایی را به صورت زمان ‌بندی شده ذخیره کرده و روی مانیتور نمایش می دهند. از این دستگاه‌ ها به عنوان یک وسیله اساسی و مهم در بیمارستان‌ ها، آزمایشگاه‌ ها و مراکز تحقیقاتی جهت حفظ و نگهداری نمونه ‌هایی که باید تحلیل شوند، استفاده می گردد.

فریزر آزمایشگاهی نوعی از فریزر ها هستند که برای استفاده در موارد پزشکی، آزمایشگاهی و صنعتی تخصصی تر شده اند. از این نوع فریزر ها در آزمایشگاه ها و بیمارستان ها جهت نگهداری مشتقات خون، احشام بدن و … استفاده می شود. همچنین در صنعت، بسیاری از تولید کنندگان قطعات، مطابق استاندارد های آزمایشی خود قطعات تولیدی را در این فریزر ها تست می کنند.

فریزر آزمایشگاهی محفظه ی کنترل شده ی دمایی جهت نگهداری مواد آزمایشگاهی خاص که نیاز به مراقبت بیشتری جهت نگهداری دارند می باشد. این دستگاه دارای دیتالاگر آنلاین و مجهز به smart control می باشد و در صورت بروز هرگونه اتفاق کاربر را از طریق تلفن کننده یا SMS مطلع می سازد.

فریزر آزمایشگاهی تفاوت هایی با فریزرهای معمولی دارند که به بررسی آنها می پردازیم.

کاربرد فریزر آزمایشگاهی

فریزر آزمایشگاهی به عنوان یکی از تجهیزات اساسی در زمینه ‌های پزشکی، علوم زیستی، شیمی و بیولوژی استفاده می ‌شوند و نقش بسیار مهمی جهت محافظت از موادی که نسبت به دما و آزمایشات تحقیقاتی حساس می باشند، ایفا می‌ کنند. این دستگاه ‌ها برای نگهداری ایمن و موثر انواع مواد، از جمله نمونه‌ های خونی، باکتری ‌ها، ویروس ‌ها، فرآورده ‌های زیستی و مواد شیمیایی، ضروری می ‌باشند. فریزر های آزمایشگاهی معمولا دارای دما های پایین و قابل تنظیم هستند که امکان نگهداری مواد در شرایط بهینه را فراهم می ‌سازند. این دستگاه ‌ها علاوه بر حفظ استحکام و خواص مواد، از لحاظ بهداشتی هم مطابق با استاندارد های صحیح عمل می‌ کنند. این فریزر ها در زمینه ‌هایی از جمله پژوهش‌ های علمی، آزمون‌ های بالینی، نگهداری نمونه ‌های بیولوژیک و تحقیقات داروسازی به شدت کاربرد دارند.

ویژگی های فریزر آزمایشگاهی :

بدون شک شما هم با این مورد روبرو شده اید که هنگام باز کردن درب فریزر خانه، هوای سرد با شدت نسبتا زیادی به بیرون از محیط فریزر می آید. اولین ویژگی این نوع فریزر این است که این نمونه از فریزرها با داشتن یک فن سیرکولاسیون، به هنگام باز شدن درب فریزر، فن خاموش میشود و از شدت خروج هوای سرد به بیرون از فریزر کاسته میشود. بدین ترتیب علاوه بر حفظ دمای ثابت درون محفظه فریزر، از هدر رفت انرژی نیز جلوگیری میشود.

یکی دیگر از ویژگی های اصلی فریزر آزمایشگاهی ، نحوه چرخش هوا درون محفظه داخلی میباشد. چرخش هوا درون فریزر به نحوی است که هوای سرد در تمام محفظه به صورت یکسان و در یک دما وجود دارد. دامنه دقت دمایی درون فریزر حدود 0.3 سانتی گراد میباشد. چنین ویژگی یکی از مهمترین عوامل تخصصی شدن این نوع فریزر ها می باشند زیرا مواد و تجهیزات مورد آزمایش باید در محیط نسبتا با ثباتی قرار گیرند. فریزر آزمایشگاهی هم این مورد را در دماهای منفی برای متخصصین فراهم میکند.

انواع فریزر های آزمایشگاهی

فریزر آزمایشگاهی نقش بسیار حیاتی در نگهداری ایمن نمونه ‌ها و مواد حساس در آزمایشگاه ‌ها دارد. دمای استاندارد فریزر ها بین -40 تا -80 درجه می باشد. این دستگاه ‌ها با توجه به نیاز ها و متفاوت بودن موادی که درون آنها نگهداری می ‌شوند، به انواع مختلفی تقسیم می ‌شوند. در ادامه به برخی از انواع این فریزر ها اشاره شده است:

  • فریزر آزمایشگاهی کوچک

طراحی و تولید این مدل فریزر ها برای فضا هایی مانند پیشخوان ها، صورت گرفته است. همچنین از آن ها در زیر میز های آزمایشگاهی هم می توان استفاده کرد. دیواره ها و محیط داخلی این فریزر، در برابر خوردگی و زدگی به شدت مقاوم هستند.

  • فریزر آزمایشگاهی برای مصارف خاص

فریزر های آزمایشگاهی برای مصارف خاص، به عنوان یک دسته متمایز، به طور گسترده در زمینه‌ های متنوعی از تحقیقات و کاربرد های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می ‌گیرند. این نوع دستگاه‌ ها جهت نگهداری مواد خاصی که ممکن است دارای خصوصیات خاص یا قابل اشتعال باشند، یا از بافت‌ های مختلف و مواد زیستی حساسی برخوردار هستند، مورد استفاده قرار می گیرند.

فریزر آزمایشگاهی برای مصارف خاص اغلب با استاندارد های ساخت مخصوص به آن حوزه تولید می ‌شوند و از تکنولوژی‌ های پیشرفته ‌ای برخوردار می باشند. این دستگاه‌ ها معمولا قابلیت نگهداری در دما ها و شرایط خاص را دارا بوده و از امکاناتی همچون سیستم‌ های اطمینان برای حفاظت از مواد حساس، سیستم ‌های هشداردهنده و کنترل دقیق دما بهره می ‌برند. این ویژگی ‌ها تضمین می ‌کنند که این دستگاه ‌ها به بهترین نحو نیاز های ویژه آزمایشگاه‌ های پژوهشی و بالینی را رفع خواهند کرد.

  • فریزر فوق سرد آزمایشگاهی

فریزر های فوق سرد آزمایشگاهی به عنوان تجهیزات حیاتی در حوزه آزمایشگاهی به کار می‌ روند. این دستگاه‌ ها جهت حفاظت از مواد حساس مانند انواع باکتری‌ ها، نطفه، خون و غیره استفاده می‌ شوند. دمای پایین این فریزر ها به صورت مداوم تحت کنترل است تا از حفظ کیفیت و کارایی مواد داخلی اطمینان حاصل گردد. این دستگاه ‌ها معمولا با امکانات مدرنی همچون صفحه نمایش LED برای نمایش دما و شرایط عملکرد، سیستم هشدار دهنده جهت اطلاع رسانی در صورت خلل در دما یا سایر مشکلات و سیستم‌ های سیرکولاسیون هوا برای تضمین توزیع یکنواخت دما در محفظه داخلی، مجهز شده ‌اند. این تجهیزات همچنین به دلیل کارایی بالا، صدای کم و راندمان انرژی، بسیار پرکاربرد می ‌باشند.

 

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

 

  • فریزر آزمایشگاهی ضد انفجار

یک نوع تجهیزات حیاتی در زمینه آزمایشگاهی هستند که برای حفاظت از مواد قابل انفجار و اشتعال به کار می ‌روند. این فریزر ها با استفاده از تکنولوژی ‌های خاص به ایمنی بالا در محیط‌ های حساس نیاز دارند. فریزر های ضد انفجار، به طور معمول به دلیل دارا بودن سیستم ‌های جلوگیری از ایجاد جرقه و ورود هوا از کنترل‌ های خاص برخوردار خواهند بود. وجود این دستگاه‌ در محیط‌ هایی که خطر انفجار و اشتعال مواد وجود دارد، مانند آزمایشگاه‌ های شیمیایی، مراکز تحقیقاتی یا محیط ‌های صنعتی که مواد خطرناک را نگهداری می کنند، بسیار حیاتی می باشد. این فریزر ها علاوه بر ایمنی، از ویژگی ‌های دیگری همچون دقت در کنترل دما، قابلیت نگهداری در دما های پایین و ساختار مقاوم در برابر فشار ها و شرایط محیطی خاص برخوردار هستند.

