x تبلیغات
aasblog

اتوکلاو آزمایشگاهی چیست و کاربرد آن در آزمایشگاه ها

 اتوکلاو یک سیستم ضد عفونی کننده است که ارتباط مستقیمی با علوم آزمایشگاهی دارد.سکوبندی ازمایشگاهی  از اتوکلاو زمانی استفاده می شود که برای استریل شدن مواد به فشار و دمای بالا نیاز باشد. اگر مایل هستید اطلاعاتی در باره اتوکلاو آزمایشگاهی کسب کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اتوکلاو آزمایشگاهی چیست؟

اتوکلاو آزمایشگاهی یکی از تجهیزات ضروری در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و دندان پزشکی هاست که کاربرد فراوانی دارد. این دستگاه یک روش فیزیکی به حساب می آید و به وسیله بخار تحت فشار، عمل استریلیزاسیون ظروف و تجهیزات آزمایشگاهی را انجام می دهد. این دستگاه مفید می تواند تمام ویروس ها، باکتری ها و اسپورهای موجود در ظروف آزمایشگاهی را به کمک بخار تحت فشار از بین ببرد.
 

کاربرد اتوکلاو آزمایشگاهی در آزمایشگاه

این ابزار مفید یک محفظه کنترل شده  برای استریل و ضدعفونی کردن وسایل آزمایشگاهی از طریق بخار است. اتوکلاو، لوازم آزمایشگاهی را تا دمای خاصی به مدت زمان مشخصی گرم می کند و به این شیوه باعث استریل لوازم آزمایشگاهی می شود. این دستگاه به نام ضدعفونی کننده بخار هم شناخته می شود که در اکثر موارد از آن در مراکز بهداشتی درمانی و صنایع، برای اهداف مختلف استفاده می کنند.

یکی از روش های مرسوم برای ضدعفونی کردن لوازم آزمایشگاهی، استفاده از بخار با فشار و حرارت بالاست که استریل سازی مرطوب نامیده می شود. دستگاهی که برای این کار استفاده می کنند، اتوکلاو آزمایشگاهی نام دارد. لازم به ذکر است که استفاده از اتوکلاو برای وسایلی که به بخار حساس هستند، کاربرد ندارد و نمی توان از اتوکلاو برای استریل کردن آن ها استفاده کرد.

 

اجزای اتوکلاو آزمایشگاهی

ساده ترین مدل این وسیله، مدل رومیزی و کوچک آن است که در ادامه به بررسی اجزای مختلف این اتوکلاو می پردازیم. می توانیم بگوییم که تمام مدل های اتوکلاو از لحاظ نحوه عملکرد و اجزا، یکسان هستند؛ اما در جزئیاتی باهم دیگر تفاوت دارند.

اجزای اتوکلاو رو میزی

  • اتاق فشار:  اتاق فشار اصلی ترین جزء اتوکلاو رو میزی به حساب می آید که از یک پوشش بیرونی و یک محفظه داخلی به وجود آمده است. محفظه داخلی را با فولاد ضد زنگ ساخته و آن را داخل محفظه بیرونی قرار داده اند که جنس آن از استیل یا یک قاب آهنی است.

    اتوکلاو های مخصوص آزمایشگاه های مراقبت بهداشتی، دارای  یک محفظه بیرونی و داخلی هستند. لوازمی که نیاز دارند استریل شوند، باید داخل محفظه داخلی قرار گیرند. محفظه خارجی تا زمانی که به دمای استریل سازی می رسد، باید با بخار پر شود و بعد از استریل شدن وسایل دمای محفظه کاهش پیدا می کند. اندازه اتاق فشار از 25 لیتر تا 3000 لیتر وجود دارد.

  • درب اتوکلاو: قسمت مهم بعدی اتوکلاو درب یا درپوش آن است. این قسمت وظیفه دارد که به عنوان یک محافظ، از ورود هوا و مواد آلوده جلوگیری و در داخل اتوکلاو حالت استریل را ایجاد کند. درب اتوکلاو از اجرای مختلفی مانند فشارسنج، دریچه اطمینان و واحد تخلیه فشار/ سوپاپ تشکیل شده است.

  • مولد بخار: یک دیگ بخار یا ژنراتور بخار الکتریکی در زیر محفظه اتوکلاو وجود دارد که با استفاده از یک سیستم گرمایش الکترونیکی، آب را برای محفظه داخلی و خارجی گرم و تولید بخار می کند. اگر به اندازه تعیین شده و استاندارد، در محفظه داخلی اتوکلاو آب وجود نداشته باشد، احتمال سوختن این سیستم گرمایشی وجود دارد.
    همچنین اگر آب بیش از حد لازم و قابل قبول در داخل محفظه باشد، امکان دارد با سینی ها یا سایر اجزای موجود داخل محفظه تداخل ایجاد شود.

  • مولد خلأ: در بعضی از مدل های اتوکلاو ژنراتور خلأ را به طور جداگانه ای نصب کرده اند که هوا را از داخل محفظه بیرون می کشد و همین باعث به وجود آمدن خلأ در محفظه می شود. وجود بعضی از حفره های هوا در داخل محفظه ممکن است سبب رشد میکرو ارگانیسم های مختلف شود. به همین دلیل مولد خلأ یک جزء مهم برای این دستگاه به حساب می آید.

  • سیستم خنک کننده پساب:  برای بسیاری از اتوکلاوها سیستم خنک کننده پساب را قبل از لوله تخلیه نصب می کنند. به کمک این سیستم آب داغی که در دستگاه اتوکلاو است خنک می شود و از آسیب رسیدن به لوله زهکشی جلو گیری می کند.
     اتوکلاو ها وظایفی را در یک راستا دنبال می کنند و در بیشتر آن ها از مواردی که در بالا ذکر کردیم استفاده می شود.

نحوه عملکرد اتوکلاو آزمایشگاهی

اتوکلاو ها طبق استریلیزاسیون حرارتی مرطوب عمل می کنند که در آن از بخار تحت فشار برای استریل و ضدعفونی کردن وسایل داخل محفظه استفاده می شود. معمولاً آب در دمای 100 درجه سانتی گراد با فشار طبیعی می جوشد. اگر فشار را افزایش دهیم، نقطه جوش آب افزایش پیدا می کند.

 همچنین فشار بالا باعث نفوذ سریع تر گرما به قسمت های عمیق مواد و رطوبت موجود در بخار باعث انجماد پروتئین ها می شود. به دلیل همین میکروب ها از بین می روند و احتمال برگشت دوباره آن ها در محفظه را صفر می رسد.

دستگاه اتوکلاو آب را به دمای 121 سانتی گراد می رسد و هنگامی که آب با این سطح از دما و فشار 15 با مواد و ظروف داخل محفظه تماس پیدا می کند، میکروب ها از بین می روند و وسایل استریل می شوند.

بعد از تمام شدن مرحله های استریل سازی (که به میزان آلودگی مواد داخل محفظه بستگی دارد)، فشار از داخل محفظه به کمک سوپاپ خارج می شود. سپس فشار داخل محفظه کاهش پیدا می کند و مانند فشار محیط می شود، این در حالی است که اجزای داخل محفظه برای مدتی داغ می مانند.

 
نحوه کار کردن با اتوکلاو آزمایشگاهی

همان طور که در بخش قبلی این مقاله برای شما گفتیم، اتوکلاو آزمایشگاهی در دمای 121 درجه سانتی گراد با استفاده از بخار 15 psi فشار و به مدت حداقل 30 دقیقه کار می کند.

در هنگام استفاده از دستگاه اتوکلاو باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • قبل از شروع به کار و استفاده از اتوکلاو آزمایشگاهی باید بررسی کنید که از چرخه قبلی، موادی بجا نمانده باشد.
  • سپس به مقداری کافی آب، داخل محفظه بریزید.
  • در مرحله بعد موادی که نیاز دارند استریل شوند، داخل محفظه قرار دهید.
  • سپس درب محفظه و پیچ های آن را محکم ببندید تا از هوابندی اتوکلاو اطمینان کامل را داشته باشید و بعد می توانید بخاری برقی را روشن کنید.
  • سوپاپ های ایمنی را به منظور حفظ فشار مورد نظر در محفظه تنظیم کنید.
  • زمانی که آب داخل محفظه به جوش آمد، مخلوط آب و هوا اجازه خروج مواد از لوله تخلیه را می دهند.
  • بعد از آن، لوله زهکشی بسته می شود و به بخار داخل اجازه می دهد تا به دما و فشار دل‌خواه برسد.
  • پس از اینکه بخار به فشار دلخواه رسید، اتوکلاو سوت می کشد تا بتواند فشار اضافی را از محفظه خارج کند.
  • بعد از سوت کشیدن، اتوکلاو برای مراحل پایانی استریل را انجام می دهد که معمولاً 15 دقیقه طول می کشد.
  • سپس بخاری برقی خاموش می شود و به دستگاه اجازه می دهد تا دمایش هم سطح محیط شده و سرد شود.
  • در این مرحله لوله تخلیه باز و هوا از خارج به اتوکلاو وارد می شود.
  • در انتها می توانید درب اتوکلاو آزمایشگاهی ببندید. در این مرحله  مواد استریل شده از داخل محفظه خارج می گردد.
  • برای استفاده از مدل های دیگر اتوکلادها بهتر است ابتدا روش استفاده آن را مطالعه کرده سپس از آن استفاده کنید. چراکه مراحل برخی از اتوکلاوها با یکدیگر متفاوت است.

سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان

 

عفونت دندان چگونه خود را نشان می‌دهد؟

عفونت دندان با درد شدید در هنگام خواب، درد ضربان دار، بوی بد در دهان و یا تورم لثه و غدد خود را نشان می‌دهد.بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت  در صورت مشاهده این علائم باید هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین تب، خستگی و ورم در فک یا گردن می‌تواند نشانه وجود عفونت در دندان باشد.

پس از معاینه، دندانپزشک در صورت نیاز سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان شما تجویز می‌کند. تمام عفونت‌های دندانی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارند به همین دلیل باید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. 

