x تبلیغات
aasblog

10 مرحله کالیبراسیون آون آزمایشگاهی

 آون آزمایشگاهی یکی از دستگاه های گرمایشی آزمایشگاه ها است.سکوبندی ازمایشگاهی  این دستگاه می تواند در هر آزمایشگاه چندین کاربرد متفاوت داشته باشد. خشک کردن و استریلیزاسیون با گرمای خشک از مهم ترین و رایج ترین کاربرد های آون آزمایشگاهی هستند. با توجه به این که اکثر آزمایشگاه ها از این دستگاه استفاده می کنند، کاربران باید با نحوه کار، رفع عیب و کالیبراسیون آون آزمایشگاهی کاملا آشنایی داشته باشند.

کالیبره کردن آون ماننده کالیبراسیون ترازو آزمایشگاهی بسیار ساده است. در این مقاله تلاش شده است به اهمیت انجام کالیبراسیون آون آزمایشگاهی و بررسی تمام مراحل آن با ذکر جزییات پرداخته شود.

دلایل اهمیت کالیبراسیون آون آزمایشگاهی

کالیبراسیون آون ازمایشگاهی مانند کالیبراسیون سایر تجهیزات اندازه گیری و دستگاه های آزمایشگاهی بسیار مهم و تاثیر گزار در نتایج است. مهم ترین دلیل انجام کالیبراسیون دوره ای آون آزمایشگاهی این است که دقت دمایی داخل محفظه آون در طول زمان استفاده از آن حفظ شود.

در حال حاضر آون ها مجهز به ترموستات هایی هستند که به صورت فیزیکی کار می کنند. در حقیقت ترموستات به یک سنسور دمایی متصل است. با تنظیم دما آون و تشخیص این سنسور ترموستات عمل می کند. این ترموستات در اثر استفاده های مکرر تحت فشار قرار می گیرد.  این فشار باعث ایجاد انحراف هایی روی ترموستات می شود. در نتیجه این اتفاق نمی توان انتظار داشت که دستگاه همچنان دقت دمایی بالایی داشته باشد. هنگامی که سنسور نیز دقیق نباشد، دمایی که آون ایجاد می کند نادرست خواهد بود. این اتفاق در آزمایش ها و نتایج آن ها تاثیر می گذارد.

روش کالیبراسیون آون آزمایشگاهی

کالیبره کردن آون آزمایشگاهی بسیار ساده است و تمام کاربران آزمایشگاه به راحتی می توانند عملیات کالیبراسیون را انجام دهند. کالیبراسیون این دستگاه با مقایسه دمای تنظیم شده آون و دمای واقعی داخل محفظه انجام می شود. در واقع کاربر دمای آون را روی عدد خاصی تنظیم می کند. سپس با استفاده از ترمرمتر استاندارد و کالیبره دمای داخل آون را اندازه گیری می کند.

تجهیزات مورد نیاز برای کالیبره کردن آون

  • ترمومتر یا دماسنج دیجیتالی که کالیبره باشد.
  • ترموکوپل با قابلیت اندازه گیری دما تا 300 درجه سانتی گراد
  • ترمو رطوبت سنج که قابلیت اندازه گیری همزمان دما و رطوبت را دارد.

 

برای کالیبره کردن باید آون را از حدود 1 ساعت قبل روشن کنید تا دما ثابت شود. هنگام کالیبراسیون دمای محیط آزمایشگاه باید حدود 25 درجه سانتی گراد و سطح رطوبت بین 30% تا 50% باشد.

مراحل کالیبراسیون آون آزمایشگاهی

  1. قبل از شروع به کار حتما اقدامات احتیاطی را رعایت کنید. به عنوان مثال پوشیدن دستکش های مقاوم به حرارت الزامی است. زیرا دمای بالای آون امکان سوختگی را ایجاد می کند.
  2. آون را از نظر ظاهری، عملکرد المنت ها، فن و ترموستات بررسی کنید.
  3. دیتا شیت را آماده کنید و تمام مشخصات دستگاه مانند برند، مدل، شماره سریال و … ثبت کنید.
  4. ابتدا سیم های ترموکوپل ها را در نقاط مختلف محفظه آون قرار دهید. طبقه وسط در سه نقطه وسط، متمایل به راست و متمایل به چپ بهترین نقاط برای قرار دادن سیم های ترموکوپل است.
  5. حداقل سه نقطه دمایی را مشخص کنید.
  6. آون را روشن و درجه حرارت آن را تنظیم کنید. از دمای پایین شروع کنید.
  7. مدتی صبر کنید تا دمای داخل آون تثبیت شود. این مدت زمان با توجه به مدل فر ها متفاوت است و  ممکن است تا یک ساعت هم طول بکشد.
  8. بعد از پایدار شدن درجه حرارت، دما را بخوانید و در دیتا شیت ثبت کنید. (دمای هر سنسور به صورت جداگانه ثبت شود.)
  9. به همین ترتیب دو نقطه دمایی دیگر را هم اندازه گیری و ثبت کنید. می توانید هر نقطه را در سه مرتبه اندازه گیری و میانگین دمایی را بررسی کنید.
  10. دقت دمایی را در هر نقطه بررسی کنید. اگر در مقدار عددی انحراف زیادی مشاهده شد، باید دستگاه را برای تعمیرات و رفع عیب های احتمالی به متخصصان این حوزه بسپارید. در صورتی که انحرافات بالا نبشد یک ضریب تصحیح در نظر بگیرید و مطابق با آن دما را تنظیم کنید. (برخی از آون های آزمایشگاهی امکان ثبت ضریب تنظیم را به کاربر می دهند.)

چرا آون نیاز به کالیبره شدن دارد؟

  • کالیبراسیون آون آزمایشگاهی، دقت دمایی دستگاه را حفظ می کند.
  • تعیین پایداری دما
  • بررسی ناهماهنگی بین خوانش ها
  • مشخص کردن بهترین نقطه برای قرار دادن نمونه یا تجهیزات داخل محفظه

اندیشه ی یک کسب و کار موفق با ثبت شرکت

 شرکت در لغت به معانی ذیل مورد استفاده قرار گرفته است:

شریک شدن، انباز گشتن،ثبت شرکتها همدست شدن در کاری،انبازی. لیکن در اصطلاح دارای مفاهیم و انواع متعددی است که در قانون مدنی و قانون تجارت مورد توجه قرار گرفته است.اما با توجه به اینکه شرکت به معنی همدست شدن در کاری می باشد،هر نوع همراهی دو یا چند نفر در امور مشروع مانند شرکت در امور تجارتی،صنعتی،کشاورزی،ساختمانی،استخراج و بهره برداری از معادن،تولید و توزیع کالا،در امر چاپ کتب و نشریه هلی مختلف و غیره را می توان از انواع شرکت های مشروع و قانونی تلقی نمود.
از زمان های بسیار قدیم ، افراد بشر با جمع کردن سرمایه و تلاش خود با سرمایه و تلاش دیگران به منظور رسیدن به بازدهی اقتصادی بیشتر با مفهوم شرکت آشنا بوده اند. این جمع کردن سرمایه و تلاش در طول تاریخ صور گوناگونی به خود گرفته است. در زمان باستان و مدت ها بعد از آن ، گروه هایی وجود داشته اند که از دو یا چند نفر تشکیل شده بودند و نیروی خود را صرف فعالیت هایی بیش و کم پایدار می کردند.
اعضای این گروه ها گاه مدتی طولانی و گاه مدتی محدود همکاری می کردند.همکاری طولانی بیشتر در تجارت زمینی و همکاری محدود بیشتر در تجارت دریایی به کار می رفت.این گروه ها را می توان اسلاف دو نوع عمده شرکت امروزی ، یعنی شرکت های سرمایه و شرکت های اشخاص تلقی کرد.شرکت های نوع دوم که در قدیم تنها شرکت های موجود بودند، در حال حاضر در حال کاهش اند و برعکس بر شمار شرکت های نوع اول افزوده می شود.
بی تردید شرکت ها متضمن مزایایی هستند که فعالیت فردی در بر ندارد، مزایایی چون فراهم شدن سرمایه بیشتر و تجمع تخصص هایی گوناگون برای دستیابی به هدفی واحد و به ویژه محدودیت مسئولیت فعالان تجاری
همین مزیت های شرکت موجب شده است که ،حتی تجار انفرادی به جای فعالیت تجاری سنتی، فعالیت های خود را در زمینه های اقتصادی،صنعتی،کشاورزی،تولیدی و غیره در قالب شرکت انجام دهند تا از مزایای این شرکت ها استفاده کنند.
بیهوده نیست که امروزه نه تنها اشخاص بلکه دولت ها نیز فعالیت اقتصادی خود را در قالب شرکت های تجاری ارائه می کنند.چرا که شرکت های تجاری از نظر اقتصادی اهمیتی فراوان دارند و ابراز و سرمایه مجموعه های صنعتی و تجاری به آن ها تعلق دارد.این نکته از دیرباز صادق بوده و در عصر ما با تغییرات و تحولات بنیادی اقتصادی و سیاسی که شاهدیم،صورت آشکارتری به خود می گیرد.در این باره،کافی است به شرکت های بزرگ تجاری به اصطلاح چند ملیتی اشاره کنیم که در طول قرن حاضر در کشورهای بزرگ صنعتی تشکیل یافته،با فروپاشی نظام کمونیستی و گرایش جهانی به سوی اقتصاد بازار آزاد،رقبای دولتی خود را از دست می دهند.
در حال حاضر بیش از یک میلیون شرکت تجاری در اقسا نقاط  کشور فعال می باشند که اگر افراد ذی نفع در هر یک از این شرکت ها در نظر گرفته شود،طیف وسیعی از افراد با حقوق شرکت های تجاری ارتباط مستقیم دارند.
اما شرکت های تجاری در اشکال مختلف جلوه می کنند.مطالعه شرکت های تجاری از جهات مختلف مفید می نماید و به شما در انتخاب قالب و نوع شرکت کمک خواهد کرد.
شرکت ها در قوانین ایران دارای شخصیت حقوقی اند .قانون تجارت ایران در ماده 20 ، انواع شرکت های تجاری را احصا کرده است.تنها شرکت هایی که به یکی از این انواع درآیند، شرکت تجاری محسوب می شوند و شرکت های دیگر مشمول این عنوان نمی شوند، مگر آنکه به فعالیت تجاری بپردازند که در این صورت شرکت تضامنی تلقی می شوند.( ماده 220 ق.ت)
قبل از معرفی این شرکت ها باید تذکر داد که اصولاَ قانون تجارت سه نوع عمده شرکت را پیش بینی کرده است: شرکت هایی که در آن ها مسئولیت کلیه شرکا نامحدود است ، شرکت هایی که در آن ها مسئولیت کلیه شرکا محدود به سرمایه ای است که به شرکت آورده اند و شرکت هایی که در آن ها مسئولیت بعضی شرکا نامحدود و مسئولیت بعضی محدود است به آورده آن ها به شرکت.
شرکت های تضامنی و نسبی از شرکت هایی هستند که در آن ها مسئولیت کلیه شرکا در مقابل طلبکاران شرکت نامحدود است ؛ با این تفاوت که در شرکت های تضامنی، هر یک از شرکا مسئول پرداخت کلیه بدهی های شرکت به اشخاص ثالث است ، در حالی که در شرکت نسبی هر شریک فقط به نسبت سهمی که در شرکت دارد مسئول پرداخت بدهی شرکت خواهد بود.وجه مشترک این دو نوع شرکت این است که طلبکاران این شرکت ها می توانند طلب خود را علاوه بر دارایی شرکت ، از دارایی شخصی شرکا نیز مطالبه کنند.مسئولیت نامحدود شرکا به همین مفهوم است.
شرکت های سهامی ( عام و خاص ) و شرکت های با مسئولیت محدود از شرکت هایی هستند که در آن ها مسئولیت کلیه شرکا محدود به سرمایه ای است که به شرکت آورده اند.تفاوت این دو نوع شرکت عمدتاَ در این است که در شرکت های سهامی ، شرکا که سهامدار نامیده می شوند،سهام خود در شرکت را می توانند به سهولت به اشخاص ثالث منتقل کنند، در حالی که در شرکت های با مسئولیت محدود شرکا که هر یک درصدی از کل سرمایه شرکت را دارند، نمی توانند حقوق خود در شرکت را آزادانه به اشخاص دیگر انتقال دهند.
شرکت های دولتی از انواع شرکت های سهامی هستند، اما مقررات لایحه قانونی 1347 تا آن جا در مورد آن ها اعمال می شود که مخالف قانون خاص راجع به آن ها و نیز اساسنامه آن ها نباشد.
شرکت های مختلط از شرکت هایی هستند که در آن ها هم شریک ضامن وجود دارد و هم شریک غیر ضامن.مسئولیت شرکای ضامن مانند مسئولیتی است که شرکای شرکت های تضامنی دارند و مسئولیت شرکای غیر ضامن محدود به آورده آن ها به شرکت است.
شرکت مختلط به شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی تقسیم می شود.شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی تقسیم می شود.شرکت مختلط سهامی ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت سهامی و شرکت مختلط غیر سهامی ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود است.
علاوه بر شرکت های ذکر شده، بند 7 ماده 20 قانون تجارت ، شرکت تعاونی تولید و مصرف را نیز از اقسام شرکت های تجاری شمرده است.با توجه به اینکه با وضع قانون بخش تعاونی ( مصوب 1370) شرکت های تعاونی انحصاراَ تابع این قانون هستند ، شرکت های تعاونی تولید و مصرف نیز از تاریخ این قانون تابع آن خواهند بود.
شرکت های تعاونی تابع قانون جدید در صورتی تجاری اند که در اموری فعالیت داشته باشند که مطابق قانون تجارت ، تجاری تلقی می شوند ، در غیر این صورت تجاری نخواهند بود.آنچه به طور خلاصه در موردشرکت های تعاونی می توان گفت این است که این شرکت ها ، به دنبال کسب سود و تقسیم آن از طریق به کارگیری سرمایه نیستند، بلکه هدف از تشکیل آن ها بردن سود با به کارگیری اعضا است.
انتخاب نوع شرکت به اهداف اعضا در آینده و نوع فعالیت افراد،میزان مسئولیت هر یک از شرکا و تعداد افراد عضو بستگی دارد.مطالعات نشان می دهد از میان شرکت های هفت گانه،شرکت های سهامی و با مسئولیت محدود در زمره شرکت های فعال و متداول در امر تجارت و امور بازرگانی محسوب می گردند.در مجموع، خصوصیات عمومی شرکت های تجاری جهت تاسیس و ثبت شرکت به قرار ذیل است:

  • شرکت سهامی عام:

حداقل شرکا در شرکت سهامی عام 5 نفر است.حداقل سرمایه پانصد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران 5 نفر می باشد.

  • شرکت سهامی خاص

حداقل شرکا در شرکت سهامی خاص 3 نفر است ، حداقل سرمایه صد هزار تومان ، حداقل هیات مدیره یا مدیران 3 نفر  است.

  • شرکت با مسئولیت محدود

حداقل شرکا در شرکت با مسئولیت محدود 2 نفر است ، حداقل سرمایه محدودیت ندارد ، و حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر است .

  • شرکت تضامنی:

در شرکت تضامنی حداقل شرکا 2 نفر است ،برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد،حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر است.

  • شرکت نسبی

حداقل شرکا در شرکت نسبی 2 نفر است.برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر می باشد.

  • شرکت مختلط سهامی

در شرکت مختلط سهامی حداقل شرکا 2 نفر است ،برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد،حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر می باشد.

  • شرکت مختلط غیر سهامی

در شرکت مختلط غیر سهامی حداقل شرکا 2 نفر است ،برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد،حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر  می باشد.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

  • شرکت تعاونی

حداقل شرکا در شرکت تعاونی 7 نفر است.برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران 3 تا 7 نفر و  مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورت غیر سهامی بودن با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه می باشد.

مزایا و معایب عصب کشی دندان

 

عصب کشی دندان چیست؟

پیش از آنکه به بررسی مزایا و معایب عصب کشی دندان بپردازیم بهتر است که با این روش درمانی بیشتر آشنا شویم. بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت هر دندانی دارای دو قسمت تاج و ریشه می‌باشد. در درون ریشه کانال ریشه قرار دارد و در داخل ریشه پالپ که حاوی عروق و اعصاب متعددی است قرار دارد. وظیفه این عروق تغذیه و مرطوب نگه داشتن بافت درونی دندان و ایجاد حس سرما و گرما است.

هنگامی که عفونت به کانال ریشه دندان سرایت می‌کند التهاب ایجاد می‌شود. در نتیجه بیمار احساس درد و ناراحتی خواهد داشت. برای حل این مشکل درمان ریشه یا عصب کشی دندان باید انجام شود که بیماری اندودنتیک نام دارد و موجب برگرداندن فرم عملکرد اصلی به دندان می‌گردد.

درمان عصب کشی اکثر مواقع موفقیت‌آمیز و بدون عوارض است و موجب افزایش طول عمر دندان می‌شود. اما توجه داشته باشید که دندان عصب کشی شده ساختاری شکننده دارد و معمولا دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند به منظور جلوگیری از شکستگی دندان از روکش دندان استفاده نمایید.

مهم‌ترین دلایل نیاز به درمان ریشه دندان

اگر پالپ یا بافت نرم درون کانال ریشه دچار آسیب، تورم، پوسیدگی عمیق و شکستن شده باشد به درمان ریشه دندان نیاز است. در برخی از مواقع دندان صدمه شدیدی می‌بیند که در ظاهر دندان تغییری ایجاد نمی‌شود اما به پالپ دندان آسیب می‌رسد و اگر به موقع درمان نشود می‌تواند موجب دردهای شدید و آبسه‌های دهانی برای فرد شود.

از جمله علائمی که نشان می‌دهد بیمار به درمان ریشه دندان و یا عصب کشی نیاز دارد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

·        درد بسیار شدید دندان هنگام غذا خوردن

·        ترک‌خوردگی و یا شکستگی دندان

·        ایجاد جوش روی لثه

·        التهاب و حساسیت لثه

·        حساسیت خیلی زیاد دندان به سرما و گرما

·        سیاه شدن لثه

·        پوسیدگی شدید دندان

·        احساس دندان درد پس از خوردن غذاهای سفت

·        لق بودن دندان

·        تیر کشیدن دندان بدون وجود علت خاصی

چه زمانی عصب کشی دندان ضرورت پیدا می‌کند؟

درصورتی‌که به پالپ دندان به دلیل گسترش پوسیدگی و عفونت از ناحیه تاج دندان آسیبی وارد شود به درمان ریشه دندان نیاز است. اگر عصب کشی دندان انجام نشود باکتری‌ها به بافت اطراف ریشه راه پیدا می‌کنند و موجب التهاب بافت اطراف ریشه شده و به مرور زمان به استخوان نفوذ کرده و موجب تحلیل و ضعیف شدن آن می‌شوند.

در نتیجه در اثر عدم انجام عصب کشی دندان عفونت گسترش یافته و موجب لق شدن دندان می‌شود و در نهایت دندان‌پزشک مجبور به کشیدن دندان بیمار خواهد شد.