ایا کوتاهی بلندی بعد از پرکردن دندان موجب درد‌ می‌شود؟

 

اگر دندان بلند پر شده باشد باید چه کنیم؟

منظور از دندان بلند پر شده، ایمپلنت دندان در رشت حالتی است که دندان از حالت طبیعی خود پس از پر شدن مقداری بلند‌تر باشد. به‌طوری‌که با دندان مقابل خود در فک پایین قبل از برخورد با سایر دندان برخورد نماید و موجب درد در دندان شود. 

از شایع‌ترین عوارض بلند بودن دندان پر شده‌ می‌توان به درد اشاره نمود. این دندان با وارد نمودن فشار به بافت نرم خود موجب ایجاد احساس درد شدید در دهان‌ می‌گردد. در چنین مواردی هنگامی که این موضوع را با دندان‌پزشک خود در میان بگذارید معمولا از شما‌ می‌خواهد که به مطب مراجعه کنید تا میزان سطح پرشدگی دندان را کاهش دهد و بتوانید به راحتی دندان‌ها را روی یکدیگر قرار دهید. 

معمولا اکثر دندان‌پزشکان برای این اصلاح سطح پرشدگی دندان هزینه‌ای از بیمار دریافت نمی‌کنند. زیرا ‌‌ پرکردن دندان را خودشان انجام داده‌اند و کاملا مطلع هستند که بی‌حسی دهان موجب‌ می‌شود که تشخیص هم سطح بودن دندان با سایر دندان‌ها برای بیمار کار سختی خواهد بود و ممکن است به اشتباه تشخیص دهد.

 برطرف نمودن ناهمواری پر شدن دندان در مدت زمان کوتاهی حدود دو دقیقه انجام شده و پس از آن دیگر بیمار آن درد و احساس ناخوشایند را نخواهد داشت. درصورتی‌که پس از رفع این مشکل درد همچنان بیش از دو هفته ادامه داشته باشد ممکن است دلایل دیگری داشته باشد که باید حتما مجددا به دندان‌پزشک مراجعه نمایید تا علت اصلی مشخص شود.

چگونه متوجه شویم که دندان پرشده بلند است؟

اگر دقت کنید معمولا دندان‌پزشک پس از‌ پرکردن دندان از شما‌ می‌خواهد که کاغذی را گاز بگیرید که بررسی کند آیا دندان‌ها به خوبی روی هم قرار گرفته‌اند یا خیر؟ با توجه به جای دندان‌های بر روی آن کاغذ متوجه‌ می‌شود که ارتفاع دندان نیاز است چقدر کوتاه شود تا به حالت ایده‌آلی برسد. بنابراین گاز زدن بعد از ‌‌ پرکردن دندان‌ می‌تواند ایده‌ای عالی و مناسب باشد.

نحوه تنظیم پرشدگی بلند بودن دندان پر شده

پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن همانطور که اشاره شد به دلیل بی‌حسی دندان در فرآیند‌ پر کردن آن رخ‌ می‌دهد. این شرایط موجب شده که تشخیص ارتفاع مناسب توسط بیمار دشوار باشد. ازاین‌رو پس از چند روز و با گذشت زمان بیمار متوجه این اتفاق‌ می‌شود. 

درصورتی‌که این مشکل پیگیری نشود نه تنها گاز گرفتن به دلیل عدم هم تراز بودن دندان برای بیمار دشوار خواهد بود، بلکه به دلیل حساس بودن استخوان متصل به دندان به وارد نمودن فشار، بیمار درد نیز بیشتر احساس‌ می‌کند. 

بلند بودن دندان پس از پرشدن چه مشکلاتی را‌ می‌تواند ایجاد نماید؟

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که بلند یا کوتاه بودن دندان پر شده می‌تواند ایجاد کند، لق و متورم شدن دندان است. این اتفاق زمانی رخ‌ می‌دهد که بیمار بخواهد چیز محکمی را گاز بزند و به دندان فشار وارد شود و موجب لق شدن و درد دندان گردد. علاوه بر این فشار زیادی که به این دندان وارد‌ می‌شود موجب ترک خوردن دندان و تضعیف آن‌ می‌گردد. 

در نتیجه دندان برای آنکه از استحکام کافی برخوردار شود به روکش احتیاج دارد. به‌طورکلی گاز زدن نامتوازن به دلیل پر شدگی دندان‌ می‌تواند مشکلاتی مانند لق شدگی، درد و تورم را در مفاصل فک به وجود آورد. 

چرا کوتاهی بلندی دندان پر شده دردناک است؟

پر شدن ناهموار دندان و درد ناشی از آن خیلی‌ می‌تواند برای بیمار دردناک و آزاردهنده باشد. زیرا دندان از طریق لایه‌ای نازک از استخوان به نام رباط دندانی ساپورت‌ می‌شود. در دندان‌هایی که کوتاه یا بلند پر‌ می‌شوند فشار بیشتری به دندان وارد شده و موجب لقی رباط دندانی‌ می‌گردد.

 هنگامی که رباط دندانی خیلی تحت فشار دندان بلند پر شده باشد قرمز، نرم و متورم خواهد و یک عارضه سطحی دندان به وجود‌ می‌آید و دوره بهبودی طولانی‌تر خواهد شد. در واقع هنگامی که بیمار برای ساییدن دندان پر شده و رسیدن آن به یک حالت ایده‌آل به دندان‌پزشک مراجعه‌ می‌کند، باز هم رباط دندان برای درمان کامل به زمان نیازمند است. این دوره بهبود‌ می‌تواند یک روز الی دو هفته ادامه داشته باشد. 

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

چگونه‌ می‌توان از درد ناشی از کوتاهی بلندی پرشدگی دندان جلوگیری کرد؟

برای نجات یافتن از دردهای آزاردهنده دندان باید ابتدا علت آن مشخص شود. در واقع باید به دندان‌پزشک خود اطلاع دهید که تاج دندان شما بلند‌تر یا کوتاه‌تر از حالت نرمال است. سپس به کلینیک دندان‌پزشکی مراجعه کنید تا روند سایش سطح تاج انجام شود و بتوانید از این فشار و درد راحت شوید. 

اسپکترو فتومتر

 

در میان تجهیزات آزمایشگاهی دستگاه طیف سنج دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند  . خرید کوره ازمایشگاهی این کار با انکسار پرتو نور به طیف طول موج ها و آشکار سازی شدت ها با دستگاه باردار و نمایش نتایج به صورت گراف انجام می شود .در حقیقت این روش با استفاده از میزان جذب نور ، تعیین غلظت می کند .این روش قابلیت اندازه گیری نمونه های فوق العاده کوچک را داشته لذا از ان برای تجزیه و تحلیل عناصر  مولکول های RNA,DNA استفاده می شود .

نور از بسته های بسیار کوچکی به نام فوتون تشکیل شده است که انرژی هر یک از انها به محض برخورد به یک الکترون منتقل می شود .تنها هنگامی انتقال رخ میدهد که انرژی فوتون ها برابر با انرژی مورد نیاز برای انتقال الکترون بعه لایه انرژی بعدی باشد .این پروسه که در آزمایش های محاسبه کیفیت و کمیت DNA موجود در محلول ها استفاده می شود ، پایه طیف بینی جذبی را تشکیل می دهد . به طور کلی نور با طول موج و انرژی خاص به نمونه تابانده شده و مقدار شخصی از انرزی آن جذب می شود .سپس با اندازه گیری انرژی رد شده از نمونه توسط یک فوتودتکتور ، مدار جذب تعیین می شود .

اجزا اسپکتروفتومتر آزمایشگاهی :

  • منبع نور
  • نمونه
  • آشکار ساز
  • مفسر

منبع نور می تواند نور مرئی ، مادون قرمز یا ماوراء بنفش باشد . پس از منبع نور یک تک فام ساز وجود دارد تا نور تولید شده را فیلتر و توسط یک منشور یا توری پراش طول موج های خاصی را انتخاب کند .پس از گذشتن نور تولید شده از داخل نمونه و جذب بخشی از آن پس از گذشتن از مجموعه ای از لنز ها ، شکاف ها ، آینه ها و فیلتر ها به سنسور ها رسیده و پس از تفسیر شدن به صورت نموداری در خروجی قرار میگیرد.