در چه مواقعی باید سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان مصرف کنید؟

در صورت داشتن سیستم ایمنی ضعیف، بیماری‌های خاص یا گسترش زیاد عفونت با توجه صلاح دید دندانپزشک دارو تجویز می‌شود. این کار باعث حفظ دندان طبیعی می‌شود و دیگر نیاز به کشیدن دندان نداریم. 

همراه با آنتی بیوتیک، مصرف دارو‌های مسکن ضد التهابی باعث کاهش درد و تورم می‌شود. پس از چند روز سیستم ایمنی بدن عفونت را از بین برده و دهان سالم می‌شود. 

نحوه مصرف سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان

معمولا پس از ۳ روز مصرف سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان، تاثیر خود را گذاشته و علائم ناراحت کننده دندان از بین می‌روند. اما نباید مصرف را تا پایان دوره درمان قطع کنید. 

معمولا دندانپزشکان این دو آنتی بیوتیک را به عنوان مکمل یکدیگر می‌دهند. زیرا هر کدام از آنها انواع مختلفی از باکتری‌ها را از بین می‌برند. با این کار خذف عفونت با اطمینان بیشتری انجام می‌شود. 

نحوه مصرف سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان هر ۸ ساعت یک عدد به مدت ۵ روز است. دوز مصرف آنها ۴۰۰ میلی گرمی‌برای بزرگسالان و ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی گرم برای کودکان است. 

چرا دندان‌ها عفونت می‌کنند؟

پوسیدگی دندان که در اثر مسواک نزدن به وجود می‌آید اگر در مراحل اولیه درمان نشود به پالپ رسیده و ایجاد عفونت می‌کند. همچنین به دلیل ضربه یا کار‌های ناموفق قبلی دندانپزشکی ممکن است عفونت دندان رخ بدهد. این موارد پاکت‌هایی از چرک در دندان یا لثه ایجاد می‌کنند و باعث ایجاد تورم و درد شده و برای درمان نیاز به آنتی بیوتیک دارند. اگر عفونت درمان نشود به فک و سایر بخش‌های دهان و گاهی مغز سرایت می‌کند. 

دندانپزشکان با معاینه کامل دندان‌ها، در صورت نیاز سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان توصیه می‌کنند تا جلوی عفونت را بگیرند. 

در چه مواردی سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان داده می‌شود؟ 

دندان عفونت زیادی داشته باشد 

برای جلوگیری از سرایت عفونت و چرک در حین انجام کار‌های دندانپزشکی به سایر قسمت‌ها، از آنتی بیوتیک کمک گرفته می‌شود. اگر چرک و باکتری به سایر قسمت‌ها نفوذ کند ممکن است اندوکاردیت ایجاد شود. 

تنها راه درمان آنتی بیوتیک باشد

برخی از عفونت‌ها با کار‌های دندانپزشکی مانند خالی کردن آبسه یا عصبکشی از بین نمی‌روند. در این صورت باید از سفکسیم و مترونیدازول برای عفونت دندان استفاده کنید تا تمامی‌عفونت از بین برود. 

در چه مواقعی از آنتی بیوتیک نباید استفاده کنیم؟

اگر عفونت و آبسه دندان، با کارهای دندانپزشکی مانند عصبکشی از بین برود نباید از آنتی بیوتیک استفاده کنیم. اما اگر فرد سیستم ایمنی ضعیفی دارد، مجاز به مصرف آنتی بیوتیک هستیم. 

برای عفونت دندان چه آنتی بیوتیک‌هایی وجود دارد؟

بیش از ۱۰۰ نوع باکتری در دهان انسان زندگی می‌کند. برخی از این باکتری‌ها مضر بوده و می‌توانند عفونت دندان را به وجود بیاورند. اما باید بدانید که از کدام آنتی بیوتیک‌ها برای چه عفونتی استفاده کنید و میزان مصرف آن چقدر باید باشد. 

به همین دلیل باید نوع باکتری ایجاد کننده عفونت به درستی تشخیص داده شود. معمولا دندانپزشکان آنتی بیوتیکی را توصیه می‌کنند که روی طیف زیادی از باکتری‌ها تاثیر بگذارد. 

خانواده پنی سیلین‌ها

در بیشتر مواقع دندانپزشکان برای از بین بردن عفونت دندان پنی سیلین‌ها را توصیه می‌کنند. ترکیب آموکسی سیلین و کوآموکسی کلاو تقریبا بر روی تمامی‌عفونت‌های دندانی موثر است. دوز مصرف آموکسی سیلین ۵۰۰ میلی گرم، هر ۸ ساعت است. همچنین دوز مصرف کوآموکسی کلاو با توجه به نظر دندانپزشک ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرم هر ۸ ساعت است.

توجه: اگر به آنتی بیوتیک خاصی حساسیت دارید حتما با دندانپزشک در میان بگذارید تا از دارو‌های جایگزین برای درمان عفونت استفاده کنند. 

کلیندامایسین

ممکن است باکتری‌ها به انواع مختلف آنتی بیوتیک‌های خانواده پنی سیلین مقاومت نشان دهند. به همین دلیل از کلیندامایسین برای درمان عفونت استفاده می‌کنند. این دارو نیز روی اکثر باکتری‌های ایجاد کننده عفونت موثر است. دوز مصرف این دارو ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم، هر ۸ ساعت با توجه به میزان گسترش عفونت تجویز می‌شود. 

آزیترومایسین

اگر درمان با پنی سیلین و کلیندامایسین امکان پذیر نباشد دندانپزشکان سراغ آنتی بیوتیک آزیترومایسین می‌روند. اگر به پنی سیلین حساسیت دارید این دارو جایگزین خوبی است. دوز مصرف آزیترومایسین ۵۰۰ میلی گرم، هر ۲۴ ساعت است. 

مترونیدازول

این آنتی بیوتیک اولین انتخاب دندانپزشکان برای درمان عفونت نیست. معمولا به همراه سایر دارو‌ها برای از بین بردن تمامی‌باکتری‌های مضر به کار می‌روند. دوز مصرف آن ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلی گرم هر ۸ ساعت است. 

آنتی بیوتیک‌ها عوارض جانبی دارند؟

درست است که آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت را از بین ببرند اما در برخی موارد عوارض جانبی نیز دارند. سرگیجه، حالت تهوع، اسهال، کهیر و عفونت قارچی ممکن است در اثر استفاده زیاد از آنتی بیوتیک‌ها ایجاد شوند. اما همیشه این عوارض زودگذر گریبان گیر افراد نمی‌شود و عوارض جدی تری مانند عفونت کلوستریدیوم و آنافیلاکسی را شاهد خواهیم بود.

عفونت کلوستریدیوم نوعی میکروب است که التهاب روده را به وجود می‌آورد. بیشتر در افراد مسن در اثر استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ظاهر می‌شود. 

آنافیلاکسی یک آلرژی شدید دارویی است که به صورت ناگهانی باعث تورم گلو و افت فشار خون می‌شود. برخی از افراد که به خانواده پنی سیلین‌ها حساسیت دارند این مشکل ممکن است برای آنها اتفاق بیفتد. 

مدت زمان تاثیر آنتی بیوتیک‌ها چقدر است؟

زمان اثرگذاری آنتی بیوتیک‌ها با توجه به نوع و شدت عفونت متفاوت است. اگر بعد از چند روز درد و التهاب شما کم شد نباید خودسرانه مصرف را قطع کنید. بهتر است دوره مصرف کامل شود تا آنتی بیوتیک کامل اثر کرده و عفونت برنگردد. معمولا بین ۳ تا ۷ روز کامل عفونت از بین می‌رود. 

قبل از درمان با آنتی بیوتیک چه روش‌هایی توصیه می‌شود؟

  • عصبکشی دندان 
  • پر کردن پوسیدگی با مواد پرکننده مانند آمالگام و کامپوزیت
  • خالی کردن آبسه توسط دندانپزشک
  • کشیدن دندان در موارد حاد

چه درمان‌های خانگی برای کاهش عفونت دندان موثر هستند؟

برخی از عفونت‌ها نیاز به درمان‌های دارویی ندارند و با درمان‌های خانگی اگر در مراحل اولیه باشند ممکن است از بین بروند. 

  • شستشو دهان با آب نمک ولرم چند بار در روز بهترین روش برای از بین بردن عفونت سطحی دندان است. 
  • مقداری جوش شیرین را در آب حل کرده، دهان و قسمت عفونی دندان را با آن شستشو دهید. 
  • با دندان عفونی و دردناک خود غذا نجوید. 
  • با مسواک نرم قسمت آسیب دیده و دردناک دهان را مسواک کنید.
  • غذا‌های ترد و سفت را با سمت حساس دهان هرگز نجوید. 
  • مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به صورت روتین هر روز انجام دهید. 

انتقال سهام در شرکت های تعاونی

  در انتقال سهام شرکت تعاونی می توان از انتقال اختیاری ، انتقال قهری و انتقال آن ها به عضو شرکت تعاونی یا غیر عضو گفتگو کرد .ثبت شرکت  در ذیل به توضیح راجع به این موارد می پردازیم. لازم به یادآوری است در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل فرمایید.