عصب کشی دندان چه مزایایی دارد؟

مزایا و معایب عصب کشی دندان یکی از سوالات پرتکرار بیمارانی است که به دلیل ترس از درد عصب کشی نسبت به انجام آن مقاومت می‌کنند. این روش درمانی مزیت‌های بسیار و عوارض خیلی کمی دارد و از بهترین روش‌های درمانی محسوب می‌شود که انجام هر چه سریع‌تر آن در صورت نیاز توصیه می‌شود. از جمله مزیت‌های عصب کشی دندان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

·        موجب حفظ و نگهداری دندان به جای کشیدن و از دست دادن آن می‌گردد.

·        سریع‌ترین روش جهت از بین بردن التهاب و عفونت دندان است.

·        درصورتی‌که از مواد پرکننده دندان مناسب و با کیفیت استفاده شود موجب تقویت ساختار دندان پر شده می‌گردد.

·        با استفاده از روکش دندان عصب کشی شده می‌توان ظاهری طبیعی برای دندان به وجود آورد.

·        این روش درمانی دارای موفقیتی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد است.

·        یک درمان فوق‌العاده و ضروری جهت رفع مشکلات ریشه دندان است.

انواع عصب کشی دندان بر اساس تعداد کانال

هر دندانی یک یا چند ریشه دارد که درون کانال‌های دندانی قرار گرفته‌اند. باتوجه‌به نوع دندان، تعداد کانال‌ها متفاوت است و انواع عصب کشی بر اساس تعداد کانال‌ها انجام می‌شود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

·        عصب کشی دندان یک کاناله

معمولا این نوع عصب کشی برای دندان‌های جلویی به کار می‌رود و دندان‌پزشک دندان‌هایی که یک ریشه دارند را عصب کشی می‌کند. برای درمان دندان‌های قدامی فک بالا و پایین، دندان‌های نیش فک بالا و پایین، دندان‌های آسیای فک پایین از این نوع عصب کشی استفاده می‌کنند.

·        عصب کشی دندان دو کاناله

دندان‌های آسیای کوچک فک بالا و پایین از جمله دندان‌های دو کاناله هستند که عصب کشی آن‌ها به دقت بالایی نیاز دارد.

·        عصب کشی دندان چهار کاناله

برای درمان دندان‌هایی که تعداد کانال‌های بیشتری دارند از این روش استفاده می‌شود و دندان‌پزشک باید مهارت کافی به منظور درمان ریشه دندان داشته باشد. زیرا درصورتی‌که حتی یک کانال را فراموش کند، عصب کشی با موفقیت انجام نخواهد شد و بیمار باید مجددا عصب کشی را انجام دهد و یا اینکه گاهی اوقات مجبور به کشیدن دندان می‌شود.

عصب کشی دندان چه عوارضی دارد؟

در این بخش باید به معایب و عوارض این روش درمانی نیز بپردازیم. عصب کشی نیز همانند هر روش درمانی دیگری عوارضی دارد اما خطری ندارد. از جمله عوارض درمان ریشه دندان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

·        شکستن دندان عصب کشی شده

یکی از مشکلات درمان ریشه دندان، شکننده شدن دندان‌ها پس از آن است. برای رفع تضعیف دندان‌ها و جلوگیری از شکستن آن‌ها باید از روکش دندان استفاده نمود. از روکش‌های مختلفی برای دندان‌های عصب کشی شده استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به روکش زیرکونیا یا ایمکس، روکش پی اف ام و … اشاره نمود. هر یک از این روکش‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند و به مراقبت نیاز دارند.

·        ایجاد عفونت به وسیله باکتری‌ها

در طی پروسه عصب کشی، کانال‌های ریشه برای ضد عفونی کردن باز می شوند. هنگامی که کانال باز شد هوا وارد آن شده و باکتری‌ها نیز می‌توانند به آن وارد شوند. در صورتی‌که باکتری‌ها به کانال ریشه راه یابند ممکن است موجب بروز عفونت، درد و التهاب در دهان شوند. ازاین‌رو بیمار باید داروهای ضد‌التهاب و آنتی‌بیوتیک مصرف کند تا عفونت‌ها از بین روند.

·        سوراخ شدن کانال ریشه دندان

دندان‌پزشکان از ابزاری به نام فایل برای ضد‌عفونی و عصب کشی دندان استفاده می‌کنند. این ابزار قابل انعطاف بوده و خود را با شکل کانال ریشه هماهنگ و خم می‌کند. در برخی از مواقع ممکن است که انحنای یک کانال ریشه زیاد باشد و فایل موجب سوراخ شدن کانال ریشه گردد.

آب دهان از طریق سوراخ ایجاد شده توسط فایل وارد دندان می‌شود و باید آن را پر نمود و درصورتی‌که امکان‌پذیر نباشد باید دندان کشیده شود. اگر سوراخ ایجاد شده عمیق باشد و پایین‌تر از لثه واقع شده باشد معمولا بدون بروز هیچ‌گونه مشکلی بهبود اتفاق می‌افتد.

·        شکستن ابزار عصب کشی حین درمان

فایل ها بسیار انعطاف پذیر هستند اما گاهی اوقات ممکن است این ابزارها نیز در حین درمان ریشه بشکنند. در صورتی که کانال دندان به خوبی تمیز شده باشد مشکلی وجود ندارد که فایل خارج نشود اما اگر ضدعفونی کردن کانال به خوبی صورت نگرفته باشد دندانپزشک باید دندان را جراحی کند تا فایل را از کانال خارج نماید.

·        وجود عفونت در کانال ریشه

برخی از کانال‌ها دارای شاخه هستند که امکان ضد‌عفونی و تمیزکردن آن‌ها به صورت کامل وجود ندارد. ازاین‌رو ممکن است بعد از مدتی مجددا عفونت در کانال ایجاد شود و نیاز باشد که درمان عصب کشی دوباره صورت گیرد تا التهاب، درد و عفونت کاملا از بین رود.

·        تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی

گاهی اوقات بعد از عصب کشی بیمار ممکن است همچنان درد و التهاب را احساس کند که باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند تا به بررسی علت آن بپردازد. در بعضی از مواقع ادامه این روند می‌تواند موجب تغییر رنگ دندان‌ها شود. بنابراین مراقبت‌های پس از عصب کشی بسیار حائز اهمیت است.

·        عدم مراقبت صحیح و بهداشت دندان

عدم رعایت بهداشت و مراقبت از دندان‌ها بعد از عصب کشی می‌تواند موجب پوسیدگی مجدد دندان و ایجاد درد و عفونت در دندان گردد.

·        عصب کشی مجدد

وجود عفونت و یا برخی از عوارض دیگر می‌تواند موجب شود که بیمار به عصب کشی مجدد دندان نیاز پیدا کند.

مراقبت‌های لازم پس از عصب کشی دندان

اکنون که با مزایا و معایب عصب کشی دندان آشنا شده‌اید و می‌خواهید عصب کشی انجام دهید باید به مراقبت‌های پس از آن نیز توجه داشته باشید. از جمله اقدامات لازم پس از درمان ریشه دندان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

پس از عصب کشی دندان و از بین رفتن تاثیر بی‌حس‌کننده‌ها بیمار درد را بیشتر احساس می‌کند و پزشک برای کاهش درد مسکن‌های لازم را تجویز می‌کند که باید به موقع مصرف شوند. درصورتی‌که میزان درد با مصرف داروها کاهش نیابد باید حتما به دندانپزشک مراجعه شود.

·        بعد از عصب کشی دندان باید تا چند روز از مصرف مواد غذایی سفت و چسبنده بپرهیزید.

·        در هنگام مسواک زدن نباید فشار زیادی به دندان عصب کشی شده وارد نمایید.

·        تا زمانی که از روکش برای دندان عصب کشی شده استفاده نکرده‌اید نباید از نخ دندان استفاده کنید.

·        دندان‌های عصب کشی شده دارای حساسیت بالایی نسبت به سرما و گرما هستند، ازاین‌رو پس از عصب کشی باید از مصرف غذا و نوشیدنی‌ها بسیار داغ و بسیار سرد اجتناب نمایید.

·        در طول سال حتما چند بار برای چکاپ دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه کنید.

·        به بهداشت دهان و دندان توجه داشته باشید و آن را به درستی انجام دهید.

8 مورد از مشکلات رایج در کشت سلولی و روش پیشگیری و رفع آن ها

 کشت انواع سلول ها و میکروب ها مهم ترین آزمایشی است که در آزمایشگاه های پزشکی، میکروبیولوژی، ژنتیک و … انجام می شود.کوره ازمایشگاهی اصولا کشت سلولی فرایند زمانبر و بعضا دشواری است که نیاز به صبر و دقت بالایی دارد. اما نتایجی که دانشمندان و محققان از کشت های سلولی می توانند استخراج کنند، بسیار ارزشمند است. از طرف دیگر کوچک ترین خطا و آلودگی نیز می تواند نتیجه آزمایش، تلاش چندین روزه و مواد اولیه را به خطر بیاندازد. بنابراین با داشتن اطلاعات کافی درباره مشکلات رایج در کشت سلولی و برطرف کردن آن ها به صورت کاملا حرفه ای، در وقت و هزنیه که دو سرمایه گرانبها در آزمایشگاه ها هستند، صرفه جویی می شود.

مقاله پیش رو تلاشی در گردآوری مهم ترین عوامل به خطر افتادن کشت های سلولی و نحوه پیشگیری و یا رفع آن است.

 

مهم ترین مشکلات رایج در کشت سلولی

  • آلودگی میکروبی
  • رنگ محیط کشت
  • مورفولوژی یا دانه بندی
  • تراکم
  • مشکلات کلی در بچ
  • تمایز زدایی
  • چگالی سید شدن سلول ها
  • سرعت رشد

در ادامه به برخی از مهم ترین مشکلات رایج در کشت سلولی و نحوه برطرف کردن آن ها می پردازیم.