عملکرد کرد این نوع از تجهیزات آزمایشگاهی به این صورت است : دو منبع نور UV,VIS برای اسپکتروفتومتر وجود دارد . متداول ترین منبع نور برای تولید نور مرئی یک لامپ هالوژن تنگستن با طول موج بین 200 و 340 نانومتر است . نور از میان نمونه عبور کرده و از طریق شکافی وارد اسپکتروفتومتر می شود .شکاف نازک باعث پراکنده شدن نور و پخش به خارج می شود ، از آنجا که دستگاه آزمایشگاهی اسپکتروفتومتر  تنها یک باریکه نور دارند ، در بیشتر موارد طول موج پرتو خوانده شده از نمونه دستخوش تغییر واقع       می شود و برای اصلاح این امر ازآینه های مقعر استفاده می شود .بدین ترتیب که نور توسط آینه های مقعر به شبکه پراکنده کننده منعکس شده و دوباره به آینه مقعر دیگری منعکس می شود .این آینه کانونی نور را به سمت آشکار ساز متمرکز می کند .

طبق آخرین تحقیقات آزمایشگاهی تجهیزات آزمایشگاهی منبع UV می تواند لامپ هیدروژنی فشار بالا یا لامپ دوتریوم باشد .هنگامی که میزان جذب در طیف UV اندازه گیری می شود لامپ دیگر خاموش میشود و زمانی که اندازه گیری نور جذب در نور مرئی انجام میشود برعکس آن انفاق می افتد  که دلیل این امر جلوگیری از تداخل طول موج های غیر ضروری در نور منتشر شده از نمونه است.

آشکار ساز :

در انتهای مسیر نور آشکارساز وجود دارد که وظیف آن اندازه گیری شدت نور تابیده شده از آینه ها و انتقال اطلاعات به کنتوری است که آنها را ثبت و مقدار را بر روی LCD به اپراتور نمایش دهد .امروزه دو نوع آشکارساز در اسپکتروفتومتر آزمایشگاهی UV/VIS متداول است : فتوتیوب و فتومالتی پلایر تیوب .

مفسر :

اسپکتروفتومتر های آزمایشگاهی می توانند خروجی خود را به صورت های مختلف نمایش دهند اما متداول تر است که آن را به صورت قابل کاربردی مانند نموداری از مقدار عبور یا مقدار جذب برچسب طول موج نمایش می دهند .

انواع دیگر اسپکتروفتومتر های آزمایشگاهی : تک پرتو و دو پرتو .

در تجهیزات آزمایشگاهی اسپکتروفتومتر های تک پرتو اولین نسل اسپکتروفتومتر ها بوده و تمام نور از بین نمونه عبور می کند در این نوع برای اندازه گیری شدت نور تابشی باید به این نکته توجه داشت .این اسپکتروفتومتر ها ارزان هستند چرا که بخش های کمتری داشته و سیستم آنها پیچیدگی کمتری دارند .نسل جدید اسپکتروفتومتر های آزمایشگاهی نوع دوپرتو است .این نوع نور قبل از اینکه به نمونه برسد به دو پرتو مجزا تفکیک می شود که این مسئله یک امتیاز تلقی می شود زیرا خواندن منبع و نمونه به طور همزمان انجام   می شود .در برخی از اسپکتروفتومترهای دو پرتو دو آشکار ساز وجود دارد بدین ترتیب امکان اندازه گیری همزمان پرتوهای نمونه و مرجع فراهم می شود . سایر اسپکتروفتومترهای دو پرتو که تنها یک آشکارساز دارند از برشگر پرتو استفاده می کنند که این وسیله در هر لحظه یک پرتو را سد کرده و آشکارساز اندازه گیری پرتو نمونه و مرجع را به صورت یک در میان انجام میدهد .

نور  مرئی :

محدوده نور مرئی حدود 400-700 نانومتر است .اسپکتروفتومتر های ناحیه مرئی دقت و صحت متغیری دارند . برخی از آنها آشکارساز CCDبا پیکسل های کافی برای قرائت هر 10nm را دارند در حالیکه برخی دیگر می توانند در هر نانومتر چندین قرائت انجام دهند .این اسپکتروفتومترها می توانند از منابع نور سیمابی ،هالوژن ،LED یا ترکیبی از این منابع مثل LED تقویت شده با رشته های تنگستن استفاده کنند .

نور ماورابنفش :

در تجهیزات آزمایشگاهی اسپکتروفتومتر های UV علاوه بر اینکه در طیف سنجی مایعات بسیار متداول است برای گازها و همچنین جامدات نیز استفاده می شود.نمونه را در محفظه مستطیلی مخصوص که معمولا یک سانتی متر پهنا دارد قرار می دهند .این محفظه که کاوت نامیده می شود می تواند شکل پلاستیک ، شیشه یا کوارتز داشته باشد . پلاستیک و شیشه ،UV را جذب می کنند از اینرو تنها  می توان آنها را برای اسپکتروفتومترهای نور مرئی استفاده کرد .

نور مادون قرمز :

اسپکتروفتومتر مادون قرمز در شناسائی مولکولی و ارتعاشات وابسته به ساختار آن استفاده می شود . ساختارهای شیمیایی متفاوت به دلیل تفاوت در انرژی های مربوط به هر طول موج راه های مختلفی در پاسخ به طول موج های مختلف دارند . به عنوان مثال مادون قرمز های برد متوسط تمایل به لرزش دورانی دارند در حالیکه مادون قرمز نزدیک با انرژی بالا تمایل به لرزش های هارمونیک مولکولی مانند جنبش دارد . در اسپکتروفتومتر های آزمایشگاهی IR متداول یک پرتو مادون قرمز مستقیما به نمونه می تابد و تمام طول موج های طیف نسبت به پرتو مرجع اندازه گیری می شود .به منظور تولید طیفی با کیفیت بالا ، باید پهنای طیف ورودی به آرامی اسکن شود .اسپکتروسکوپی IR با روش بسط تبدیل فوریه اصلاح می شود . قلب اسپکتروفتومترهای IR، تداخل سنج میلسون است . نور تابش شده از منبع IR به سمت سلول های نمونه هدایت می شود . نیمی از پرتو تابشی از آینه ثابت باز تابیده شده و نیم دیگر آن از آینه ای که مرتب در فاصله ای حدود 5/2 میکرومتر حرکت می کند منعکس می شود .

هنگامی که دوباره دو پرتو در آشکارساز با هم ترکیب می شوند و تداخل به وجود می آید ، حدود دو ثانیه یک اسکن از فاصله ورودی گرفته شده و در کامپیوتر ذخیره می شود .به همین ترتیب چندین اسکن دیگر نیز به طور همزمان به آن اضافه می شود .

با توجه به نوسانات و ارتعاشات حرارتی در آزمایشگاه و تجهیزات آزمایشگاهی بدیهی است که این امر ناممکن است . پس به منظور حل این مشکل از لیزر هلیم –نئون برای تاباندن به تداخل سنج میشلسون استفاده می شود و تداخل لیزر به عنوان فرکانس مرجع به کار گرفته می شود . کارائی FTIR از دستگاه های معمولی بیشتر است که می توان تنها با مقدار کمی از نمونه و در زمانی کوتاه به طیف عالی دست یافت .

شیوه های کاری مناسب هود آزمایشگاهی

 هودهای آزمایشگاهی نقش اساسی در هر آزمایشگاه ایفا می کنند و با ارائه یک سیستم تهویه، تکنسین ها را از مواد شیمیایی سمی در امان نگه می دارند. سکوبندی ازمایشگاهی وظیفه اصلی یک هود آزمایشگاهی تخلیه هر نوع ماده ای است که ممکن است باعث آسیب شود، مانند بخار، آئروسل، گازها، بخارات و گرد و غبار. آن ها همچنین در هنگام وقوع یک واکنش شیمیایی، مانعی بین آزمایشگاه ایجاد می کنند.

با این حال، برای اینکه یک هود بخار بتواند این معیار مهم حفاظتی را فراهم کند، برای تکنسین ها و کارگران آزمایشگاه مهم است که از آن به طور موثر و صحیح استفاده کنند. در اینجا چند نکته برای نحوه استفاده درست در اطمینان از محافظت کافی هود بخار آزمایشگاهی در برابر بخارات سمی، نشت مواد شیمیایی و واکنش های خطرناک آورده شده است.