  • انتقال اختیاری سهام

سهام شرکت تعاونی ممکن است به عضو همان شرکت تعاونی یا به غیر ، انتقال داده شود .
الف) انتقال اختیاری سهام به عضو :
انتقال سهام به عضو همان شرکت تعاونی مجاز است. عضو شرکت تعاونی می تواند سهم یا سهام خود را به عضو دیگر همان شرکت تعاونی منتقل کند. قانون بخش تعاونی در این خصوص بیان صریحی ندارد و این امر از بند 4 ماده 37 این قانون که تصمیم گیری درباره انتقال سهام اعضا به یکدیگر را به هیئت مدیره شرکت تعاونی واگذار کرده است ، مستفاد می شود. در نمونه اساسنامه ، شرکت تعاونی نیز آمده است : انتقال سهام شرکت تعاونی به اعضا یا متقاضیان جدید عضویت که واجد شرایط باشند ، با موافقت هیئت مدیره مجاز است. لازم به یادآوری است ، مراتب نقل و انتقال و مشخصات منتقل الیه باید در دفتر سهام شرکت تعاونی ثبت و به امضای ناقل و منتقل الیه یا وکیل یا نماینده قانونی آن ها برسد. در صورتی که تمام مبلغ سهم پرداخت نشده باشد ، تادیه آن به ترتیب مقرر و در ظرف مدتی که در اساسنامه تعیین شده است ، بر عهده منتقل الیه خواهد بود. از آن جا که از لحاظ تعداد سهام و میزان سرمایه اعضا ، شرکت های تعاونی بر دو قسم اند : شرکت هایی که تعداد سهام اعضا در آن ها برابر است و شرکت هایی که تعداد سهام اعضای آن ها برابر نیست ؛ و در قسم اخیر نیز به موجب آیین نامه مربوط ، حداکثر تعداد سهام و میزان سرمایه ای که هر عضو می تواند داشته باشد نباید از 15 درصد کل سرمایه شرکت تجاوز کند ؛ هیئت مدیره باید توجه داشته باشد که در انتقال سهام عضو به عضو ، افزایش سهام ناشی از این انتقال ، میزان سهام عضو را حسب مورد از تساوی یا از نصاب 15 درصد مذکور خارج نکند.
ب) انتقال اختیاری به غیر عضو :
انتقال اختیاری سهام شرکت تعاونی به غیر عضو مجاز نیست. این امر از مفهوم مخالف مفاد بند 4 ماده 37 قانون بخش تعاونی ، که فقط انتقال سهام اعضا به یکدیگر را تجویز می کند ، حاصل می شود. علاوه بر این باید گفت : از آن جا که فقط عضو می تواند از منافع و حقوق متعلقه به سهم شرکت تعاونی منتفع شود و منافع و حقوق مذکور به سهمی که دارنده آن غیر عضو باشد تعلق نگرفته است و قابل حمل بر آن نیست ؛ لذا اصولاَ انتقال اختیاری سهام شرکت تعاونی به غیر عضو ، " سالبه به انتفای محمول " است.

  • انتقال قهری سهام

الف) انتقال قهری به عضو شرکت تعاونی :
اگر عضو شرکت تعاونی فوت کند ، سهم یا سهامی که وی در شرکت تعاونی دارد – مانند سایر اموال و حقوق مالی وی – قهراَ به وراث یا وارث او منتقل می شود و اگر وارث وی عضو همان شرکت تعاونی باشد ، در این حال انتقال قهری سهم شرکت تعاونی به عضو تحقق پیدا می کند و عضو مذکور علاوه بر سهم یا سهام خود در شرکت ، صاحب سهم یا سهام عضو متوفی نیز می شود. ممکن است در اثر انتقال سهم یا سهام متوفی ، مقدار سهام عضو وارث در اثر افزایش ، از تساوی مقرر در شرکت هایی که تعداد سهام اعضا برابر است ، خارج شود یا از نصاب مقرر ( حداکثر 15 درصد کل سهام ) که در آیین نامه مربوط تعیین شده است ، تجاوز کند.
در مورد انتقال اختیاری سهام ، عدم موافقت هیئت مدیره با انتقال سهام ، از حدوث این وضع جلوگیری می کند. در مورد اخیر ، چون انتقال قهری است و نمی توان از آن ممانعت کرد ، پس لاجرم لازم است که شرکت تعاونی مابه التفاوت افزایشی را که از طریق این انتقال برای مقدار سهام عضو وارث به وجود می آید به او بپردازد تا بدین ترتیب از برهم خوردن تساوی تعداد سهام یا تجاوز از حداکثر مقرر مذکور جلوگیری شود.
ب) انتقال قهری به غیر عضو :
انتقال قهری به غیر عضو وقتی پیش می آید که عضو شرکت تعاونی فوت کند و هیچ کدام یا بعضی از ورثه وی که سهام به آن ها منتقل می شود ، عضو همان شرکت تعاونی نباشند. ماده 14 قانون بخش تعاونی در این خصوص چنین مقرر می دارد : " در صورت فوت عضو ، ورثه وی که واجد شرایط و ملتزم به رعایت و مقررات تعاونی باشند ، عضو تعاونی شناخته شده و در صورت تعدد بایستی مابه التفاوت افزایش سهم ناشی از تعدد خود را به تعاونی بپردازند ، اما اگر کتباَ اعلام نمایند که مایل به ادامه عضویت در تعاونی نیستند و یا هیچ کدام واجد شرایط نباشند ، عضویت لغو می گردد". تبصره ماده مذکور اضافه می کند : " اگر تعداد ورثه بیش از ظرفیت تعاونی باشد ، یک یا چند نفر به تعداد مورد نیاز با توافق سایر وراث، عضو تعاونی شناخته می شوند ". برای تکمیل مطلب لازم است به مااده 15 قانون بخش تعاونی نیز اشاره شود که به موجب آن در صورت لغو عضویت به سبب فوت ، سهم و کلیه حقوق و مطالبات عضو متوفی به قیمت روز ، تقویم و به دیون تعاونی تبدیل می شود که پس از کسر دیون وی به تعاونی ،  به وراث یا ورثه او پرداخت می گردد.
ممکن است سهام عضو شرکت ، در اثر اجرای حکم دادگاه که علیه او صادر شده است ، بابت بدهی وی در اختیار طلبکار قرار گیرد. روشن است که طلبکار مذکور نمی تواند عضو شرکت تعاونی محسوب شود و فقط می تواند بهای سهام بدهکار را – طبق مقررات راجع به بازپرداخت قیمت سهام – از شرکت تعاونی دریافت کند.

  • سود سهام

سهام شرکت تعاونی از سود آن منتفع می شوند. به موجب ماده 25 قانون بخش تعاونی از سود خالص شرکت های تعاونی در هر سال مالی پس از برداشت مبالغی که برای ذخیره قانونی ( حداقل 5 درصد ) و اندوخته قانونی ( حداکثر 5 درصد ) و حق تعاون و آموزش ( چهار درصد ) و پاداش برای اغضا ، کارکنان ، مدیران و بازرسان اختصاص یافته است ، باقیمانده آن به ترتیبی که در اساسنامه و شرایط ضمن عقد پذیرفته می شود ، تقسیم می گردد.
همان طور که در مقالات پیشین گفته شد ، نمونه اساسنامه شرکت تعاونی متذکر می شود که باقیمانده سود خالص سالانه شرکت تعاونی را می توان بین اعضاء ، در تعاونی های تولیدی به نسبت سهام و در تعاونی های توزیعی 50 درصد به نسبت سهام و مابقی به نسبت معاملات اعضا با تعاونی ، تقسیم کرد.

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/

اضافه می شود که تقسیم باقیمانده سود خالص تا جبران زیان انباشته شرکت ممکن است. سود خالص یا درآمد ویژه شرکت تعاونی ، عبارت است از درآمد شرکت در یک سال مالی ، منهای هزینه ها و استهلاکات و مالیات مربوط به همان سال ( سال مالی شرکت تعاونی در اساسنامه آن تعیین می شود ) .