آلودگی های میکروبی در کشت سلولی

از مهم ترین و البته سخت ترین مشکلات کشت سلولی، وجود آلودگی های میکروبی در محیط است. اگر محیط کشت سترون نباشد، باکتری، قارچ یا مایکوپلاسما می تواند وارد محیط کشت شما شود و تمام نتایجی که در انتظار آن هستید را تحت تاثیر قرار دهد. بهترین راه برای تشخیص این مشکل این است که هر روز ظرف های حاوی محیط کشت را زیر میکروسکوپ بررسی کنید. اندازه باکتری ها حدود 200 میکرون است و با میکروسکوپ قابل شناسایی است. یکی از روش های دیگر بررسی حرکت های تصادفی براونی مانند است.

در صورتی که آلودگی قارچی یا باکتریایی قابل توجه باشد، بدون میکروسکوپ هم قابل تشخیص است. در این حالت حتی ممکن است رنگ محیط نیز تغییر کند.

شناسایی مایکوپلاسما پیچیده‌تر است. انجام آزمایش PCR برای بررسی وجود مایکوپلاسما پیشنهاد می شود.

افزودن آنتی بیوتیک به محیط کشت آلوده یکی از راهکار های ساده و کارآمد در ازبین بردن میکروب های محیط کشت سلول است.

تغییر رنگ محیط کشت سلولی

برای رشد سلول ها مواد مغذی در محیط کشت اضافه می شود. اغلب محیط های کشت دارای یک بافر pH رنگی هستند که در صورت تغییر pH، رنگ محیط نیز تغییر می کند. این تغییر رنگ اغلب به سه دلیل می تواند اتفاق بیافتد:

  1. سلول ها تمام مواد مغذی را مصرف کرده اند و محیط کشت نیاز به تغییر دارد.
  2. سلول ها مواد را از خود ترشح کرده اند که می توانند برای کشت سلولی شما سمی باشند.
  3. آلودگی های میکروبی نیز می توانند رنگ محیط کشت را تغییر دهند که این مورد با میکروسکوپ قابل بررسی است.

برای جلوگیری از این مشکلات، مطمئن شوید که محیط کشت خود را به طور منظم و مداوم تغییر می دهید.

مورفولوژی یا بررسی شکل ظاهری سلول ها در کشت

از مشکلات رایج در کشت سلولی تغییر شکل ظاهری سلول ها یا مروفولوژی آن هاست. در صورت تغییر غیر منظره شکل سلول ها، باید انتظار ایجاد مشکلی را در محیط کشت خود داشته باشد. به عنوان مثال تغییر در مساحت، محیط، کشیده شدن، گرد شدن و ایجاد بیرون زدگی ها از موارد مهم هستند که باید بررسی شوند.

 

تغییر غیر منتظره سرعت رشد در کشت سلولی

علاوه بر مورفولوژی نادرست، تکثیر سلولی نامناسب هم یکی از مشکلات کشت سلولی به شمار می آید. در صورت مشاهده تغییر ناگهانی در تکثیر سلول ها می توانید این احتمال را بدهید که محیط کشت با سلول های تهاجمی دیگری آلوده شده است. یکی از معیار های تشخیص رفتار های غیر منتظره سلول ها، محاسبه سرعت عبور آن ها از مراحل سه گانه رشد است. البته پیری سلول ها در این معیار می تواند عاملی برای کاهش سرعت رشد باشد.

مهار تماس سول ها

اگر سلول ها بیش از اندازه به هم نزیک باشند یا به اصطلاح اوور لپ داشته باشند، رشد آن ها متوقف می شود و فیزیولوژی و متابولیسم آن ها تغییر می کند. برای جلوگیری از این امر، به سلول های خود در قسمت های مختلف محیط کشت نگاه و بررسی کنید که چقدر فضای خالی در دسترس آن ها است. همانطور که سلول های شما در طول زمان رشد می کنند، شروع به دربرگرفتن تمام فضای موجود در ظرف می کنند. از روی تصاویری که هر روز گرفته می‌شوند، تلاقی را به عنوان ناحیه پوشیده شده توسط سلول‌ها تقسیم بر کل ناحیه تصویر محاسبه کنید. برای بسیاری از رده های سلولی، تلاقی بیش از 70 درصد ممکن است باعث مسمومیت محیط کشت شود.

تراکم سلولی کم در محیط کشت

فاصله زیاد سلول ها از یکدیگر نیز باعث آسیب به کشت سلولی مورد نظر شما می شود. زیرا در برخی موارد، به نظر می رسد یک تراکم سلولی حیاتی وجود دارد که غلظت کافی از فاکتور های رشد ترشح شده را ایجاد می کند و به سلول ها کمک می کند تا به طور جمعی رشد کنند. توجه داشته باشید که طبیعی است که سلول‌ها مدتی طول بکشد تا به محیط جدید خود عادت ، اسکلت سلولی خود را بازسازی، ماتریکس ترشح کنند تا به چسبندگی کمک کند، و قبل از شروع دوباره تکثیر روی بستر پخش شوند. بنابراین سلول ها در غلظتی کمتر از حد مطلوب احتمالاً قادر به رشد طبیعی نخواهند بود.

پیری سلول های محیط کشت

اگر سلول ها به دفعات پاساژ شوند، پیر و فرسوده شده اند. بنابراین سرعت رشد آن ها نیز پایین  می آید، حتی اگر فضای کافی و مناسبی برای رشد در دسترس داشته باشند. پس برای این که مشکلات کشت سلولی کاهش یابد، تعداد دفعاتی که سلول محیط کشت پاساژ می شود را یادداشت کنید.

مشکلات اساسی در یک بچ

به طور کلی برای اطمینان از مقدار کافی سلول برای تکرار آزمایش ها با یک منبع مشخص باید بچی از سلول های یکسان را آماده و در ویال ها فریز کرد. تا این جا در مورد مشکلات رایج در کشت سلولی حین اجرای پروتکل های کشت بحث کردیم، اما باید هنگام تهیه بچ ها پیش از شروع کشت نیز دقت کافی داشت. زیرا یک اشتباه در این مرحله می‌تواند بر روی تمام آزمایش‌های آینده شما تأثیر بگذارد. اگر سلول های یک ویال رفتاری غیر عادی (مورفولوژی، سرعت رشد، آلودگی) از خود نشان دادند، دلیل مناسبی است که کل بچ را دور بریزید.

ویژگی های یک برند خوب چیست ؟

 رعایت ویژگی های برند خوب در توسعه و ترقی صنعت و تجارت و تولید اجناس متحد الشکل و افزایش فروش کارخانجات و گسترش روابط بین المللی اهمیت زیادی دارد.ثبت شرکت  به طوریکه امروزه کلیه کشورها مجبور شده اند برای حفظ و حمایت تولید کنندگان و جلوگیری از فریب مصرف کنندگان قوانین و مقرراتی برای برند وضع کنند تا نه تنها در کشور آن ها مصون از تعرض باشد بلکه در کلیه ممالک مورد حمایت قرار گیرد. زیرا اجناس کارخانجات فقط در یک کشور به فروش نمی رود بلکه در تمام دنیا عرضه می شود و اگر کالایی مرغوبیت داشته باشد اشخاص به وسیله برند، آن را تشخیص می دهند و به خرید از آن جنس و محصول تمایل بیشتری از خود نشان می دهند.

برند بعضی اوقات به قدری مشهور می شوند و جنبه عمومی پیدا می کنند که در اصطلاح به جای اسم عام جنس بکار می روند. مثلاَ لینولئوم که یک برند است در اثر کثرت استعمال به جای مشمع کف اتاق استعمال می شود. یا گرامافون که در اثر استعمال زیاد از صورت علامت صنعتی خارج شده و امروزه اسم عام شده است.

ویژگی های برند خوب:

  • باید تازگی داشته باشد و خلاقانه و نوآورانه ایجاد شده باشد.
  • موجب گمراه کردن مشتریان نگردد.
  • پیام محصول را به مصرف کننده برساند.
  • باعث افزایش فروش شود.
  • باید تصویر خوبی ایجاد کند.
  • این نام از لحاظ قانونی قابل شناسایی باشد.
  • تلفظ آن آسان باشد.
  • به تمام زبان ها قابل تبلیغ باشد.
  • به خاطر سپردن آن آسان باشد.
  • جذاب باشد و ترغیب  مصرف کننده را به خود جلب کند.
  • مزایای استفاده از محصول را در میان محصولات رقیب مشخص سازد.
  • موقعیت محصول را در میان محصولات رقیب مشخص سازد.

مطابق ماده 32 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 7/8/2386 ، ثبت علامات ذیل ممنوع می باشد :
الف- نتواند کالاها و یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد.
ب- خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج- مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
د- عین یا تقلید نشان نظامی ، پرچم یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور ، سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد ، مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه- عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
و- عین یا شبیه آن قبلاَ برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آن که عرفاَ میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی وارد سازد.

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/

ز- عین علامتی باشد که قبلاَ به نام مالک دیگری ثبت شده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب و گمراهی شود.

ژل داک چه اجزایی دارد و چگونه باید از آن استفاده کنیم ؟

 ژل داک یکی از تکنیک های پیشرفته برای مشاهده اسید های نوکلئیک و سایر مولکول های زیستی و همچنین روشی متداول برای تصویربرداری در آزمایشگاه های زیست شناسی مولکولی است .هود شیمیایی  سیستم های تصویربرداری ژل داک دارای چندین ویژگی قدرتمند هستند که به شما کمک می کنند تصویربرداری و تجزیه و تحلیل وسترن لات و ژل آسان انجام شود . دوربین با وضوح بالا و مجموعه ای از ویژگی های خودکار به شما در تولید سریع تصاویر با کیفیت بالا کمک می کنند .