شیوه های کاری مناسب هود آزمایشگاهی


سطح حفاظتی که توسط یک هود بخار ارائه می شود تحت تاثیر نحوه استفاده از هود است. هیچ دود هود، هر چند به خوبی طراحی شده باشد، نمی تواند مهار کافی را فراهم کند، مگر اینکه از روش های آزمایشگاهی خوب استفاده شود، به شرح زیر:
کاربر هود باید پیکربندی عملیاتی معمولی (NOC) هود آزمایشگاهی را بداند. باید آزمایش‌هایی را طراحی کند تا هر زمان که مواد خطرناک در معرض خطر هستند، این پیکربندی حفظ شود. NOC به موقعیت ارسی اشاره دارد که در هنگام نصب و تایید هود تعیین شده است (یعنی حداکثر موقعیت ارسی ایمن چقدر باز است). این جایی است که برچسب نظرسنجی با فلش قرار دارد.
قبل از استفاده از هود، کاربر باید برچسب هود را بررسی کرده تا تعیین کند که ارسی باید در کجا قرار گیرد تا برای آن واحد خاص در آن بهینه باشد.
کاربر هود آزمایشگاهی همچنین باید گیج مغناطیسی یا دیگر نشانگر عملکرد هود را بررسی کرده و میزان قرائت آن را با مقدار مشخص شده در برچسب بررسی هود مقایسه کند. اگر قرائت به طور قابل توجهی (20٪ یا بیشتر برای گیج مگنهلیک) با مقدار روی برچسب متفاوت باشد، ممکن است هود به درستی کار نکند.
 

 

اختلالات هوا را به حداقل برسانید

هود آزمایشگاهی اختلالات جریان هوا اثربخشی هود بخار را کاهش می دهد. به همین دلیل است که پیدا کردن یک سایت مناسب برای حفظ نظم کاری خوب ضروری است. هنگام نصب دودکش، آن را در جایی قرار دهید که بتوان از جریان های متقاطع جلوگیری کرد. بسیاری از چیزها می توانند یک جریان متقاطع ایجاد کنند، از جمله:
•    ترافیک عابر پیاده
•    باز و بسته شدن درها
•    پنجره ها
•    عرضه کننده های هوا
•    فن های خارجی

اگرچه اجتناب از مناطق پرترافیک برای اطمینان از حداکثر مهار مهم است، اما نحوه حرکت کارگر آزمایشگاه در اطراف هود آزمایشگاهی نیز مهم است. از حرکات سریع داخل یا خارج کاپوت که ممکن است باعث اختلال در هوا شود، خودداری کنید.


اطمینان حاصل کنید که اگزوز کار می کند

قبل از شروع کار، تکنسین های آزمایشگاه باید همیشه از کارکرد اگزوز اطمینان حاصل کنند. تخلیه دود کار اصلی هود آزمایشگاهی است، بنابراین اگر این قسمت از سیستم تهویه کار نکند، هود به طور موثر عمل نمی کند.
هنگام اطمینان از کارکرد اگزوز، بافل ها را بررسی کنید. این ها پارتیشن های متحرک هستند که در پشت هود باز می شوند. آن ها جریان هوا را یکنواخت نگه می دارند که باعث افزایش کارایی می گردد. هر گونه مانعی را که ممکن است مانع جریان هوا شود را بررسی کنید.
همچنین، اگر هود آزمایشگاهی دارای نمایشگر جریان هوا است، به طور مرتب وضعیت مانیتور را بررسی کنید. اطمینان از عملکرد مناسب به شما امکان می دهد هر گونه تغییر مشکوک در جریان هوا را بهتر بررسی نمایید.

رویه های خوب را تمرین کنید

دستگاه بخور آزمایشگاهی حتی در تجهیزاتی که دارای طراحی استثنایی هود بخار هستند، کارایی بالا تنها در صورتی امکان پذیر است که از تجهیزات به طور مؤثر استفاده شود. پیروی از روش های عملیاتی مناسب کلیدی است.
هر نوع هود با مجموعه دستورالعمل ها و رویه های سازنده خود ارائه می شود. با این حال، نمونه‌هایی از روش‌های خوب هود آزمایشگاهی معمولا شامل موارد زیر است:
•    هنگامی که یک دستگاه بزرگ در قسمت داخلی هود وجود دارد، بلوک هایی را زیر تجهیزات قرار دهید تا هوا در زیر آن جریان یابد.
•    کاپوت را همیشه بسته نگه دارید؛ مگر در هنگام راه اندازی دستگاه یا هنگام کار در هود.
•    ظروف یا تجهیزات را در فاصله شش اینچ یا بیشتر از سطح هود نگه دارید.
•    برای به حداکثر رساندن عملکرد، در صورت امکان، ارسی هود را بسته نگه دارید. اگر برق قطع شد، ارسی هود را تا یک اینچ پایین بیاورید. این یک جلوه دودکش ایجاد می کند که اجازه می دهد مقداری هوا به جریان در هود ادامه دهد.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/
•    در مورد مواد خاص مانند محصولات کاغذی، دستمال مرطوب شیمیایی و فویل آلومینیومی بسیار مراقب باشید. مواد سبک وزن مانند اینها می توانند به راحتی به اگزوز مکیده شوند و جریان هوا را مختل کنند.
•    در صورت استفاده از دودکش روی نیمکت، از مانع ارسی کشویی استفاده کنید. 

عمر لمینت بیشتر است یا کامپوزیت

 

لمینت دندان چیست؟

لمینت‌ها روکش‌هایی از جنس سرامیک هستند که در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می‌شوند.ایمپلنت دندان در رشت  لمینت‌های آماده شده، در مطب توسط دندانپزشک متخصص روی دندان‌ها چسبیده و فیکس می‌شوند. معمولا روی دندان‌هایی که در زمان لبخند زدن دیده می‌شود قرار می‌گیرند. لمینت‌ها برای رفع عیوبی مانند ترک، فاصله بین دندانی، نامرتبی دندان‌ها و پوشاندن لکه‌ها موثر هستند. 

کامپوزیت دندان چیست؟

شاید بتوان آن را جایگزین مناسبی برای لمینت دانست. کامپوزیت‌ها مواد رزینی همرنگ دندان هستند که به سطح بیرونی و در معرض دید در زمان لبخند زدن چسبانده می‌شوند. در این روش نیاز به ساخت در لابراتوار دندانپزشکی نیست. در یک جلسه و توسط دندانپزشک متخصص روی دندان‌ها قرار می‌گیرد. 

لمینت و کامپوزیت چه عیوبی را برطرف می‌کنند؟

از لمینت و کامپوزیت برای رفع ایرادات دندانی استفاده می‌شود. هر دو موادی هستند که به قسمت جلویی دندان چسبانده شده و مشکلات زیادی را برطرف می‌کنند. در ادامه با برخی از این مشکلات آشنا می‌شویم. 

  • تغییر رنگ دندان 
  • اصلاح فاصله زیاد بین دندان‌ها
  • پوشاندن ترک‌ها و شکستگی‌ها
  • درمان نامرتبی و بی نظمی دندان‌ها

لمینت و کامپوزیت هر دو برای رفع یک عیوب دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفاوت آنها در موارد جزئی تر مانند جنس مواد استفاده شده در آن و طول عمر هر کدام است. تفاوت‌های این دو روش را با هم بررسی می‌کنیم. 

لمینت و کامپوزیت چه تفاوتی دارند؟

  • اولین تفاوتی که این دو روش دارند در ماده سازنده آن‌هاست. به همین دلیل مراحل درمان و کارایی آنها متفاوت می‌شود. 
  • تفاوت این دو روش در نحوه ساخت و چسباندن آن است. 
  • زیبایی این دو روش کمی با هم متفاوت است.
  • ماندگاری لمینت و کامپوزیت در انتخاب آنها تاثیر می‌گذارد. 
  • هزینه‌های متفاوتی دارند.
  • اگر می‌خواهید برای مدت کوتاهی از این دو روش استفاده کنید به برگشت پذیری هر کدام دقت نمایید.

مزایای کلی لمینت

برای بیمارانی که مایل به دریافت لمینت هستند، گزینه ای بسیار موثر و ماندگار برای بهینه سازی شکل لبخند آنهاست. لمینت می‌تواند رنگ دندان‌ها را بهبود بخشد و شکل ظاهری دندان‌ها را برای لبخندی متقارن و روشن بهینه کند. استفاده از سرامیک در ساخت لمینت باعث افزایش دوام می‌شود و در عین حال دندان‌های شما را در برابر لکه مقاوم تر می‌کند.