ثبت شرکت هواپیمایی

 تاسیس و ثبت شرکت هواپیمایی، منوط به اخذ پروانه و مجوزات مرتبط است.پلمپ دفاتر این شرکت را می توان در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت رساند ، اما برای این زمینه از فعالیت ، شرکت های سهامی خاص مناسب ترند. این شرکت ها نسبت به شرکت با مسئولیت محدود ، دارای اعتبار بیشتری بوده و برای اخذ تسهیلات بانکی و اخذ نمایندگی معتبر بسیار مناسبند.
به موجب، دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت‌های هواپیمایی ؛ در روند صدور موافقت اصولی و پروانه بهره‌برداری، مواردی شامل شرایط عمومی متقاضی، شرایط عمومی و اختصاصی هیئت مدیره و مدیرعامل، اساسنامه پیشنهادی شرکت، طرح توجیه فنی و بازرگانی، شرایط فنی و عملیات و شرایط امنیتی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
متقاضی می‌بایست از شرایط عمومی و اختصاصی به شرح ذیل برخوردار باشد :
الف: شرایط عمومی متقاضی
- متقاضی یک شرکت سهامی دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران است.
- متقاضی قادر است توانایی تامین منابع مالی و کفایت مالی شرکت را طبق مفاد ضمیمه الف این دستوالعمل به اثبات برساند.
- متقاضی قادر است تا به نحو موثری توانمندی اجرایی و تخصصی شرکت را مطابق با استانداردهای مرجع در انجام فعالیت مورد درخواست به اثبات برساند.
- معرفی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره واجد شرایط به سازمان هواپیمایی کشوری
ب: احراز صلاحیت حرفه‌ای هیئت مدیره و مدیرعامل
شرایط عمومی هیئت مدیره و مدیرعامل :
اشخاص پیشنهادی برای تصدی سمت مدیرعامل با عضو هیئت مدیره باید از شرایط عمومی به شرح ذیل برخوردار باشند:
- متدین به دین اسلام و یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی کشور
- داشتن اهلیت قانونی، عدم اشتهار به فساد اخلاقی، عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان، عدم سوء پیشینه و محکومیت کیفری که موجب سلب حقوق اجتماعی گردد.
- انجام خدمت وظیفه و یا معافیت دائم (برای آقایان)
- دارا بودن حداقل ۳۰ سال سن
- دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی در یکی از رشته‌های مورد پذیرش سازمان هواپیمایی کشوری که فهرست این رشته‌ها از طرف سازمان اعلام می‌گردد.
ج: شرایط تخصصی هیئت مدیره و مدیرعامل :
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اشخاص پیشنهادی برای تصدی سمت مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره باید از شرایط تخصصی به شرح ذیل برخوردار باشند:
- حداقل ۵ سال سابقه فعالیت در صنعت حمل و نقل هوایی و یا ۱۰ سال در مشاغل تخصصی و مرتبط صنعت برای دو سوم اعضای هیئت مدیره
تبصره- دارا بودن حداقل ۵ سال سابقه فعالیت در صنعت حمل و نقل هوایی برای رئیس هیئت مدیره الزامی است.
- حداقل ۵ سال سابقه فعالیت در مشاغل مدیریتی در صنعت هوانوردی برای مدیرعامل
تبصره- دارا بودن مدرک دکتری و کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط به ترتیب به عنوان دو و یکسال سابقه فعالیت محسوب می گردد.
- احراز صلاحیت علمی و تخصصی بر اساس مفاد ماده ۵ دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت‌های هواپیمایی
- تسلط به یکی از زبان‌های رسمی ایکائو (ترجیحا زبان انگلیسی) برای مدیرعامل
برای بررسی صلاحیت حرفه‌ای اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل، کمیته ای با عنوان «کمیته احراز و سلب صلاحیت حرفه‌ای مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت‌های هواپیمایی» مشتمل بر اعضای کمیته هوانوردی و یا نمایندگان آنها تشکیل می‌شود و تصمیمات آن پس از تصویب در کمیته هوانوردی و اخذ تایید از رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ابلاغ می‌شود.
بر اساس ماده ۱۱ دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت های هواپیمایی، فرآیند صدور پروانه بهره برداری شامل مراحل ذیل می باشد :
-  متقاضی پس از اخذ موافقتنامه اصولی، امکانات و شرایط مورد نیاز جهت اخذ تاییدیه‌های صلاحیت بازرگانی و فنی و عملیاتی طبق ضوابط و معیارهای تعریف شده توسط سازمان را برای هر دو تاییدیه فراهم نموده و به سازمان ارائه می‌دهد.
- سازمان با لحاظ کردن شاخص کفایت مالی، طرح توجیهی، نظامنامه‌های فنی و عملیاتی و امنیتی الزامات و استانداردهای مورد نیاز جهت اخذ تاییدیه‌های بازرگانی و فنی، عملیاتی، چنانچه متقاضی را واجد شرایط تشخیص دهند مراتب را جهت صدور این دو تاییدیه به کمیته هوانوردی ارجاع خواهند نمود.
در صورتی که متقاضی موفق به اخذ این دو تاییدیه به اخذ این دو تاییدیه از کمیته هوانوردی گردد وهیئت مدیره و مدیرعامل پیشنهادی طبق ماده ۵ این دستورالعمل تاییدیه صلاحیت حرفه ای را اخذ نمایند، مراتب جهت صدور پروانه بهره برداری آزمایشی در شورایعالی هواپیمایی مطرح خواهد شد.
مدت اعتبار این پروانه یکسال می باشد و طی این یکسال بررسی‌ها و نظارت‌های مربوط به تضمین تداوم شایستگی و صلاحیت شرکت بعمل آمده و گزارش آن را به کمیته هوانوردی و شورایعالی هواپیمایی ارائه می‌شود.
چنانچه شرکت بتواند در دوره آزمایشی یک ساله تمامی الزامات و استانداردهای فنی، عملیاتی و بازرگانی را رعایت کند مراتب جهت صدور پروانه بهره‌برداری سه ساله در شورایعالی هواپیمایی مطرح خواهد شد.
اما در صورتیکه شرکت به هر دلیلی یکی از شرایط احراز (اخذ) تاییدیه های بازرگانی یا فنی، عملیاتی را از دست بدهد، سازمان گزارش کار را جهت اتخاذ تصمیم لازم به شورایعالی هواپیمایی ارائه می کند وحسب تصمیم شورا عمل خواهد نمود.
در پایان دوره سه ساله، عملکرد شرکت هواپیمایی جهت صدور پروانه دائم به شورایعالی هواپیمایی گزارش می‌شود.

https://danasabt.ir/

بر اساس بندی از این دستورالعمل شرکت هواپیمایی موظف است تا قبل از هر گونه فعالیت بازرگانی نسبت به اخذ گواهینامه خلبان، کادر پروازی، کادر فنی و ناوگان و تجهیزات ایمنی خود از سازمان اقدام و برابر ضوابط قانونی و استانداردهای مرجع به موقع نسبت به تمدید و تجدید آنها اقدام نماید.

پرورش گل ارکیده زیر هود لامینار

 به دلیل آن که ارکیده را می توان در خارج از زیستگاه طبیعی خود کشت داد، محبوبیت آن ها بسیار افزایش یافته است.هود شیمیایی  آن ها یکی از تحسین برانگیزترین خانواده های گیاهی هستند که در حال حاضر با ارزش ترین محصول گلکاری تولید شده در ایالات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر به شمار می روند. متأسفانه برخی از ارکیده ها از سخت ترین گیاهان برای تکثیر به حساب می آیند. این مشکل سال ها مانع از تولید شد تا اینکه روش هایی برای تولید انبوه و موفقیت آمیز توسعه یافت.


روش تکثیر گل ارکیده

این روش شاید ساده ترین روش تکثیر باشد، زیرا روش نسبتاً ساده ای می باشد و به آموزش یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد. این فرآیند شامل تقسیم یک گیاه موجود به دو یا چند قسمت است به طوری که هر بخش جدید شامل حداقل یک شاخه جدید یا جوانه رویشی باشد. آن هایی که تازه به رشد ارکیده می پردازند ممکن است در مورد تکه تکه کردن گیاهان ارزشمند خود نگران باشند. با این حال، فرآیند تقسیم نه تنها تعداد بوته ها را چند برابر می کند، بلکه می تواند رشد ساقه را نیز افزایش دهد. تکثیرهای جدید کلون هایی هستند که از نظر ژنتیکی با گیاه مادر یکسان هستند و بنابراین با توجه به شرایط محیطی یکسان، ویژگی های یکسانی را نشان خواهند داد. همانند سایر روش های تکثیر غیرجنسی، ویروس ها و معمولاً سایر آفات با تکثیر جدید نیز منتقل می شوند.

تکثیر از طریق تقسیم باید درست قبل از شروع دوره رشد گیاه انجام شود. این کار کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که هر بخش جدید زمان کافی برای ایجاد خواهد داشت، بنابراین گلدهی در سال بعد اتفاق می افتد. ارکیده های سمپودیال که دارای پیازهای کاذب هستند، مانند کاتلیا یا سیمبیدیوم، می توانند به راحتی تقسیم شوند. اولین قدم این است که تعیین کنید از کجا باید جداسازی انجام شود.

 

کشت مریستم

کشت مریستم، یک نوع ریزازدیادی با کشت بافت، روش استاندارد برای تکثیر انبوه محبوب ترین گل های ارکیده است. به عنوان مثال، Phalaenopsis که همیشه محبوب است، معمولاً از طریق کشت بافت تکثیر می شود، زیرا تکثیر رویشی این ارکیده ها کند، متغیر و دشوار است. ریزازدیادی امکان تکثیر سریع گیاهان را فراهم می کند و کشت مریستم مزیتی که دارد تولید گیاهان عاری از ویروس است، زیرا فقدان بافت آوندی در بافت مریستم از انتشار ویروس ها به آن سلول ها جلوگیری می کند. با این حال، به دلیل قدرت کامل سلول های گیاهی، تقریباً از هر بافت گیاهی می توان برای تکثیر استفاده کرد. نوک های ساقه و مریستم ها به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و سلول های تمایزناپذیرشان شاید بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

برای شروع تکثیر از طریق این روش، گیاه باید از محیط گلدان خارج شده و به طور کامل تمیز شود تا آلاینده ها از بین بروند. در مرحله بعد، بخش انتخاب شده از بافت برداشته می شود. باید مراقب بود تا از آسیب رساندن به بافت های جوان جلوگیری شود. سپس بافت بریده شده در محیط رشد مناسب، که معمولاً یک مخلوط مبتنی بر آگار است، قرار می گیرد و در یک ظرف استریل بسته می شود. این روش به یک محیط استریل برای جلوگیری از آلودگی نیاز دارد و بنابراین از یک هود لامینار (هود جریان آرام) استفاده می شود. وجود ویروس ها یا باکتری ها کل فرآیند را با شکست مواجه می کند. ویروس ها و باکتری ها نباید همراه با بافت ارکیده مورد نظر تکثیر شوند.

کاربرد هود لامینار جریان آرام در پرورش گیاهان

میلیون ها ذره در هوای محیط شناور هستند. آن ها ممکن است حاوی ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها و بسیاری موارد دیگر باشند. در نهایت، آن ذرات شناور بر روی اجسام فرود می آیند و آلودگی ایجاد می کنند. به همین دلیل لازم است برای انجام آزمایش از جریان هوای تمیز و استریل استفاده کرد. در این مورد وجود هود های جریان آرام لامینار برای هر آزمایشگاه کشت بافت گیاهی ضروری می باشد، زیرا استریل کار کردن کلید موفقیت آمیز عملیات است.

برای انجام کارآمد کشت بافت گیاهی، باید یک یا چند هود لامینار در آزمایشگاه داشته باشید. این هود به دلیل استفاده در فرآیند های حساس به آلودگی مانند آزمایشات مولکولی، کشت بافت گیاهی و غیره محبوب هستند. هود های لامینار برای انجام مراحل مختلف در حین کشت بافت گیاهی و پرورش گیاهان مفید هستند. آن ها سطح کار استریل نگه می‌دارند.

با کاشت بذر ارکیده در هوای استریل موجود در یک هود جریان آرام لامینار، روی یک محیط مغذی آگار استریل شده که بذر ها را با قند ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مورد نیاز آن ها تامین می‌کند، می ‌توان مقادیر زیادی نهال ارکیده سالم را از یک واحد تولید کرد.

علت سوراخ شدن دندان

 

پوسیدگی دندان چیست؟

پوسیدگی دندان به معنی تخریب مینای دندان یعنی لایه سخت و بیرونی دندان است.لمینت دندان در رشت  می‌تواند برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان مشکل ایجاد کند. پلاک، یک لایه چسبنده از باکتری‌هاست که به طور مداوم روی دندان‌ها تشکیل می‌شود. وقتی غذاهای حاوی قند می‌خورید یا می‌نوشید، باکتری‌های موجود در پلاک اسیدهایی تولید می‌کنند که به مینای دندان حمله می‌کند. چسبندگی پلاک این اسیدها را در تماس با دندان‌ها نگه می‌دارد و به مرور زمان مینای دندان از بین می‌رود. در این زمان حفره‌ یا سوراخ تشکیل می‌شوند.