کاربردهای ژل داک

کاربرد تشخیص DNA در بسیاری از زمینه ها مانند تشخیص های بالینی انسان و حیوانات ، تشخیص عوامل بیماری زا ، آزمایشات محیطی و معاینه پزشکی قانونی در حال گسترش است . به طور کلی ، برای تشخیص DNA ، چهار مرحله زیر باید انجام شود : استخراج DNA ، تقویت DNA ، الکتروفورز و تجزیه و تحلیل تصویر ژل توسط ژل داک .

از دیگر کاربرد های ژل داک :

  • پیوند های های آنتی بادی مونوکلونال و پلی کلونال
  • تصویربرداری ژل
  • شمارش کلنی
  • سنجش ایمنی
  • تشخیص کمیت پروتئین

انواع سیستم های ژل داک

  • Chemiluminesce
  • Film Auto Radiography
  • Laser
  • Multiplex
  • Phosphoimagers

نحوه کار با دستگاه ژل داک

  • مطمئن شوید که نور UV خاموش است .
  • ·       صفحه شیشه ای را با اتانول و یک KimWipe پاک کنید .
  • در کشویی را در پایین سیستم GelDoc باز کنید .
  • ژل را روی مرکز سینی قرار دهید .
  • قسمت نقطه چین شده بهترین موقعیت برای قرار گیری ژل است .
  • درب کشویی را به طور کامل ببندید .
  • اهرم فیلتر بالای دستگاه باید در موقعیت فیلتر 1 قرار گیرد .
  • دوربین را تنظیم کنید .
  • عکس بگیرید .
  • تصویر را ذخیره کنید .
  • تصویر را چاپ کنید .
  • نور UV را خاموش کنید .
  • ژل را در سطل زباله ژل قرار دهید .
  • پنل شیشه ای را با اتانول و KimWipe تمیز کنید .

قطعات مختلف در سیستم Gel-Doc

  • منبع تابش : UV Transilluminator 20 × 20 سانتی متر ، 312 نانومتر
  • صفحه پایه : یک سینی برای قرارگیری نمونه و یک نمایشگر ژل
  • مجموعه ای از فیلترها
  • دستگاه تصویربرداری : یک دوربین CCD با وضوح بالا ، کنترل کننده دوربین ، مانیتور و چاپگر
  • سیستم بازخوانی
  • سیستم کامپیوتری
  • یک محفظه تاریک و  اشعه ماوراء بنفش  

انواع ترانس ایلومیناتور

  • ترانس ایلومیناتور LED با نور آبی و طول موج  470 نانومتر با فیلتر به ابعاد 21 در 21 سانتی متر .
  • ترانس ایلومیناتور 2 کاره دارای نور UV و نور LED آبی با طول موج 470   نانومتر در یک دستگاه .
  • یو وی ترانس ایلومیناتور مجهز به  فیلتر با ابعاد 21 در 21 و با طول موج های 254 و 312 و 365 نانومتر .
  • یو وی ترانس ایلومیناتور مجهز به فیلتر با ابعاد 21 در 26 و با طول موج های 254 و 312 و 365 نانومتر .

مشخصات ژل داک

  • سیستمی قادر به پشتیبانی از روش های تشخیص فلورسانس و رنگ سنجی .
  • حداکثر اندازه نمونه 28 × 36 سانتی متر ؛ مساحت تصویر 25 × 21 سانتی متر .
  • جنس : فلز آلومینیوم رنگ آمیزی شده
  • ولتاژ : 100 – 240  ولت ~ 50 – 60 هرتز ، A
  • ابعاد :  52 × 32.5 × 33.5 سانتی متر
  • وزن : 14 کیلوگرم

نکاتی که باید هنگام کار با ژل داک رعایت شوند

  • نور ماورا بنفش بسیار خطرناک است. هرگز چراغ را روشن نکنید مگر این که درب دستگاه کاملا بسته باشد .
  • همیشه هنگام کار با ژل داک دستکش بپوشید زیرا اتیدیم بروماید یک ماده سرطان زا است .
  • توجه کنید که حداکثر زمان روشن ماندن دستگاه نباید بیشتر از 10 دقیقه باشد .

منظور از علائم تجاری ساده ، مرکب ، فردی ، جمعی ، کتبی، تصویری و صوتی چیست ؟

 ماده 1 قانون ثبت علایم تجاری و اختراعات در تعریف علامت تجاری مقرر می دارد : " علامت تجاری عبارت از هر قسم علامتی است اعم از نقش – پلمپ دفاتر تصویر – رقم – حرف – عبارت – مهر – لفاف – و غیر آن که برای امتیاز و تشخیص محصول صنعتی ، تجاری یا فلاحتی اختیار می شود.

از ماده فوق مستفاد می شود که نوع علامت جنبه حصری ندارد ، بلکه می تواند با توجه به ابتکار افراد برای شناسایی محصولات واحدهای تولیدی ، صنعتی یا خدماتی مانند حمل و نقل زمینی ، هوایی یا دریایی به صورت کلمات ، حروف ؛ ارقام ؛ تصاویر باشد.
علامت تجاری نه تنها باید با سایر علایم تجاری تمایز و تفاوت داشته باشد و با نوع و جنس کالا نیز ارتباط تنگاتنگ نشان دهد ، بلکه باید توام با ابتکار و نوآوری ترسیم و تنظیم گردد و از اسامی عام و گمراه کننده در علامت استفاده نشود ، مثلاَ کلمه " شکر " را که عام و ویژه کالا و جنس خاص است ، نمی توان به عنوان علامت انتخاب نمود.
در ذیل به توضیح برخی از انواع علائم تجاری می پردازیم . شایان ذکر است ، چنانچه در رابطه با ثبت علامت تجاری با مشکل مواجه شدید می توانید از کارشناسان متعهد ما بهره جویید.

  • علائم ساده

علائم ساده ممکن است از یک یا چند کلمه یا حرف تشکیل شود ، مانند " یک و یک " و یا به صورت نقش یا تصویر باشد مانند علامت " سوسمار " بر روی مداد.

  • علائم مرکب

در علامت مرکب معمولاَ کلمه و نقش با هم به صورت ترکیبی استفاده می شوند. همچنین علامت ممکن است به صورت تصویری باشد ، مانند منظره طبیعی کوه " سبلان " یا کوه " دماوند " برای تبلیغ آب معدنی و عکس دانشمندی همچون " پاستور " برای تبلیغ دارو.

  • علامت فردی و جمعی

علامت فردی برای اشخاص معین حقیقی یا حقوقی استعمال می شود و مشخص کننده محصولات تجاری متعلق به آن ها می باشد مانند " ارج " اما علایم جمعی برای تمییز محصولات معین یا اشخاص تهیه کننده از آن ها استفاده می شود مانند " سبلان " که برای تشخیص و تمیز عسل آن منطقه ( به طور کلی و بدون توجه به شخص معین ) از محل دیگر می باشد و یا " قالی کرمان " که از علایم جمعی است.

  • علامت صوتی

علامت ممکن است به صورت صوتی و غیرمادی معرفی گردد، مانند آهنگ های موسیقی برای تبلیغ کالا که از رادیو یا تلویزیون و گاهی هم به همراه شعر پخش می شود. علامت صوتی به عنوان علامت تجاری در  تعدادی از کشورها مانند فرانسه مورد قبول واقع شده است اما وفق بند الف و ب ماده 30 قانون جدید ثبت علائم مصوب 1386 ، ثبت علائم صوتی در ایران پذیرفته نیست.

  • علایم کتبی

علایمی هستند که می توان آن ها را نوشت مانند اشخاص حقیقی یا حقوقی به شرط آنکه وجه امتیازی با سایر اسامی داشته باشند.بعضی از محاکم اسم اشخاص را به صورت عادی قابل استفاده برای علامت نمی دانستند و عقیده داشتند که باید شکل مخصوصی داشته باشند ولی امروزه این رویه متروک شده و استعمال نام اشخاص به صورت علامت رواج  کامل پیدا نموده است.استعمال نام اشخاص اگر متعلق به سازنده جنس نباشد بدون اجازه صاحب آن قابل استفاده به عنوان علامت نیست.
انتخاب نام جغرافیایی برای محصولات در بعضی از قوانین منع شده ولی اغلب کشورها استفاده از نام های جغرافیایی را به عنوان علامت اگر موجب گمراهی مشتریان از لحاظ مبدا جنس نگردد،جایز می شمارند.
- کلماتی که به صورت ابتکاری یا تفننی به عنوان علامت انتخاب می شوند.
- جملات تبلیغاتی
- عنوان کتب و مجلات و روزنامه
- حروف و ارقام

  • علایم تصویری

علایم تجاری تصویری، علایمی هستند که دارای شکل و تصویر مخصوصی می باشند مانند:
- مناظر طبیعی مانند کوه " سبلان " یا کوه " دماوند " برای تبلیغ آب معدنی و یا ساختمان های عمومی
- مدال ها که در روی اجناس گذارده می شوند یا حک می گردند.
- برچسب که عبارتست از ترکیب نوشته و تصویرهای مختلف
- عکس و تصاویر اشخاص در صورتی که عکس و تصویر صاحب علامت باشد،اشکالی ندارد ولی اگر عکس یا تصویر شخص دیگری باشد اجازه صاحب عکس لازم است.راجع به استفاده از عکس مشاهیر گذشته به عنوان علامت تجارتی نظر محاکم مختلف است.
- لفاف و ظروف کالا که در مورد لوازم آرایش و مشروبات به شکل مخصوص و یکنواختی عرضه می شود.این نوع علایم در کشورهایی که قانونی برای حمایت اشکال و ترسیمات صنعتی ندارند اهمیت زیادی دارند.
- حاشیه و دوره که تقریباَ در حکم برچسب قرار می گیرند.
- شکل خود کالا که در اغلب کشورها در صورتی که شکل مخصوصی داشته باشد به عنوان علامت تجارتی حمایت می شود.
علامت تجاری تصویری برای آنکه قابلیت ثبت داشته باشد ، می بایست شرایط و ضوابط ثبت در آن لحاظ شده باشد. علامت تجاری اصولاَ باید دارای خصوصیات ذیل باشد :
1- ابداع و نوآوری
علامت تجاری باید از خلاقیت و نوآوری برخوردار باشد.به عبارت دیگر می توان گفت علامت تجاری نباید تکراری و یا مشابه علایم مستعمل قبلی باشد. باید توجه داشت که علامت و طرح پیشنهادی نباید در مشاهده و نگاه افراد غیر متخصص،تداعی کننده علامت ثبت شده قبلی باشد ولو اینکه از منظر اثبات،عین علامت قبلی تلقی نشود.
2- صداقت و شفافیت
علایم تجاری باید از صداقت،شفافیت و روشنی و وضوح برخوردار باشند یعنی علامت تجاری باید بنحوی طراحی،ترسیم  و تعیین می شود که موجب خطا،اشتباه،فریب و گمراهی مخاطب و مشاهده کننده نگردد.بدیهی است متصدی ثبت از ثبت طرح ها و نشان هایی که آرم و علامت شرکت و موسسه دیگری را تداعی نمایند خودداری بعمل می آورند.