معایب کلی لمینت

یکی از نقاط منفی لمینت تغییر دائمی دندان است. برای آنکه بهتر به سطح دندان‌ها بچسبد نیاز به تراشیدن مقدار کمی از مینای دندان دارید. اگر دندان‌ها را نتراشند روکش‌ها بسیار بزرگ به چشم می‌آیند. اما اگر از قبل دندان‌های پرشده یا روکش شده دارید تراشیدن سطح دندان‌ها می‌تواند عوارض داشته باشد و ایجاد نگرانی کند. 

مزایا کلی کامپوزیت

کامپوزیت نسبت به لمینت هزینه کمتری دارد و دائمی نبودن آن از نقاط مثبت آن است که باعث شده بیماران زیادی این روش را به لمینت ترجیح دهند. 

معایب کلی کامپوزیت

در حالی که چسبندگی کامپوزیت مدت زمان قابل توجهی دوام خواهد داشت، اما به اندازه روکش‌ها بادوام یا مقاوم در برابر لکه و سایش نیستند. بنابراین، نسبت به روکش‌ها به نگهداری بیشتر و تعویض زودتر نیاز دارند.

چرا دندان‌ها آسیب می‌بینند؟

دندان‌های برخی از افراد به دلیل وارد شدن ضربه به دهان مشکلات زیبایی پیدا می‌کند. ضربه محکم به صورت یا گاز گرفتن چیز‌های سفت می‌تواند دندان را بشکند. افتادن با صورت، نیز می‌تواند به دندان آسیب برساند و نیاز به درمان داشته باشد.

در شرایط دیگر، فرد به دلیل عدم رعایت بهداشت نامناسب دهان مقصر است. مسواک نزدن یا نخ دندان نکشیدن می‌تواند دندان‌ها را ضعیف کرده و رو به زوال ببرد. دندان‌ها می‌توانند مستعد آسیب شوند و بر لبخند فرد تأثیر بگذارند. پوسیدگی و عفونت دندان نیز می‌تواند منجر به از دست دادن دندان شود.

اگر این شرایط برای دندان‌های فرد ایجاد شود دندان‌هایی زشت و نامتناسب پیدا خواهند کرد. در این مواقع لمینت، کامپوزیت و اصلاح طرح لبخند نیاز می‌شود. 

آیا لمینت و کامپوزیت، هر دو می‌توانند ظاهر دندان‌ها را بهبود بخشند؟

هم کامپوزیت‌ها و هم لمینت‌های دندان می‌توانند لبخند زیبا را به فرد بازگردانند. این درمان‌ها می‌توانند شکل و اندازه دندان‌هایی را که دچار تروما شده‌اند، تغییر دهند. هر دو به جلوی دندان چسبیده و لکه‌ها را می‌پوشانند. این دو روش دندان را کامل سالم نشان می‌دهند. همچنین می‌توانند برای اصلاح سایر مشکلات دندانی نیز کارایی داشته باشند.

از آنجایی که کامپوزیت و لمینت از رزین و سرامیک ساخته می‌شوند، دندانپزشک می‌تواند آنها را به رنگ دلخواه و همرنگ سایر دندان‌ها بسازد. از طرفی این دو روش برای سفید کردن دندان‌های تغییر رنگ داده شده استفاده می‌شود. کامپوزیت‌ها و لمینت‌ها دندان‌های کج را صاف تر کرده و فاصله‌های بین دندان‌ها را می‌پوشانند.

لمینت‌های دندان نازک تر از کامپوزیت هستند؟

لمینت یک پوسته نازک شبیه به ناخن مصنوعی است. با سیمان دندان به جلوی دندان می‌چسبد. لمینت‌ها حتی نازک تر از روکش‌ها و کامپوزیت‌ها هستند. این پوسته‌ها به اندازه عرض یک لنز تماسی چشمی است. برخی از بیماران این تفاوت را ترجیح می‌دهند و لمینت را انتخاب می‌کنند. 

کامپوزیت‌ها کمتر تهاجمی هستند

در گذاشتن لمینت دندانپزشک باید کمی دندان‌ها را تغییر دهد. پس از بی حس کردن دندان‌ها، دندانپزشک دندان را به گونه ای تغییر می‌دهد که روکش به درستی جا بیفتد. دندانپزشک مقداری از مینای دندان را بر می‌دارد و دندان را حکاکی کرده تا زبر شود. این فرآیند به پیوند و چسباندن لمینت کمک می‌کند. اما در کامپوزیت دندان، دندانپزشک دندان طبیعی را دست نخورده تر می‌گذارد.

مقایسه هزینه‌های دو روش

بیماران باید در نظر بگیرند که برای هر درمان چقدر هزینه می‌کنند. توجه داشته باشید که بیمه دندانپزشکی ممکن است هیچ یک از این گزینه‌ها را پوشش ندهد. زیرا کار‌های زیبایی شامل بیمه نمی شود. معمولاً برای تهیه لمینت‌های دندانی نسبت به کامپوزیت‌ها باید هزینه بیشتری بکنید. افرادی که بودجه کمی دارند باید این عوامل را در نظر بگیرند.

یک لبخند جدید در انتظار هر دو انتخاب است

تصمیم گیری در مورد کامپوزیت یا لمینت دندان به شما بستگی دارد. به این فکر کنید که این درمان‌ها چگونه انجام می‌شوند و چه فوایدی دارند. سپس، تفاوت‌های بین این دو را در نظر بگیرید. دندانپزشک می‌تواند به شما کمک کند که کدامیک برای نیازهای شما مناسب تر است.

لمینت در مقابل کامپوزیت: کدام بهتر است؟

ونیرهای لمینت چینی پوسته‌های نازکی از پرسلن هستند که به جلوی دندان چسبانده می‌شوند. ونیرهای کامپوزیت از مخلوط مصنوعی رزین (پلاستیک) با شیشه ساخته می‌شوند و به صورت یک لایه روی دندان‌ها کشیده می‌شوند. اکنون که مزایا و معایب کلی بین این دو روش را فهمیدیم، بیایید به مقایسه دقیق تر این دو روش بپردازیم.

مقایسه مزایا و معایب کامپوزیت و لمینت

ونیرهای رزین کامپوزیت به صورت تک لایه به هر دندان اضافه می‌شود و توسط دندانپزشک در جای خود تراشیده می‌شوند تا به شکل دلخواه در بیایند. این روش تنها یک جلسه طول می‌کشد تا کامل شود.

مزایای کامپوزیت ونیر:

  • درمان را می‌توان در یک بار ویزیت کامل کرد.
  • ارزان تر از لمینت‌های سرامیکی هستند.
  • آسیب به روکش‌ها قابل ترمیم است (تراشه‌ها و ترک‌ها)
  • مینای کمتری از دندان‌های طبیعی حذف می‌شود.

معایب کامپوزیت ونیرها:

  • رزین کامپوزیت به راحتی لکه دار می‌شود.
  • دوام کمتری نسبت به لمینت پرسلن دارد.
  • اغلب تراشه‌ها و شکستگی‌های تعمیر شده قابل مشاهده هستند.
  • طول عمر کوتاه تر (حدود هشت سال) نسبت به لمینت دارند.

مزایای روکش‌های سرامیکی

  • مواد قوی تر و بادوام تر نسبت به کامپوزیت دارند. 
  • طول عمر بیشتری (حداقل ۱۰ سال، اما اغلب بیشتر تا ۱۵ سال) دارند.
  • نسبت به کامپوزیت طبیعی تر هستند زیرا مانند دندان طبیعی نور را منعکس می‌کنند.
  • در برابر لکه‌ها بسیار مقاوم هستند. 
  • در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می‌شوند تا کاملاً با رنگ، شکل و اندازه دندان‌های مورد نیاز افراد مطابقت داشته باشند.