حفره‌ها در بین کودکان شایع تر است، اما تغییراتی که با افزایش سن رخ می‌دهد، حفره‌ها را به مشکل بزرگسالان نیز تبدیل می‌کند. فرورفتگی لثه‌ها از دندان‌ها، همراه با افزایش بروز بیماری‌های لثه، می‌تواند ریشه‌های دندان را در معرض پلاک قرار دهد. ریشه دندان با سیمان که بافتی نرم تر از میناست پوشیده شده است، این قسمت بیشتر مستعد پوسیدگی هستند و حساسیت بیشتری به لمس و گرما و سرما دارند. برای افراد بالای ۵۰ سال، پوسیدگی ریشه دندان رایج است.

پوسیدگی در اطراف لبه‌ها یا حاشیه پرکننده‌ها نیز برای افراد مسن شایع است. از آنجایی که بسیاری از افراد مسن در دوران رشد از فواید فلوراید بی خبر بودند و مراقبت‌های پیشگیرانه دندانپزشکی مدرن را نداشتند، اغلب دارای تعدادی دندان پر شده هستند. در طول سال‌ها، این پرکردگی‌ها ممکن است ضعیف شده و تمایل به شکستگی و نشت در اطراف لبه‌ها داشته باشند. باکتری‌ها در این شکاف‌های کوچک تجمع می‌کنند و باعث تجمع اسید می‌شوند که پوسیدگی به وجود می‌آید. 

علت سوراخ شدن دندان در کودکان و بزرگسالان 

برخلاف آنچه عموم مردم فکر می‌کنند، پوسیدگی دندان فقط برای کودکان نیست، بلکه بیماری است که بزرگسالان نیز از آن رنج می‌ببرند. در ادامه چند علت سوراخ شدن دندان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • نوشیدنی‌ها و غذاهای خاصی که به دندان شما می‌چسبند

تمام غذاهایی که علاوه بر مواد قندی حاوی نشاسته هستند تا حد زیادی به تولید پلاک دندانی کمک می‌کنند. مواد غذایی مانند عسل، کشمش، غلات یا نان می‌توانند به دندان‌ها آسیب برساند و منجر به ایجاد حفره و سوراخ در دندان شوند.

  • مصرف مکرر قندها

شیرینی‌ها مقصر اصلی اکثر موارد پوسیدگی دندان هستند. زیرا اسید موجود در این مواد مدت بیشتری در دهان می‌ماند و به دندان‌ها آسیب می‌رساند.

  • خشکی دهان

خشکی دهان علت سوراخ شدن دندان در بزرگسالان است. به این دلیل که برخی داروها و بیماری‌ها می‌توانند باعث کمبود بزاق شوند که در نهایت به دندان‌های ما آسیب می‌رساند.

  • عدم مصرف آب با فلوراید

این توصیه ممکن است شما را شگفت زده کند، اما واقعیت این است که در بسیاری از مناطق جهان کیفیت آب آشامیدنی، با سیستم‌های توزیع حاوی فلوراید، به سلامت دهان کمک می‌کند زیرا باعث محافظت از مینای دندان می‌شود. در حال حاضر برخی از آب‌های معدنی نیز دارای فلوراید هستند.

  • عقب رفتن لثه

در این موارد باید مراقبت ویژه ای داشته باشیم، زیرا در صورت جمع شدن و عقب رفت لثه، پلاک‌ در نزدیکی ریشه دندان ظاهر می‌شود. خطر اینجاست که این ناحیه توسط مینا محافظت نمی‌شود. به همین دلیل به سرعت دندان خراب و سوراخ خواهد شد. 

  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان 

نحوه، زمان و میزان مسواک زدن، کلید پیشگیری از پوسیدگی دندان است. به عنوان یک توصیه اساسی، به مسواک زدن بلافاصله بعد از هر وعده غذایی فکر کنید. حتی اگر آن را بلعیده باشید، اثرات آن را بر روی دندان شما باقی خواهند ماند. 

مراحل پوسیدگی دندان 

شایع ترین علت پوسیدگی دندان تجمع پلاک دندانی است، که اغلب در صورتی اتفاق می‌افتد که فرد دندان‌های خود را به طور مکرر یا به درستی مسواک نزند. هنگامی‌که این پلاک با غذاها و نوشیدنی‌های شیرین برخورد می‌کند، باکتری‌ها کربوهیدرات‌های مصرف شده را به انرژی تبدیل کرده و در این فرآیند اسید تولید می‌شود. این اسید سطح دندان شما را می‌شکند و سوراخ یا حفره به وجود می‌آید. 

سپس این حفره‌ها به پلاک‌ها و باکتری‌های بیشتری اجازه می‌دهند تا به سطح عاج (ماده نرم تر، کمتر محافظت شده و شبیه استخوان) زیر مینای دندان شما برسند. مراحل پوسیدگی دندان بعد از این کار سریعتر می‌شود، زیرا عاج به اندازه مینای دندان قوی نیست.

اگر در این مرحله به دنبال درمان پوسیدگی دندان نباشید، باکتری‌ها می‌توانند وارد پالپ دندان شما شوند. پالپ مرکز دندان شماست که حاوی اعصاب و عروق خونی است. هنگامی‌که اعصاب شما در معرض باکتری قرار می‌گیرند، معمولا باعث درد در دهان می‌شود. همچنین می‌تواند باعث ایجاد آبسه در پالپ شود. اگر عفونت به استخوان سرایت کند، ممکن است در آنجا نیز با آبسه دیگری مواجه شوید.

راه‌های جلوگیری از پوسیدگی دندان 

  • دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  • روزانه بین دندان‌های خود را با نخ دندان یا پاک کننده بین دندانی تمیز کنید.
  • وعده‌های غذایی مغذی و متعادل بخورید و میان وعده را محدود کنید.
  • با دندانپزشک خود در مورد استفاده از فلوراید مکمل، که دندان‌های شما را تقویت می‌کند مشورت کنید. همچنین در مورد استفاده از سیلانت‌های دندانی (یک پوشش محافظ پلاستیکی) که روی سطوح جویدنی دندان‌های عقبی (جایی که اغلب پوسیدگی شروع می‌شود) قرار داده می‌شود تا از آنها در برابر پوسیدگی محافظت کند، صحبت کنید.
  • برای تمیز کردن حرفه ای و معاینه دهان به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

علائم پوسیدگی دندان چیست؟

علائم پوسیدگی دندان ممکن است قبل از هر گونه درد ظاهر شود. با این حال، هر چه بیشتر باقی بماند و پوسیدگی بیشتر شود، این علائم برجسته تر می‌شوند و احتمال ناراحتی افزایش می‌یابد. در ادامه برخی از علائم سوراخ شدن دندان را با هم بررسی می‌کنیم. 

  • دندان درد یا دردهایی که بدون هیچ دلیلی ایجاد می‌شوند.
  • افزایش حساسیت دندان
  • دردهای شدید هنگام خوردن یا نوشیدن غذاهای سرد و گرم
  • درد هنگام گاز گرفتن مواد غذایی
  • سوراخ‌ها، فرورفتگی‌ها یا حفره‌های قابل مشاهده در دندان‌ها
  • لکه‌های قهوه ای، سیاه، سفید یا خاکستری روی دندان‌ها
  • مزه‌های ناخوشایند در دهان 
  • بوی بد دهان


اگر این علائم، به خصوص بیش از یک مورد را همزمان تجربه می‌کنید، لطفا در اسرع وقت با دندانپزشک تماس بگیرید. 

روش‌های درمان پوسیدگی دندان

روش‌های خلاص شدن از شر پوسیدگی دندان بسته به اینکه آسیب در مراحل اولیه باشد یا خیر متفاوت است. مراحل اولیه پوسیدگی دندان قبل از ظهور حفره‌ها اتفاق می‌افتد. بنابراین می‌توان با موارد زیر آنها را درمان کرد:

  • کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین
  • مسواک زدن دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید 
  • در مراحل اولیه فلوراید تراپی کمک زیادی به معکوس کردن روند سوراخ شدن دندان می‌کند. 

در مراحل پیشرفته تر که پوسیدگی شدید شده باشد درمان‌های زیر انجام می شود.

  • روکش‌ها: اگر دندان مقدار زیادی برای حذف پوسیدگی تراشیده شو به طوری که ساختار خود را از دست بدهد روی آن را کلاهک کامل یا روکش می کشند. 
  • پرکردگی‌ یا ترمیم دندان: برای پر کردن جای خالی دندان تراشیده شده به کار می رود. در آن‌ها پوسیدگی دندان برداشته شده و سوراخ پر می‌شود یا دندان پوشانده می‌شود.
  • عصب کشی: اگر باکتری به پالپ دندان شما گسترش یافته باشد، ممکن است مورد نیاز باشد.
  • کشیدن تمام یا بخشی از دندان، که در صورت عدم امکان ترمیم یا عصب کشی اتفاق می‌افتد.

اگر پوسیدگی آنقدر گسترش یافته است که مجبور به کشیدن دندان شویم، می‌توانیم از پروتزهای جزئی، بریج و ایمپلنت‌های دندانی برای جایگزینی دندان یا بخشی از دندان از دست رفته استفاده کنیم. لازم نیست برای انجام این روش‌ها نگران و عصبی باشید، دندانپزشکان کاری می‌کنند که احساس راحتی کنید. در عین حال به شما کمک می‌کنند لبخندی را که ممکن است در زمان پوسیدگی دندان آن را پنهان کرده باشید را بازیابید.

انواع رفرکتومتر یا رفراکتومتر ( انکسار سنج یا شکست سنج )

 

رفرکتومتر یا رفراکتومتر چیست ؟

رفرکتومترها در بسیاری از برنامه ها از محبوبیت بالایی برخوردار هستند که  قیمت هود لامینار هرکدام از آنها لوازم مورد نیاز کمی متفاوت دارند.  به همین دلیل و با گذشت زمان ، رفرکتومترهی مختلف با طراحی ، دقت و عملکرد متفاوت در دسترس قرار گرفته اند. اینها شامل رفرکتومتر آبه ، رفرکتومتر دستی ، رفرکتومتر دیجیتال ، رفرکتومتر اتوماتیک و رفرکتومتر فرآیند است.