https://danasabt.ir/

3- تمایز و تشخص
علامت تجاری یک شرکت باید در میان علایم شرکت های مشابه، مشخص و متمایز باشد و ارزش اساسی داشته باشد و توسط افراد عادی بسهولت تمیز داده شود.

کالیبراسیون هود لامینار

 آزمایشگاه هایی که با میکروارگانیسم ها سر و کار دارند، حتما به هود های لامینار نیاز دارند.قیمت هود شیمیایی ازمایشگاهی هود های لامینار یا Bio Safety Cabinets مانند سایر تجهیزات آزمایشگاهی باید کالیبره باشند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به توضیح کامل نحوه نگه داری و کالیبراسیون هود های لامینار بپردازیم.

منظور از کالیبراسیون چیست؟

تجهیزات آزمایشگاهی مناسب می توانند پژوهشگران را در رسیدن سریع تر به نتایج درست و قابل اطمینان، کمک کنند. هنگام کار با دستگاه های آزمایشگاهی، هر کدام از پرسنل ملزم هستند دقیق مطابق سند هایی که قبلا  در آزمایشگاه برای هر دستگاه تدوین شده است، از دستگاه ها استفاده کنند.

از طرف دیگر، تنها استفاده کردن از دستگاه بدون توجه به تنظیم یا کالیبره بودن دستگاه پیش از شروع کار، می توانند منجر به خطا در نتایج آزمایش ها شود.

به عبارت کلی، کالیبراسیون به عملی گفته می شود که طی آن مقدار های یک دستگاه اندازه گیری با استاندارد مربوطه مقایسه و پس از بررسی مقدار خطا ها، دستگاه با مقدار استاندارد تنظیم می شود.

چرا کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی اهمیت دارد؟

با توجه به این که بیشتر آزمایش های علمی به صورت زنجیره ای و مرحله ای هستند، وجود خطا به دلیل کالیبره نبودن تجهیزات می تواند نتایج سایر مراحل را هم تحت تاثیر قرار دهد.

کالیبره بودن دستگاه های تمام آزمایشگاه ها اهمیت دارد. به عنوان مثال اگر دستگاه های آزمایشگاه تشخیص پزشکی نتایج همراه با خطا ارائه دهند، قطع پزشک در درمان فرد بیمار دچار اشتباه می شود و جان بیمار به خطر می افتد. خطا در آزمایشگاه های شیمی و داروسازی مستقیما زندگی افراد جامه را هدف می گیرد و صدمات جبران به دنبال دارد.

از این دست مثال ها بسیار است. اما آن چه اهمیت دارد این است که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد. با کالیبره کردن دوره ای دستگاه ها می توان خطا های مربوط به دستگاه را به حداقل مقدار ممکن رساند.

برخی گمان می کنند کالیبراسیون دستگاه ها منجر به صرف هزینه و زمان بیشتری می شود. در صورتی که این کار از اتلاف زمان، انرژی و منابع مالی ناشی از خطا های آزمایشگاهی جلوگیری می کند و باعث حفظ سرمایه شما می شود.

کالیبراسیون هود های آزمایشگاهی

هود ها در آزمایشگاه های شیمی و بیولوژیکی از اهمیت بسیاری برخوردارند. هود های شیمی و هود های لامینار دو نوع اصلی از هود های آزمایشگاهی هستند. برای مقایسه اجزا و عملکرد این دو هود مقاله تفاوت هود لامینار و هود شیمیایی را مطالعه کنید.

به طور کلی بررسی سالیانه هود های آزمایشگاهی توصیه می شود و در صورتی که هود در آزمایشگاه جا به جا شود حتما مجددا کالیبره شود تا اشکالی در عملکرد نداشته باشد.

مهم ترین کنترل هایی که باید در مورد تمام انواع هود های آزمایشگاهی انجام شود شامل موارد زیر است:

  • جریان هوا
  • فشار هوا
  • بررسی فیلتر ها
  • ساختمان کلی هود

معمولا این اقدامات پیچیده نیستند و یک نفر از پرسنل آزمایشگاه، که از قبل آموزش دیده است، می تواند مسئولیت کالیبراسیون هود ها را به عهده بگیرد.

چگونگی کالیبراسیون هود لامینار

بدون هود لامینار، آزمایشگاه زیستی عملا معنایی ندارد. زیرا نه تنها میکروارگانیسم های بیماری زا می توانند عمل اصلی خطر برای پرسنل آزمایشگاه باشند، بلکه کاربران و فضای آزمایشگاه می توانند بر نتایج آزمایش های زیستی و میکروبی اثر سوء بگذارند.

انواع هود های لامینار شرکت رویان ایران کاملا مطابق با استاندارد و کالیبره هستند. اما توصیه می شود کالیبراسیون به صورت سالیانه و بنا به ضرورت انجام شود.

کالیبراسیون هود لامینار به طور کلی شامل بررسی هود در سه بخش است.

  • سرعت هوا
  • نظارت بر چرخش هوا
  • عملکرد فیلتر هپا یا اولپا

تایید صحت عملکرد و کالیبراسیون هود های لامینار با اقدامات زیر انجام می شود:

  • بررسی سرعت جریان هوای ایجاد شده داخل کابین با استفاده از باد سنج
  • تعیین فشار هوای داخل کابین
  • بررسی میزان به هم ریختگی جریان های داخل کابین
  • بررسی کارایی فیلتر هپا با استفاده از آزمایش DOP
  • مقایسه فشار هواد ایجاد شده در دو طرف فیلتر هپا
  • کنترل لامپ های داخل کابین که برای دید بهتر کاربر نصب شده اند.
  • تعیین شدت نور UV ایجاد شده به وسیله لامپ نصب شده داخل کابین برای خاصیت آنتی باکتریالی
  • شمارش ذرات 0.3 میکرون تا 5 میکرون داخل کابین
  • تعداد باکتری ها و قارچ های فضای داخلی و خارجی هود
  • بررسی میزان صدای ایجاد شده داخل کابین هنگام کار کردن هود
  • کنترل های ظاهری قسمت داخلی هود مانند شکستی، خراش و … که مانع از ضد عفونی کردن کامل هود پیش و پس از کار می شود
  • مستند سازی تمام پارامتر ها طبق استاندارد

در حال حاضر شرکت هایی که از سازمان ملی استاندارد مجوز های لازم را دارند، می توانند پس از بررسی هود های لامینار آزمایشگاه مطابق قوانین و اتاندارد ها، گواهی نامه کالیبراسیون را به شما اعطا کنند. این گواهی ها تا تاریخ معینی معتبر هستند.

شرایط تمدید و ارتقاء رتبه بندی پیمانکاری و مشاور

 رتبه بندی یا گرید یک نوع مقیاس گذاری برای تضمین کیفیت و پلمپ دفاتر1403 کمیت شرکت های برتر در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهره وران است که این خدمات توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای پیمانکاران و شرکت ها ارائه می گردد.