معایب احتمالی لمینت سرامیکی

  • قابل تعمیر نیستند، بنابراین در صورت آسیب باید تعویض شوند.
  • تکمیل درمان نسبت به کامپوزیت بیشتر طول می‌کشد. (معمولاً سه جلسه)

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

عمر لمینت بیشتر است یا کامپوزیت؟ 

از نظر طول عمر، لمینت بین ۱۰ تا ۱۵ سال ماندگاری دارد. اما در این مدت باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا در صورت ترک یا خرابی آنها را تعویض کنند. طول عمر کامپوزیت در صورت نگهداری خوب، چیزی بین ۵ تا ۸ سال است. در زمان انتخاب این دو روش اگر می‌خواهید به دندان‌هایتان آسیب کمتری برسد و ماندگاری و عمر آن برایتان اهمیتی ندارد از کامپوزیت استفاده کنید. اما اگر عمر و دوام برایتان مهم است لمینت دندان گزینه بهتری خواهد بود. 

ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهتر است یا سهامی خاص ؟

 

  • آشنایی با شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود ، ثبت شرکت شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد ، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.( ماده 94 ق.ت )
در این تعریف :
اولاَ- سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود.
ثانیاَ- مسئولیت شرکاء در مقابل دیون و قروض شرکت در حدود سهم الشرکه ای است که هر شریک سرمایه گذاری نموده ؛
ثالثاَ- سهم الشرکه آزادانه قابل نقل و انتقال نمی باشد ؛
رابعاَ- شرکت با مسئولیت محدود حداقل بین دو نفر و حداکثر بین هر چند نفری که باشد ، تشکیل می گردد.
شرکت های با مسئولیت محدود برای چه فعالیت هایی مناسبند؟
این شرکت ها برای کلیه امور بازرگانی ، مهندسی ، صنعتی ، فناوری اطلاعات و دیگر اصناف مناسبند.
به طور کلی محدودیت فعالیتی ندارد.

  • آشنایی با شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص ، شرکتی است که تمام سرمایه آن در موقع تاسیس منحصراَ به وسیله موسسین تامین می گردد.
سرمایه شرکت در هنگام تاسیس نباید کم تر یک میلیون ریال باشد و نیز شرکای شرکت نباید کم تر از 3 نفر باشد.
شرکت های سهامی خاص برای چه فعالیت هایی مناسبند؟
شرکت های سهامی خاص ، به طور کلی محدودیتی برای فعالیت ندارند و قانونگذار شرکت سهامی را هر چند فعالیت آن تجاری نباشد شرکت بازرگانی و تجاری محسوب می نماید.

  • شباهت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود

1-در هر دو شرکت حداقل سرمایه یک میلیون ریال است.
2-افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
3- حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.

  • تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود

 

1-. در شرکت با مسئولیت محدود حداقل شرکا 2 نفر است در حالیکه  در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر سهامدار نیاز می باشد.
2- سرمایه اولیه در شرکت با مسئولیت محدود تنها در اساسنامه قید می گردد و نیازی به افتتاح حساب و واریز وجه نمی باشد.در صورتی که در شرکت سهامی خاص ، سهامداران مکلفند که حداقل 35 % از سرمایه اولیه را به حسابی به نام شرکت تودیع دهند و گواهی مربوطه به هنگام تشکیل شرکت ارائه گردد و 65 % باقیمانده سرمایه در تعهد سهامداران بماند.
3-انتخاب بازرس اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
4-مدت مدیریت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود محدودیتی ندارد و اعضای شرکت می توانند مدت محدود یا نامحدود برای مدیران در نظر بگیرند اما در شرکت های سهامی خاص مدیران حداکثر به مدت دو سال انتخاب می شوند.
5- اعضای هیات مدیره در شرکت با مسئولیت محدود ملزم به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار نیستند اما انتخاب روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی دعوت شرکت در سهامی خاص الزامی است .
6-مدیران شرکت با مسئولیت محدود را می توان از بین شرکاء یا خارج از آن ها انتخاب نمود اما در شرکت سهامی خاص مدیران باید حتماَ از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و یا بعد از انتخاب تعداد و سهام وثیقه ای که در اساسنامه معین شده است را تهیه و به صندوق شرکت تسلیم نمایند.
7-تشکیل مجامع عمومی در شرکت با مسئولیت محدود شرایط مشکل تری دارد ، اما برای تشکیل مجامع عمومی شرکت های سهامی خاص شرایط آسان تری در نظر گرفته شده است.
8-واگذاری سهام در شرکت های با مسئولیت محدود با توافق سه چهارم شرکا و پس از ثبت در دفتر خانه اسناد رسمی انجام می شود اما این امر در شرکت های سهامی به شکل نقل و انتقال عادی سهام انجام می گیرد.
9-حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
10-سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشد.
11-نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت های با مسئولیت محدود از طریق تنها تشکیل مجمع قابل انجام می باشد ولی در شرکت سهامی خاص برای نقل و انتقال سهام ابتدا واگذار کنندگان سهام و گیرندگان سهام به اداره دارایی مربوط به حوزه مالیاتی مربوط به شرکت مراجعه می کنند و پس از اخذ گواهی 4%مالیات نقل و انتقال سهام از طریق تشکیل ممجتمع به همراه گواهی نقل و انتقال اخذ شده از دارایی کار خود را به انجام می رسانند.
12- در صورتی که بخشی از شرکت را آورده های غیر نقدی تشکیل دهد تقویم این آورده ها در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت خواهد گرفت و مسئولیت صحت برآورد به عهده شرکا خواهد بود اما در شرکت های سهامی خاص تقویم آورده های غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد گرفت.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

13- تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت می گیرد .شرکاء در این خصوص دارای مسئولیت می باشند.تقویم آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.

هود

 

هود آزمایشگاهی چیست

هود آزمایشگاهی معمولاً به عنوان بخاردهی آزمایشگاهی یا به سادگی یک هود نیز شناخته می شود.سکوبندی ازمایشگاهی  این یک نوع سیستم تهویه است که برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض دودها، بخارات یا غبارهای خطرناک یا مضر که ممکن است در طی مراحل آزمایشگاهی ایجاد شود، طراحی شده است.

 معمولاً از یک قاب فلزی با پنل جلویی شیشه ای یا پلاستیکی ساخته می شوند که به کاربر امکان دیدن و دسترسی به فضای داخلی هود را می دهد. هود به یک سیستم تهویه متصل است که هوا را از طریق هود می کشد و آن را به بیرون تخلیه می کند، معمولاً از طریق یک سیستم کانال.

فوم هودها وسایل ایمنی مهمی در بسیاری از محیط های آزمایشگاهی هستند، به ویژه در تحقیقات شیمیایی، بیولوژیکی یا دارویی، جایی که ممکن است از مواد خطرناک یا سمی استفاده شود. هود مانعی بین کاربر و مواد مورد استفاده ایجاد می کند و سیستم تهویه به حذف هر گونه بخار یا بخار خطرناک یا مضری که ممکن است ایجاد شود کمک می کند.

هودهای بخار بسته به کاربرد خاص می توانند کانالی یا بدون کانال باشند. هودهای مجرای به یک سیستم اگزوز متصل می شوند که دود و بخارات را از آزمایشگاه خارج می کند و آنها را به بیرون تخلیه می کند، در حالی که هودهای بدون کانال از فیلترها برای حذف دود و بخارات قبل از چرخش مجدد هوا به آزمایشگاه استفاده می کنند.

استفاده صحیح و نگهداری از هودهای بخار برای اطمینان از اثربخشی آنها در محافظت از کاربر در برابر قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک یا مضر بسیار مهم است. این ممکن است شامل بازرسی و تمیز کردن منظم هود و سیستم تهویه، استفاده صحیح از تجهیزات حفاظت فردی، و رعایت تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده در هنگام دست زدن و دفع مواد خطرناک باشد.

یکی از ملاحظات مهم هنگام استفاده از هود، میزان جریان هوای مورد نیاز برای کاربرد خاص است. جریان هوا در هود به حذف هر گونه بخار یا بخار خطرناک یا مضری که ممکن است در طی مراحل آزمایشگاهی ایجاد شود کمک می کند. جریان هوا را می توان با استفاده از کنترل های هود تنظیم کرد تا اطمینان حاصل شود که برای کاربرد خاص کافی است.

سطح سر و صدا و ارتعاشی که هود بخار تولید می کند نیز یک نکته مهم است. برخی از هودهای بخار ممکن است صدا یا ارتعاشی ایجاد کنند که می تواند آزمایش ها یا روش های حساس را مختل کند، بنابراین مهم است که بخاری را انتخاب کنید که بی صدا و با لرزش کم کار کند.