رفرکتومترهای Abbe

رفرکتومتر آبه ، که از مخترع آن ارنست آبه (1905-1404) نامگذاری شده ، اولین ابزار آزمایشگاهی برای تعیین دقیق ضریب شکست مایعات بود. اصل اندازه گیری رفرکتومتر Abbe بر اساس اصل بازتاب کل است.

رفرکتومتر های ابی برای اندازه گیری مایعات استفاده می شوند. شیشه های رسانه مرجع (منشور) با شاخص های ضریب بالا قابل انتخاب هستند. نور حاصل از منبع تابش توسط آینه منعکس می شود و به یک منشور مضاعف برخورد می کند. چند قطره نمونه در بین این به اصطلاح منشور دوبل Abbe قرار داده شده است. پرتوهای نور حادثه فقط از منشور دوبل و نمونه عبور می کنند در صورتی که زاویه بروز آنها در رابط کمتر از زاویه بحرانی بازتاب کل باشد. از میکروسکوپ و آینه ای با مکانیزم مناسب برای تعیین خط مرزی نور / تاریک (خط سایه) استفاده می شود.

اپراتور رفرکتومتر Abbe با کمک یک چرخش چرخشی آینه را تنظیم می کند تا مرز / نور تاریک در محل تقاطع میکروسکوپهای میکروسکوپی واقع شود. سپس شاخص های انکسار مربوطه را می توان از مقیاس ورنیه مطالعه کرد. از آنجا که مرز نور / تاریک در مقابل بسیار کم است ، می تواند تقریباً به صورت دستی تعیین شود. دقت رفرکتومتر کلاسیک Abbe nD = 0.0002 است ، جایی که مکان اعشار چهارم با میانگین تعداد زیادی از اندازه گیری های فردی تعیین می شود. نتایج به تفسیر کاربر بستگی دارد و اغلب بین کاربران متفاوت است.

رفرکتومتر های نیمه اتوماتیک مجهز به نمایشگر دیجیتالی داده های اندازه گیری هستند و بنابراین خواندن مداوم داده های اندازه گیری را امکان پذیر می سازند. تنظیم دستی این تجهیزات هنوز هم ضروری است ، به طوری که نتایج اندازه گیری به دست آمده همچنان به تفسیر و مهارت شخص اندازه گیری بستگی دارد.

رفرکتورمترهای دستی

رفرکتومترهای دستی همه کاره بسیار آسان برای استفاده است. به دلیل در دسترس بودن تعدادی مقیاس اندازه گیری ، بسیاری از برنامه ها امکان پذیر است. شکست سنج های دستی توسط زنبورداران برای تعیین مقدار آب در عسل ، توسط تولید کنندگان شراب برای تعیین میزان قند میوه و انگور ، و توسط آکواریوم ها برای تعیین میزان نمک آب در آکواریوم های دریایی استفاده می شود.

قطره کمی از مایع روی منشور اندازه گیری برای تعیین ضریب شکست کافی است. در برابر منبع نور نگه داشته شده ، مقادیر اندازه گیری شده را می توان از طریق چشمی در مقیاس مطالعه کرد. مقیاس عمودی توسط یک خط مرزی افقی در مقدار اندازه گیری شده تقاطع می شود. برای جبران دمای مایعات ، رفرکتومترهای دستی با تصحیح دمای اتوماتیک یکپارچه (ATC) وجود دارد.

رفرکتومتر دیجیتال

رفرکتومترهای دیجیتالی همانند رفرکتومترهای دستی کار می کنند ، اما با تعیین خودکار و بازخوانی خط مرز. آنها تغییرپذیری بین اپراتور و دقت بیشتری نسبت به رفرکتومترهای دستی را ارائه می دهند و به طور معمول با انتخاب مقیاسهای رایج در دسترس هستند.

رفرکتومترهای اتوماتیک

رفرکتومترهای خودکار به طور کامل اختلاف در نتایج اندازه گیری شده بین اپراتورها را از بین می برد و بالاترین سطح دقت را ارائه می دهد. در مقایسه با اندازه گیری شکست سنجی دستی در شرایط محیطی کنترل نشده ، برای مثال می توان شاخص انکسار نمونه را در دماهای مختلف یا طول موج سبک اندازه گیری کرد. رفرکتومترهای اتوماتیک عمدتاً در برنامه های آزمایشگاهی یافت می شوند ، جایی که اندازه گیری دقیق در شرایط بسیار کنترل شده مورد نیاز است.

ابزارهای مدرن به عنوان منبع نور مجهز به دیودهای ساطع کننده نور (LED) هستند که به دلیل طولانی بودن عمر 100000 ساعت ، اکثراً لامپهای هالوژن تنگستن یا بخار سدیم قدیمی را جایگزین کرده اند. یک فیلتر تداخل ، حفظ طول موج صحیح را تضمین می کند. برای فعال کردن اندازه گیری های انکسار مقایسه ای ، اینها معمولاً در طول موج استاندارد 589.3 نانومتر (سدیم D- خط) انجام می شود. اصل اندازه گیری همانند refractometers های دیگر است ، جایی که نور تک رنگ در زوایای مختلف بروز در منشور و نمونه رخ می دهد. شدت نور منعکس شده توسط اسکنر دستگاه شارژ شده (CCD) تعیین می شود و موقعیت حاصل از مرز نور / تاریک به طور خودکار تعیین می شود.

نمونه های تیره ، ابری و حتی مات مانند خردل ، کچاپ یا سس مایونز را می توان با کمک رفرکتومترهای کاملاً خودکار و مدرن اندازه گیری کرد. برای این کاربردها ، 2-3 قطره یا چند گرم از نمونه مورد نیاز برای استفاده از پیپت یا اسپاتول بر روی منشور اندازه گیری استفاده می شود. برای جلوگیری از نور ولگرد و تبخیر ، یک جلد نمونه روی نمونه و منشور قرار داده شده است. پس از اندازه گیری ، نمونه با پاک کردن یک دستمال کاغذی نرم جدا می شود. از این رو از تصفیه دشوار دو نیمه منشور (همانطور که برای رفسنجومترهای معمولی لازم است) جلوگیری می شود.

رفرکتومترهای اتوماتیک در صنایع مختلف در فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی ها برای تعیین میزان قند و کنترل کیفیت استفاده می شود. ضریب شکست اغلب در مقیاس Brix (° Brix) برای این برنامه ها نشان داده می شود. این مقدار که مستقیماً در دستگاه نمایش داده می شود ، از نظر فنی به محتوای ماده خشک ساکارز در محلول آب خالص اشاره دارد. با این حال ، این ماده به عنوان یک مقدار مشخصه در کنترل کیفیت آب میوه ها و سایر محصولات غذایی و حتی گاهی در تحلیل سایر محصولات مانند نفت مورد استفاده قرار می گیرد.

رفرکتومترهای فرایندی

رفرکتومترهای فرآیند امکان تجزیه و تحلیل مداوم از ضریب شکست را فراهم می کند ، بدون نیاز به خارج کردن نمونه ها به آزمایشگاه کنترل. این ابزارها از سنسورهایی تشکیل شده اند که درون خط یا در یک بای پس قرار دارند و به جعبه کنترل وصل می شوند. این کادر کنترل به طور معمول یک بازخوانی دیجیتال و خروجی را ارائه می دهد. مانند سایر رفرکتومترهای پیشرفته دیگر (یعنی همه به جز Abbe-type و handheld) ، آنها با تعیین زاویه بحرانی نور تک رنگ از طیف وسیعی از زاویه های بروز ، بر اساس اندازه گیری ضریب شکست عمل می کنند.

 

بر خلاف refractometers های دیگر ، رفرکتومترهای فرآیند می توانند در طی اندازه گیری به دخالت صفر انسان نیاز داشته باشند و می توانند واسطه اندازه گیری زمان پردازش واقعی باشند. این باعث می شود این ابزارها برای کارهای بزرگ صنعتی مانند مواد غذایی ، شکر ، خمیر و کاغذ ، پالایش و شیمیایی و دارویی مفید باشد. نمایشگر و خروجی را می توان مستقیماً در هر مقیاسی که از شاخص انکسار حاصل می شود نمایش داده شود ، همانطور که توسط برنامه صنعتی خاص مورد نیاز است. رفسنجومترهای فرآیند نیز باید تحت فشارهای بسیار زیاد عمل کنند.