شرکت های پیمانکاری با توجه به قراردادها و امکانات و وافراد امتیاز آور از 1 تا 5 رتبه بندی می شوند  که در واقع 5 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه محسوب می شود.ولی شرکت های مشاور از 1 تا 3 رتبه بندی اخذ می کنند که 3 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه است. برای رتبه بندی شرکت های پیمانکار ملاک اصلی تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در هیئت مدیره ی یک شرکت است ولی برای رتبه بندی شرکت های مشاور علاوه بر اهمیت نیروی متخصص فنی و مهندسی، کم و کیف امکانات فنی و نرم افزاری آن شرکت ها نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد.
رتبه بندی فواید بسیاری دارد و نشانگر اعتبار یک شرکت است. قدر مسلم آن است که شرکت هایی که رتبه ی بهتری دارند نسبت به سایر شرکت ها در جذب مشتری موفق ترند و در مقایسه با سایر شرکت ها ارجحیت دارند که این خود اماره ای است بر تخصص و تجربه ی شرکت در حوزه ای که در آن زمینه فعالیت دارد .
انجام عملیات دریافت رتبه بندی صلاحیت پیمانکاران و مشاوران، شامل اخذ، تمدید و ارتقاء آن از قسمت مربوطه معاونت محترم نظارت راهبردی ریاست جمهوری به صورت الکترونیکی با توجه به مستندات اطلاعات وارد شده در سامانه ساجات انجام می شود.
به  موجب ماده 25 آیین نامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران،در صورتی که اطلاعات تنظیم شده برای تشخیص صلاحیت نادرست و یا اسناد ارائه شده تقلبی و جعلی باشد،شرکت و مدیران آن به تشخیص دفتر امور مشاوران و پیمانکاران یا سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استان ها از یک تا سه سال از تشخیص صلاحیت محروم می گردند.
لذا هر گونه اشتباه سهوی در وارد نمودن اطلاعات در سامانه ساجات از جمله عدم مهارت کافی در رابطه با نحوه ی محاسبه امتیازات بخش های مختلف،موجب طولانی تر شدن مراحل اخذ، تمدید و ارتقاء رتبه بندی و حتی تنزل رتبه های گرفته شده ی قبلی برای دریافت پیمانکاران و مشاوران می گردد.در ادامه ، ضمن اشاره به رشته های پیمانکاری و مشاور، به شرایط تمدید و ارتقاء رتبه می پردازیم .
رتبه بندی شرکت ها در بخش های ذیل انجام می گیرد :
1-رتبه بندی پیمانکاری
2-رتبه بندی مشاوران
3- رتبه بندی شرکت های انورماتیک
4- رتبه بندی شرکت های EPC
5- رتبه بندی اندوه سازان
رشته های پیمانکاری شامل :
1- ساختمان و ابنیه
2-راه و ترابری
3-صنعت و معدن
4-تاسیسات و تجهیزات
5-کشاورزی
6-آب
7-مرمت آثار باستانی
8-کاوش های زمینی9-ارتباطات10-نفت و گاز11-نیرو
و رشته های مشاوران شامل موارد ذیل است:
1-گروه شهرسازی و معماری
2-گروه راه و ترابری
3-گروه مهندسی آب
4-گروه مطالعات کشاورزان
5-گروه انرژی
6-گروه پست و مخابرات
7-گروه صنعت
8-گروه معدن
9-گروه نفت و گاز
10-گروه تخصص های مشترک

  • تمدید و ارتقاء صلاحیت پیمانکاران :

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری هر دو سال یک بار نیاز به تمدید دارد ، تمدید گواهینامه صلاحیت پیمانکاران ، برای پیمانکارانی صادر می شود که دارای گواهینامه مذکور بوده اند و هیچگونه تغییراتی که منجر به خدشه در ماهیت حقوقی ، نوع فعالیت و توان فنی و مالی شرکت شده باشد ، نداشته باشد.
همچنین، در صورتی که صلاحیت لازم در این دو سال را از دست داده باشند و یا با کسب امتیازات لازم باعث ارتقا شوند رتبه بندی این گواهی تغییر می کند.
ارتقاء رتبه در شرکت های پیمانکاری به طور مثال از رتبه 5 به رتبه 1 با بررسی و ارزیابی مبلغ ریالی پروژه های انجام شده ( در 15 سال اخیر ) توسط نیروهای فنی و مهندسی انجام می پذیرد.

  • شرایط تمدید و ارتقاء صلاحیت شرکت های پیمانکاری :

1- سهام شرکت به گونه ای تغییر نکرده باشد که موجب تغییر نوع شرکت شده باشد.
2- افراد امتیاز آور ( مدیر عامل ، هیات مدیره و کارکنان) شرکت با افراد امتیاز آور ( مدیر عامل ، هیات مدیره و کارکنان ) شرکت های دیگر ( مشاور و پیمانکار ) تلاقی نداشته باشند.
3- اکثریت هیات مدیره و مدیر عامل شرکت تغییر نکرده باشد ( با ارایه روزنامه رسمی کشور ).حالت چرخشی اعضای هیات مدیره و مدیر عامل مانعی ندارد . ( در صورت تغییرات حداقلی هیات مدیره باید شرایط آیین نامه ، از قبیل دو سوم اعضاء هیات مدیره و مدیر عامل لیسانس و امتیاز نفرات جابه جا شده ، تامین باشد.)
4- در 2 سال گذشته کار خاتمه یافته یا در دست انجام داشته باشند ، به بیانی دیگر غیر فعال و راکد نبوده باشد.
5- پرودنده اطلاعات شرکت پیمانکاری در سامانه ساجات ثبت و تکمیل شده و برای معاونت ارسال نموده باشند.
6- سقف 2 سال را تمدید پر نکرده باشد. ( مصوبه شماره 180617 / ت  41389 مورخ 7/ 10/ 1387 هیات محترم وزیران )

  • ارتقاء رتبه مشاور :

ارتقاء رتبه در شرکت های مشاور از پایه 3 به پایه 1 نیز با بررسی و ارزیابی مبلغ ریالی ( در 15 سال اخیر ) همچنین نیروی فنی و مهندسی و اظهارنامه مالیاتی و امکانات فنی و نرم افزاری انجام می پذیرد و تمامی این عوامل در کسب این رتبه حائز اهمیت می باشند.

  • شرایط لازم جهت اخذ گرید مشاوران شامل موارد ذیل می شود :

_ نیروی فنی و مهندسی با رزومه مناسب
_ امکانات فنی و نرم افزاری مورد استفاده در شرکت های مشاور
_ مشخص شدن تراز مالی شرکت مشاور با ارائه گواهی اظهارنامه
_ ارائه رضایت نامه کتبی از کارفرمایان پروژه های انجام شده ( ارائه این مدرک ضروری نیست ، اما می تواند موثر باشد).
نکته : به طور کلی ارائه هر مدرک معتبری که صلاحیت شرکت را تایید کند در جهت اخذ رتبه مهندسین مشاور موثر می باشد.

  • عوامل موثر در تشخیص صلاحیت برای پایه سه :

الف ) نیروی انسانی متخصص
ب) ساختار مدیریتی
ج) امکانات پشتیبانی

https://danasabt.ir/

  • عوامل موثر در تشخیص صلاحیت برای پایه یک و دو :

الف) نیروی انسانی متخصص
ب) تجربه کاری شرکت و فعالیت های انجام شده
ج) ساختار مدیریتی
د) امکانات پشتیبانی

پالپوتومی در بارداری و بدون عکس برداری از دندان

 

پالپوتومی چیست؟

پالپوتومی یک روش دندانپزشکی است که در آن بافت پالپ عفونی یا ملتهب از مرکز دندان برداشته می‌شود و بافت سالم، دست نخورده باقی می‌ماند.ایمپلنت دندان در رشت  این روش یک درمان رایج برای افرادی است که حفره‌های عمیق دارند یا به دندان‌های آن‌ها ضربه وارد شده است. روش پالپوتومی برای کمک به جلوگیری از گسترش عفونت به دندان‌های دیگر و حفظ دندان آسیب دیده، از پوسیدگی یا آسیب بیشتر انجام می‌شود. پس از برداشتن پالپ عفونی، فضای باقی‌مانده با ماده‌ای پر می‌شود که به محافظت از دندان و جلوگیری از عفونت بیشتر کمک می‌کند.

پالپوتومی در زنان باردار 

انجام پالپوتومی در زنان باردار بی‌خطر است. با این حال، همیشه توصیه می‌شود که با دندانپزشک و متخصص زنان و زایمان برای ارزیابی و تعیین ایمن‌ترین درمان و جلوگیری از خطرات احتمالی مشورت شود. عموما در حین جراحی از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود که روی جنین تأثیری ندارد. همچنین دندانپزشک اقدامات لازم را برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض اشعه در طول معاینه رادیوگرافی انجام خواهد داد.

عکس برداری رادیولوژی (X-Ray) در دوران بارداری

تصویربرداری رادیولوژی (اشعه ایکس) سالهاست که در بارداری استفاده می‌شود. با این حال، با دوزهای پایین تابش، خطر آسیب کمی برای نوزاد در حال رشد وجود دارد. بنابراین، اگر باردار هستید، دندانپزشک به دقت خطرات و مزایای تصویربرداری با اشعه ایکس را برای شما و نوزادتان در نظر می‌گیرد و سعی می‌کند در صورت امکان از آن اجتناب کرده یا از آن به روشی کنترل‌شده و ایمن استفاده نماید.

برخی از معاینات اشعه ایکس با سطوح کم اشعه، مانند اشعه ایکس قفسه سینه و اشعه ایکس دندان، معمولا در دوران بارداری بی‌خطر هستند. با این حال، اشعه ایکس شکم یا اشعه ایکس لگن فقط باید در شرایط اضطراری یا به دلایل تشخیصی مهم انجام شود.

اگر باردار هستید و نیاز به اشعه ایکس دارید، همیشه به پزشک و تکنسین رادیولوژی اطلاع دهید که باردار هستید. آن‌ها می‌توانند اقدامات احتیاطی ویژه‌ای را برای کمک به کاهش قرار گرفتن در معرض اشعه برای شما و کودک انجام دهند. از پیش‌بند یا سپرهای محافظ سربی می‌توان برای پوشاندن شکم و لگن استفاده کرد.

علاوه بر این، چندین روش تصویربرداری دیگر مانند سونوگرافی یا ام آر آی وجود دارد که بدون تابش هستند یا تشعشع کمتری دارند. پزشک ممکن است در صورت امکان این نوع آزمایش‌های تصویربرداری را به جای تصویربرداری با اشعه ایکس پیشنهاد کند.

در نتیجه، تصمیم‌گیری برای انجام عکسبرداری با اشعه ایکس در دوران بارداری ساده نیست و باید مزایا و خطرات آن برای مادر و جنین در حال رشد در نظر گرفته شود. بنابراین، اگر در مورد آزمایشات تصویربرداری در دوران بارداری خود نگرانی دارید، همیشه با پزشک خود مشورت کنید.

روش انجام پالپوتومی

در این بخش از مقاله به بررسی کامل مراحل انجام درمان پاپوتومی خواهیم پرداخت. مراحل پالپوتومی به شرح زیر است:

بی حسی موضعی

ابتدا دندانپزشک از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس کردن دندان و بافت اطراف آن استفاده می‌کند.

آماده سازی دسترسی

پس از بی‌حس شدن کامل دندان، دندانپزشک یک حفره برای دسترسی به محفظه پالپ ایجاد می‌کند.