نوع فیلتر استفاده شده در هود بدون کانال نیز از نکات مهمی است. انواع مختلف فیلترها برای حذف انواع مختلف مواد طراحی شده اند، بنابراین انتخاب فیلتر مناسب برای کاربرد خاص بسیار مهم است. همچنین مهم است که به طور منظم فیلتر را تعویض کنید تا اطمینان حاصل شود که به درستی کار می کند و محافظت کافی را ارائه می دهد.

محل قرارگیری و محل قرارگیری هود نیز از نکات مهمی است. هودهای بخار باید در محلی با تهویه مناسب قرار گیرند و نباید در نزدیکی مواد قابل اشتعال یا سایر خطرات قرار گیرند. برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی یا خطرات دیگر، اطمینان از اینکه هود بخار به درستی به زمین متصل است و همه اتصالات الکتریکی ایمن هستند نیز مهم است.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

نوع ارسی روی هود نیز از نکات مهمی است. ارسی پانل متحرکی است که کاربر را از مواد مورد استفاده جدا می کند و می تواند بر سهولت استفاده و سطح محافظت ارائه شده توسط هود بخور تأثیر بگذارد. مهم است که یک هود بخور با ارسی را انتخاب کنید که برای کاربرد خاص مناسب باشد و از تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده در هنگام کار و دفع مواد خطرناک پیروی کنید.

هود آزمایشگاهی

 هود آزمایشگاهی معمولاً به عنوان بخاردهی آزمایشگاهی یا به سادگی یک هود نیز شناخته می شود.سکوبندی ازمایشگاهی  این یک نوع سیستم تهویه است که برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض دودها، بخارات یا غبارهای خطرناک یا مضر که ممکن است در طی مراحل آزمایشگاهی ایجاد شود، طراحی شده است.

 معمولاً از یک قاب فلزی با پنل جلویی شیشه ای یا پلاستیکی ساخته می شوند که به کاربر امکان دیدن و دسترسی به فضای داخلی هود را می دهد. هود به یک سیستم تهویه متصل است که هوا را از طریق هود می کشد و آن را به بیرون تخلیه می کند، معمولاً از طریق یک سیستم کانال.

فوم هودها وسایل ایمنی مهمی در بسیاری از محیط های آزمایشگاهی هستند، به ویژه در تحقیقات شیمیایی، بیولوژیکی یا دارویی، جایی که ممکن است از مواد خطرناک یا سمی استفاده شود. هود مانعی بین کاربر و مواد مورد استفاده ایجاد می کند و سیستم تهویه به حذف هر گونه بخار یا بخار خطرناک یا مضری که ممکن است ایجاد شود کمک می کند.

هودهای بخار بسته به کاربرد خاص می توانند کانالی یا بدون کانال باشند. هودهای مجرای به یک سیستم اگزوز متصل می شوند که دود و بخارات را از آزمایشگاه خارج می کند و آنها را به بیرون تخلیه می کند، در حالی که هودهای بدون کانال از فیلترها برای حذف دود و بخارات قبل از چرخش مجدد هوا به آزمایشگاه استفاده می کنند.

استفاده صحیح و نگهداری از هودهای بخار برای اطمینان از اثربخشی آنها در محافظت از کاربر در برابر قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک یا مضر بسیار مهم است. این ممکن است شامل بازرسی و تمیز کردن منظم هود و سیستم تهویه، استفاده صحیح از تجهیزات حفاظت فردی، و رعایت تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده در هنگام دست زدن و دفع مواد خطرناک باشد.

یکی از ملاحظات مهم هنگام استفاده از هود، میزان جریان هوای مورد نیاز برای کاربرد خاص است. جریان هوا در هود به حذف هر گونه بخار یا بخار خطرناک یا مضری که ممکن است در طی مراحل آزمایشگاهی ایجاد شود کمک می کند. جریان هوا را می توان با استفاده از کنترل های هود تنظیم کرد تا اطمینان حاصل شود که برای کاربرد خاص کافی است.

سطح سر و صدا و ارتعاشی که هود بخار تولید می کند نیز یک نکته مهم است. برخی از هودهای بخار ممکن است صدا یا ارتعاشی ایجاد کنند که می تواند آزمایش ها یا روش های حساس را مختل کند، بنابراین مهم است که بخاری را انتخاب کنید که بی صدا و با لرزش کم کار کند.

نوع فیلتر استفاده شده در هود بدون کانال نیز از نکات مهمی است. انواع مختلف فیلترها برای حذف انواع مختلف مواد طراحی شده اند، بنابراین انتخاب فیلتر مناسب برای کاربرد خاص بسیار مهم است. همچنین مهم است که به طور منظم فیلتر را تعویض کنید تا اطمینان حاصل شود که به درستی کار می کند و محافظت کافی را ارائه می دهد.

محل قرارگیری و محل قرارگیری هود نیز از نکات مهمی است. هودهای بخار باید در محلی با تهویه مناسب قرار گیرند و نباید در نزدیکی مواد قابل اشتعال یا سایر خطرات قرار گیرند. برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی یا خطرات دیگر، اطمینان از اینکه هود بخار به درستی به زمین متصل است و همه اتصالات الکتریکی ایمن هستند نیز مهم است.

نوع ارسی روی هود نیز از نکات مهمی است. ارسی پانل متحرکی است که کاربر را از مواد مورد استفاده جدا می کند و می تواند بر سهولت استفاده و سطح محافظت ارائه شده توسط هود بخور تأثیر بگذارد. مهم است که یک هود بخور با ارسی را انتخاب کنید که برای کاربرد خاص مناسب باشد و از تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده در هنگام کار و دفع مواد خطرناک پیروی کنید.

در نهایت، نگهداری و کالیبره کردن صحیح هود بخار برای اطمینان از ادامه عملکرد صحیح و محافظت کافی بسیار مهم است. بازرسی و تمیز کردن منظم هود و سیستم تهویه و همچنین کالیبراسیون کنترل‌های جریان هوا می‌تواند به جلوگیری از مشکلاتی مانند تهویه ناکافی یا فیلتراسیون نامناسب کمک کند. همچنین رعایت تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده هنگام استفاده از هود برای اطمینان از اینکه کاربر در برابر قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک یا مضر محافظت می شود بسیار مهم است.

یکی از ملاحظات مهم هنگام استفاده از هود، میزان روشنایی است که برای کاربرد خاص مورد نیاز است. هود باید مجهز به نور کافی باشد تا کاربر بتواند فضای داخلی هود را ببیند و به آن دسترسی داشته باشد، به ویژه هنگام کار با نمونه های کوچک یا ظریف.

سطح کنترل دما نیز در برخی از کاربردها در نظر گرفته می شود. برخی از هودهای بخار مجهز به عناصر گرمایشی یا خنک کننده برای حفظ دمای خاصی در داخل هود هستند. این می تواند به ویژه در کاربردهایی مانند کشت سلولی یا میکروبیولوژی مهم باشد، جایی که حفظ دمای خاص برای رشد و توسعه سلول ها یا میکروارگانیسم ها حیاتی است.

سطح کنترل رطوبت یکی دیگر از مواردی است که در برخی کاربردها مورد توجه قرار می گیرد. برخی از هودهای بخار مجهز به سیستم های مرطوب کننده یا مخازن آب برای حفظ سطح خاصی از رطوبت در داخل هود هستند. این می تواند به ویژه در کاربردهایی مانند مهندسی بافت، که در آن حفظ سطح خاصی از رطوبت برای رشد و توسعه بافت ها حیاتی است، مهم باشد.

سطح اتوماسیون و اتصال نیز یکی از نکات مهم در هودهای بخار مدرن است. برخی از هودها مجهز به سنسورها و دیتالاگرهایی هستند که می توانند به طور خودکار دما، رطوبت و سایر پارامترها را ثبت کنند و در صورت بروز مشکل یا خارج شدن هر پارامتری از محدوده مورد نظر، می توانند به کاربر هشدار دهند. برخی از هودها همچنین به ویژگی های ارتباطی مانند وای فای یا بلوتوث مجهز هستند که به کاربر امکان نظارت و کنترل از راه دور هود را می دهد.

سطح قابل حمل بودن یکی دیگر از ملاحظات است، به ویژه برای برنامه های کاربردی میدانی یا تلفن همراه. برخی از هودهای بخار به گونه ای طراحی شده اند که سبک و قابل حمل باشند و دارای ویژگی هایی مانند چرخ یا دستگیره هستند که به راحتی از مکانی به مکان دیگر منتقل می شوند.