نکات مهم در ثبت شرکت های خارجی در ایران

 مطابق ماده 1 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب 1310 هر شرکتی که در ایران تشکیل و مرکز اصلی آن در ایران باشد شرکت ایرانی محسوب می شود. گرفتن کارت بازرگانی فوری بالعکس هر شرکتی که در ایران تشکیل نشود و یا مرکز اصلی آن در ایران نباشد یا هر دو آن ها ، شرکت خارجی محسوب می گردد . قانونگذار در سال 1310 اجازه ثبت نماینده یا شعبه یک شرکت خارجی را در ایران به رسمیت شناخته است. ثبت نمایندگی یا نام یک شعبه از شرکت خارجی یا شرکت مادر را حقوقدانان اصطلاحاَ ثبت شرکت فرعی هم می نامند.
برای درک دقیق این شرکت ، در این مقاله به مهم ترین نکات ثبت شرکت های خارجی در ایران می پردازیم.
_ هر شرکت خارجی برای این که بتواند به وسیله شعبه یا نماینده به امور تجاری یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نماید باید در مملکت اصلی خود شرکت قانونی شناخته شده و در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد.
_ شرکت های خارجی که در کشور محل ثبت خود شرکت قانونی شناخته می شوند مشروط به عمل متقابل از سوی کشور متبوع، می توانند در زمینه هایی که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران تعیین می شود در چهارچوب قوانین و مقررات کشور به ثبت شعبه یا نمایندگی خود اقدام کنند."
_ ممکن است یک شرکت خارجی برای فروش محصولات خود یا خدمات پس از فروش با شرکت هایی در داخل یک کشور اقدام به انعقاد قرارداد نماید و بنابراین قرارداد به آن شرکت مجور عرضه محصولاتش و خدمات پس از فروش را بدهد در چنین حالتی نمایندگی یک شرکت خارجی محقق می گردد.
_ شعبه یک شرکت خارجی تابعیت ایرانی ندارد بلکه فقط در مرجع ثبت شرکت ها به عنوان شعبه ای از یک شرکت خارجی به ثبت می رسد.
_ تغییرات راجع به نمایندگان شرکت و یا مدیران یا شعب آن باید به اداره ثبت اسناد کتباَ اطلاع داده شود. تا وقتی که این اطلاع داده نشده عملیاتی که نماینده و یا مدیران سابق به نام شرکت انجام داده عملیات شرکت محسوب است، مگر اینکه شرکت اطلاع اشخاصی را که به استناد این ماده ادعای حقی می کنند از تغییر نماینده یا مدیر خود به ثبوت برساند .
_ اداره ثبت شرکت ها نمونه های چاپی برای تصدیق ثبت شرکت های خارجی تهیه نموده که بعد از ثبت شرکت در مقابل قسمت های چاپی اطلاعات مربوط به شرکت را که ثبت شده است، می نویسد.
_ چنانچه شعبه شرکت در محلی غیر از تهران باشد، رونوشت مصدق تصدیق ثبت باید طبق ماده 19 آیین نامه توسط اداره کل ثبت اسناد به ثبت اسناد محلی که شعبه در آن جا دایر بوده یا می شود ارسال گردد و اگر در آن محل ثبت اسناد نباشد رونوشت مزبور به دفتر دادگاه شهرستان آن محل فرستاده می شود.
_ حق الثبت شرکت های خارجی به همان میزانی است که برای شرکت های داخلی مقرر شده و به نسبت اصل سرمایه تعهد شده شرکت خارجی احتساب می گردد.
برای ثبت شرکت خارجی تسلیم مدارک ذیل به اداره ثبت شرکت ها لازم است :
1- اظهارنامه ثبت شرکت در 3 نسخه باید طبق ماده 6 آیین نامه اجرای قانون ثبت شرکت ها به فارسی نوشته شده و دارای نکات ذیل باشد :
1- نام کامل شرکت ؛
2- نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره ؛
3- مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن ؛
4- تابعیت شرکت ؛
5- مقدار سرمایه شرکت و آدرس صحیح آن ؛
6- آخرین بیلان شرکت مشروط بر اینکه قوانین جاریه و یا عرف تجاری مملکن اصلی شرکت و یا اساسنامه خود شرکت انتشار بیلان شرکت را مقرر کرده باشد ؛
7- در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیتدار شرکت تقاضاکننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است ؛
8- شرکت به چه نوع امر صنعتی یا تجاری یا مالی در ایران مبادرت می کند ؛
9- شعب آن در کدامیک از نقاط ایران موجود است ؛
10- نماینده عمده شرکت در ایران کیست و اگر شرکت چند نماینده مستقل دارد نمایندگان مستقل شرکت در ایران چه اشخاصی هستند ؛
11- اسم و آدرس صحیح شخص یا اشخاصی که مقیم در ایران بوده و برای دریافت کلیه ابلاغات مربوط به شرکت صلاحیت دارند ؛
12- تعهد به اینکه همه ساله یک نسخه از آخرین بیلان شرکت را در صورتی که بیلان شرکت را در صورتی که بیلان مزبور مطابق فقره ششم این ماده قابل انتشار باشد، به دایره ثبت شرکت ها بدهد.
پس از ثبت شرکت و هریک از شعب آن اداره ثبت باید تصدیقی مشعر بر ثبت شرکت یا شعبه آن به تقاضاکننده بدهد تصدیق مزبور باید حاوی مراتب ذیل باشد :
1- نام شرکت ؛
2- نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره ؛
3- مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن ؛
4- تابعیت شرکت ؛
5- مقدار سرمایه شرکت در تاریخ تقاضا ؛
6- در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیتدار شرکت تقاضاکننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود به ثبت رسیده است ؛
7- شرکت به چه نوع امر صنعتی یا تجاری یا مالی در ایران مبادرت می کند ؛
8- تاریخ ثبت ؛
9- امضای مدیر کل ثبت اسناد ؛

https://danasabt.ir/

10- هرگاه تصدیق راجع به ثبت شعبه باشد ، باید علاوه بر مراتب فوق در تصدیق نامه محل شعبه نیز قید شود.

اتوکلاو آزمایشگاه

 اتوکلاو یک سیستم ضد عفونی کننده است که ارتباط مستقیمی با علوم آزمایشگاهی دارد.سکوبندی ازمایشگاهی  از اتوکلاو زمانی استفاده می شود که برای استریل شدن مواد به فشار و دمای بالا نیاز باشد. اگر مایل هستید اطلاعاتی در باره اتوکلاو آزمایشگاهی کسب کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اتوکلاو آزمایشگاهی چیست؟

اتوکلاو آزمایشگاهی یکی از تجهیزات ضروری در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و دندان پزشکی هاست که کاربرد فراوانی دارد. این دستگاه یک روش فیزیکی به حساب می آید و به وسیله بخار تحت فشار، عمل استریلیزاسیون ظروف و تجهیزات آزمایشگاهی را انجام می دهد. این دستگاه مفید می تواند تمام ویروس ها، باکتری ها و اسپورهای موجود در ظروف آزمایشگاهی را به کمک بخار تحت فشار از بین ببرد.
 

کاربرد اتوکلاو آزمایشگاهی در آزمایشگاه

این ابزار مفید یک محفظه کنترل شده  برای استریل و ضدعفونی کردن وسایل آزمایشگاهی از طریق بخار است. اتوکلاو، لوازم آزمایشگاهی را تا دمای خاصی به مدت زمان مشخصی گرم می کند و به این شیوه باعث استریل لوازم آزمایشگاهی می شود. این دستگاه به نام ضدعفونی کننده بخار هم شناخته می شود که در اکثر موارد از آن در مراکز بهداشتی درمانی و صنایع، برای اهداف مختلف استفاده می کنند.

یکی از روش های مرسوم برای ضدعفونی کردن لوازم آزمایشگاهی، استفاده از بخار با فشار و حرارت بالاست که استریل سازی مرطوب نامیده می شود. دستگاهی که برای این کار استفاده می کنند، اتوکلاو آزمایشگاهی نام دارد. لازم به ذکر است که استفاده از اتوکلاو برای وسایلی که به بخار حساس هستند، کاربرد ندارد و نمی توان از اتوکلاو برای استریل کردن آن ها استفاده کرد.

 

اجزای اتوکلاو آزمایشگاهی

ساده ترین مدل این وسیله، مدل رومیزی و کوچک آن است که در ادامه به بررسی اجزای مختلف این اتوکلاو می پردازیم. می توانیم بگوییم که تمام مدل های اتوکلاو از لحاظ نحوه عملکرد و اجزا، یکسان هستند؛ اما در جزئیاتی باهم دیگر تفاوت دارند.

 

اجزای اتوکلاو رو میزی

  • اتاق فشار:  اتاق فشار اصلی ترین جزء اتوکلاو رو میزی به حساب می آید که از یک پوشش بیرونی و یک محفظه داخلی به وجود آمده است. محفظه داخلی را با فولاد ضد زنگ ساخته و آن را داخل محفظه بیرونی قرار داده اند که جنس آن از استیل یا یک قاب آهنی است.

    اتوکلاو های مخصوص آزمایشگاه های مراقبت بهداشتی، دارای  یک محفظه بیرونی و داخلی هستند. لوازمی که نیاز دارند استریل شوند، باید داخل محفظه داخلی قرار گیرند. محفظه خارجی تا زمانی که به دمای استریل سازی می رسد، باید با بخار پر شود و بعد از استریل شدن وسایل دمای محفظه کاهش پیدا می کند. اندازه اتاق فشار از 25 لیتر تا 3000 لیتر وجود دارد.

  • درب اتوکلاو: قسمت مهم بعدی اتوکلاو درب یا درپوش آن است. این قسمت وظیفه دارد که به عنوان یک محافظ، از ورود هوا و مواد آلوده جلوگیری و در داخل اتوکلاو حالت استریل را ایجاد کند. درب اتوکلاو از اجرای مختلفی مانند فشارسنج، دریچه اطمینان و واحد تخلیه فشار/ سوپاپ تشکیل شده است.

  • مولد بخار: یک دیگ بخار یا ژنراتور بخار الکتریکی در زیر محفظه اتوکلاو وجود دارد که با استفاده از یک سیستم گرمایش الکترونیکی، آب را برای محفظه داخلی و خارجی گرم و تولید بخار می کند. اگر به اندازه تعیین شده و استاندارد، در محفظه داخلی اتوکلاو آب وجود نداشته باشد، احتمال سوختن این سیستم گرمایشی وجود دارد.
    همچنین اگر آب بیش از حد لازم و قابل قبول در داخل محفظه باشد، امکان دارد با سینی ها یا سایر اجزای موجود داخل محفظه تداخل ایجاد شود.

  • مولد خلأ: در بعضی از مدل های اتوکلاو ژنراتور خلأ را به طور جداگانه ای نصب کرده اند که هوا را از داخل محفظه بیرون می کشد و همین باعث به وجود آمدن خلأ در محفظه می شود. وجود بعضی از حفره های هوا در داخل محفظه ممکن است سبب رشد میکرو ارگانیسم های مختلف شود. به همین دلیل مولد خلأ یک جزء مهم برای این دستگاه به حساب می آید.

  • سیستم خنک کننده پساب:  برای بسیاری از اتوکلاوها سیستم خنک کننده پساب را قبل از لوله تخلیه نصب می کنند. به کمک این سیستم آب داغی که در دستگاه اتوکلاو است خنک می شود و از آسیب رسیدن به لوله زهکشی جلو گیری می کند.
     اتوکلاو ها وظایفی را در یک راستا دنبال می کنند و در بیشتر آن ها از مواردی که در بالا ذکر کردیم استفاده می شود.