برداشتن پالپ

دندانپزشک بافت پالپ کرونر را با استفاده از یک فرز پرسرعت یا ابزار الماسی مخصوص خارج می‌کند.

هموستاز

سپس از دارو یا ماده‌ای مانند سولفات آهن برای توقف خونریزی استفاده می‌شود.

درپوش

دندانپزشک بافت پالپ سالم باقی‌مانده را با یک ماده زیست سازگار مانند سنگدانه تری اکسید معدنی (MTA) می‌پوشاند تا از آن در برابر باکتری‌ها محافظت کند.

ترمیم

پس از انجام پالپوتومی، دندان با پر کردن یا روکش ترمیم می‌شود تا از شکستگی یا پوسیدگی بیشتر جلوگیری شود.

پیگیری

دندانپزشک قرار ملاقات‌های بعدی را برای نظارت بر بهبود و رشد دندان تعیین می‌کند.

تفاوت بین پالپوتومی و پالپکتومی چیست؟

پالپوتومی یک روش دندانپزشکی است که شامل برداشتن بافت پالپ عفونی قسمت تاج دندان در حالی که بافت پالپ سالم در ریشه‌ها دست نخورده باقی می‌ماند.

در صورتی‌که پالپکتومی یک روش دندانپزشکی است که در آن به طور کامل بافت پالپ عفونی یک دندان از جمله سیستم کانال ریشه از بین می‌رود. پالپکتومی معمولا زمانی انجام می‌شود که پالپ به طور غیر قابل برگشتی آسیب دیده باشد یا فراتر از قسمت تاج دندان عفونی شده باشد.

مزایا و معایب پالپوتومی چیست؟

پالپوتومی نیز مانند تمامی درمان‌های دندانی مزایا و معایبی دارد که بیمار بخصوص زنان باردار بهتر است با این موارد آشنا شوند. در زیر به بررسی مزایا و معایب پالپوتومی می‌پردازیم.

مزایای پالپوتومی:

  • باعث حفظ دندان و جلوگیری از کشیدن آن می‌شود.
  • درد و ناراحتی ناشی از پالپ عفونی را تسکین می‌دهد.
  • پالپوتومی ساختار، عملکرد و ظاهر طبیعی دندان را حفظ می‌کند.
  • زمان درمان پالپوتومی سریعتر از درمان ریشه است.
  • گزینه درمانی مقرون به صرفه‌ای در مقایسه با درمان ریشه بشمار می‌آید.

معایب پالپوتومی:

  • دندان درمان شده ممکن است بیشتر مستعد شکستگی باشد.
  • این دندان در مقایسه با دندانی که تحت درمان ریشه قرار گرفته، طول عمر کمتری دارد.
  • احتمال عفونت پالپ در پالپوتومی بیشتر از درمان ریشه است.
  • پالپوتومی ممکن است نیاز به تکرار یا درمان روت کانال داشته باشد.
  • پالپوتومی ممکن است برای دندان‌هایی با پوسیدگی شدید، تروما یا سایر مشکلات دندانی مناسب نباشد.

با این حال، تعیین اینکه آیا پالپوتومی ضروری است و وسعت این روش معمولا نیاز به تصویربرداری با اشعه ایکس دارد. بنابراین توصیه می‌شود با دندانپزشک یا متخصص ریشه دندان مشورت کنید که بتواند وضعیت دندان را ارزیابی کرده و برنامه درمانی مناسب را توصیه کند. اجتناب از تصویربرداری اشعه ایکس می‌تواند منجر به تشخیص ناقص و درمان ناکافی شود.

عوارض رایج پالپوتومی

اگر درمان پالپوتومی انجام داده‌اید، باید با عوارض احتمالی این نوع درمان آشنا شوید، تا اگر مواردی در خود یافتید سریعا با دندانپزشک خود تماس بگیرید. از عوارض رایج پالپوتومی می‌توان به ماورد زیر اشاره کرد:

عفونت

اگر کانال ریشه به درستی تمیز نشود، باکتری‌ها می‌توانند باعث عفونت و التهاب بافت پالپ باقی‌مانده شده و منجر به پوسیدگی بیشتر دندان و سایر عوارض شوند.

آسیب عصبی

در طی جراحی پالپوتومی خطر آسیب عصبی وجود دارد. آسیب عصبی می‌تواند باعث بی‌حسی، درد یا حساسیت دائمی در داخل و اطراف دندان آسیب دیده شود.

ترک خوردن دندان

اگر ساختار دندان باقی‌مانده ضعیف باشد یا در حین عمل از نیروی بیش از حد استفاده شود، ممکن است دندان ترک بخورد یا بشکند.

واکنش‌های آلرژیک

برخی از بیماران ممکن است به مواد بکار رفته در طول جراحی، حساسیت نشان دهند که منجر به التهاب یا سایر واکنش‌های آلرژیک می‌شود.

درد و ناراحتی

برخی از بیماران ممکن است در حین یا بعد از عمل پالپوتومی درد و ناراحتی را تجربه کنند که می‌توان با مسکن‌ها آن را بهبود بخشید.

تغییر رنگ دندان

دندان ممکن است به دلیل مواد استفاده شده در طول جراحی یا در نتیجه بیماری زمینه‌ای دندان، تغییر رنگ دهد.

آبسه دندان

اگر این روش کاملا موفقیت آمیز نباشد یا اگر عفونت زمینه‌ای وجود داشته باشد، آبسه دندان می‌تواند ایجاد و باعث درد و تورم لثه و صورت شود.

ملاحضات دندانپزشکی در دوره بارداری

بارداری می‌تواند منجر به تغییراتی در سلامت دهان و دندان زنان شود، بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان در طول بارداری بسیار مهم است. موارد زیر برخی از ملاحظات دندانپزشکی در دوران بارداری است:

  • معاینات منظم دندانپزشکی: زنان باردار باید به طور منظم و حداقل هر شش ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنند. از آنجایی‌که تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند باعث التهاب لثه شود، نظارت بر هرگونه تغییر در سلامت دهان و دندان بسیار مهم است.
  • اشعه ایکس: در صورت نیاز به عکس‌برداری با اشعه ایکس، می‌توان از پیش بند سربی برای محافظت از جنین در برابر تشعشعات استفاده کرد. اشعه ایکس دندان در دوران بارداری خطری ندارد، زیرا قرار گرفتن در معرض اشعه حداقل است.
  • داروها: زنانی که باردار هستند یا قصد بارداری دارند باید وضعیت بارداری خود را به دندانپزشک اطلاع دهند. در صورت نیاز به درمان دندانپزشکی، داروها مطابق با دستورالعمل‌های ایمنی تجویز می‌شوند.
  • اقدامات دندانپزشکی: برخی از اقدامات دندانپزشکی مانند سفید کردن دندان‌ها، دندانپزشکی زیبایی یا روش‌های انتخابی را می‌توان به بعد از بارداری موکول کرد. با این حال، درمان‌های اورژانسی دندان مانند پرکردن، پالپوتومی و درمان کانال‌های ریشه نباید به تعویق بیفتد زیرا عفونت‌های دندانی می‌توانند بر نتایج بارداری تأثیر بگذارند.
  • تهوع صبحگاهی: زنان باردار ممکن است تهوع صبحگاهی را تجربه کنند که می‌تواند منجر به استفراغ و رفلاکس اسید گردد. تهوع و رفلاکس معده منجر به فرسایش و پوسیدگی مینای دندان می‌شود. شستشو با محلول جوش شیرین یا جویدن آدامس بدون قند می‌تواند به خنثی کردن اسید و محافظت از دندان‌ها کمک کند.

به طور کلی، حفظ سلامت دهان و دندان در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین مهم است و زنان باردار باید در مورد هر گونه نگرانی دندانپزشکی با دندانپزشک خود صحبت کنند.

بایدها و نبایدهای درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری

دوران بارداری دارای پیچیدگی‌های زیادی است. تمام بخش‌های مختلف بدن مادر درگیر می‌شوند و مشکلات می‌توانند بر جنین تاثیر منفی بگذارند. یکی از موارد حساس در این دوره، مراقبت‌ها و درمان‌های مربوط به دهان و دندان مادر است. در این بخش از مقاله از بایدها و نبایدهای درمان‌های مربوط به دندان در دوران بارداری صحبت کرده‌ایم.

بایدها:

  • برای معاینه و تمیز کردن به طور منظم دندان‌ها، به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • به دندانپزشک خود اطلاع دهید که باردار هستید و مدت زمان بارداری را نیز متذکر شوید.
  • دندان‌های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان استفاده کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به سلامت دندان‌ها کمک کند. بخصوص غذاهایی که سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند.
  • برای تقویت دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی آن‌ها، از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید.
  • آب فراوان بنوشید و از نوشیدنی‌های شیرین و اسیدی خودداری کنید.
  • مشکلات دندانی مانند پوسیدگی، بیماری لثه و دندان درد را به سرعت درمان کنید.

نبایدها:

  • از عکسبرداری با اشعه ایکس دندان خودداری کنید مگر اینکه برای درمان اورژانسی ضروری باشد.
  • تا بعد از بارداری از اقدامات انتخابی دندانپزشکی مانند سفید کردن دندان یا درمان‌های زیبایی خودداری کنید.
  • از آنتی بیوتیک‌های خوراکی استفاده نکنید مگر اینکه توسط دندانپزشک تجویز شده باشد.
  • از خوردن مسکن‌های بدون نسخه از جمله آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید، مگر اینکه توسط دندانپزشک شما تایید شده باشد. 
  • در دوران بارداری از بهداشت دهان و دندان خود غافل نشوید. سلامت دهان و دندان مادر می‌تواند بر سلامت جنین تأثیر بگذارد.
صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 صفحه بعد