رعایت تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده هنگام استفاده از هود بخار در آزمایشگاه بسیار مهم است. این ممکن است شامل پوشیدن تجهیزات حفاظت فردی مناسب، مانند دستکش یا روپوش آزمایشگاهی، و پیروی از روش‌های مناسب نگهداری و دفع مواد خطرناکی باشد که در داخل هود استفاده می‌شوند یا تولید می‌شوند. همچنین مهم است که به طور منظم هود را بازرسی و نگهداری کنید تا مطمئن شوید که در شرایط کار خوب و عاری از خطرات قرار دارد.

یکی از ملاحظات مهم هنگام استفاده از هود، سطح فضای مورد نیاز برای کاربرد خاص است. فوم هودها می توانند بزرگ باشند و فضای قابل توجهی را در آزمایشگاه اشغال کنند، بنابراین مهم است که هود مناسب برای کاربرد خاص و متناسب با فضای موجود را انتخاب کنید. همچنین حصول اطمینان از وجود فضای خالی کافی در اطراف هود برای تهویه مناسب و جلوگیری از هرگونه تداخل با سایر تجهیزات آزمایشگاهی یا روش ها بسیار مهم است.

سطح دسترسی و سهولت استفاده یکی دیگر از مواردی است که در انتخاب هود مورد توجه قرار می گیرد. هود باید طوری طراحی شود که دسترسی آسان به فضای داخلی داشته باشد، دارای ویژگی هایی مانند قفسه ها یا سینی های قابل تنظیم است که به راحتی می توان آنها را جابجا کرد تا اندازه های مختلف نمونه ها یا تجهیزات را در خود جای دهد. کنترل‌ها و نمایشگرها نیز باید به راحتی قابل خواندن و استفاده باشند، با برچسب‌گذاری واضح و رابط‌های بصری.

سطح دوام و مقاومت در برابر خوردگی یا آسیب های دیگر نیز در انتخاب یک هود مهم است. هود باید از موادی ساخته شود که در برابر خوردگی یا آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک یا مضر مقاوم بوده و باید طوری طراحی شود که در برابر تمیز کردن و نگهداری منظم مقاوم باشد.

سطح هزینه یکی دیگر از مواردی است که در انتخاب یک هود مورد توجه قرار می گیرد. هودهای بخار می توانند گران باشند، به خصوص برای مدل های بزرگتر یا تخصصی تر، بنابراین مهم است که هودی را انتخاب کنید که در حد بودجه آزمایشگاه باشد و سطح حفاظت و ویژگی های لازم را برای کاربرد خاص فراهم کند.

سطح گواهینامه و انطباق با استانداردهای ایمنی نیز یکی از نکات مهم در هنگام انتخاب یک هود است. هود باید توسط یک سازمان معتبر مانند UL (Underwriters Laboratories) تایید شده باشد و باید با تمام استانداردهای ایمنی قابل اجرا مانند ANSI/AIHA Z9.5 یا NFPA 45 مطابقت داشته باشد. همچنین مهم است که به طور منظم هود را بازرسی و نگهداری کنید. اطمینان حاصل کنید که با تمام استانداردها و مقررات ایمنی مطابقت دارد.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

 

در نهایت، استفاده صحیح و نگهداری از هود برای اطمینان از اثربخشی آن در محافظت از کاربر در برابر قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک یا مضر مهم است. این ممکن است شامل بازرسی و تمیز کردن منظم هود و سیستم تهویه، استفاده صحیح از تجهیزات حفاظت فردی، و رعایت تمام پروتکل های ایمنی توصیه شده در هنگام دست زدن و دفع مواد خطرناک باشد.

وظایف اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی

 به موجب ماده 3 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری مصوب 1337 ،ثبت برند تجاری  ثبت فعالیت های تجاری در تهران در اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها در اداره ثبت مرکز اصلی آن به عمل خواهد آمد. لذا مرجع ثبت شرکت ها در تهران اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی که از دوایر اداره ثبت اسناد و املاک می باشد و در خارج از تهران اداره ثبت اسناد و املاک مرکز اصلی شرکت و نقاطی که اداره یا دایره ثبت اسناد وجود ندارد دفتر خانه اسناد رسمی و اگر مرجع مذکور وجود نداشته باشد دفتر دادگاه محل است . لازم به ذکر است اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی  قبلاَ تحت عنوان "اداره ثبت شرکت ها و علایم تجارتی و اختراعات اداره کل ثبت"نامیده می شد که پس از مصوبه مزبور به این نام تغییر پیدا کرده است.

  • وظایف اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی

1- ثبت شرکت های تجاری ایران،حوزه تهران و همچنین ثبت کلیه شرکت های خارجی در ایران و موسسات غیر تجارتی ایرانی حوزه تهران و ثبت کلیه موسسات خارجی در ایران.
2- ثبت علایم تجارتی و اختراعات و نام تجارتی و اشکال و ترسیمات صنعتی.
3- ثبت دفتر تجارتی و پلمپ دفاتر تجارتی و غیر تجارتی حوزه تهران.
تبصره-اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی عنوان شعبه مخصوص دفتر دادگاه شهرستان تهران را برای مفاد مواد 6 و 7 قانون ثبت علایم تجارتی و اختراعات مصوب 1/4/1310 را دارد و رئیس این اداره نسبت به قبول یا رد تقاضانامه های مربوط به ثبت شرکت های تجارتی و موسسات غیر تجارتی و علایم تجارتی اتخاذ تصمیم نموده و گواهینامه های ثبت را امضا خواهد کرد.
همچنین بموجب ماده دو طرح اصلاحی آیین نامه ثبت شرکت ها اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری دارای وظایف زیر خواهد بود:
الف) ثبت شرکت های تجارتی و موسسات غیر تجارتی ایرانی حوزه تهران و تغییرات بعدی آن.
ب) ثبت دفتر تجارتی و غیر تجارتی حوزه تهران.
ج) پلمپ دفاتر تجارتی و غیر تجارتی حوزه تهران.
د) ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی در ایران و تغییرات بعدی آن.
ه) ثبت موسسات خارجی در ایران.
و) تعیین نام شرکت های خارجی و موسسات غیر تجارتی در شرف ثبت سراسر کشور.
علاوه بر انجام وظایف قانونی،اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی موظف است در موضوع حمایت مالکیت صنعتی با در نظر گرفتن احتیاجات و مقتضیات اوضاع اقتصادی کشور و تعهدات بین المللی طرح های قانونی و آیین نامه های اجرایی آن را به کمک کمیته مشورتی تهیه و پیشنهاد نماید.
کمیته مشورتی از نمایندگان وزارتخانه های زیر در محل اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تشکیل می شود:
الف- اداره حقوقی وزارت دادگستری
ب- اداره حقوقی وزارت امور خارجه
ج- وزارت بازرگانی
د- وزارت صنایع و معادن
کمیته مزبور به دعوت رئیس اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی و یا هر یک از وزارتخانه های ذی نفع تحت ریاست اداره مذکور تشکیل خواهد شد.در هر دعوتنامه دستور جلسه نیز ذکر خواهد شد.
در هر محلی که اداره یا دایره یا شعبه ثبت موجود است برای ثبت شرکت های داخلی و پلمپ دفاتر تجارتی و ثبت نام تجارتی و موسسات غیر تجارتی متصدی مخصوصی از طرف اداره کل ثبت تعیین خواهد شد.
اداره ثبت شرکت ها در تهران و دوایر ثبت شرکت ها در شهرستان ها در ثبت شرکتنامه،قایم مقام دفتر خانه های رسمی می باشند.
در مواردی که تصمیمات مجمع عمومی متضمن یکی از امور ذیل باشد،می بایست  یک نسخه از صورت جلسه ی مجمع عمومی جهت ثبت به مرجع ثبت شرکت ها ارسال گردد:
1- انتخاب مدیران وبازرس یا بازرسان
2- تصویب ترازنامه
3- کاهش یا افزایش سرمایه

https://danasabt.ir/2023/09/04/%d8%b1%d8%a7%d9%87%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c-%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d9%84%d9%88%da%af%d9%88/

4- هر نوع تغییر در اساسنامه
5- انحلال شرکت و نحوه ی تصفیه ی آن

صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 صفحه بعد