نحوه عملکرد اتوکلاو آزمایشگاهی

اتوکلاو ها طبق استریلیزاسیون حرارتی مرطوب عمل می کنند که در آن از بخار تحت فشار برای استریل و ضدعفونی کردن وسایل داخل محفظه استفاده می شود. معمولاً آب در دمای 100 درجه سانتی گراد با فشار طبیعی می جوشد. اگر فشار را افزایش دهیم، نقطه جوش آب افزایش پیدا می کند.

 همچنین فشار بالا باعث نفوذ سریع تر گرما به قسمت های عمیق مواد و رطوبت موجود در بخار باعث انجماد پروتئین ها می شود. به دلیل همین میکروب ها از بین می روند و احتمال برگشت دوباره آن ها در محفظه را صفر می رسد.

دستگاه اتوکلاو آب را به دمای 121 سانتی گراد می رسد و هنگامی که آب با این سطح از دما و فشار 15 با مواد و ظروف داخل محفظه تماس پیدا می کند، میکروب ها از بین می روند و وسایل استریل می شوند.

بعد از تمام شدن مرحله های استریل سازی (که به میزان آلودگی مواد داخل محفظه بستگی دارد)، فشار از داخل محفظه به کمک سوپاپ خارج می شود. سپس فشار داخل محفظه کاهش پیدا می کند و مانند فشار محیط می شود، این در حالی است که اجزای داخل محفظه برای مدتی داغ می مانند.
نحوه کار کردن با اتوکلاو آزمایشگاهی

همان طور که در بخش قبلی این مقاله برای شما گفتیم، اتوکلاو آزمایشگاهی در دمای 121 درجه سانتی گراد با استفاده از بخار 15 psi فشار و به مدت حداقل 30 دقیقه کار می کند.

در هنگام استفاده از دستگاه اتوکلاو باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • قبل از شروع به کار و استفاده از اتوکلاو آزمایشگاهی باید بررسی کنید که از چرخه قبلی، موادی بجا نمانده باشد.
  • سپس به مقداری کافی آب، داخل محفظه بریزید.
  • در مرحله بعد موادی که نیاز دارند استریل شوند، داخل محفظه قرار دهید.
  • سپس درب محفظه و پیچ های آن را محکم ببندید تا از هوابندی اتوکلاو اطمینان کامل را داشته باشید و بعد می توانید بخاری برقی را روشن کنید.
  • سوپاپ های ایمنی را به منظور حفظ فشار مورد نظر در محفظه تنظیم کنید.
  • زمانی که آب داخل محفظه به جوش آمد، مخلوط آب و هوا اجازه خروج مواد از لوله تخلیه را می دهند.
  • بعد از آن، لوله زهکشی بسته می شود و به بخار داخل اجازه می دهد تا به دما و فشار دل‌خواه برسد.
  • پس از اینکه بخار به فشار دلخواه رسید، اتوکلاو سوت می کشد تا بتواند فشار اضافی را از محفظه خارج کند.
  • بعد از سوت کشیدن، اتوکلاو برای مراحل پایانی استریل را انجام می دهد که معمولاً 15 دقیقه طول می کشد.
  • سپس بخاری برقی خاموش می شود و به دستگاه اجازه می دهد تا دمایش هم سطح محیط شده و سرد شود.
  • در این مرحله لوله تخلیه باز و هوا از خارج به اتوکلاو وارد می شود.
  • در انتها می توانید درب اتوکلاو آزمایشگاهی ببندید. در این مرحله  مواد استریل شده از داخل محفظه خارج می گردد.
  • برای استفاده از مدل های دیگر اتوکلادها بهتر است ابتدا روش استفاده آن را مطالعه کرده سپس از آن استفاده کنید. چراکه مراحل برخی از اتوکلاوها با یکدیگر متفاوت است.

شرکت های ثبت شده از چه تسهیلات و مزایایی برخوردارند ؟

 در دنیای امروز، زندگی بدون مبادلات ممکن نیست و افراد و اجتماعات برای رفع حوائج خود به یکدیگر احتیاج دارند.ثبت شرکتها در نتیجه ی اکتشافات و ترقیات محیرالعقولی که در قرن اخیر در صنایع و حمل و نقل پیدا شده ، اصول بازرگانی اساس اقتصاد قرار گرفته است.

در این راستا، برای تولید و استفاده از منابع طبیعی و صنعتی و حمل و نقل و تاسیس موسسات بزرگ تولیدی و صنعتی که سرمایه های کلان و اجتماع کارگران را ایجاب می نمود، شرکت ها که دارای شخصیت حقوقی جداگانه ای می باشند، بوجود آمدند که به تدریج نفوذ زیادی در سیاست اقتصادی پیدا کردند.
تاسیس و ثبت شرکت ها معاملات اقتصادی را توسعه داد و باعث رونق اقتصاد شد ، بدین منظور مزایایی برای شرکت های ثبت شده در نظر گرفته شد تا زمینه ی تسهیل در روابط تجاری و اقتصادی فراهم آید. در ذیل، به برخی از مهم ترین تسهیلات و مزایایی که شرکت های ثبت شده از آن برخوردارند می پردازیم. خاطر نشان می شویم ، در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه می توانید با ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل فرمایید.همکاران ما در این مرکز می توانند از طریق مشاوره ی تخصصی شما را راهنمایی کنند.

  • حمایت قانون از حقوق کلیه شرکاء ، طرفین همکاری

هر گاه شرکت به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکا رسمی بوده و بعد ها هیچ یک نمی توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه  و سایر تصمیماتی که به ثبت می رسد اظهار بی اطلاعی نموده و یا به ایراداتی که درباره ی اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند. بنابراین، در پیشامدهایی همچون اختلافات احتمالی مابین اعضاء و همچنین در مقابل اشخاص ثالث روند حل اختلافات و مشکلات نسبت به شراکت شخصی بسیار ساده تر و مدون و از طریق قانون قابل پیگیری خواهد بود.

  • فعالیت رسمی و قانونی

با فعالیت به صورت شرکت کلیه امور تجاری و غیر تجاری شرکت به صورت رسمی و قانونی صورت گرفته و اعتبار بیشتری خواهد یافت. به همین دلیل، افراد تمایل بیشتری به همکاری با شرکت های ثبت شده خواهند داشت.لذا ، فعالیت تحت عنوان شرکت به علت امتیازاتی که قانون برای شرکت ها در نظر گرفته است و حمایت هایی که از اشخاص حقوقی به عمل می آورد همچون اعطای وام و ... موجب اطمینان خاطر شرکت ها جهت فعالیت با امنیت شغلی بیشتر نسبت به فعالیت شخصی می گردد.

  • امتیازات اعتبارات وام تسهیلات

بسیاری از تسهیلات و اعتبارات دولتی و وام های بانکی ، در اکثر موارد تنها به شرکت ها اعطا می شود.عموماَ این وام ها با سود بسیار کم و دارای زمان تنفس است و بازپرداخت پول طی دوره های بلند مدت امکان پذیر است.

  • امکان حضور در مناقصات و مزایدات

امکان شرکت در مناقصه و مزایده و قراردادهای دولتی تنها برای اشخاص حقوقی امکان پذیر است و شخص حقیقی نمی تواند به صورت تکی و بدون داشتن شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی ثبت نام کند.

  • جلب اعتماد مشتریان

ثبت شرکت از لحاظ معامله کنندگان با شرکت در درجه ای از اهمیت است که بدون مراجعه به آن اغلب نمی توانند معامله کنند.زیرا کسی که قرارداد مهمی با شرکت منعقد می نماید یا معامله ی مهمی انجام می دهد باید بداند که سرمایه ی شرکت تا چه اندازه است و اختیار مدیران شرکت تا چه حدود بوده و بالاخره قدرت و توانایی این شخصیت حقوقی به چه میزان است.
در این رابطه ، تمامی سوابق و اطلاعات با اهمیت یک شرکت از جمله تاریخ ثبت شرکت اسامی کلیه اعضای هیات مدیره و سمت آن ها ، اشخاصی که حق امضاء دارند، آدرس قانونی شرکت ، موضوعاتی که شرکت مجاز به فعالیت در حیطه آن می باشد ، شعب احتمالی، میزان سرمایه شرکت ثبت شده و هر گونه تغییرات بعدی انجام شده در شرکت تماماَ در روزنامه رسمی کشور ثبت شده و قابل استعلام از مراجع رسمی و دولتی است که قطعاَ چنین شفافیتی موجب جلب اعتماد مشتریان و افزایش اعتبار شرکت خواهد بود.
علاوه بر آن،به نحوی که در اغلب ممالک معمول است هر شخص خارجی ولو این که ظاهراَ ذینفع نباشد می تواند به پرونده ای که برای ثبت شرکت تشکیل شده مراجعه و از محتویات آن اطلاع حاصل کند.در کشور ما این قسمت ضمن آیین نامه ی مصوبه ی خرداد 1310 و مقررات 10 اسفند 1327 وزارت دادگستری مقرر گردیده «مراجعه به دفاتر ثبت شرکت ها اعم از ایرانی و خارجی برای عموم آزاد و هر ذینفعی می تواند از مندرجات آن سواد مصدق تحصیل کند» .

  • اخذ و اعطای نمایندگی

ثبت شرکت بهترین راه داشتن نمایندگی شرکت های بزرگ است.به طور معمول، شرکت های بزرگ و معتبر برای جلوگیری از مشکلات قانونی بیشتر ترجیح می دهند با شرکت های ثبت شده همکاری داشته باشند.

  • دریافت جوازها

اکثر مجوزهایی که اخذ آن از نهادهای دولتی برای انجام فعالیت های مختلف الزامی است در بسیاری از موارد تنها به شرکت ها تخصیص می یابد.

  • بهره مندی از معافیت های مالیاتی با توجه به نوع شرکت

( جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، لطفاَ رجوع کنید به مقاله ی معافیت مالیاتی)

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

  • استفاده آسان از خدمات ارزش افزوده ای نظیر سرویس پیامک ، پرداخت اینترنتی و ...
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 صفحه بعد